Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
baby to je TA Břeclav, né ten Břeclav. 🙂
ahojte. ja som rodila v Breclavi presne na Mikulasa, 6.decembra 2016. voda mi odtiekla uz v pondelok v noci, byvame pri Bratislave. Vyrazili sme o druhej rano a v nemocnici sme boli za hodku a nieco. kedze som porodila az o 35 hodin na to, tak casu bolo dost 🙂
Porodnica uzasna, skveli doktori. Boli sme aj na prehliadke, este 1.11. Uz to ma presvedcilo ze Breclav je to prave pre nas. ked som prisla, bola som jedina rodicka a zajednala som si nadstandard. na to co ponuka je cena uplne super. na druhy den nakoniec rodilo po mne dalsich 5 mamiciek. Ja som vyuzila vsetko co sa dalo, fitloptu, rebriny, sprchu... partner bol cely cas pri mne a po porode sme ostali spolu vsetci traja na nadstandarde. Bola som velmi spokojna s celym personalom porodneho oddelenia.
na druhy den po porode sme sa s dcerkou prestahovali na oddelenie sestonedelia, kde sme boli na izbe dve. bola som aj na obhliadke u nas v Ruzinove a je to skutocne neporovnatelne. izba v Breclave bola velka, priestranna a utulna. V nemocnici takisto dostanete vsetko. od nocnej kosele, popordne vlozky, hygienicke vlozky na postel az po kompletnu vybavu pre babetko. jedine co je treba su jednorazove plienky pre dietatko. inak kosielky, plachty, latkove plienky, olejceky, masticky, veci na kupanie, vsetko je tam. Kazdy den su vizity z porodneho aj pediatri, vsetko krasne vysvetlili, stale sa pytali ci nieco netreba, pomahali. Tiez sa tu robi na treti den ultrazvukove vysetrenie klbikov ortopedom a hned je povedane ci siroko viazat treba alebo nie.
co sa tyka financii, su rozdelene na naklady na mamicku a naklady na dietatko. plati sa pri odchode z nemocnice, treba si vypytat fakturu. dokopy to bolo 1080 eur. u mna mozno vyssia suma kvoli tomu ze sme boli o den dlhsie. Nadstandard sa platil uplne zvlast tejto sumy priamo na porodnom. fakturu som zaniesla do poistovne a teraz cakam kolko mi vratia. davala som ju niekedy pred Vianocami takze este maju cas.
co sa tyka rodneho listu, v nemocnici si vezmu rodne listy rodicov a cesky rodny list poslu postou. este k tomu treba sobasny list alebo prehlasenie z matriky ze sa dieta moze volat po otcovi (dajte si ho rovno dva kusy, lebo druhy bude treba poslat na slovensku osobitnu matriku pre vybavenie slovenskeho RL) .... nam prisiel cesky RL 27.12.2016. Hned je treba ist do zdravotnej poistovne vybavit karticku poistenca pre babo, to sa da aj s ceskym rodnym listom. karticka prisla 9.1.2016.
co sa tyka slovenskeho rodneho listu, hned ako prisiel cesky sme isli na nasu matriku a vypisali ziadost o slovensky rodny list. citala som ze maju na to aj tri mesiace, takze cakame. to nam mierne narusilo plany a je to asi jedine minus, pretoze slovensky rodny list treba odniest na socialku aby docasne nezastavili vyplatenie materskej. tak teraz cakam ci mi v piatok vobec materska pride alebo nie. viem ze ked tak bude potom vyplatena spetne po predlozeni rodneho listu, ale tak je to vypadok financii....a takto po Vianociach 🙂
porodnicu v Breclavi(e) urcite odporucam!
a inak ja chodim do FedGyn v Senci a tu ordinaciu si tiez neviem vynachvalit 🙂
Super a odkial ste presne cestovali? Kolko km? Ja tiez chodim do fed gyn ;) ak sa mozem spytat viac na priebeh porodu, vam odtiekla vsetka voda hned ci po castiach? Davali vam aj nejake zasahy do porodu urychlenie a pod? A co nastrih a tak? Ci ste si mohla aj povedat co chcete al nie rodit aj v inej polohe dotepat pupocnik a pod. . Veci dakujem
@aigrahaven Do soc. poistovne posli cesky RL. Teraz som tak posielala emailom a pani mi potvrdila, ze slovensky uz posielat nemusim.
inac aj ja odporucam Breclav vsetkymi 10. Uplne iny svet, co sa tyka pristupu a moznosti oproti bratislavskym porodniciam.
