Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
@pufa, ja mam termin podobne ako ty a tiez verim, ze to stihame, tesim sa na to, pre mna to bude prve babo
@vladkaolejar a kedy mas presne termin? bola si uz na tej predporodnej priprave? Musim tam zavolat ci tam musim ist aj ked som tam uz rodila
Žienky,zažila som si už 3porody,kazdy inde a inak,ale v breclave to bolo najhorsie,rodila som tam 28.6.2013,zanedbali mna aj dcerke islo o zivot,bolo to pod vedenim mudr.bambasa a vtej dobe jeho zeny , riaditelky byvalej bambasovej,pocula som,ze tam bola nedavno razia z inspekcie,je uz vymeneny riaditel aj niektory lekari,takze tie,ktore ste sa rozhodli pre breclav drzim palce🙂ja som bola blba,ze som ich vtedy nezazalovala,este po mne chceli 9000kc za porodza to ze ma skoro zmrzacili☹
@karibeatka vies prosim napisat blizsie, co sa presne stalo a co u teba zanedbali?
@pufa, ja som predporodne kurzy absolvovala u nas v BA, tam to odo mna nevyzadovali rovnako ako predporodne prehliadky, mam termin 1.6 podla lekarky a 21.5 podla sona v 20tt, tak dufam, ze sa maly vypyta v maji 🙂
@karibeatka, mrzi ma tvoja skusenost, dufam, uz je to ovela lepsie, je to asi jedna z mala zlych skusenosti co som citala, vacsina je dobrych, tak pevne verim, ze sa to zlepsilo 🙂 ja som mozno naivna, ale v BA som zas citala, ze robia cisarske rezy aj vtedy ked to realne fakt nie je nutne (mozno to nie je pravda) ale to ma dost odradilo od rodenia v BA tak ja uz neviem, ale ja sa nechcem pri porode s nikym dohadovat a hadat, chcem ho mat co najkludnejsi a este aj to, ze v BA sa rodi vela deti a v Breclavy nie su az take navaly rodiciek a tym padom maju viac casu sa ti venovat a necitis sa ako na beziacom pase ale to moze byt tiez den odo dna a nikto nevie dopredu kolko zien bude v tom case rodit.... tak uvidime ako to bude v momente, ked pocestujem ja 🙂
Ked som bola v Breclavi ja (sept. 2015), jedna mamicka mala dost dlhy porod, viac ako den, mozno aj viac, velke bolesti, babatku sa nechcelo von. Nepamatam si presne, co sa stalo, ale babo asi malo zrazu malo kyslika alebo nieco take, lekari zdeseni a mamicka tiez, ked videla ich pohlady (rozpravala mi). Rychlo volali Bambasa a ten to vzal do svojich ruk a naozaj ze zachranil babo. Babo aj mamicka zdrave.
