icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

juli112
29. jan 2019

@lolita65 4. PA - vystriedali sa pri mne 2 PA, a obe boli maximalne mile. Viacmenej celu dobu sme boli sami dvaja s manzelom, ale vedela som ze PA z dialky sleduje co sa deje, vraveli ze podla toho ako '' vzdycham'' vedia ako to cca postupuje. Prisli obcas usmernit, poradit aka poloha by mi mohla pomoct to urychlit. Neprijemny bol ten monitor, kde som musela lezat a monitorovali babatko.
Drzim palce, verim ze cele je to o nadstaveni v hlave. Sama seba presvec ze to dokazes a ze vsetko bude podla tvojich predstav, ze to bude ten najkrajsi zazitok pre teba a pre babatko, a bude to tak 🙂

kikushka338
31. jan 2019

@juli112 chcela by som sa este co sa tyka vybavovania dokladov a rodneho listu, kedze dieta najprv dostane cesky rodny list co sa potom musi spravit a ako dlho to trva? A ten cesky musi ist vyzdvihnut otec este pocas doby co matka lezi na sestonedeli predpokladam asi tam v breclavi? Dakujem

lolita65
10. feb 2019

@juli112 🤗 to je od teba veľmi milé že si si dala čas a námahu tak pekne všetko s prehľadom opísať 🤗 dakujem srdečne. Taktiež zo srdca dakujem za povzbudenie a pozitívne slová 😊 ...všetko dobré vám obom prajem 🤗🍀

juli112
12. feb 2019

@kikushka338 Fakturu za porod aj rodny list nam poslali postou. Platili sme potom prevodom na ich ucet. Neviem ci to tak robia standardne alebo preto ze boli vtedy Vianoce, ale myslim si ze sa da takto dohodnut. Isli sme potom na matriku u nas v obci, oni poslali ziadost na specialnu matriku do BA, alebo ako sa to vola, cca do 2 tyzdnov sme mali rodny list. U doktorky nebol problem ze na zaciatku sme nemali este slovenske rodne cislo, prvych 60 dni tusim to zastresi poistovna matky, takze to davali na mna. Potom papiere s poistovnou riesil manzel takze neviem presne, ale rodila som 19.12. mame podanu ziadost o preplatenie nakladov na porod a este nam nic neprislo. Ono to moze dlhsie trochu trvat

eli281
7. mar 2019

Ahojte, ako to je po novom s tým preplácaním plánovanej sekcie v Breclave. Stále to poisťovňa nepreplaca ? Iba prirodzený pôrod a akútnu sekciu?

puntik27
9. mar 2019

@eli281 Podľa mojich info, rodila som tam v auguste akut. cisarak, tak plánovaný sa tam nedá. Vraj tam celkovo plánované nechcú robiť moc ani českým pacientkam. Bola so mnou jedna baba ta mala prvý akut. cisár a druhy jej nechceli spraviť cisarak ako je to napr. na SK, takže rodila prirodzene tuším deň po mne.

eli281
Autor odpoveď zmazal
eli281
9. mar 2019

@puntik27 Ďakujem pekne, zisťujem to práve v mojej poisťovni Union a aj u nich to ešte zistím, keďže raz čítam už tak a raz tak. Keď to zistím, dám Vám sem vedieť. Na ich stránke nemocnice majú pre mamičky zo Slovenska napísané aj toto:,, V prípade, že by ste chcela prekonzultovať svoj stav (plánovaný cisársky rez, poloha koncom pánvovým, vysoký tlak v gravidite...) a možnost pôrodu u nás už pred termínom pôrodu, prosím ohláste sa na tel. č. 00420 519 315 367 ."

simoneee
10. máj 2019

Rodili ste niekto na nadštandardnej izbe v Breclavi? Koľko ste doplácali po preplatení nákladov všeobecnou zp?

zuzikaa111
10. máj 2019

@simoneee Neviem ci ste sa tam boli pozriet vramci pripravy ...ale nadstandart vobec nie je treba.jediny rozdiel je ze v nadstand.mate vanu v miestnosti,inak je vsetko rovnake.Obrovska izba s rebrinami,kozene kreslo,tulivak,fit lopta,zinenka, rovnaka polohovatelna porodna postel a.velky priestor...doslovne sa tam mozte nahanat ak budete vladat. Zbytocnost nadstandard

zuzikaa111
10. máj 2019

@simoneee vszp mi preplatila cca 80%

aigrahaven
10. máj 2019

@simoneee ja som mala nadštandard, ten sa platí priamo v pôrodnici v hotovosti, nie je súčasťou faktúry na preplatenie. Union tiež vracia tak 80 až 90%. Ja som mala nadštandard hlavne kvôli tomu že tam potom mohol ostať so mnou manžel ďalších 24 hodín aj s malou na tej izbe. Bolo to milé keď sme tam boli všetci traja spolu.