Zuzanaete - ďakujem, to je super správa, už aj posielam
Leenkaa - sme od Malinova,fakt neviem kilometre. Voda mi odtekala postupne. Aj mi hovorili že ona sa aj mierne dotvára stále . Akože cakali sme do utorku ran
musela som prejst na comp, lebo pisanie na mobile ma stalo zopar nerviciek :D
takze ta voda odchadzala postupne pocas celeho pondelka, len ja som mala aj take nastupne kontrakcie kazdych 5-10 minut. nespala som vobec, stale som predychavala a ked mi doktorka v utorok rano povedala ze sa stale neotvaram a je to len o bolesti tak som povedala ze dost. nechcela som, ale vypytala som si tabletku na vyvolanie. Tabletku som dostala o pol deviatej rano. nikto ma do nicoho nenutil, viackrat sa pytali ci ju chcem, ci je to tak ako si zelam, proste vsetko je o tebe. aj ked som nastupila sa pytali ake mam zelania, ci mam porodny plan a ako si to predstavujem. o jedenastej mi uz doktor povedal ze sa otvaram, ono aj uz nastali vascie bolesti. no a za minutu dve poobede bola mala na svete. od tej tabletky to islo velmi rychlo.
pupocnik mam pocit ze vysiel hned, asi mu aj pomohla doktorka. kedze som nemala odhladne tohto ziadne preferencie tak to poriesili hned a mne to nevadilo, ja som mala na sebe uz moju dcerku. Nastrih sa nerobi pokial nemusia a ked ho nechces nespravia ti ho. ja som povedala ze nechcem a ani som sa nenatrhla. ja som ale poctivo cvicila s Aniballom a pila malinovy caj mesiac pred porodom. neviem ci je to ich zasluha ale rada verim ze ano 🙂 tri hodky po porode som sedela jak rybka v tureckom sede a nemala som ziadne gynekologicke komplikacie.
takze urcite ked su nejake predstavy o porode, treba ich povedat a oni to respektuju uplne bez problemov. a nas odrodila strasne zlata slovenska doktorka 🙂 jaj aj polohu si mozno vybrat, podla toho co je pre vas pohodlne. hlavne aby bola mamicka v pohode a potom je aj porod v pohode.
Baby, ma tu niekto skusenosti aj s Kochom? Ze ci je velky rozdiel medzi Breclavou a Kochom... Stale zvazujem, o peniaze mi az tak nejde, skor o pristup.
@leenkaa2708 Ahoj. Kedy mas termin? Tiez ideme rodit do Breclavi a som z SC
@renimac
Najvacsi rozdiel je v tom, ze si nemozes zvolit polohu... rodis len na chrbate, v polosede. Je to nepohodlne a proti gravitacii... tvoja hradza je viac namahana, inak su vraj super. Kamaratka tam rodila
@katikabar1 teraz myslis Koch? 🙂
@renimac 🙂 jaj, no ano 🙂
@katikabar1 nedavno tam rodila jedna moja partacka zo snaziliek a ze jej doktorka sama navrhla, aby sa dala do podrepu a az na posledne zatlacenia isla na to kreslo. A v Breclave si teda mozem vybrat polohu aku chcem, ano? Ty si tam uz rodila, ci ides prvy krat?
Inak tento týždeň nám prišlo preplatenie z poisťovne. Takže platili sme 1080eur a vrátili nám 890. Pre mňa to určite stalo za to.
@renimac idem prvy ktat, ale info davam dohromady uz viac ako tri mesiace. 😀 a ano poloha je na tebe v ktorej sa budes citit najlepsie. 7.2. ideme na kurz a prehliadku, tak sa ich budem vsetko pytat.
