Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
@jerry228 Mozem sa opytat co konkretneho ste pocula? Ja mam hroznu skusenost s Antolskou, to neznamena, ale ze vas chcem odhovorit, lebo poznam zeny, ktore maju dobru skusenost, ale vseobecne si myslim, ze rakusania a cesi maju diametralne odlisny pohlad na rodicku ako taku. Je to ovela ludskejsi a prirodzeny pristup.
Ja som rodila min. rok v novembri v Breclavi. Prvýkrát som rodila na Antolskej. Z môjho pohľadu úplne odlišné prístupy. Prístup lekárov od prveho telefonického kontaktu s nimi (nebola som si istá, či sa pôrod už začína, tak som tam volala) bol maximálne ústretovy a príjemný. Zarazilo ma pozitívne už len to, že mi do telefónu povedali "tešíme sa na Vás". Neviem, či by som sa takého na Slovensku dočkala. Pôrodná asistentka fantasticka (vraj sú tam všetky veľmi milé). S kojenim mi až tak nepomohli, to som mala pocit, že viem toho viac než oni😁 Ale celkovo spokojnosť. Pre mňa s Antolskou neporovnateľne. Ale samozrejme každý môže mať inú skúsenosť. Na Antolskej som rodila pred troma rokmi.
@veron68 ahoj ja som rodila v Breclavy v septembri 2017, rada poradim, pokojne mi napis. 🙂
Dievcata ja som bola v Breclave na obhliadke porodnice, resp. na tom predporodnom kurze, ale som dost sklamana. Vobec ma nepresvedcili... prislo mi to ako normalna SK statna porodnica.. V com je teda ina tato nemocnica..? Ked to porovnam s Vyskovom, alebo s Hainburgom tak je to 0 bodov.
@jonkaamisiko ja som vo Vyškove rodila a teraz chcem v Breclavi. Prístup mi príde veľmi podobný a na milé vzdialený od štátnych BA pôrodnic - nie v odbornosti, ale v tom čo rodičke poskytujú ( napr že muž môže byť celý čas prítomný, viac pomôcok, vaňa, menej rodiacich)
@qwertxy Ano mate pravdu, na mile vzdialeny :/. A mozem sa opytat preco ste zvolili teraz Breclav? Neboli ste s Vyskovom spokojna?
@jonkaamisiko bola som na 100%, ale breclav je bližšie a príde mi to takmer totožné, čo sa týka možnosti. Ja som mala ťažkú cestu v aute - odtecena voda, kontrakcie nonstop, grcanie, preto teraz breclav.
Baby a pri cisarskom manžel nemôže byť?
Nie, neumoznuju to aby bol muz pri cisaraku.
Ale muzovi dali maleho na bonding namiesto mna kedze som po cisarskom nemohla. To urcite odporucam, muz bol z toho nadseny 🙂
Baby a máte tam dobré skúsenosti s cisarakom?
Ja som mala akutny a nemozem sa stazovat. Ked Dr. rozhodol, ze to bude sekcia tak zrazu to islo velmi rychlo. Asi 5 ludi zacalo okolo mna behat a pripravovat ma, previezli ma, dostala som spinal, anesteziolog uplne super, cely cas ma tam zabaval a snazil sa ma rozptylovat. Ked vytiahli maleho hned mi ho ukazali na chvilocku, potom ho umyli atd a este mi ho priniesli ukazat zakial ma zasivali. Potom ho dali muzovi na hrud namiesto mna. Aj starostlivost potom bola super. Prvu noc som bola sama na izbe a mala som elektricku postel ktoru som si mohla polohovat, rano ma hned postavili a isla som do sprchy a potom asi poobede ma dali uz na standardnu izbu a maleho mi vozili cca raz za tri hodky, uz si to presne nepamatam. Od tretieho dna som ho mala uz pri sebe na izbe.
Baby a poisťovňa vám preplatila všetko?Konkrétne všeobecná ma zaujíma.Koľko ste doplacali zo svojho?
Mne preplatila skoro vsetko. zo svojho som platila do 200€ ale to si myslim ze preto ze som tam bola 6 dni. A tak ci tak by som aj na Slovenku nieco urcite platila takze podla mna po financnej stranke by to bolo cca na rovnako aj na SR
Jedna z nemilych noviniek, ktore nam nikto vopred nekomunikoval je, ze v Breclavi od jula po porode nepovoluju skin to skin kontakt koza na kozu, hned po porode. Dovodom je zevraj nejake udusene babatko...
Ja osobne som zostala pri porode v soku, kedze mi synceka hned vzali a zacali ho hned obliekat. Sice bol necely meter odo mna a vsetko som videla, no nahaty bonding mi dovolit nechceli, ze nejake nove nariadenie, ktore este nikde nemaju, ale uz ho plnia..tak aby ste nezostali v soku
A ostatne vsetko v poriadku? Nelutujete, ze ste tam isli?
@runkamerunka Tak to musi byt neprijemna skusenost. Urcite k tomu viedla zavazna udalost, ale zamyslam sa, aky moze byt rozdiel mat dieta hole na sebe a oblecene na sebe, ked uz ide o potencionalne udusenie.
