icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

aigrahaven
30. máj 2019

@vladimira93 ja som sa nepýtala ani. Pred 2 rokmi mi vrátili cez 900eur, tiež som bola v Břeclavi tak hádam to aj teraz tak bude.

vladimira93
30. máj 2019

@aigrahaven ďakujem krasne za info.

simoneee
31. máj 2019

@aigrahaven dakujem krásne za fotky. Keď toto je klasická izba tak som spokojná 😁👍

lovi299
15. júl 2019

@puntik27 mozem sa ta prosim.ta spytat ci si chodila pred porodom aj na monitoring do Breclavy? Dakujem

puntik27
17. júl 2019

@lovi299 ahoj nie ja som chodila do Skalice 🙂

lucyluv
10. aug 2019

Ahojte dievčatá, zvažujem pôrod v Čechách, ako je to s vyšetreniami bábätká? Urobia všetko potrebné, ale si treba dať nejaké vyšetrenia ešte dorobiť doma na SVK?

veverka1111
11. aug 2019

@lucyluv Ahoj, urobili vsetky vysetrenia a potom uz len den po prichode z porodnice nas pozrela pediatricka a potom.klasicky kazdy mesiac poradna.

lucyluv
11. aug 2019

@veverka1111 ďakujem, už sa mi to podarilo nakoniec aj na nete nájsť 🙂 máš nejakú čerstvú skúsenosť s porodom v Breclavi? Teraz sa nepýtal kvôli tým vyšetreniam, len reálne zvažujem, že by som tam išla, prípadne do Kyjova. Asi je ale najlepšie najskôr ísť na obhliadku. Len sa obávam, či nebude taký pôrod príliš financne náročný.

dankanka
11. aug 2019

@lucyluv nie je to finančne náročné, veď náklady preplatí poisťovňa. Nemám to úplne do centu prepočítané, aké rak zhruba nám to sedelo..

lucyluv
11. aug 2019

@dankanka lebo som dnes čítala ich stránku, že náklady na pôrod začínajú od 28000kc. Naše poisťovne preplácajú cca 750€. A kurz meny je momentalne 25kc/1€, takže tam vychádzalo stále pár stovák navyše. Preto som sa čudovala, že baby tu píšu, že skoro všetko preplatili, ale asi to ozaj nebude také zle.

dankanka
12. aug 2019

@lucyluv aha. Asi som to toľko nestudovala. Nevedela som o tom, že majú poisťovne strop, toto by som si zavolala priamo do poisťovne, ako to vlastne je. A musím povedať, že aj nám to za tie peniaze stalo. Kľudný pôrod, líšky prístup, spokojná ja aj malá. Zdravie a pocit bezpečia.

lucyluv
12. aug 2019

@dankanka pre mňa je asi najdôležitejšie, aby som bola na "čakacke" sama, to je taká prvá pohnutka, čo ma ťahá ísť rodiť mimo SR. Prvé som rodila u Kocha a teda akurát bola fullka, to jedine mi vadilo, že som sa nevedela uvoľniť s druhou zenou na izbe a skončila som s epi, čo som teda pôvodne ani nezvazovala, ale v tej chvíli by som im na všetko pritakala 🙂 A zas manžel ten zvažuje aj finančnú stránku, že keď už ísť do Čiech, tak nech je to aspoň lacnejšie ako Koch, tak som mu to mala vyzistit 🙂

babistatka
12. aug 2019

@lucyluv Ahoj, ja som rodila pred asi 2,5 rokmi vo Vyškove, ale o Vyškove tu nie sú moc diskusie ani skupiny, veľká spokojnosť a nemusela som riešiť finančne vôbec nič, poisťovne si to vybavili medzi sebou. Jediné čo sme priplatili v hotovosti bola samostatná izba, manžel tam bol so mnou. Detské vyšetrenia - áno robia ich menej, tuším dve sme si ešte museli dorobiť tu na SK, pamätám si, že sme boli u neurologičky.

dankanka
12. aug 2019

@lucyluv keď som rodila v Breclav ja, tiež bola fullka. Ale na čakacie, teda priamo na pôrodnej sále som bola s mužom sama. Neviem koľko sa platí v kochu. Naš pôrod vyšiel na dákych tisíc euro, boli sne tam štyri dni, všetko bolo ok, pôrod prirodzený, rýchly, vraj ľahký. Okolo tisícky nám aj vrátili. Apríl 2017..

aigrahaven
12. aug 2019

@lucyluv tak to urcite je lacnejsie ako Koch, o tom nie je pochyb. ja som rodila teraz maj 2019, platila som 1000eur a vratili mi 870. bola som tam o den dlhsie a mala som nakoniec vyvolavacku lebo mi odisla voda ale som sa neotvarala. jednoznacne to stalo za to. ten personal v Breclave je neskutocne uzasny, nemam na nich krive slovo a to sa pri mne vystriedali vsetky sluzby. doktorka co ma odrodila aj sestra uplne skvele, priatelske, chodili, pomahali, starali sa...ja som prisla a nebol skoro nikto, po mne sa so zenami vrece roztrhlo. to nikdy nevies a nikto ti nemoze zarucit kolko bude mamiciek akurat rodit a tiez zas tam kde sa rodi malo nie je tolko skusenosti.

