icon

Pôrod v Hainburgu

martinka1981
17. feb 2009

Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉

chrummka
7. máj 2019

@simonidessa strana 20€, cize 60€ plus notárom overené kópie okolo 7€ to si už nepamätám, lebo úradný preklad je preklad kt je zviazaný z originálom alebo s kópiou tu musí overiť notár, originály som nechcela dat zvazovat. Dala som ako v inom štáte ale je to jedno podľa mňa, aj tak vám pre platia iba ako je na sr preplatene, ak ste boli viac ako 24 hodín v nemocnici tak okolo 620€ cca, ak menej tak okolo 360€ asi, ja mam union poisťovňu.

simonidessa
8. máj 2019

@chrummka ďakujem pekne. Dávali ste prekladať do Nj? Napadlo mi ešte, či by sa nedalo do angličtiny, že by sa to popr.v budúcnosti dalo využiť aj inde

zuzana6543
8. máj 2019

@simonidessa nedalo. Ide to na rakusky urad, kde je uradny jazyk nemcina. Vsetky uradne dokumenty musia byt prelozene do jazyka danej krajiny... aj ked tomu rozumeju po anglicky a uz aj tych slovenskych dokumentov videli tolko ze by teoreticky ziadne preklady nepotrebovali ale je to oficialny proces.

simonidessa
8. máj 2019

@zuzana6543 jasne ,aj som si myslela, len či náhodou keď už je ta angličtina svetový jazyk 😁ešte sa prosím môžem opýtať tie vyšetrenia povinné pred pôrodom sú ktoré? Teda koľko sa za ne platí v Hainburgu?

zuzana6543
8. máj 2019

@simonidessa ja mam poistenie v AT takze toto neviem.

chrummka
8. máj 2019

@simonidessa do nemčiny som dávala.

ninan2
8. máj 2019

@simonidessa Ak myslíš tu povinnú poradňu pred pôrodom, tá stojí 225 eur. CTG a ultrazvuk sa robí.

simonidessa
9. máj 2019

@ninan2 ďakujem pekne za informácie 🙂

madames
10. máj 2019

@chrummka dakujem ti za info!!!👏😘 dnes som sla na tu matriku zo vsetkymi papiermi u nas na miestny urad, pani nebola moc ochotna ale nakoniec mi poslala tu ziadost o rodny list...mala spustila taky rev, ze sa ma asi chcela cim skor zbavit 😂 🙉🙂 som teda zvedava kedy to bude hotove 🙂
a muz bol zas vo VSZP tak potom dam vediet ci sme nieco vybavili, to bude asi tiez dost nadlho...
este mam otazku, treba nieco riesit aj so sociálnou poistovnou? alebo mi ani matersku neposlu kym nebudem mat ten SVK rodny list? dik!!!

lula313
10. máj 2019

@madames veď pošli im rakusky RL na socialku aj do prace. Je to normálny doklad o narodeni dietata

madames
10. máj 2019

@andusik1 tak to som mala potom stastie😉 celkovo mi neprislo to oddelenie preplnene...ale teraz zaciatkom mája to tam muselo byt vesele, ved 5 pôrodov naraz, to tam ani nemaju kapacitu...:sweat_smile

chrummka
10. máj 2019

@madames odniesla som rakúsky aj ja s tým ze svk im pošlem keď budem mať a v pohode, posielali materskú.

madames
17. máj 2019

@chrummka no aj mne poslali, konecne vcera 😂 tak asi im staci ten rakusky RL.. inak uz aj nasa pediatricka ma nahana so slovenskym RL ale som sa docitala ze 60 dni je to hradene z poistenia matky, tak ja neviem co vsetci tak stresuju...😒

chrummka
17. máj 2019

@madames závisi od Dr, moja vôbec neriešila povedala som jej ze to môže aj toľko trvať že ja to neviem ovplyvniť, skoro 8 týždňov sme na to čakali, od toho záviselo v podstate ci stihneme dovolenku ešte, nakoniec sme stihli v pohode, so synom som mala rodný list SR za 3,4 týždne cize podstatne skôr, takže je to individuálne, vtedy bolo asi menej deti.

dulkagabulka
20. máj 2019

Film Medzi nami ptistupny na online
"Väčšinu detí narodených na Slovensku sprevádzajú prvými minútami života dotyky cudzích osôb," píše lekárka Lucia Kantorová z občianskeho združenia Mamila - stránka o dojčení a vysvetľuje, prečo je nerušený dlhotrvajúci kontakt koža na kožu taký dôležitý.

Pri príležitosti Svetového dňa rešpektu k pôrodu režisérka Zuzana Límová znovu uvádza seriál o dobrej praxi, ktorý pripravila v spolupráci so slovenskými expertkami a expertmi. Zajtra si na portáli AhojMama.sk prečítajte o dôležitosti slobodného výberu pôrodnej polohy. Text napísala Iveta Lazorova, prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Pretože #naporodezalezi.