@modry_mesiac moja,ja nechcem niekoho stresovat pred porodom,ja mam cely zivot vsetko extra,mozno som bola jedna z mala u nich s toutou zlou skusenostou.povodne som mala namierene do brna,ale bala som sa ze to nestihnem,tak sme rychlo isli do breclavy,na prijem si ma zobral na vysetrenie mudr.bambas,pytal sa ma,co a ako,povedalacsom mu,ze kludne budem rodit aj 24hod,ako u prvej dcerky,hlavne nech je to prirodzene,atd..hned mi zacal nadavat,ze som moc scitana,preco som neisla rodit radsej do brna,ja som odvetila,ze po prve by som to nestihla a po druhe,ze nevidim nic zle na tom,ked mam svoj porodny plan,v inych porodniciach je to bezne...skratka mu vadila moja inteligencia,ci co,,mala som kontrakcie po 5minutach cca.,bol tam na ambulancii so mnou moj muz,ale kedze od rana nejedol,tak sa rozhodol,ze si pojede kupit do lidlu nieco pod zub,hned ako odisiel tak to zacalo,dali mi klystyr,navyse vypit nejaku vodicku,neprijemna sestricka ma doprovodila na wc,cez celu chodbu,nech sa vyprazdnim..tam ma chytli po chvilke silne kontrakcie po 1minutea chcelo sa mi tlacit uz zvonila som a nic,po 10min prisla ku dveram ta sestricka,len som pocula ako vravi,:pani antalkova,jste vyprazdnena?za chvili prijdu..☹ja som kricala,ze rodim a nic☹po styroch som doliezla cez chodbu spat na ambulanciu,to uz zacali okolo mna vsetci lietat,natocili monitor,ja som chcela uz tlacit,lenze mudr.bambas povedal,ze to bude akutna sekcia,ze dieta nema vyzivenu placentu,ze mam rychlo podpisat papiere,ze ideme na sal..ja som s placom podpisala,mudr.bambas mi povedal,ze som v tehotenstve musela urcite fajcit,ze je to moja vina,pricom ja aj moj muz sme nefajciari!!!odviezlivma na sal a ostatne viem uz len od muza,ktory akurat prisiel,ked mna odvazali,malu vraj ozivovali 2minuty,pricom sq tam zlietli vsetci doktori,vratane mudr.riaditeljy bambasovej..ja som sa zobudila na jiske s vyvodom z brucha,lezala som tam 2dni,malu som videla len raz za tie 2dni,aj ked som naliehala...az po dlhej dobe som sa dozvedela od znameho lekara,ze mi spatne vycistili brucho,preto ten vyvod a celkovo ze ma zanedbali,.Velmi zle spominam,prvu dcerku som rodila v Brne prirodzene,druha bola v tej breclave a synceka som pred rokom porodila spinal cisarakom v skalici,a na to ,ako som sa Skalice bala,tak mam takmer najlepsie skusenosti🙂DRZIM PALCEKY,JA MAM TAKY POCIT,ZE TO LEN JA MAM VSETKO EXTRA V ZIVOTE🙂🙂
@karibeatka Ahoj, mrzi ma tvoja skusenost. Ked som bola na predporodnej priprave v Breclave, tak som z mudr Bambasa mala zmiesane pocity... na jednej strane "pohodak" na druhej strane mi napadlo, ze asi dokaze byt dost hnusny, ked ide do tuheho. Asi je zvyknuty, ze jemu sa neodporuje. Jeho zena je zas uplny opak.... tak ci tak, moj prvy porod bol na kramaroch strasidelny, takze vyskusali sme breclav.
Porod prebehol s minimom zasahov, uplne prirodzene a cele to trvalo 3hodiny, lekar prisiel len na grande finale, najprv cely priebeh a tlacenie nechavali na mne (lekar a PA), ale asi pochopili, ze tudy cesta nevede a vysvetlovali a povzbudzovali (uz mi chybali len roztleskavacky 😀 ) az sa to podarilo... nasledne bonding a s babatkom som mohla odist na izbu. 🙂
jaj a mudr. bambas sa ma na vizite spytal, ci ten prirodzeny porod bol lepsi ako sekcia a aj sa cudoval, ked som mu povedala, ze pre mna urcite 😀 😝
@gumimaci Tak to si mala prijemne,vravim ja na Breclav do smrti nezabudnem,lezala tam aj moja najstarsia dcerka na detskom a tam tiez zla skusenost,..ale aspon som na seba hrda,ze mam tak vysoky prah bolestivosti🙂mam 3krasne deticky,len ma vzdy bude mrzat ten druhy porod,ani somnevedela,ako vyzera dcerka,az skoro po 2dnoch☹vsetjo dobre prajem🙂
@karibeatka Aj ja tebe 🙂 Off topic: Pozeram , ze si z Brodskeho 😀 na 600nedeli pracuje jedna sestra a ked som ju pocula rozpravat ceskoslovencinou smrncnutou do zahoractiny, tak som vedela, ze je "nasa" .. potom sa mi priznala, ze je Buranka 🙂
Dobry den,
ja som rodila 23.03.2016 v Breclave a mozem to len odporucit, je pravda, ze ma dlho nechali v bolestiach pred pôrodom, ale starostlivost a vybavenost tejto nemocnice je uzasna, taku na Slovensku urcite nenajdete.