zuzanaete
10. máj 2019

@simoneee Ja som si davala preplatit porod na zaciatku roku 2017 vo VSZP a nepreplatili mi jedine cca 10Eur, co mohlo mozno vzniknut aj kurzovym rozdielom. Porod bol bezproblemovy, bez epi. Nadstandard som platila zvlast. Je velmi lacny a pre mna bol super.

simoneee
11. máj 2019

Super, chcela som nadštandard hlavne koli tomu aby tam mohol byt na izbe so mnou aj manzel a nemusel ísť domou. A neviete ako je to s tehotenskou cukrovkou? Doktor mi spomínal že pripadá do úvahy cisársky koli cukru alebo vyvolaný pôrod skôr. Je možné aj v takom prípade ísť do Breclavu?

exo
17. máj 2019

@pufa manželka tam rodila vrelo doporučujem personál ústretový a rodičky zo svk nemiešajú s cz a keďže nadstandart bol obsadený bola na normálnej izbe a úplne sama cely čas

simoneee
17. máj 2019

@exo a kedy rodila manželka? Neviete koľko ľudí tam chodí rodiť? A aké majú kapacity?

zuzanaete
17. máj 2019

@simoneee Kedze porod sa neda naplanovat, tak tazko odhanut, ze kedy kolko ludi maju. V den, ked som ja rodila, tak som tam bola cely den sama. Jedine bol akutny cisarsky, co som ani nepostrehlam. Len som sa pytala, ci este niekto okrem mna rodi, tak mi o nom povedali. Na druhy den rano rozbehnute 3 porody.

puntik27
17. máj 2019

@simoneee Ja som rodila v auguste a bola plnka všetko obsadene, aj nadštandard, aj pôrodné izby, ale teda ja som mala akutny cisár a potom mi ponúkli nadštandard na sestonedeli a to bolo super, platila som ho priamo tam a ostatne na faktúru. 🙂

dankanka
17. máj 2019

@exo nemiesaju? Ja som pred dvomi rokmi bola s jednou českou.. Ale teda ani jednej z nás to neprekážalo..

aigrahaven
17. máj 2019

@simoneee ja som rodila druhu teraz 6.5. a bolo plno, bola som na izbe s češkou ale izby sú obrovské, úplne v pohode. Slováci by z tej izby určite spravili izbu pre 4 ženy. A mne bolo lepšie, mala som s kým pokecať, strážili sme si detičky kým sme išli do sprchy alebo pre niečo do bufetu. Jednu noc som bola aj sama keď odišla spolubyvajuca. Nikdy nevieš koľko tam bude báb rodiť

exo
17. máj 2019

@dankanka ono ak majú plno tak vtedy dajú inak to nemiešajú

exo
17. máj 2019

@simoneee to už bude 3,5r

exo
17. máj 2019

@exo a ak sa dá doprajte aj polovičke materskú 6m bolo super 😂

simoneee
18. máj 2019

To som rada že izby sú veľké, bola som sa tento týždeň pozrieť v Ružinove v BA a dosť som sa zľakla keď som videla tie mini izbičky aj na nadštandardne aj klasické, mi to prišlo že tie postele boli od seba pól metra vzdialene. A tu vzdychren si teda neviem v Ružinove ani predstaviť keď tam keď tam je viac rodiacich. Takú malú izbu a toľkými posteľami som fakt nečakala. Nikto tam vtedy nebol ale keby tam rodí viac neviem si šitým bruškom veľkým predstaviť ako sa tam pohybujú.

aigrahaven
18. máj 2019

@simoneee toto je obyčajná izba pre dve.... nadštandard je to isté iba s jednou posteľou a plus gauč tuším tam je

vladimira93
30. máj 2019

Ahojte ....berú aj pacientky s tehotenskou cukrovkou? ani po dohode sa nedá u nich urobiť plánovaná sekcia??ďakujem za info.

aigrahaven
30. máj 2019

@vladimira93 dá sa u nich plánovaná sekcia ale Slovenska poisťovňa ti ju nepreplatí. S cukrovkou neviem ale myslím že áno, to si tam skús zavolať.

vladimira93
30. máj 2019

@aigrahaven a nevieš prosiim ta kolko to stoji ccca? ďakujem.

aigrahaven
30. máj 2019

@vladimira93 sekcia neviem, prepáč. Ja som rodila teraz 6.5. prirodzene a to bolo 1000eur dokopy aj so starostlivosťou o bábo...to by ti ale mali preplatiť, to šestonedelie, len netusim čo môže priamo sekcia stat...keď veľmi chces ísť do Břeclavi ešte by som skúsila zavolať alebo navštíviť svoju ZP a popýtať sa na na refundáciu takéhoto zákroku

vladimira93
30. máj 2019

@aigrahaven ďakujem krásne. Uvidime teda ako to dopadne. Mysliš že ti preplatia 1000€ celu sumu? čo ti povedali na poistovni?