icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

qwertxy
6. nov 2018

@juli112 ja som prvý mala vo Vyškove, druhý som chcela v Breclavi, nakoniec som skončila v BA kvôli iným veciam... Takže neviem porovnať ale viem povedať, že Vyškov bol top top top oproti Ružinovu. Ako nebolo v Ružinove zle, ale na Vyškov to nemá z ďaleka.

lucikg
6. nov 2018

@juli112 tiez som zvedava ako to teraz je, kedze planujem jednu z tychto porodnic. Skor sa naklanam k Breclavi,kedze bude zima, mozno sneh..lad.. a tiez som prvodoricka. Skoda ze tu je malo skusenosti za posledne obdobie a malo diskusie na tuto temu.

juli112
11. nov 2018

@lucikg pytala som sa mojej instruktorky gravid yogy a hypnoporodu a ona odporuca aj Breclav aj Vyskov, podla skusenosti zien ktore k nej chodili. Osobne ma nieco taha viac do Vyskova, ideme tam teraz 20.11. pozriet na infostretko a uvidime.

lucikg
12. nov 2018

@juli112 prosim daj potom vediet, ake si z Vyskova mala pocity. Dakujem

silsil
12. nov 2018

@lucikg
@lucikg ja som rodila vo vyskove pred 10mes, a top top top. Prístup neskutocny, porod a to vsetko.. No to treba zažiť, ako sa k vam spravaju, a akp tp tam cele funguje. Viem porovnat s ba antolskou. A baby je tu aj skupina porod v zahranici a t je viac aktualnych info..

juli112
21. nov 2018

@lucikg bola som teda vo Vyskove na info dni. Dojem celkovo dobry. Najviac sa mi pacia porodne saly, su tam 3 mensie a jeden vacsi aj s vanou. Inak v kazdom mas okrem kresla aj zinenky, lopty, vaky... Milion veci na slobodnu volbu polohy pred a pri porode. Vyhoda je, ze tu za kazdych okolnosti rodis sama na izbe, a nedoplaca sa tu za ziadny nadstandartny porodny box kedze tu mas tieto 4. Primarne davaju zenu do toho vacsieho, co by sa asi vacsine zien pacilo viac, no mne osobne sa velmi pacili aj tie 3 male izby na rodenie, lebo je tam vsetko potrebne a pocit bezpecia a sukromia... Robia tam automaticky vacsinu veci z mojho porodneho planu co da mi paci tiez, babatko ti nechaju 2hod po porode na tebe, ak im povies ze to chces, alebo ho odnesu s oteckom na chvilu zvazit... a potom hned daju opat na teba. Na vsetkom sa da dohodnut, len treba komunikovat. Izby na 6-nedeli nam neukazovali,su tam sdandartne po 2 na izbe. Potom je tam nadstandard, tam su 3 kategorie, bud su dve 1lozkove izby so spolocnou kupelnou (tu nemoze u teba prespat otecko), alebo 1lozkove izby so samostat kupelnou alebo potom apartman tej je najvacsi... (na tychto dvoch typoch moze byt s tebou aj otecko). Inak nemaju fixne hod navstev takze volne pocas dna. Ak si na standardnej izbe tak aj s babatkom mozete ist s navstevou do jedalne (taka izba kde sa da sediet a kecat), ked na nadstandarte tak aj na izbe.

juli112
21. nov 2018

@lucikg v Breclave som sa pozriet nebola, ale znama co je tiez tehu bola v oboch. Jej sa teda pacil Breclav velmi, ale ked mi povedala ze na samotne finale, ked uz rodis ta daju na kozu, lebo pan primar sa vyjadril ze sa nebude k nam skrcat, tak to ma odradilo. Ja chcem byt v lubovolnej polohe cely porod a hlavne to finale.

