Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@littleslovak prosim ta mohla by si mi popisat, ako prebiehala sekcia v hainburgu? Kedy ti dali termin? Babo ti aj hned prilozili? Kolko po sekcii si musela lezat? Diky
@xlolax80 ahoj, ano. V 35 tyzdni rozhodli o sekcii a tri dni na to som si isla po termin k primarovi (nebol tam ked som tam bola tak preto takto na dva krat). Ponukol mi tri rozne dni v tyzdni pred mojim TP (to bol stvrtok a mohla som si vybrat od utorka do stvrtka v predoslom tyzdni, v piatky planovane uz nerobia). No maly sa vypytal o 2 tyzdne skor voci planovanemu terminu sekcie. Takze som nestihla utz, ctg (druhe v poradi) a ani pohovor s anesteziologom. Toto teda prebiehalo vsetko po prijati do nemocnice, pohovor tesne pred odvezenim na salu. Vysvetlil mi ako funguje spinalka. Stale sa so mnou rozpravali vsetci okrem lekarky, cize sestry, anesteziolog aj porodna asistentka. Cely cas som vedela krok po kroku co pride. Ked maleho vybrali chvilku to trvalo nez mi ho dali - neviem mozno dve tri minuty, potom mi ho polozili na hrud a dovolili mi mu dat pusinku a vzali ho za otcom a spolu na mna cakali na oddeleni. Pri operácii mas obe ruky priputane, kedze na jednej meraju tlak, meraju na druhej tusim pulz a na tej som mala aj kanylu. Cize babo nemas ako objat ale drzia ti ho tam chvilku. Ked ma zasili lezala som dole na pooperscnom urcite aspon 2 hodiny. Zdriemla som si, stiekla mi mala infuzka od bolesti a cely cas ma kontrolovali ako to tam dolu vyzera. Potom ma uz previezli na izbu. Po večeri ma uz aj postavili na nohy. Dosla som si do kupelne umyt tvar a zuby a potom opat na postel. Wc nebolo treba, kateter vyberali az na dalsi den rano. Ak mas otazky pytaj sa. Tazko sa to takto da zhrnut 😊
@littleslovak super, dakujem. Velmi mi to pomoze si predstavit, ako to tam prebieha. Este otazka, ze babo ti kedy doniesli? Mohla si ho mat od sekcie stale pri sebe? A aku stravu a kedy po sekcii ti davali? A co vsetko si musim priniest so sebou (plienky, vlozky, atd.)?
@xlolax80 Babo mi nedoviezli, odkedy ho vzali zo saly bol s otcom. Porodna asistenka ho brala na oddelenie ale on bol cely cas s nim. Doviezli ich az na nasu izbu a tam ma cakali. Ked ma doviezli maly sa odo mna uz nehol. Poobede prisla moja mamina na kratko. Vsetko sa odohravalo na izbe. Prisla potom vecera. To bolo prve jedlo, maly sa narodil 8.45 rano. Pytali sa ci mi ho maju na noc vziat. Ale nedala som ho. Kedze som cestu k umyvadlu zvladla dobre nebala som sa. Vravela som ze ked tak zazvonim v noci radsej na sestru. Ale nebolo treba. Maly sa pokakal v noci a zvladla som ho dojst prebalit k pultu a naspat.
Co sa tyka veci neber si nic. Potrebujes iba dokumenty (ked príde matrikarka), zubnu kefku a pastu, hreben a papuce. Ja som mala zbalene aj ine a nic som nepouzila. Netreba ti sprchac ani sampon, jedine ak pouzivas kondicioner ale mne to jedno umytie nechybal. Kosielok si denne mozes vymeniť kolko potrebujes. Na izbe je pre dieta vsetko - plienky, vlhcene, oblecko. Pre teba tiez, vlozky, tie gatky sietkove, aj mast na bradavky tam bola. Uteraky si tiez beries podla potreby maju tri velkosti (osuska, uterak a taka mini handrincka). Mne potom chlap doniesol extra teplaky a tricko a v tom som prijala 2 navstevy, lebo ja som nemala dobry zupan. Az pred odchodom doniesol veci malemu na cestu domov. Ja som ale rodila ked bolo teplo, nepotrebovala som napr ponozky a ine oblecenie.
