icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

exo
4. nov 2016

staci tam raz prist pred porodom aby o tom vedeli ale nie je treba kedze rodit clovek moze aj neocakavane napr.cestou z dovolenky a vtedy clovek hlada najblizsiu nemocnicu 🙂 myslim ze staci mesiac pred porodom prist ,podpisete papiere aby vas potom stym nezatazovali

exo
4. nov 2016

@evarakovska ono zalezi aky ukon spravia navyse a kolko za za ten ukon plati u nas cize nejake rozdieli tam mozu byt ale celkovo kultura ktoru zazije buduca mamicka v ba a v breclave je neporovnatelna.to mi daju asi za pravdu viacere.

exo
4. nov 2016

@petram222 jednoluzkovy pokoj je len mozny ak je volny ak nie tak klasika izba avsak ak nebude ziadna ina mamicka zo slovenska rodit tak tam budete sama kedze rodicky zo svk a cr nemiesaju.klasika porod bez nadstandartu atd sa pocita,neviem na co vam tam je dula to su podla mna vyhodene peniaze ak tam mate manzela ten vam ma byt oporou pri porode

petram222
4. nov 2016

Nakoniec som rodila na antolskej a pôrod bol v poriadku a aj oddelenie 😃😃

zuzanaslu
10. nov 2016

@petram222 A kedy si rodila? Ako to tam teraz vyzera? Nemaju tam natresk? Ja by som chcela porodit v Breclavi, ale ak by som nestihala tak Antolska... no na posledny porod tam nemam az take dobre spomienky...

meggie330
11. nov 2016

Ja som rodila v Breclavi pred tyzdnom, ak by Vas nieco zaujimalo, pytajte sa 🙂

leenkaa2708
11. nov 2016

@meggie330 ahoj a odkial si cestovala v pohode si sa dostala? ako bolo? co platby? dakujem

nikussss
11. nov 2016

@meggie330 Blahozelm k babatku 🙂 Ked budes mat chvilku, prosim popis troska o porode 🙂 mna to velmi zaujima, hlavne co sa tyka zaobchadzania, sukromia, oxytocinu, volby polohy, pristupu k ochrane hradze, bondingu a podpory dojcenia. dakujem

petram222
11. nov 2016

@zuzanaslu natresk tam majú a hlavne čo sa týka nadštandardnych izieb na šestonedelí to môžeš rovno zabudnúť, ak si mesiac alebo dva pred pôrodom. Pôrodné sály majú krasne zrekonštruované moderné, ale sestonedelie je stále staré, ale dá sa to.

zuzanaslu
13. nov 2016

@petram222 na nadstandardnu izbu si az tak nepotrpim, skor mi ide o to, aby doktori a personal boli trpezlivy, respektujuci... a som asi tyzden pred porodom 🙂 a porodne boxy su stale oddelene len murom a plachtami? Rada by som mala aj viac sukromia ako to je v Breclavi 🙂 Nuz ale do Ciech to mam asi hodinu cesty, na Antolsku pol hodku, samozrejme zavisi od dopravnej situacie, co momentalne nie je ruzova, kedze v tomto case mame v dedine a okoli total zapchy, kvoli cestnej udrzbe... uvidime, mozno nakoniec porodim aj doma :D

zuzanaslu
13. nov 2016

@meggie330 Gratulujem!! Aj mna zaujima viac o porode, papierovacky, vybavovacky... Ako dlho si tam bola?

meggie330
14. nov 2016

@leenkaa2708 ahoj ;) Cestovala som z BA, isli sme okolo 4 rano, cesta bola v pohode, prazdne cesty, trvalo to 50 minut. V nemocnici ta pustia autom az k vchodu porodnice cez rampu. My sme vyrazili po odteceni plodovej vody, hned sa nam zacali venovat az kym som po 8 hodinach neporodila. Faktura vysla dokopy (za mna aj drobceka) cca 22 tis ceskych. So SVK poistovnou este nemam riesene nic. Nemala som nadstandard (bol obsadeny) a po porode som uz nadstandard nechcela (radsej som chcela byt s niekym na izbe) ale nechybalo mi skutocne nic.

majusqwa
14. nov 2016

porodnica sa da obzriet aj mimo kurzu, ak neprebiehaju porody a sestricky maju cas. viacere maminy tak boli, myslim, ze to tu aj pisali.

co sa tyka poradni - da sa chodit aj do breclavi, ale u nich zacinaju poradne az od 38. tt. ja som chodila na slovensku do poradni a v breclave som bola prvykrat az v den porodu 🙂 uplne v pohode, nikto sa nad tym nepozastavoval, u nich je to normalne. viem, ze ked zena chodi na poradne do breclavi, tak neplati nic, pridaju ich az na fakturu k porodu (teda aspon v 2015 to tak fungovalo).