Rodila ma mlada pani doktorka Kovarovicova zo Slovenska , bola uzasna, velmi mi pomohla, ci uz pred pôrodom, ked mi odporucali chodit a ja som kvôli bolestiam nevladala, tak mi dala vanu, kde mi bolesti aspon na chvilu presli, dalej mi priniesla fit loptu na cvicenie a pri porode bola uzasna. Po porode mi dali malinku na brusko, potom ju zobrali, skontrolovali, prisla detska pani doktorka za malinkou, skontrolovala ju, zatial mna pani doktorka sila, lebo malinka isla von aj s rucickou pri hlave, tak ma trosku natrhla, potom prisla sestricka z novorodeneckého, prislozila mi malu k prsu, ci sa dobre prilozi a bude papkat, potom sme boli este 2 hodky po porode na sale, kde nas s manzelom a s malinkou nechali samých, tak som si mohla pospat, potom mi priniesli jest.
Tuto porodnicu mozem len doporucit, sestricky su tiez velmi mile, pomozu.
Jedine, co by mi tu asi chybalo bolo, ze po porode, ked ste uz na novorodeneckom, tak by bolo super, keby sestricka prisla za vami a bola s vami pri kojeni, aby vam povedala, co robite zle,ako to mate robit, co je dobre aby ste robili,aby ste mali mlieko a pod.
To bolo asi jedine, co mi tu chybalo, inak nic.
Ahojte, keď ste rodili v Breclave, nemali ste problém s vybavovaním slovenského rodného listu, a s poistením bábatka? Zaujíma ma, koľko je s tým byrokracie... Tiež zvažujem porod v Breclave, nech viem, do čoho idem 🙂 Ďakujem
@omelinovak vybavenie trvalo trosku dlhsie, kvoli tomu, ze som najprv musela pockat na cesky RL a potom vydanie nasho trvalo este nejake dva mesiace, ale nejako viac roboty s tym nebolo. A poistovna mi najprv vydala docasnu karticku poistenca a po dolozeni kopie nasho listu poslala trvalu karticku. Vsetko som im posielala len mailom, prihlasku doniesol kurier...takze byrokracia naviac takmer ziadna, urcite by som kvoli tomu nemenila 🙂
@bestinka ďakujem za info, 🙂
@omelinovak ziadna naviac byrokracia, len sme 6tyzdnov cakali na SK RL, tak prispevky idem vybavovat az buduci tyzden. dokonca refundaciu mi v Unione zobrali s ceskym RL a schvalili mi ju do 2tyzdnov, ako uz bolo spomenute, v ZP ti vystavia docasnu karticku. ale kludne dieta moze byt 2 mesiace osetrovane na tvoje poistenie, len pediatri s tym mavaju problem 😝
breclav ti odporucam, ty si z MA? aj kolegyna ma termin zaciatkom juna, mozno sa tam stretnete.... o chvilu uz v breclavi bude viac sloveniek ako domacich. 😀
@gumimaci ako som pozerala tie príspevky, tak už teraz je tam viac Sloveniek ako Češiek 🙂 A áno, som z MA, a na Breclav som počula len dobré, tak dúfam, že to bude aj v mojom prípade... A tiež dík za info
Ahojte kočky,
je v Břeclave aj ISKa?
Ďakujem za info.
M.
