Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@ninan2 chcu vsetko co sa robi bezne aj u nas teda streptokoka, toxoplazmozu, mne chybal v knizke vysledok na syfilis tak sa na to pytali, plus chcu navyse rubeolu. Potom ti pripadne daju po porode mmr ockovanie ak nemas vysledky na rubeolu a neodmietnes preockovanie... ja som teraz nemala vysledok z rubeoly, a neriesili, minule som ten vysledok mala, a aj tak som si to dala po rokoch preockovat... rubeolu ale az tak neriesia, ak nemas streptokoka tak sa snazia urobit rozbor hned ako prides, alebo ti na prvej prehliadke povedia ze si to mas dat urobit...
Na stránke nám pribudol nový článok. Ide o preklad článku Svetovej zravotníckej organizácie o tom, ako by mala prebiehať starostlivosť o novorodenca po pôrode, v kontakte koža na kožu.
https://zenskekruhy.sk/who-odporucana-starostli...
Dlhotrvajúci kontakt má byť nerušený. Nerušeným napr. vážením a meraním s následným vrátením k mame.
Ahojte maminy, niekto z tohtorocnou skusenostou (2019) z H.? Ak si chcete refundovat cast nakladov cez VSZP treba nejake tlacivo aj dopredu alebo sa vsetko riesi az spätne? pokial by mi vysiel termin na sviatok su tam nejake speci priplatky k tym 750 euram?dakujem za info. kludne piste aj do IP.🙂
kočky tak nam sa to uz krati a cochvila si to idem skusit znova, tak chcem sa este uistit: mali ste preklady RL otca, matky a sobasny list len uradne prelozeny, alebo aj originaly so sebou?
Plus ako dlho trvalo vystavenie rodneho listu kym ste si ho mohli vyzdvihnut? Keby rodim napr v pondelok, tak v utorok je sanca, ze ho mozem ist vyzdvihnut? Chcela by som odist domov co najskor, ale zaroven sa mi tam nechce o par dni trepat z Pezinka len pre RL
mali ste to niekto takto skoro hotove?
@lukamka veď úradne preložený, ktorého súčasťou je notárska pečiatka, je ekvivalentom originálu, pretože je to overená kopia(zoberú ti ich a následne na matrike vratia). Ja som rodila v sobotu a rodny list bol tuším až v stredu, ale bol pre neho muž sám, stačil mu k tomu len môj pas.
@lukamka určite sa da dohodnúť, muz tak bol, lebo sme to nejako nestíhali, po príchode do pôrodnice mi len dal tašku a isiel so synom na hotel, a zabudol mi tam dat tie papiere pre matrika rku, cize rano ich doniesol a potom isiel osobne tam doobeda že ci mu to môžu poobede dat, rodny list, ze aj zaplati, pan bol velmi milý v pohode a bez extra doplatku sme to mali poobede okolo druhej.
@lukamka ak stihnete porodiť do doby, ked z pôrodnice odosielajú dáta, a budú stránkové hodiny na matrike, rodný list si vyzdviznete hned ten istý deň.
@lukamka Ja som vlastne porodila hned v pondelok rano, ale na tie papiere sme uplne zabudli a nikto to po nas ani nepytal. Ked sme poobede sli domov, uz ich nechceli prevziat, ze to nemaju komu dat. A tusim este spominala Hebamme, ze z matriky tam chodia len utorok a stvrtok, cize nie kazdy den, osobne si tie doklady zobrat. Tak uvidite, kazdopadne je to na pockanie aj ked im tie doklady v porodnici nedate, ale az priamo potom na tej matrike.
@lukamka A este doplnim ze uplne zadarmo a davaju 2 originaly. Vzadu su vysvetlivky aj po slovensky, cize sme to nedavali vobec prelozit, a na nasej matrike (v Petrzalke) s tym nemali najmensi problem, nechali sme im 1 original rovno, a ten poslali na tu Osobitnu matriku kvoli vybaveniu SK rodneho listu. Toto uz stalo 10 eur a bude trvat tak 2 mesiace 😃 (Pred par rokmi som rodila vo Vyskove a bolo to podobne). Az potom sa vlastne daju vybavit vsetky prispevky na dieta, poslu to naraz spatne.
Ahojte, napisem svoju skusenost s Hainburgom, rodila som tam minuly pondelok, islo o tretie dieta, oba porody predtym boli bez komplikacii a vaginalne, takze sa dalo cakat ze tento bude podobny (aj preto sme sa rozhodli pre Hainburg). Boli sme tam ako samoplatcovia a dufala som bud v Ambulantny porod, alebo odchod na druhy den aspon.