juli112
21. nov 2018

@lucikg aa este, prvy den babatko nekupu, len ho osusia, dalsie dni uz podla toho co chce mamicka, takze opat treba komunikovat. Je dobre tam ist pred porodom na jednu poradnu. Prist bez objednania, v utoroky alebo stvrtoky medzi 7:00-11:30. Oni si chcu spisat dokumentaciu, aby uz pred samotnym porodom nezatazovali mamicku otazkami. Za tuto poradnu sa plati, aj kartou okolo 960kc. Treba mat teh preukaz, vediet rodne cislo partnera, telefon, jeho skola a profesia, datum svadby. A este rodinnu anamnezu mamicky. Inak co sa tyka veci co si zbalit so sebou do porodnice, Oblecenie pre babatko daju nejake zakladne ale mozes si priniest svoje, jednor. plienky, 5 bavln. plienok, vlhcene obrusky, krem na bradavky. Pre maminku daju bavlnenu nocnu koselu. Tiez si mozes zobrat svoje, ale osodne aspon na zaciatok myslim ze je lepsie vyuzit tu ich, lebo sa dost zaspini a nemusim to prat... Vlozky a toal papier, pribor. Vegetar., veganska strava mozna.

puntik27
22. nov 2018

Ja som rodila v Breclave 23.8., aj napriek neskutočne ťažkému pôrodu 48 hodín, ktorý skončil sekciou som bola veľmi spokojná, malinka je zdravá a personál úžasný. Naozaj skúšali všetko, rôzne polohy, mala som aj epidural aby som si oddýchla.. Ale nakoniec teda cisarak, malinka zle rotovala hlavičkou a nevedela som ju vytlačiť. Tiež som chcela prirodzený pôrod, ale bohužiaľ nie vždy to tak je ako si predstavujeme. Inak všetko super, spokojnosť, napriek tomu, že teda ja som bola ťažký oriešok a dala som im tam zabrať 😂

lucia262
15. dec 2018

Ahojte, rada by som sa informovala tych, ktore nedavno rodili v Breclave, ako to funguje s refundaciou. Na strankach porodnice pisu, ze si pacientka plati porod sama a nadledne si refunduje naklady sama s poistovnou, ale uz sa mi dostalo do usi, ze si nemocnica riesi naklady priamo s poistovnou a pacientka max doplati za nadstandartne ukony. Dakujem za info.

veron68
15. dec 2018

@lucia262 ahoj, ja som rodila v Breclavi 03/2018. Platila som na mieste vsetko v hotovosti (ale da sa aj kartou). Nasledne som do poistovne zaslala ziadost o refundaciu a cca do 30dni mi prisli peniaze. Preplatili skoro vsetko mino 290€ a aj ked som posielala odvolanie, uz viac nedoplatili.

qwertxy
16. dec 2018

@lucia262 vo Vyškove (kde som rodila prvého) som len podpísala papier, že oni si to vybavia. Doplatila som len nadštandardnu poporodnu izbu (bola som sama na izbe). V Breclavi na prehliadke vraveli, že oni majú dosť riešiť české poisťovne, nie to ešte slovenské. Skôr je výnimka, že by to nemocnica riešila sama

puntik27
16. dec 2018

@lucia262 Ahoj ja som rodila teraz v auguste a platili sme všetko tam resp. dali nám faktúru a tu potom manžel uhradil prevodom. Mam všeobecnu zdr. p. a preplatili mi všetko až na nejakých 100e, ale mala som aj epidural a akútny cisarak, takže ja som bola veľmi spokojná až na tie papierovacky..