zeny miesaju, ja som bola na izbe s ceskou. a prezili sme to, obe :D nikomu sa nic nestalo.

u nas na upsvare potvrdenie o nebrani prispevku v CR netreba. ale my tam mame normalnu pani, vdaka za nu.

rodny list netreba dat prelozit, ale treba vybavit slovensky na osobitnej matrike. co k tomu treba a ako sa to vybavuje najdete v clanku u mna v blogu 🙂

meggie330
14. nov 2016

@nikussss Dakujem za gratulaciu ;) Ja som bola skutocne spokojna. Dorazili sme tam nad ranom a ustretovost a zaujem o teba zacal uz na vratnici 🙂 Pustili nas cez rampu az ku vchodu do porodnice. Hned ako sme prisli sa mi venovali 2 sestricky (alebo porodne asistentky, neviem presne). Dala som im doklady, co potrebovali, kym som sa ja vyzliekla z mokrych veci od plodovej vody (navrhla mi to sama sestricka), tak sa ma vypytovala na rozne veci a vypisovala dotaznik. Odniesli mi co som chcela do satne, dali mi tie pasy a za ten cas zavolali doktorku. Ta dosla, vysetrila ma, pytala sa, ci mam nejake dotazy a pripomienky k porodu. Spytala sa, ci chcem klystir. Zlozila som sa s muzom na izbe, kde budem rodit. Povedali, ze mozem do sprchy, do vane, prechadzat sa atd. Na jednej strane boli stale pri mne, na druhej strane respektovali aj sukromie, takze pri kontrakciach mi bol oporou manzel. Ja som rodila v klasickej polohe - bola mi najprijemnejsia, pred tym som bola aj 2x na boku pri kontrakciach plus v podrepe - na ich odporucanie. Ak mi bolo nieco nebolo prijemne, stacilo povedat. Vzdy dali navrh, ze toto by ste mohli - a bolo na mne ci ano ci nie. Oxytocin mi pichli az na placentu - ja som s tym bola ok. Za ten cas bol muz s malym, kde ho vazili, merali a obliekli. Co sa tyka ochrany hradze, tak doktorka ako aj porodna asistentka mi ju pocas porodu masirovali, co skutocne velmi pomohlo, odviedli kus dobrej prace. Maleho mi hned prilozili, potom ho vzali na meranie, vazenie a znova priniesli - nechali nas s muzom s malym osamote 2 hod (samozrejme obcas skontrolovali, ci nieco nepotrebujeme). Ja osobne som s dojcenim problem nejaky nemala, ale aj tak sa starali a zaujimali. Pani, co bola so mnou na izbe, mala trosku problem to rozbehnut ale cely personal sa neskutocne snazil, radil, pomahal, vysvetloval a hlavne boli neskutocne trpezlivi. Skutocne nemozem povedat nic zle a svoje rozhodnutie urcite nelutujem. Vysvetlili velmi vela, zodpovedali vsetky otazky aj sestricky, aj lekari. Napriek prvotnym obavam urcite odporucam ;) Ak by ta este nieco zaujimalo, rada zodpoviem 🙂

meggie330
14. nov 2016

@zuzanaslu Rozpisala som sa v prispevku vyssie. Ja som tam bola 4 dni. Vybavovacky s poistovnou na SVk ma este len cakaju, rodny list z Ciech je na ceste k nam. Ak by ta predsa nieco zaujimalo, co som tu nespomenula, daj mi vediet. A dakujem za gratulaciu ;)

petram222
18. nov 2016

@zuzanaslu boxi sú oddelené stenami a v predu je plachta ale mas tam súkromie, asi píšem uz neskoro, nechodím tu často
Lekári spokojná a sestričky pri pôrode fantastické, a na šestonedelí ako ktorá

zuzanaslu
18. nov 2016

@petram222 ďakujem za info, potešujúce 🙂 ešte nepises neskoro budúci tyzden mám termín a podľa dnešnej poradne mala je spokojná v brušku 🙂

zuzanaslu
25. nov 2016

Baby, a neviete nahodou ako to funguje pri prenasani v Breclave? Kolko dni nechaju prenasat, a ako vyvolavaju - nejakymi liekmi alebo nepouziva sa tam ricinovy koktail? Dakujem 🙂

leenkaa2708
13. dec 2016

@monikastarkova ahoj tak ako? rodila si nakoniec v breclavi? dik za postrehy..

