Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
Super lebo sme si tam chceli spravit vylet,obzret popitat sa, ci vysrtrenie popredu cca 2 tydne pred terminom, ale mam taky stav. Ze som rada ze na wc zajdem od bolesti co ma setko dole boli.tak nevim si predstavut cestu tam len tak
@pufa ahoj, správu som si všimla až teraz. Malému sa stále nechce.... ešte stále čakáme, kedy sa mu uráči 🙂 Termín mi posunuli na 12.6 - vraj podľa ultrazvuku. Tak idem v pondelok znovu na poradňu, pokiaľ sa nič nezmení.... A ty ako? Už sa malý vypýtal? 😉
@vladkaolejar Ahoj 🙂 pekne opísaný pôrod, tiež zvažujem breclav 🙂 môžem sa spýtať či si aj niečo platila? Alebo si to poisťovne vyriešili medzi sebou? Dakujem 🙂
@omelinovak ahoj. aka nahoda ze si sa ozvala akurat dnes (teda uz vcera). hodinu pred tvojou spravou som porodila 🙂 nakoniec indukciou, maly inak nechcel. ale slo to rychlo, rano o 8:00 som dostala do posvy tabletku prostin, o jednej ma uz bolel cely spodok, asi o druhej mi pani primarka pustila vodu a 16:30 bol maly na svete. a dokonca 4380g a len par odrenin, ani nastrih ani som sa nepotrhala. ale porodna asistenka spravila s hradzou pocas tlacenia kus dobrej prace, citila som ako ju masiruje a uvolnuje. mne sa potom veci dost skomplikovali kvoli placente, ale porod ako taky naplanovali vyborne a prebehol hladko. dost som sa vyvolavania bala.. drzim ti palce nech mas pekny a bezproblemovy porod. mozno sa este stretneme na sestonedeli 🙂 mna tam prelozia zajtra.
ahoj @medovka14, ako pise autorka, platis si sama kartou alebo v hotovosti. Ked uz budes vediet ze ta prepustaju, vyziadaj si, aby ti vystavili fakturu, lebo my sme to netusili a tak sme tam museli cakat asi o hodku/hodku a pol navyse. Ja som muza zavolala nech uz je o deviatej pri nas a vobec ma nenapadlo, ze nestaci ist len rovno do pokladne ale potrebuje aj fakturu 🙂 ale teta sa poponahlala.
co ma este napada, skuste si vypytat dva originaly prepustacich sprav pre male aj seba, vo vszp to od nas chceli, nakoniec sme ich presvedcili, ze im bude stacit len scan mailom 🙂 cakame na preplatenie, tak dufam, ze uz nebudu potrebovat nic navyse
@vladkaolejar
@pufa
Ďakujem baby za odpovede a info 🙂
Mňa by napríklad zaujímalo aj to, ako to je, ak začnem robiť neplánovane o mesiac skôr a bola by som v tom čase v zahraničí... To je ale ina téma, skúsim si to pohľadať 🙂
fuu, s tým vybavením som to nevedela..to mení záujem.. 😖
@maykaaa1122 to podla mna nie je problem...u nas tiez prevazaju taketo deti na Antolsku (v ramci BA)...a ak niekto rodi v nejakej malej porodnici mimo Bratislavy, tak je prevoz este dlhsi. Oni su pripraveni na mierne problemy, len fakt nedonosene deti radsej posielaju do toho Brna. Uz si nepamatam presne, po kolkom tt je to uplne ok tam. Zda sa mi, ze po 35-tom
a prostredie bolo pekné..vybavenie izieb a tak..?
@maykaaa1122 ahoj, možeš sa ísť pozrieť, 1.a 3. utorok v mesiaci sú tzv. predporodné kurzy - info nájdeš na stránke porodnice Breclav :
http://www.nembv.cz/pro-verejnost-porod-v-nasi-...
A izby na oddelení šestonedelia sú pekné, foto tiež nájdeš na ich stránke. Na štandardnej izbe sme boli dve.