veverka1111
20. dec 2018

Ahojte, tiez sa podelim o skusenost s porodnicou v Breclave. Rodila som tam v juni a boli sme maximalne spokojni. Mala som v zalohe antolsku, keby naaahodou to nestihame ale stihali sme v pohode a aj na tej priprave nam hovoril doktor, ze este sa nestalo ze by im ktosi na dialnici z Bratislavy rodil. My sme sli v noci a za hodinku v pohode tam. Porod sa rozbehol az druhy den poobede a boli sme na porodnej sale spolu s priatelom a bolo to skvele. Jedine minus ale to je asi vsade su tie "pasy" ktore ked som mala na sebe pri silnejsich kontrakciach a nemohla sa pohybovat bolo dost na nic. Ale nikto nas neotravoval, nijak nevyrusoval, len obcas skontrolovali a nechali nas samych. Porod trval cca od 16:00 a maly sa narodil o 23:00. Doktor ma povzbudzoval aby som co najviac chodila a stala. Vyuzila som tam aj podlozky a fit loptu. S polohou pri zavere by tiez nemali problem, ze aku si zvolim a nechcela som byt v lahu ale ked prisli najvacsie bolesti bola som rada ze lezim :D A to este doktor, ze mala by som radsej stat, ze to pojde lahsie, no to som ozaj nedavala uz na konci. Cize za mna super. Vsetky porodne asistentky boli uzasne a to som zazila tusim tri smeny. Mile, ochotne...Maleho mi dali na minutku naheho na seba ale museli ho ist omyt pretoze bol yz v zakalenej plodovej vode a pre riziko infekcie teda, ze to je lepsie. Ale to bol priatel pritom a hned mi ho dali zabaleneho, dobudnucna by som mozno chcela naheho ho mat tie dve hodinky na sebe, kym nas na sestonedelie odviezli. Proste je to uzasna spomienka a nabuduce isto by som sla znovu tam. A to sme zvazovali aj Hainburg, co ma isto este nieco navyse ale zas takto sa nam vsetko preplatilo. Tiez na oddeleni sestonedelia to bolo fajn, mile sestry a dakedy take az moc free mi to prislo. Navstevne hodiny nikto nijak nekontroloval, nehrotil, proste taka domaca pohodova atmosfera. Som naozaj velmi vdacna, ze sa nas maly narodil prave tam. V pripade akychkolvek otazok velmi rada odpoviem.

juli112
21. dec 2018

Ja som prave v porodnici v Breclave, 19.12. som porodila. Som velmi spokojna ze sme isli rodit prave sem, ozaj uzasny pristup, bez zasahov do porodu, 2h bonding koza na kozu... Cesta z domu do porodnice trvala 1h, som rada ze sme isli sem a nie do BA. Antolska bola zalozny plan. O pol noci mi zacala odtekat plodova voda, o 1h sme sadli do auta, v nom mi zacali hned kontrakcie a tie som mala kazde 3-2 minuty. Porodila som 7:15 rano, bez poraneni, bez jedineho stichu. Dufam ze do Vianoc nas pustia domov 🙂 ❤

aigrahaven
21. dec 2018

@juli112 wau tak to závidím trošku ;) krásny priebeh pôrodu. To bolo asi druhé, či?

juli112
22. dec 2018

@aigrahaven ahooj, nie to bol prvy porod. A jednoznacne to pripisujem stalej aktivite pocas porodu, cvicenie gravid jogy, prechadzky vonku, kurz hypnoporodu. S anibalom som cvicila asi 6 x, viac x sa mi nechcelo :P

juli112
22. dec 2018

*aktivite pocas tehotenstva som myslela

dankanka
22. dec 2018

@aigrahaven ja som tak mala prvé.. Ale par kizmetickych vnútorných stychov bolo. Šesť hodín po prvých konteakciach bola malá na svete.

viki1604
9. jan 2019

Ahojte, prosím vás tie čo ste rodili v Breclavi, chodili ste na poradne od 36. týždňa do BA? Počula som, že na Antolskej sa neuveriteľne dlho čaká...máte nejaké tipy na inú nemocnicu kde nemusím presedieť pol dňa? 🙂 Ďakujem

aigrahaven
9. jan 2019

ja som chodila svojej doktorke az do 40 tyzdna a potom v den terminu som odisla porodit do Breclavi....aj teraz tak planujem, termin mam zaciatok maja, len teda ci aj moja druha dcera pojde pekne podla planu nacas 🙂

qwertxy
9. jan 2019

@viki1604 u kocha sa vieš objednať, 20eur každá poradňa

lucikg
9. jan 2019

@qwertxy prva je za 20 eur a ostatne 50 eur, aspon tak mi povedali na recepcii 2 tyzdne dozadu.

viki1604
9. jan 2019

@aigrahaven ja som sa na toto pýtala môjho lekára, či k nemu môžem chodiť dokonca..povedal, že ako lekár je povinný poslať každú ženu v 36. týždni do nemocnice na poradne (pre istotu), tak zháňam iný spôsob.