lucyluv
21. aug 2019

@aigrahaven a môžem sa spýtať, akú máš zdravotnú poisťovňu? Boli sme včera na prehliadke v Breclavi a pôsobí to na mňa veru ako lepšia voľba ako hociktora pôrodnica v Bratislave 🙂 síce to nebolo až také naturálne, ako som si predstavovala, keď primár rozprával o ich postupoch 🙂 ale páčilo sa mi, že tie priestory sú väčšie, velkorysejsie oproti kochu, tam som bola ozaj na pár m2 s ďalšou ženou a jej mužom na čakacke, plus kúpeľňa o veľkosti väčšieho záchodu, pre mňa to bolo veľmi nepríjemné, akoby mi niekto cudzí zasahoval do osobného priestoru, takže toto sa mi veľmi pozdáva v Breclavi a ten nadštandardný pôrodný box, ten je tiež ozaj super. V Kochu sa dal apartmán zobrať až po pôrode. Takze je dosť reálne, že do Breclavi predsa len rodiť pojdem 🙂

aigrahaven
21. aug 2019

@lucyluv mam Union. Super, vela stastia zelam 🙂

lucyluv
1. sep 2019

@puntik27 ahoj, prosím ťa, koľko ta to vyšlo s tým akútnym cisárskym? Veľmi by som chcela ísť do breclavi, len malá je zatiaľ v polohe KP, tak zisťujem aj túto variantu, či je to nejak výrazne drahsie ako prirodzený pôrod.

puntik27
2. sep 2019

@lucyluv Ahoj celkom presne si teda nepamätám, ale bolo to cca 1700e z toho nám vrátili asi 1500e resp. nejak jednu, dve stovky sme boli v mínuse, avšak ja som mala aj epidural a pýtala som všetko co sa dalo, nakoľko som mala naozaj ťažký pôrod. Ak by som mala ďalšie dieťa tak jedine cisarak a jedine tam, bola som veľmi spokojná. 🙂

kufea
12. okt 2019

Ahojte. Aké doklady treba priniesť, keď ste zosobaseni? Lebo na stránke pisu: sobasny list, uznanie otcovstva z matriky, lístky na mená, prescanovaný a overený OP otca. Nestačí ten sobasny list? Lístky na mena ani neviem čo sú.

kulumulu123
12. okt 2019

Dievcata ako je to s vybavovanim rodneho listu na sk? Ozaj to trva 3mesiace? Ako ste Mali medzitym poistene deticky? Zvazujem tiez cechy ale v tomto mam total chaos..

linda2985
12. okt 2019

@kufea ja mam pripraveny original sob.list a vyplneny ten dotaznik alebo ako to nazvat z ich stranky kde su mena ake chcete dat dietatu a zakladne info o rodicoch, obciansky muzovi este prefotim, myslim ze nic viac nie je treba

kufea
12. okt 2019

@linda2985 kedy máš termín pôrodu? Pre istotu tam asi zavolám.

babistatka
13. okt 2019

@kulumulu123 u nás to trvalo 2 mesiace. Ale žiadne komplikácie to nerobilo, poistený normálne, dostal kartičku poistenca, oni mu pridelili dočasné rodné číslo a keď prišiel slovenský rodný list, len sme nahlásili už nové rodné číslo. A toto sme len občas pripomenuli u lekára na kontrole, že má dočasné RČ.

kulumulu123
13. okt 2019

@babistatka cize si prisla do poistovne a nahlasila dieta s ceskym rod listom? Ako dlho trvalo kym ste dostali cesky rod list? Bolo treba ponho zajst na matriku alebo Vam ho poslali? Vdaka

babistatka
13. okt 2019

@kulumulu123 áno, hej v poisťovni, my sme boli v Dôvere, ho normálne zaregistrovali. Pre rodný list bol muž tam na matrike, ak teda zostávaš minimálne tie 4 dní v pôrodnici, tak sa to v pohode stíha, väčšinou na druhý, tretí deň sa po to môže isť. Poštou neviem či sa posiela. A na upsvare sme všetky príspevky vybavovali až so slovenským rodným listom.

lucyluv
13. okt 2019

Ahojte baby, mám pár praktických otázok, ktoré mi nenapadlo spýtať sa na prehliadke pôrodnice. Keď by sa mi podarilo mať nadštandardný pôrodný box, môže v tej obyvacke okrem manžela byť aj dcérka 2r? Lebo môže sa stať, že nastane situácia, že ju nebudeme mať kam dať.
A druhá otázka, ako je to s teplotou na izbách? Lebo ja som dosť zimomriva, rodiť mám v novembri, normálne ste mali pyžamo, aj s nohavicami po porode? Prvé dieťa mám letne, tak si to vôbec neviem predstavit, ako to funguje v zime.

mi13
13. okt 2019

@lucyluv za nadstandard neviem, ale na normalnej izbe sme mali praveze az velmi horuco ze tiez som zinomriva a bola som tam stale s holymi nohami a odkryta. Skor sme stale vetrali. Rodila som v decembri.

linda2985
13. okt 2019

@kufea ja mam 24.10. daj vediet prosim ked sa dozvies nieco 🙂

veron68
13. okt 2019

@lucyluv ja som na tom nadstandarde rodila 03/2018.Neviem ci tam moze byt aj druhe dietatko, v kazdom pripade ta tam nechaju tusim max 30hod.Ja som tam bola v den porodu, nechali ma tam prespat a rano ma uz sikovali na poporodne.A tam bohuzial nie je ziadny apt, kde by si mojla byt s manzelom.