Izby boli čisté a personál ochotní, bola som veľmi spokojná. dokonca aj jedlo bolo v pohode... 😉
@jeromeklapkajerome môžem sa opýtať v článku ste spomínali, že pôrod vyšiel zhruba na 700 eur, ale keď pozerám na cenník výkonov v Břeclavskej nemocnice, tak ako rátam, tak rátam nejako mi to nevychádza Cena nadstandardního porodního sálu ... 950,- Kč/ 24 hodin
Otec při porodu ... zdarma
(jiná blízká osoba u porodu ...700,- Kč)
Dula u porodu ... 1500,- Kč
Předporodní kurz (osoba) ... 185,- Kč/ osobu
Jednolůžkový pokoj na šestinedělí ... 400,- Kč
@pufa ja tam idem tiez, boli tam tri moje kamosky, boli velmi spokojne, ja mam termin v novembri, urcite napisem recenziu
Ahojte, chcela by som tiež rodiť v Břeclavi a chcem sa spýtať, či neviete potom o pediatrovi v BA (najlepšie Ružinov), ktorý by vyšetril bábätko, keď sa z ČR vrátime. Pediatri totiž nechcú brať bábätká s českým rodným číslom a rodným listom, ktoré ešte nemajú slov.rodný list - jeho vystavenie u nás trvá do cca 3 mesiacov a zatiaľ lekárom úkony s bábätkom nepreplacajú. Ďakujem 🙂 Alenka
@aallff mas od niekoho potvrdenu info, ze pediater nevezme dietatko s ceskym RL? ja som sa s tym nestretla. A na vysetrenie novorodenca by si mala ist do 2 dni od prepustenia, niekedy lekari chodili aj domov a RL na to nepotrebujes. v zdravotke ti vytvoria docasne rc a po vystaveni slov RL ti vystavia trvalu karticku s novym rc aj v zdravotke, ak to je tak, tak uz tym lekarom nerozumiem :/ ja mam lekarku v raci, ak by si si to rozmyslela, ale urcite najdes aj v ruzinove niekoho
@simonasla a @vladkaolejar Ahojte baby, ďakujem za vaše skúsenosti - ja som volala priamo pediatrom a tam sa ma rovno spýtali, kde budem rodit a ak to je mimo SR, tak dieťatko nepríjmu do evidencie, keďže to prvé vyšetrenie do tých 2 dní od prepustenia ešte bábo nemá slov. RL. Pýtala som sa však ešte viacerých a treba hľadať pediatra - nie všetci odmietnu. Ale ak je to tak, ako píšete, že v zdravotke vedia vystaviť dočasné RČ a po prípade je ochotný lekár prísť domov (čo tiež nie je jeho povinnosť, ako som sa dozvedela), tak určite nájdem 🙂
@aallff ahoj, ja som rodila v breclavi a moja peniatricka zo šenkvic s tym nemala problem. Zobrala malu aj bez preukazu a dokonca prisla k nam domov.
@evarakovska A kedy si rodila, aku mas skusenost s porodom? Ja som zo senkvic, tiez o tom rozmyslam..
@vladkaolejar neviem ako iné baby, ale myslím si že je to blbosť asi, moja mamina 4 deti smiala sa doslova "vypľula" do 2 hod. a ja som rodila 12 hodín aj to ešte poriadne urýchľovali ..toľko moja skúsenosť 🙂
Aj ja chcem ísť rodiť do Breclavi. Som z ba... nie je to príliš ďaleko?
@mala_claire zalezi z ktorej casti ba, tak ratak 40-60minit. To sa da zvladnut.
@zuzanaslu, pisala som tu prispevok taky dlhsi o mojej skusenosti. V skratke, ja breclav odporucam, kedze som bola prvorodicka mala som kopec casu tam dojst. Mali tam super pristup a to som ja potrebovala. Urcite by som tam sla opat. Najdi si v diskusii moj prispevok z februara. Rodila som v januari.

Ahoj,staci tam prist az rodit, zazvonit a povedat, ze tam chces ist rodit a uz to na teba prislo.