monikastarkova
14. dec 2016

@leenkaa2708 ahoj, ano rodila, nemam co vytknut, vsetko super, podpora sestriciek, ochota, zaujem, strava v poho, izby a soc.zar. ciste, ak budem este rodit tak urcite len tam 🙂

leenkaa2708
14. dec 2016

@monikastarkova a ako si to mala ďaleko stíhali ste ja to mám hodinu 15 min tak váham či to stihnem budem mať druhé bábo..

zuzanaslu
14. dec 2016

@leenkaa2708 ja som pred 2 týždňami rodila v Breclavi 3.dietatko a stihli sme to v pohode. Cesta nám normálne trvá asi hodinu, ale neponáhľali sme sa, lebo som vedela, že mam čas. Z domu som odišla keď som mala pravidelne kontrakcie asi po 20 minutach

monikastarkova
14. dec 2016

@leenkaa2708 o jednej v noci mi odtiekla plodova voda 5:17 bola mala na svete, cesta 45 minut po dialnici, prve dieta, myslim si ze to stihnes 😉

leenkaa2708
14. dec 2016

@zuzanaslu super cerstve info ako sa ti pacilo? Gratulujem k babetku ja mam termin v aprili a odial ste cestovali?

zuzanaslu
14. dec 2016

@monikastarkova to bola rýchlovka 🙂

zuzanaslu
14. dec 2016

@leenkaa2708 ďakujem, cestovali sme zo Senkvic. Ty si odkiaľ? Som rada, že som rodila v Breclavi, predtým som rodila na Antolskej, ale tento pôrod bol najlepší, hlavne kvôli tomu, že ma nechali rodit ako som chcela, žiadne urychlovaky... prístup perfektny, súkromie, starostlivosť po pôrode tiež super.. Breclav splnil moje očakávania, určite odporúčam 🙂 asi mesiac pred pôrodom som v bola aj na predporodnej prednáške v Breclavi - to bolo tiež fajn vidieť že ako to tam vyzerá a funguje 🙂

monikastarkova
15. dec 2016

@zuzanaslu to bola, snazila som sa pocuvat sestricku, velka opora, cely cas somnou+manzel, dychanie je velmi dolezite, drzim palce, vsetko dobre dopadne 😉

leenkaa2708
15. dec 2016

@zuzanaslu ahoj Viničné ja by som tam strašne chcela ísť no manžel sa bojí cesty popravde aj ja trochu ale najviac komplikácií a prevozu do Brna ostatné nejak neriešim a vôbec netuším čo bude..mňa potešila Galanta prerobená čo sľubuje tak som mysleal že budem mať kompromis tam ale ako to tak čítam tak to čo sľúbia moc nedodržujú tak teraz už vôbec neviem do jednej musím chodiť na poradňu aj ako zálohu ku gynde nebudem môcť ísť tak už neviem tá Brečlav vyzerá super..no uvidíme teda..a ty máš dr v šenkviciach? spokojná?

zuzanaslu
15. dec 2016

Z Viničného to máš asi tak ďaleko ako ja zo Senkvic 🙂 o Galante som nepočula, neviem o tom nič... Ja som sa počas tehotenstva rozhodovala medzi Antolskou a Breclavom, konečné rozhodnutie som si nechala až na moment keď to prišlo,.. keby kontrakcie nastúpili veľmi rýchlo a často, tak by som neriskovala a radšej by som šla blizsie, ale vedela som že to stihnem, preto som sa rozhodla pre Breclav.... A komplikácií som sa neobavala, celé tehotenstvo som bola Ok aj bábo, nemala som žiadne problémy, preto som s tým ani nerátala.. u teba je nejaký predpoklad že by nastali komplikácie? Viem, niekedy to môže nastať aj keď bolo všetko v poriadku..
A dr. myslíš gynekológa? Toho nám na Čiernej vode - dr. Kotek, bola som u nho celé tehu až do konca, vôbec som nechodila do nemocnice do poradni

leenkaa2708
16. dec 2016

@zuzanaslu ahoj ďakujem no práve to že je tam predpoklad tak dosť váham, ja som ináč pri dr váhala či fed gyn al. dr kotek do fed gynu mam lepsie spojenie ale tak neviem ci to neolutujem ze som nesla k dr kotekovi :( vo fed gyn som bola prvý krát nedávno do 16 tt ešte u starej dr..no a mala som z prehliadky všelijaké pocity..čo už najblizsi pol rok sa to meniť nedá a potom to už aj bude jedno možno pri treťom :D a s Dr. Kotekom si spokojná?