@mary_g myslis pre babatko alebo pre mamku?
pre babetko, ale asi aj pre mamku... som Rh-, gastračný diabetes, inak v pohode, ale človek nikdy nevie
ahojte, pridam moju skusenost s porodom v Breclavy, nakolko som sa prave tu dozvedela tiez mnoho od vas ostatnych 🙂
ja som bola nadsena az tak, ze keby som sa netesila domov na manzela a vlastnu sprchu, tak by som sa tam este vratila 🙂
z Bratislavy sme sa vybrali o pol stvrtej rano do Breclavy, ked som mala kontrakcie nepravidelne cca 8-6min (dva dni predtym mi odtiekla hlienova zatka) o cca 5 rano ma prijala primarka Bambasova, to som mala kontrakcie 5-7min, otvorena na 3cm, nechali ma na porodnej sale par hodin, ci sa to posunie samo, okolo obeda mi dali klystir, dost rychlo som sa otvorila na 8cm a nasledne na to mi praskli vodu a vtedy to uz islo celkom rychlo. maly sa narodil o 3h 27min poobede, takze to trvalo na prvorodicku asi tak ako sa vsade pise (10-12h). Rodila ma mlada lekarka, myslim, ze sa volala Bulkova. Ona aj porodna asistentka boli uzasne. Po porode mi prilozili syna na brucho, po par minutach ho vzali zmerat a zvazit a priniesli spat, prilozili mi ho na hrud a detska sestra nam pomohla s prvym prisatim. Mojou poziadavkou bolo, ci je mozne ho nechat naheho len v plienke pocas dvoch hodin na sale, nemali s tym problem. po dvoch hodinach stravenych s malym a manzelom (bol cely cas pri porode, uplna samozrejmost, ziadne nahlasovanie ani poplatky) nas vzali na oddelenie sestonedelia. Maju tam zvlast sestricky, ktore sa staraju o matky a zvlast sestricky pre babatka, ktore zohravaju aj ulohu laktacnych poradkyn. chodili z izby do izby a pomahali s kojenim alebo zodpovedali na akekolvek otazky, dokonca sa samy pytali ci je vsetko ok a ci nieco nepotrebujeme. V noci ak babatka dlho plackali, same prisli na izbu aby nam poradili v com je problem. Vsetci boli skveli, od pani, ktore nam nosili jedlo a upratovali, cez vsetky sestricky az po lekarov na vizitach. Som velmi rada, ze sme to stihli a dufam, ze tam stihneme ist aj nabuduce 🙂 trosku som sa rozpisala, ale snad to aspon niekomu pomoze v rozhodovani tak ako mne 🙂
este som zabudla, myslim, ze tu niekto pisal, ze ked isli z porodnice domov, tak cestou do Breclavy bola havarka, nam sa stalo zhodou okolnosti nieco podobne, ked sme sli domov, tak dialnicu odklanali cez kuty a breclav a bola neskutocna zapcha plna kamionov, no mali sme stastie, ale hovorim si, ze to proste tak malo byt, snazila som sa pozitivne mysliet na to, ze tu Breclav stihneme 🙂
ahojte, aj mňa by zaujímala, v čom vidíte rozdiel..rodiť v Ba a v Breclave..téma ma veĺmi zaujala, Breclav mi je blízky.. 🙂
@maykaaa1122 precitaj si nase skusenosti, a skusenosti zien, ktore rodili v BA. Mne slo najma o pristup personalu...