Pocujte, nevypytujte sa jedna druhej čo a ako. Treba ísť do Breclavi a vypočuť si ten kurz, spýtať sa otázky, ktoré máte, priamo lekára, ktorý ten kurz vedie. Každá baba, ktorá sem niečo uverejní, to vidí zo svojho pohladu. Treba tam ísť, vypočuť si a urobiť si predstavu. Ak sa tam rozhodnete rodiť, tak aj tak to bude celé iné, ako ste si naplánovali. Ale možno to bude presne take, ako ste si naplanovali... závisí od toho, čomu uveríte... takze je to na vás a na vašom pohľade na vec. Rodila som tam a bolo to úplne max super. Cao
@aigrahaven Super, a akú máš poisťovnu? Celkom rýchlo ti to vyplatili.. ja som žiadala 5.1. VSZP, ale zatiaľ nič.. ale tak ešte majú čas..
Union - žiadala som 22.12.
@katikabar1 tak napíš potom dojmy 😉.
Caute, neviete kolko sa v breclavi plati za 1 den porodnej hospitalizacie? Snazim sa dopracovat k nejakej potencialnej sume, ktoru by som tam nechala pri standardnom nekomplikovanom porode bez epiduralky. Na ich stránke žiadny cennik pre samoplatcov nevidim. Prinajhorsom tam samozrejme napisem.
@miriel ja som mala štandardny nekomplikovany pôrod bez epi, bola som tam od piatka 25.11. od 21.00 cca, sobotu ráno o 7 sa narodila mala, odchádzali sme stredu 30.11. a platili sme spolu cca 23400 ck. Suma sa môže líšiť, záleží od vyšetrení, ktoré absolvujete, my sme mali žltačku, robili jej viac krát rozbor z krvicky a tiež svietenie bolo navyše oproti detičkám čo to nemali.. to len príklad uvadzam. Vystavujú sa 2 faktúry - na matku (pôrod stal 14928 kč) a na dieťa u nas to bolo 8494 kč. Ak ťa to zaujíma môžem ti odfotiť a poslať výkony a ceny z faktur..
@renimac moja, urcite chod na tu prednasku. My s partnerom sme sa fakt zabavali. Personal bol vtipni, mnoho veci vysvetlili skor, ako sme sa stihli opytat a to, co nebolo povedane, na to sme sa putali. Mna to utvrdilo v tom, ze tam chcem rodit a partnera ukludnilo to, ze bude poznat cestu... urcite tam chod aj pred porodom ☺
Dobry vecer, ja som v Breclave rodila v marci minuleho roka, v aprily som poziadala o preplatenie, bolo mi povedane, ze na to maju 3 mesiace od narodenia dietata, peniazky mi ale prisli do konca aprila, porod ma stal v prepocte aj spolu s kontrolami a vyvolavackou 970 € a poistovna nam preplatila 850 €.
@katikabar1 dakujem za info 🙂 urcite sa tam pojdeme aspon pozriet a mozno to manzela presvedci 😉.
Doveru
Urcite odporucam tam ist, su tam skvele sestricky, rady vo vsetkom pomozu, samozrejme na jde sa tam aj jedna, ktora nie je uplne super, ale ostatne su uzasne, a k porodu Vam prajem lekarky, tie su zlate, ci uz primarka, alebo MUDr. Kristinka, alebo MUDr. Petra, pri porode velmi pomozu a pred porodom taktiez, pomoze od bolesti, stlmia ich, aby sa mamicka tolko netrapila, poradia.

@leenkaa2708 ahoj, prepac,ze až teraz odpovedám, nestihala som.. S dr.Kotekom som spokojná, je priateľský,odbornik, super vybavenie a aj sestrička je fajn. Mne dodala odvahu ísť rodiť do čiech aj konzultácia s pôrodnou asistentkou (matervia.sk).. nerozmýšľala si nad takou prípravou? A určite by som ti odporúčala ísť sa pozrieť do Breclavi a možno poradiť sa a dr. o možnej komplikácii..