@zuzanaete prave, logicky v tom nevidim vysvetlenie ani ja.. udusit sa da aj v perinke...ale bolo to cele zvlastne kedze som mala pocit, ze cast personalu z porodnickeho bola rovnako v soku ako ja. O nicom nevedeli, len sa divali na sestru z novorodeneckeho ako nam to velmi nechce umoznit..
@luccy89 inac bolo vsetko fajn a sla by som tam znova ;) doktori aj sestry naozaj zlate, nie je to taka masovka ako v BA a mam pocit ze sa naozaj snazia mat co najviac individualny pristup ;)
@runkamerunka overila som to na českom modrom koniku v skupín pôrodnice breclav. Nie je to pravda, veľa mamičiek napísalo aktuálnu skúsenosť aj z júlových pôrodov že dieťa im dali hneď na brucho na cca 5minút, potom zobrali odvážiť merať a vrátili späť nahé na brucho. Jedna písala že obliekli ale oni si ho potom vyzliekli a dali opäť nahé na bonding.
Neviem prečo to u teba tak nebolo. Inak pre mňa je to najdôležitejšia vec pri porode ( ale teda ja už mám za sebou)
@qwertxy opisujem svoju skusenost a to co mi na mieste odkomunikovali ako nove nariadenie, ktore budu aplikovat plosne, ja som rodila 11/7 a ze to bolo rozhodnute nejak v tych dnoch
@runkamerunka ja viem, že si opísala svoju skúsenosť a zjavne tam mali iný problém, lebo iným to stále dovoľujú. Netuším čo,
Ale také veci by mali vedieť všetci ktorí prichádzajú do kontaktu s rodiacou. Nie že porodnik nechápe čo robí novorodenecke. Odkomunikujem im tvoj dátum pôrodu, či sa ozvú iné baby s rovnakou skúsenostou. Vďaka za info.
@dulkagabulka prosim co znamena skratka PA? dkaujem.
@karrelia pôrodná asistentka
Ahojte rodila som 30.7.18 v Breclave a moja skusenost je taka, že ma vypočuvali prečo som prišla práve tam rodiť, prečo som nešla do BA, ako možem vedieť ako prvorodička, kde je to pre mna lepšie, atd. CItila som sa fakt neprijemne, prišla som tam s odtečenou plod. vodou a teda ma už museli prijať, ale nezabudli povedať, že im tam chodí vela Sloveniek a potom nemaju miesto pre ich češky. Naozaj sme s partnerom pozerali ako PUCI, že na predporodnom kurze ta vitaju, hovoria že prijmu všetkych - slovenky češky atd...a tu takato reakcia, ako keby sestričky ani nevedeli, čo MUDr. Bambas hovori na kurze. :D Kedže som ešte nerodila, partner tam mohol byť iba do 19:00. Cize pockal vonku v aute a okolo 23:00 ma presuvali na porodnu salu a vtedy tam mohol prisť a bol tam až do porodu. Možno som iba chytila neprijemné setričky, ale išla by som tam opať rodiť. SKusila som sprchu, vanu, fitloptu - a kedže som chcela prirozdený porod nedala som si epidural, lenže išlo to pomaly a po 7 hodinach v bolestiach som si ju dala nakoniec. AJ tak som malu takmer nevytlačila a hrozil mi vakuovy porod. Naštastie mi pomohol a potlačili brucho a malu som na posledny pokus vytlačila aj s natrihom. Po porode mi malu dali na telo, ale kedže mala teplotu hned isla na pediatriu. Bonding teda 0 bodov. Rodila som v nadštandarde a rodila som skoro v celej nemocnici sama. Muž mohol prespať so mnou v nadštandard izbe. Malu mi dali asi až po 7 hodinach - kedy ju skontrolovali a usúdili že je ok. Na novorodeneckom som bola na izbe cely čas sama s malou, aj ked tam boli ešte dalšie 2 postele. Navštevy mohli prisť do izby a byť ako dlho chceli, na navštevne hodiny sestričky nepozerali. AJ napriek všetkemu by som tam išla opat rodiť a odporučam 🙂
ahojte, prosim vas planujem rodit v breclave, ale posledny mesiac pred porodom sa tam kontroly u nich pre slovenky robit nedaju (myslim CTG monitor atd), viete mi poradit kde ma zoberu - okrem BA. Skor okolie skalica/ senica, malacky, dakujem
Ahojte mamicky 🙂 mate pripadne skusenost a viete porovnat porodnicu v Breclave a vo Vyskove? Som z Pezinka, Breclav hodina cesty a Vyskov dve, podla google maps :P Som prvorodicka. Trochu sa obavam vzdialenosti ale velmi mi zalezi na dobrej atmosfere pri porode, bonding, nechat dotepat pupocnik, bez nastihu a oxitocinu atd. a asi tu vzdialenost preto risknem. Chcela by som pocut vas nazor. Dakujem krasne :-*

@daniela2011 Ok dakujem 🙂 A neviete nahodou ci tam rodia aj rodicky s teh. cukrovkou a ktore si pichaju aj inzulin? Pytam sa preto, lebo vo Vyskove take mamicky nerodia.