Jedlo nosia 3 krat denne, velke porcie a chutne. Hlavne si den vopred vyberas co budes jest. K tomu voda kolko chces, perliva aj ticha, a ovocie stale k dispozicii.
@sashik sprchac a sampon boli v sprche priamo v davkovaci. Mne to stacilo. Ale ak niekto chce vlastny jasne ze nech si vezmme.
@littleslovak Rodilo naraz veľa žien keď ste tam boli?
@miskasz ked som prisla bolo relativne prazdno ale vsetko sa to zaplnilo. Lenze to zalezi aj od toho bolo viac sekcii (zeny zostavaju dlhsie) alebo je viac samoplatkyn (tie sa domov ponahlaju). My sme boli na izbe tri 4 dni zo 6 co som tam bola. Tie dva dni sme boli len dve.
@miskasz ahoj, ja som rodila na deň matiek večer a nikto iný, na druhý deň asi len 1 pôrod bol. Na izbe trojke sme boli len 2 celý čas, poslednú noc som bola sama. Záleží na náhode ako to bude...ak budeš mať malé bábo, tak kolo 2.5-2.8 kg, viem ti doniesť pár unisex vecičiek, lebo také malé tam nemaju a nemám komu dať, boli nosené asi 2tyzdne z kiku
Dievčatá na ten deň otvorených dverí v prvý piatok v mesiaci môžem ísť aj so synom,či tam deti nezvyknú byť?Vdaka
@yvush kludne tam mozes ist aj so synom nikto ti to nezakaze ale vacsinou tam deti niesu nieje to nijako zaujmave pre nich a okrem toho je to dost dlhe kedze nam aj anestezolog rozpraval o epiduralke cast mal hlavny primar cast porodna asistentka potom odpovedali na otazky a ukazali izby a saly je to fajn pozriet si to a vypocut uz potom vies kam ides
Baby chcem sa spýtať tie čo nemáte ecard a platili ste si sami, išli teraz ceny hore? Bola som na vstupnom vyšetrení a namiesto avizovaných 180€ som platila 225,60€ Išla aj cena jedného dňa pobytu hore z tych cca 780/deň? Koľko ste platili ten depozit? Počula som že je to 1800,manželovi pani povedala 1500€ tak neviem či sú nejaké zmeny, ako ste to mali???
Vďaka za info.
@sashik môžem sa prosím opýtať, či ste už riesili aj slovensku poisťovňu, koľko aktuálne preplacaju?
Dievčatá,prosím Vás,ako dlho trvá ten ich deň otvorených dverí prvý piatok v mesiaci.Neviem to dohľadať.
@yvush to sa neda presne povedat. Nieco porozpráva primar, potom anesteziolog a zvysok zavisi od mnozstva otazok. Nas aj previedli po priestoroch kedze aktualne nikto nerodil. Myslim ze som tam bola nieco malo cez 2 hodiny.
@simonidessa akurat minuly piatok mi dosli peniaze - z prehliadky (225e) preplatili 16.85e a z porodu (3004e) preplatili 1289.16e - Dovera
@sashik Ďakujem pekne🙂
@littleslovak ďakujem za odpoved
Môj článok na stránke OZ Ženské kruhy o ochrane hrádze teplými obkladmi.
https://zenskekruhy.sk/ochrana-hradze-pri-porod...
Máte osobnú skúsenosť?
Ahojte, neviete či sa deň otvorených dverí v prvý piatok v mesiaci bude konať aj keď je štátny sviatok (1.11.2019) prípadne hneď začiatkom januára (1.3.2020) medzi sviatkami? Neviem sa dohľadať tejto informácie. Ďakujem
@miskasz manžel pôjde teraz na matriku s oboma občianskymi preukazmi a preloženými dokladmi na matriku. Pozrite si úradné hodiny. RL mu vydajú v ten deň.
rAhojte,prosím detskú rodný list ste potom dávali prekladať,či ste posielali rovno nemecký do sociálnej,upsvar a pod.? A ešte prosím baby z Ba čo rodili ambulantné,všetky tie vyšetrenia novorodenca (usg a pod) ste ako dávali robiť?

@ninan2 vďaka 😉