Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@lukamka Tak to vela stastia s tou kanylou, dost tam na nej trvaju, tiez som ju povodne vobec nechcela, vo Vyskove to slo aj bez nej, ale stanovila som si napokon ine priority. Doktorka mi aj tak musela zobrat krv kvoli krvnej skupine, kanylu uz nechala v tej zile, takze ziadny dalsi zakrok navyse to nebol, a tak super to zalepila, ze som to vobec necitila a mohla rukou hociako hybat. Aj som zabudla ze ju vobec mam. Po porode dali hned prec.
ak ste niekto riesili poistovnu pls, napiste ci to treba riesit este pred porodom alebo az po, dost mi to pomoze, dakujem!
@ninan2 ani ja som ju vôbec necitila a zase podľa mna netreba to s tým vymýšľaním preháňať. Ak by sa niečo stalo a potrebovali by niečo pichnut, tak by sa im to v tom strese nemuselo rýchlo podariť. A berú po príchode krv aj na zistenie parametrov, pretože keď mi epi nezabrala a potrebovala som tlmiť bolesti kvôli autoimunitnej chorobe, tak vedeli, aké mám aktualne zapalove parametre a čo mi môžu dat..
Ahojte, máteprosím niekto najnovšie skúsenosti ktoré preložené doklady sú povinné? A prosím tie, čo ste si dávali preplácať zo VSZP kolko to aktuálne vyšlo? 6iadali ste preplatenie ako na SK ale v inom štáte EU, teda, čo sa viac oplatí?
ďakujem veľmi pekne
@simonidessa preložený tvoj a partnerov rodný list a ak ste manželia, tak preložený sobasny list. K preplacaniu sa neviem vyjadrit
Ahojte,
tak uz nas je o princeznu viac a aj o dalsi pozitivny zazitok🙂 ja som mala stastie len na rakuske hebamme teraz vo stvrtok(Suzanne a Gertraud) ale tym ze muz vie dobre po nemecky a ja zas anglicky nebol ziadny problem, velmi odporucam Hainburg, tym ze moj prvy porod bol na Slovensku viem to porovnat a stoji to za vsetky "prachy". Stale rozmyslam cim to je ze su tam ludia mili, slusni, ochotni a pro-klientsky orientovani. My sme boli 2 dni, klobuk dole ak to niekto da za jeden ale ja by som asi nebola schopna odist v den porodu, tym ze som bola hore a rodila celu noc /od 22:00- ale prisli sme az po 24:00/. A co sa tyka kanyly, ja som bola nakoniec rada ze ju mam, lebo uz ked som bola naozaj velmi unavena zo silnych kontrakcii, dali mi infuzku proti bolesti co mi velmi pomohlo sa na hodinku spamätat a potom som vladala aj tlacit a vsetko dobre dopadlo🙂 o Gertraud sa tu nepise moc v dobrom, zrejme je ten typ, co rada veci urychluje ale aj ked mi navrhla oxytocin a prepichnutie vody , s cim som nesuhlasila, vzdy si treba zavolat doktora a on ju velmi rychlo spacifikoval, kedze doktor ma posledne slovo, takze nakoniec bolo po mojom🙂 proste netreba sa dat a hlavne nestratit nervy🙂 no a rodila som v polohe, ktoru som si sama vybala s pomocou tej porodnej stolicky na zemi🙂)) na slovensku by ich asi prekotilo keby to videli, tu je normalne vybrat si polohu aka vam najviac vyhovuje. Takze za mna vrelo odporucam,uz par hodin po porode som bola schopna ist na WCko, posadit sa, prejst par krokov- takmer bez bolesti. Uplny zazrak oproti 1 skusenosti a traume (fyzickej aj psychickej) v Ruzinove. Zelam vsetko dobre maminy a hlavne dobre rozhodnutie!❤😘
@andusik1 ak mozem odpoviem, ta stolicka to je taka ako keby taburetka s dierou. Nam ju na prehliadke ukazovali. Niekto sa na nu pytal. Celkovo ta prehliadka na ktorej som bola trvala hrozne dlho 🙂 nemali porod a tak sa zeny vela pytali.