nemam skusenost s porodom v Bratislave, preto porovnat osobne neviem, no ja si citam rezencie a skusenosti inych snad aj na pecivo :D a ked som si porovnala mnozstvo nazorov na BA nemocnice a Breclav, tak u mna vyhrala Breclav, nakolko skusenost typu - ved odrodit ta musia vsade, alebo tie 4 dni sa to zvladnut da, neberiem ako pozitivnu, pre mna je dolezity pristup personalu a pocit, ze ked sa chcem nieco opytat tak nie som na pritaz a nikoho neotravujem... mozno som rozmaznana, ale tak to som ja. Aj ked nehovorim, poznam ludi, ktori zase nedaju dopustit na ine porodnice, ja som vsak sla viac menej na istotu 🙂 a hlavne, nechcela som si platit za to na co mam narok (intimita, slusnost, manzel pri porode, porodnik, ktory ta respektuje) a tak 🙂 ale je pravda, ze este viac ma utvrdila skusenost z dna, ked mi odtiekla hlienova zatka dva dni pred porodom a zacala som aj krvacat (vsade sa pise, ze krvacanie je zly signal) tak sme utekali do ruzinova, kde sme prisli v tak "nestastnom" case , bolo asi 7,15 rano, ked nocna smena koncila, ranna zacinala, urgent ma nevzal, porodnica tiez nie, tak si ma pinkali medzi dverami poradne a natacanim monitora, lebo tam nebol lekar, ktory by ma vysetril (ako som sa o 8 dozvedela, ked som uz lezala 15minut na monitore) kde jedna sestra sa vyhovarala na druhu, moj manzel bol v ich ociach histerik, lebo sme sa dozadovali vysetrenia. asi o pol deviatej rano ma vysetrila konecne lekarka, ktora usudila, ze to krvacanie je normalne s odtecenim zatky a co ma zamrzelo najviac, napisala do spravy, ze som zakrvacala tmavou krvou, pricom som kazdemu vravela, ze jasnecervenou, tak som asi v ich ociach tiez ja ta co som spanikarila a postavila na hlavu vsetkych na poradni len aby som sa predbehla pred ostatne zeny ... no neviem, mali sme z toho obaja s manzelom zmiesane pocity
@maykaaa1122 mam skusenost aj v ba aj v breclave. Najvacsi rozdiel vidim v sukromi a komunikacii,. Je tu skupina pribehy z porodu, nedavno som tam popisala oba porody. Ked tak si precitaj.
@mary_g ja som skoncila v Breclave pred mesiacom akutnym cisarskym a po operacii ma previezli o poschodie nizsie na JIS na pozorovanie, bola som tam dve hodiny, kym sa mi vratil cit do noh po spinalnej anestezii, potom ma previezli naspat na porodne oddelenie na nejaku pooperacnu salu s polohovatelnym lozkom a tam som pobudla, kym mi dopodavali vsetky infuzky. Potom uz som sla na normalnu izbu ako vsetky rodicky. Cize JISka podla toho, co viem, minimalne pre dospelych je, deticky neviem, to som nastastie nemusela zazit. Ale ked si zavolas, urcite ti povedia, su tam velmi mili. Na webe nemocnice najdes tel. kontakt. najlepsie je vsak zajst tam osobne prvy utorok v mesiaci, rano, ked robia prehliadky pre verejnost, a poradit sa osobne o tvojom konkretnom pripade.
@omelinovak ahoj. pozeram, ze mame rovnaky termin porodu - dnes. stale cakate? ja uz som z toho mierne na nervy, robime co sa da, ale maly je zatial asi spokojný tam kde je. kedy mas najblizsiu poradnu? ja v pondelok, ale verim, ze tam pojdeme skor..
Ahojte, mozem prist do breclavy az rodit, ci treba ten ich kurz alebo sa popredu nejako ohlasit? Planovala som sa tam pozret, ohlasit ale vzhladom na zhorseny stav som rada ze na wc prejdem.

ahojte 🙂 tesim sa, ze sa tato tema, ktoru som kedysi zalozila, tak dobre rozbehla a hlavne ze je tu mnoho pozitivnych skusenosti s touto porodnicou 🙂 ja sa uz pomaly chystam na druhe kolo, mam termin na prelome maja/juna. Manzel trochu stresuje ci to stihneme aj teraz, ale ja si myslim, ze to dame. Predsa len tych 1:15 nie je nic strasne. prvy porod mi poistovna nepreplatila, syn sa narodil v auguste 2013 a zakon sa menil tusim od oktobra toho roku, ale teraz by to uz nemal byt problem.