Celý film Medzi nami si môžete pozrieť online tu: https://vimeo.com/ondemand/beforeimetyoufilm

andusik1
22. máj 2019

Dievčatá, ako vám dali vedieť z matriky, že si môžete vyzdvihnúť SR RL? Inak ja som mala pôrod do vane 2 týždne dopredu, bola som tam jediná co rodila, Gertraud a na deň matiek 😊. Zarazilo ma, že sa má vôbec nespytala ako chcem rodiť, či nechcem epi, sama som musela žiadať o napustenie vane a keď som potom povedala, že budem rodit v nej, tak ostala v šoku že čo som skôr nepovedala. V nemocnici na izbách všetko ok, na 3ke sme boli 2, poslednú noc sama. Jedlo ok, len raňajky si vyberte rôznorodé, lebo sú stále tie isté. Pa

ninan2
22. máj 2019

@andusik1 Mali by zatelefonovať. My sme ho dostali už po troch týždňoch, minulý mesiac to manžel vybavoval. Pred tromi rokmi to trvalo až dva mesiace...

zuzana6543
22. máj 2019

@andusik1 nam poslali mail. Pri prvom pred 3 rokmi to bolo za 4 tyzdne, teraz za 5. Zavisi to od toho kolko tam toho maju prave vtedy, dopredu nikdy netusis.

chrummka
22. máj 2019

@andusik1 zavolali mi, ze je hotový.

lula313
22. máj 2019

@andusik1 nespytala, lebo tieto veci sa nahlasujú dopredu, neriešia sa až tak za pochodu pri už rozbehnutom porode. Epi sa nedava, pokial ideš rodit do vane, lebo hrozí infekcia a keďže napúšťanie istý čas trvá, tak tam treba volat/nahlásiť sa skôr.
Z sk matriky nám volali

andusik1
23. máj 2019

Dakujem za odpovede...Epi som mala vypisanu ziadost a pytala by som so ju v pripade, ze bude vana obsadena. Napustanie sme stihli v pohode, kym mi este robila monitor po stojacky. Celkovo porod do body hodnotim positive.

lukamka
24. máj 2019

@dulkagabulka podarilo sa vam to stiahnuť z viamo?

dulkagabulka
24. máj 2019

@lukamka ja osobne som nestahovala, film som uz videla. Ale zeny pisali v komentoch ze ano. Nepodarilo sa ti to?

madeleine
24. máj 2019

Baby, ktore Ste mali porod normalny i vo vani, bolo do vody lepsie? Ja som pri prvom aj chcela, ale skoro som odpadla, ako mi to znizilo tlak, takze nakoniec som rodila vonku.

lukamka
24. máj 2019

@dulkagabulka kde v komentoch? skúsim sa popýtať, mne nechce prebehnúť platba 😞

andusik1
25. máj 2019

@madeleine ahoj, do vody to bolo príjemnejšie,len tam si to musíš odtrpiet bez epiduralky, poloha pôrodu je lepšia ako na posteli a asi vďaka vani som sa zospodu nenatrhla ako pri predchádzajúcich 2porodoch

madeleine
27. máj 2019

@andusik1 ja som epiduralky nemala pri ani jednom, vobec nemam pocit, ze by som ju potrebovala a v Hainburgu sa da rodit v podstate v akejkolvek polohe (ja som rodila raz na chrbte kvoli komplikaciam (to som chcela na porodnej stolicke, ale bohuzial nevydalo) a raz na boku/ po stvornozky), len ma teda zaujimalo, aka je pridana hodnota, nakolko som tam vliezla v ramci toho, ze si ulavim od kontrakcii a o par mint ma muz tahal von, aby som sa neutopila :D Vdaka za odpoved!

andusik1
27. máj 2019

Teplá voda uľaví od bolesti a nadlahcuje, takže ten tlak by mal byť menej bolestivý, a asi mi to pomohlo uvoľniť spodok, takže som sa nenatrha čo bolo pre mňa top 😉 poloha na kolenách tiež lepšia ako na posteli a dieťa vyplávalo ľahšie von

lukamka
27. máj 2019

@madeleine ja oba vo vani a to mám skôr nižší tlak, ale v oboch prípadoch som tam liezla úplne otvorená už len tlačiť, lebo som zakaždým prišla do nemocnice až na finále.
a mne teda voda vždy super uvoľnila tlaky do krížov - čo považujem za horšie ako samotné kontrakcie 🙈
a paradoxne pri druhom pôrode ma syn aj napriek vode natrhol, lebo ten sa dral na svet strašne rýchlo na jednu kontrakciu cely 😆

andusik1
28. máj 2019

@lukamka ja som bola vo vode max polhodku i keď kríže má boleli stale, ja som až na 3-4kontrakciu porodila, len som mala krátku pupočnu šnúru tak hneď strihali a potom som už išla na posteľ porodiť placentu