@chrummka 600nedelie je prestahovane do chodby oproti, je to tam uplne vynovene, plastove okna, svetlo na fotobunku vo WC a podobne... vyzera to tam fakt super a moderne. Davala som inak nejaku fotku na predoslej stranke. Porodne saly su zatial v tej povodnej vykachlickovanej casti ale aj tam maju myslim modernizovat.
kocky pridávam našu čerstvú skusenost, môj druhý pôrod v hainburgu bol podobný ako ten prvý až na to, že sme to skoro nestihli... už na vrátnici som mala tlaky a to mi voda praskla len 42 minút pred tým, ale nie o tom som chcela... mali sme zase Evu Bauer, tá už nás čakala s vaňou, ledva som so nej vyhupla a drobec sa už dral von sám. žiaľ stihol ma v tej rýchlosti aj poraniť, ale steh mi urobila Eva sama, nikto nás nerušil, iba nás prikryli a spali sme naháči až do rana. Placentu manžel vzal na spracovanie - je to tam úplne bežné.
Personal super, ostali sme 3dni, izby a oddelenie nové, pekne, ale na úkor priestoru (tri na izbe je celkom dosť) za to každá izba ma svoju sprchu a extra wcko na rozdiel od toho predošlého odd.
Detske vsetrenia sú vždy v sprievode matky (v r2016 som si to musela vyžiadať, inak dieťa vyšetrovali bez matky)
vizituje sa ráno a večer, vždy dosť info k dispozícii, slovenský personál sám ponúkne možnosť komunikovať aj v sj čo som síce nevyužila, ale určite je to výhoda.
Jedlo veľmi dobre, možnosť výberu z 3 variant. Na izbe su vždy k dispozícii komplet hygienické potreby pre matku a dieťa, uteráky, košielky. Ako bonus 1xdenne liečivé vložky s éterickym olejom.
k platbám sa neviem vyjadrit, lebo v at pracujem, prajem vam všetkým pôrody na ktoré budete pri každých narodeninách spomínať dojaté s láskou ❤️😍🌸
@andusik1 ja som si zazmluvnila tu Evu Bauer, tak keď sa mi to rozbiehalo sme spolu písali a ona to už išla do nemocnice pripraviť, prvý pôrod som ju nemala zazmluvnenú, ale mala práve službu a sama mi navrhla, že či chcem ist do vane a aj ten bol za 50 minút od príjmu hotový.
Takze ak bude voľna, určite si ju pýtaj
a na izbe sme boli tri, nezisťovala som koľko tam maju posteli, ale detičiek vraj bolo osem.
@lula313 aha, tak u mna epidurálka neprichádzala do úvahy, lebo mne kým doslo že rodim, tak sme oba razy prišli už takmer nám finále 🙈 ale da sa to predýchať aj bez a v tej vode sa mne osobne dosť uľavilo, lebo mne vždy tie kontrakcie tak do krížov vyrážali.
no a rodinne izby som nezisťovala či boli obsadené, ale viem, že to tiež majú
@chrummka dakujem! no ja nemam stastie na rychle porody, takze u mna vzdy vsetci riesia🙂)) az moc. tu su foto, ja som bola na dvojke, ale sama, takze za mna super👍 a je to tam fakt krasne! prebalovaci pultik aj s obleckom, plienkami, vlhcene utierky- uplna samozrejmost. upratovat chodia ked si na vysetreni s dietatom, cize nikto na izbe zbytocne nevyrusuje, ja som tam mala naozaj klud🙂
@andusik1 nazov si uz nepamätam, sorry, ale nie je to take silne ako epidural, tie najsilnejsie kontrakcie citis, ale si v takom otapenom stave, ja som miestami az spala...no a velmi mi to pomohlo nabrat silu na zaverecne tlacenie🙂 stolicku odporucam (ukazovali nam ju pocas tej prehliadky), ale kazdy ma asi svoju polohu co preferuje a ak je rychly porod tak ani do vody to nemusi byt zle, ja som bola v tej vani asi 3 hodiny, ale moc mi to porod neurychlilo..takze podla mna dost individualne..
please baby, co ste riesili uspesne svk poistovnu je na to nejake tlacivo, alebo ako mam postupovat? mozem to riesit uz teraz alebo az ako vybavim slovensky rodny list? diky moc za info.
