Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
@sunnyday216 Z Breclavy ti mozu rodny list poslat postou alebo si ho pojdes osobne vyzdvihnut. S ceskym rodnym listom pojdes na miestnu matriku, vypisu sa papiere a matrika posiela ziadost na specialnu matriku, ktora vystavi slovensky rodny list. Doba vybavenia zalezi od aktualnej vytazenosti specialnej matriky. Slovensky rodny list si vyzdvihnes na miestnej matrike. S ceskym rodnym listom vies dieta prihlasit do zdravotnej poistovne a automaticky ti daju karticku poistenca s vygenerovanym cislom. Ked budes mat slovensky rodny list, tak len nahlasis rodne cislo a dostanes trvalu karticku. Cesky rodny list mozes poslat aj do socialnej poistovne, aby ti nestopli vyplacanie materskej. Akceptuju ho. Mozno to vyzera zlozito, ale urcite to stoji za to. 🙂
@zuzanaete
@gumimaci áno máte pravdu, ja som narazala na to, že pediatricka vravela ze im úkony nepreplatia, iba si ich zhromažďujú v zozname a preplatia až keď ma dieťa rodné číslo, čo u nás trvalo tuším viac ako 2mesiace (dlho sme čakali na rodný list, vianočné sviatky to predĺžili), preto som písala že doktorka nebola nadšená, samozrejme, že to akceptovať musela a dieťa normálne osetrovala.
ahojte, ešte len uvažujeme o výbere pôrodnice pre nášho 1.drobca 🙂 V poslednom čase som počula veľmi dobré recenzie na pôrodnicu v Breclavi. Ako to tu čítam, tak by som sa mala informovať v mojej poisťovni , či preplácajú pôrod mimo SR ? alebo ako to presne funguje , ďakujem za prípadne info 🙂
@jerry228 Kazda poistovna musi preplatit porod v zahranici. Preplacaju ho do vysky sumy na SK za dane vykony. Preto porod v CR stoji ovela menej ako v AT, kedze maju nizsie sumy za jednotlive vykony. Mna stal porod v Breclave 10€ plus nadstandard. Drzim palce pri vybere porodnice.
@zuzanaete Ahoj, mozem vediet v akej zdravotnej poistovni si? Pretoze som sa dopocula ze nie kazda poistovna preplaca vykony spojene s porodom rovnako. Vdaka vopred
@zuzanaete to iste som riesila aj ja - nie ste nahodou u pani doktorky Feketovej?
@zuzikaa111 VSZP. Faktury za 1 kontrolu pred porodom, mna a drobca boli vo vyske cca 800Eur.
@monika_janko Nie, drobec ma inu lekarku. Ale myslim, ze tu nejde o lekarku, ale o postupoch v poistovni.
Ahojte, prosím úhradu pôrodu je možné platiť len v hotovosti a v českých korunách alebo sa dá platiť aj kartou? Ďakujem
Ahojte, prosim o pomoc, rodili ste v Breclave po termine porodu s tym, ze porod vyvolavali a skoncilo to sekciou? Preplatila Vam poistovna v takom pripade vsetky ukony? Dakujem moc.
@mi13 Aj my sme platili kartou.akurat v piatok sme prisli z porodnice.A naozaj mozem len odporucit
@zuzikaa111 koľko dní ta tam nechali po pôrode?
@qwertxy maly mal silnejsiu zltacku tak bol cely den pod modrym svetlom..a potom to kleslo a sli sme o jeden den neskor.standardne po 4 dnoch pustaju domov.
Ahojte, prosim o pomoc. Rodila som po termine a nakoniec to skoncilo sekciou. Mam vseobec zdravot poistovnu a z mojej faktury nam preplatili len polovicu. Zo syncekovej nam poistovna preplatila takmer 1:1. Prosim, rodili ste niektora z vas cisarskym a tiez ste mali problem s preplatenim? Dakujem
Ahojte, mam troska hlupu otazku ale ma to zaujima.Ked som bola na kurze tak tam hovorili ze im este neumrelo ziadne babatko co si myslim ze uz hovori samo za seba aka dobra nemocnica to je.Neviete ako to je so zenami? Ci tiez dokazali zachranit vsetky?
to co je za otazka
@monika_janko ahoj, nam sa stalo presne to iste, tiez pri cisarskom a pri VZP. Vyuctovanie sme reklamovali s tym, ze podla nas do tej polozky "hospitalizacia" nezauctovali to, ze neslo o prirodzeny porod. Reklamacii poistovna vyhovela a doplatili nam nejakych dalsich 250 eur alebo tak, uz si to nepamatam... vo vysledku to nebolo 100 percent, ale velku cast preplatili. Odporucam vam tiez im poslat pisomne, ze nesuhlasite a preco.
Ahojte, prosím tie, ktoré ste rodili v Breclavi, museli ste ísť osobne do breclavi kvôli potvrdeniu z českého úradu prace, že vam neboli vyplatene žiadne dávky z Čiech? Kvôli vyplateniu obyčajneho príspevku pri narodení to od nás pýta nás úrad práce v Pezinku. Ďakujem!
@amikso ano, od nas to chcel urad prace v Senci. Partner sa musel pre to trepat na otocku tam. Uradnici v Cechach na neho pozerali aki na zjavenie. Oni totiz povazuju za logicke ak mame pracu, trvaly pobyt aj matersku na slovensku tak asi nam oni nic platit nebudu. To iba niektore urady na SK zaspali dobu
Odomna v MA chceli to potvrdenie, tiez musel ist muz pre to..
@amikso ahoj, od nas to pytali na upsvar v Senci. Do Breclavy som volala a poslali mi to potvrdenie postou.
@daniela2011 Dobry den, som rada, ze mate takuto prijemnu skusenost. Aj ja zvazujem porod v.Breclave. Mozem sa opytat ci ste mali teh. cukrovku, kedze ste mali take velke babatko? Dakujem
Nie.....cukor som mala v pohode.....aj ja aj maly.....mazel bol tiez take velke dieta a aj teraz ma skoro 2 m.....a ja 1.8 m.....takze je to genetika 😁
Baby, tie co ste nedavno rodili v Breclavi aku mate skusenost? Ja som bola rozhodnuta ist rodit tam, ale posledne obdobie pocuvam aj negativny feedback..ale asi kolko ludi tolko chuti...neviem ci 3tyzdne pred terminom zacat vybavovat Antolsku ...

@janicaniekostelic Toto som aj s doktorkou velmi diskutovala. Poistovna povedala, ze drobcove vysetrenia preplatia na moju poistku. Doktorka vsak povedala, ze to sa nikdy nestalo. Ze ked tam da moje rodne cislo, tak to system v poistovni vyhodi z platieb, lebo s mojim rodnym cislom (vekom) nemam narok na osetrenie u pediatra. Ked uz bola docasna karticka s vygenerovanym cislom, tak uz nebol problem. Potom som len nahlasila slovenske rodne cislo.