@qwertxy, @lucikg dakujem za info 🙂

zuzanaete
9. jan 2019

@viki1604 Ja som chodila do konca k svojmu lekarovi. Ma vsetko potrebne vybavenie, tak nebolo treba inde chodit. Ma aj pasy, co sa davaju na brucho a sleduje sa babo (nepamatam si nazov). Hovoril, ze to takto riesi pri zenach, co chcu rodit v zahranici. A on je aj porodnik, takze sa vyzna.

qwertxy
9. jan 2019

@viki1604 vieš čo popravde tie poradne v nemocnici nestali za nič. Co som robila ja pri druhom tehu (bolo bezproblémové), v 36tt som to šla odsúdiť do Ružinovskej pil dňa aby som dostala doporučenku na ultrazvuk. Tam som sa objednala načas. A do poradne by som potom šla až cca 38.-39.tt, keď už pustia aj na pásy. Lebo sorry ale poradňa že si zápisu váhu, zmerajú tlak moč a doktorka mi povie či som alebo nie som otvorená, na koľko cm, to sú info čo nepotrebujem.

lolita65
28. jan 2019

@juli112 gratulujem k bábätku ❤️😍
Ja mám termín v marci a chcem tiež ist rodiť do Břeclavy. Celkom si ma potešila tvojou recenziou. Ja mam prvý dojem z tej prehliadky sál, z pôrodnej asistentky, ktorá nás sprevádzala a doktora ktorý ochotne odpovedal na všetky naše otázky, veľmi dobrý. Len ma troska prekvapili aj negatívne skúsenosti za posledne obdobie. Bola by si ochotná odpovedať mi na pár otázok prosim? 😊
Nemali teda problem s dvojhodinový bondingom? Vzali ti dieťatko až po dvoch hodinách na váženie a pod. ?
Mohla si rodiť akoukoľvek polohou? Nemusela si si na poslednú chvíľu ľahnúť na chrbát?
Neprestrihávali hneď pupočnú šnúru? počkali s prerušením pupočníka až po úplnom dopulzovaní? Pôrodná asistentka bola príjemná a ochotná pomôcť?
Dakujem veľmi pekne 😊

juli112
29. jan 2019

@lolita65 dakujem, a jasne, odpoviem rada 🙂 hned ako som prisla sa ma pytali na porodny plan, ja som ho mala ale nemala som ho vytlaceny (akosi som to nestihla :P) tak som im ustne vysvetlila co si prajem, vsetko sme spolocne prebrali. 1. Bonding - prvy bod bol bonding, chcela som 2h bonding. Zopakovala som im to hned ako sa mala narodila, ze by som si velmi zelala bonding a dali mi ju hned, koza na kozu. Prisla detska sestrocka ze ci mozu ist vazit, merat... Ja som povedala ze ak je ta moznost,
tak chcem mat bonding 2h (zamerne som celu dobu volila takyto mierny slovnik, lebo si myslim ze na to ludia lepsie reaguju a skor mi vyhoveju) tak nas nechala. Realne to trvalo asi hodinu a pol, potom prisla znovu a uz som mala pocit ze ok dam im ju, ale isiel s nimi manzel. Len vedla do miestnosti, vsetko som pocula a do 3 min mi ju priniesli. Odvtedy som ju mala pri sebe celu dobu.

juli112
29. jan 2019

@lolita65 2. Porodna poloha - chcela som lubovolnu polohu, povedali mi ze na samotny porod uprednostnuju na porodnom kresle, ale ze teda uvidime uz ked budeme pri tom. Nakoniec som na poslednu fazu ozaj lahla na to kreslo, ale cuduj sa svete, aj mi to prislo ako dobra poloha pre mna. A to som bola pred tym fakt zaryta zastankyna lubovolnej polohy. Inak celu dobu pred tym som si robila co som chcela, PA obcas prisla a poradila ze mozem toto a toto skusit. Vzdy som to vyskusala a fakt mi to vzdy pomohlo. Ale vacsinu casu som len chodila, stale stale dokola, po chodbe, v izbe... Nukali mi aj ist do vane, ale tym ze ja som sa rychlo otvarala, sa to uz nestihlo.

juli112
29. jan 2019

@lolita65 3. Pupocnik - moje prianie bolo nechat dotepat. Mala mala pupocnik 2x omotany okolo krku, co som ja zistila az ked mi to manzel povedal ze to videl. Doktor nam ukazoval pupocnik a vravel ze ten uz netepe, ci ho moze prestrihnut. Ozaj uz netepal, tak sme mu dovolili ho prestrihnut. Opytal sa ci chceme vidiet placentu, tak nam ju ukazal. Ja som si ju nechcela brat domov.