@madames cize kazda izba ma teraz vlastnu sprchu? Skoda len ze je spojena s wc. Ak su tam dve a zrovna ti treba ked sa druha sprchuje trosku nevyhoda. Ale pekne.
@littleslovak my sme mali wcko a sprchu oddelene. Ale za to tri baby na izbe 🤷🏻♀️
@littleslovak do iných izieb som nepozerala, takze asi je to rozne, ale predpokladam ze kazda izba ma vlastne soc.zariadenie. spolocne sprchy ako to je u nas v nemocniciach, to uz je tu prezitok 😉
@madames tak ja som tam lezala v starej casti este minuly rok v auguste a sprchy boli len na chodbe 🙂 . Na izbe klasika wc a umyvadlo. Priznam sa ze mi to vtedy nejak nevadilo. Stale sa na to pozeram ako ze je cela nemocnica nadstandartna na to ze je to obycajna dedinska nemocnica (nie je to ani okresne mesto). A hlavne sme boli spokojni so sluzbami a pristupom ako takym, tento rok ju totiz stihol odskusat na odd chirurgie aj moj partner.
@madames ŽIADOSŤ
o preplatenie nákladov zdravotnej starostlivosti poskytnutej v inom členskom štáte Európskej únie, na Islande, v Lichtenštajnsku, v Nórsku a vo Švajčiarsku (ďalej len „iný členský štát“) zaplatených priamo poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti z iného členského štátu. Takto sa vola tlačivo, stiahni bud z netu svojej poisťovne alebo dajú ti aj v poisťovni, vyplniť plus priložiť faktúru co si platila plus ostatné doklady co máš. Rodný list máš rakúsky s tým ísť na matriku v mieste bydliska, niekde žiadajú úradný preklad, cize na www.uradnypreklad.com si nájdeš prekladateľa co najbližšie k bydlisku, dáš preložiť a s tým na matriku, požiadas o SR rodný list, pripadne si zavolaj na matriku vo svojom meste, mne ochotne všetko vysvetlili, nezabudni požiadať o trvalý pobyt dieťaťa ak máš záujem. A čakáš do 90 dní by si mala mat svk rodný list.
Ta 2ka je len 1 myslím, ostatné 3ky, všetky so sprchou a wc na izbe. Kto sa dostane na 2ku má šťastie, museli byť 3ky plné. Predvčerom že rodilo 5 žien skoro v rovnakom čase...dúfam že takéto nárazové dní nevychytam a pôjdem do vane 😉 tak si vsetky užívajte drobcov
Koľko vás prosím vyšli tie úradne preklady rodných listov a sobášneho? Z poistovne ste si dávali preplácať ako vo výške nákladov ako v Slovenskej republike
alebo vo výške, ako hradí inštitúcia, ktorá vykonáva sociálne zabezpečenie v inom členskom štáte? Ďakujem pekne za radu 🙂

Podľa mna na oddelení vždy niekto je. Ja si tak matne pamätám, že Eva volala niekomu keď som už vchadzala do vody a potom ked som chvíľku na to porodila som si všimla že pri vani čupi taká mladá doktorka, ktorá mi dva dni pred tým na poradni robila anamnézu pred ultrazvukom. Ale neasistovala nijako, iba som ju poprosila, nech mi vytiahne kanylu zo žily... nič som si nedala pichnúť a tentokrat už chcem odmietnuť aj tu kanylu