Pôrod v CZ , ako to je s vybavovaním rodného listu ?
Ahoj baby tie ktoré ste rodili v CZ napriklad a ste Slovenky ako sa vybavoval rodný list ?
@veroni_21 no si predstav, ze aj my zijeme v cr uz dobrych par rokov a ked sa mi mal narodit syn, informovala som sa, kde sa dalo. A predstav si,ze sa da vybavot RL, aj pas v cr - na slovenskej ambasade 🙂
Jasne, ze autorka bude vybavovat nie pas, ale to potvrdenie o vycestovani. Vybavit pas a vsetky slovenske doklady je strasne zdlhave.
A zo zakona maju pravo vziat ti dieta, pokial nema cestovny doklad, resp zadrzat ti ho na hranici. Uz som pocula o par pripadoch, ked decko nechali na hranici a rodicov vyslali po prislusne doklady.
@jatva Veď dobre, tí čo tam žijú. Ale nie tie čo idú jednorázovo porodiť 🙂 a hajde naspäť na Slovensko.
@diewcatqoo
Bože dobrý, ale autorka nežije v ČR. Príde sem len porodiť a ide naspäť na Slovensko. Hotovo. Nič viac nič menej. Pýta sa čo bude potrebovať. Takže pas by jej tu asi ťažko dali pre bábätko 🙄🙄
Dostaneš český rodný list, na ambasáde v Prahe si zažiadaš o slovenský rodný list a o pas pre dieťa.
@mia_von_prag a dovetedy bude kde byvat ked do cr ide iba porodit?
@diewcatqoo 😂😂 nepresviedčaj ma, prosím ťa 🙏 známy robí na veľvyslanectve. 5 dňové dieťa ti zadržia a rodičov pošlú pre veci, áno? A pre aké prosím ťa? Ak už o to ide, tak áno, zadržia ťa na hranici a musíš dokazovať že to je tvoje dieťa, že sa nejedná o únos a vieš ako sa to dokazuje? 3 krát hádaj podľa DNA. TAkže napísať niečo takéto, že tam dieťa nechajú 🤒
@mia_von_prag Moje nervy!
Dostane ČR list, pred pôrodom si vybaví jednorázový doklad o vycestovaní a na Slovensku v mieste TP požiada o vydanie slovenského rodného listu a potom si vybaví aj pas...keď sa bude zdržiavať už doma na Slovensku, tak si môže pas vybaviť kedy chce...
@veroni_21 asi nema zmysel reagovat, lebo ty si nejaka podrazdena 🙂 pisala som, ze autorke staci to jednorazove potvrdenie a nemusi riesit pas.
Tym pasom som reagovala na tvoj prispevok o tom, ze vy ste cestovali so spravou z porodnice a s rodnym listom. Takze co tak citat obcas s porozumenim? 🙂 a o nicom ta nepresviedcam, zo zakona maju pravo zadrzat kazdeho, kto prekroci hranicu bez prislusneho dokladu. Ci tak robia pri 5dnovych babatkach, to asi nie, ale ak by chceli, maju na to pravo.
@diewcatqoo Asi nečítaš čo som písala vyššie čo sme mali 😉
Ešte som tu dávala babe odkaz kde si stiahne jednorázové potvrdenie.Sranda ako niekto za počítačom dokáže napísať o človeku že je podráždený 😂
@veroni_21 " S rodným listom a prepúšťacou správou z pôrodnice. S akým cestovným dokladom by som mala cestovať? 🙂 v ČR ti pas nikto nevystaví. Nemáš TP v ČR."
Na toto som reagovala.
Ak niekto pouziva frazy boze moj!, moje nervy a pod., pride mi podrazdeny a ak to tak nie je, tak prepac 🙂 nema zmysel sa tu dotahovat na debilinach, ci? ;)
@diewcatqoo Reagovala som tak lebo uz vyssie sme spominali ze co treba a pod., tak z logickeho hladiska mi to velmi vyznam nedavalo 😃 skor by sme sa mali zhodnut na tom co sa naozaj potrebuje. Takze za 3,2,1, je to jednorazove potvrdenie ktore zozenies na ambasade SR treba tam zavolat alebo na internete dohladat. Nic viac, nic menej 😊 rodny list je jasna vec...
Takto baby je tu žena ktorá je Slovenka aj s mužom žijúci na Slovensku , žena ktorá len porodila v Česku ? Ďakujem
@visnacka Neviem ci uz niekto odpovedal ohladom detskeho pasu, teraz nedavno som vybavovala, isla som na magistrat mesta s mojou obciankou a rodnym listom dietata a s dietatom samozrejme kvoli foto. Platila som 100 korun, cely proces netrval ani 5min a cakala som na pas cca 2 tyzdne. Rodny list dietata sa vybavuje na matrike. Ja som potrebovala tusim aj svoj rodny list original, chlap nepotreboval lebo je domaci.

@jatva Presne ako píšeš, bez ČR občianstva ti pas nikto nedá. Tak ako by Čechovi teraz nikto nevydal Slovenský pas. Samozrejme logika nepustí 🙂 Nie je to také komplikované ako sa to tu skomplikovalo. Presne tak, nato aby si vybavila pas na ambasade potrebujes slovensky rodný list, takže ani tak, ani tak.
Dokonca aj kartičku poistenca bude mať bábo "provizornú" pokiaľ nebude mať vystavený slovenský rodný list. Potom treba znovu vybaviť kartičku poistenca už s prideleným rodným číslom slovenský...🙄 na hlavu postavené celé...