Realita: Prisla som tam 6.10 a 7:20 uz bola dcerka na svete 🙂 Odchod poobede o 16tej, bez problemov, hned dali papiere. Na recepcii sme zaplatili 751 eur. Nedavam si to teda preplatit v poistovni (VSZP), nema to zmysel.
Samotny porod super, bola som na sale so svojou dulou (prvu pol hodinu), Hebamme prisla viacemenej az na tlacenie. Nahodou mala sluzbu Eva Bauer, na ktoru som mala stastie aj pri mojej prvej poradni tam v 38tt. Rodila som v klaku na posteli. Dotepanie pupocnika, cakalo sa aj pol hodinu na placentu, bez liekov. Bonding 2 hodiny, samozrejmy. Vysetrenie babatka priamo v tej sale. Okrem mojej duly a Hebamme tam vobec nikto neprisiel (ani z novorodeneckeho, ani ziadny doktor). Doniesli mi tam aj ranajky. O par hodin ma previezli na 600nedelie, kedze potrebovali uvolnit salu. Tam to vyzera uplne super, je nove zrekonstruovane. Na izbe boli 3 postele. Obed 4 chodovy a velmi dobry. Neskor sme uz isli domov 🙂
Takze za mna super, vsetkym odporucam 🙂
Ak mate nejake dalsie otazky tak sa kludne pytajte 🙂
Ahojte! Vie mi niekto dat informaciu, ci je v Hainburgu pri porode vzdy k dispozicii detsky lekar? A ako je to pri vbac - kontroluju jazvu pri porode? Dakujem
@sashik No nejake zakladne vysetrenia spravili priamo v nemocnici este (srdce a klbiky), odber krvi z paticky spravila pediatricka pri jej prvej navsteve u nas doma. Pravdupovediac na to sono som sa zabudla uplne spytat a ona nic nespominala ani. A ked som pred 3 rokmi rodila vo Vyskove, boli sme tam 72 hodin inak, to sono tam tiez nerobili, iba odber z paticky. Cize zrejme to nie je uplne nutne. Vdaka za pripomenutie, skusim o tom najst nejake info este.
@lula313
@ninan2 dakujem krasne za odpovede. Ja som tam rodila v 2016, stihli sme vtedy krv z paticky tam. Sono mozgu nic, sono obliciek sme riesili potom dodatocne na Kramaroch na vymenny listok od nasej pediatricky, ale neboli tam velmi nadseni... Preto zistujem, ci su nejake zmeny. Cize ak by som chcela ist skor domov, musim zistit, ci nasa pediatricka bude ochotna sama spravit odber a rozbor krvi z paticky.
inak pre mna dnes nové zistenie, že už tam fiči wifi... viem, nemá to s pôrodom nič spoločne, ale poteší ak plánujete chvíľku ostať, a vaši rodičia chcú 350 fotiek 🙈
@chrummka aj odo mna skusali, tak som upozornila uradnicku, ze vzadu ma preklady. Este som jej musela ukazat ktory je slovencina 🙈 Ale nemohla namietat lebo to tam ozaj je.
@paris3 pri pôrode sú vždy osoby, ktoré resusitovať dieťatko vedia. A ak má veľké komplikácie, prevážajú ho do Mistelbachu, alebo do Viedne.
@dulkagabulka Hebamme teda asi vedia tiez? Lebo pri mne nikto okrem Evy a duly nebol, ani dodatocne nikto iny neprisiel kuknut babo.
@paris3 zase ty ideš do nemocnice, nie rodit niekam do jaskyne😀 tam ovláda prvú pomoc cely personál a keby sa už neviem čo stalo, tak zavolajú na pomoc lekarov z inych oddeleni, ktorí podľa mna vedia zachranit rovnako dieťa ako pediater, ktorý sa skôr viac špecializuje na diagnostiku babatka ako na samotné oživovanie.. v noci je okrem PA k dispozícii gynekolog a cez deň tých lekarov je tam viac.. a ako nám povedala PA, už počas tehotenstva je viac-menej jasne, či porod bude komplikovaný a tých prevozov ročne majú minimálne..
@ninan2 ak by Eva vyhodnotila, že babatko ma počas pôrodu problémy, isto by volala pomoc. A pôrodné asistentky podľa mojich informácií
samozrejme resuscitáciu ovládajú.

@ninan2 Ano Ano, streptokok, nie stafylokok😂😂😂vidno, že sme cez noc buntosili a mozog ešte dospaval😂🙈
@dulkagabulka Dakujem za opravu😉