icon

Pôrod v Hainburgu

martinka1981
17. feb 2009

Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉

sashik
25. jan 2020

@saiffffa myslim, ze uz im netreba, ak budes riesit slovensky rodny list na osobitnej matrike. ( https://www.socpoist.sk/aktuality-rodne-listy-d... ) Ale da sa cez ich kontaktny formular, co maju na stranke.

saiffffa
25. jan 2020

@sashik no to je jasne ze budem, avsak som pocula ze svk RL trva aj cele tyzdne kym vydajú.... A soc. Poistovni to treba poslat asi co najskor. Maju to niekde spomenute, ale strasne neurcito. Pisala som im mail

lula313
26. jan 2020

@saiffffa ja som si zavolala na infolinku, kto má moju zložku a konkretne tej pani som poslala rakusky RL na mail a dohodli sme sa, že keď bude slovenský, tak jej ho doposlem a tak aj bolo.

saiffffa
26. jan 2020

@lula313 velmi pekne ďakujem

sashik
26. jan 2020

@saiffffa nas sa narodil v juni 2019, RL rakusky som nikam neposielala, slovensky mal v polovici augusta a tiez som ho do socialky neposielala. Ale ja som vsetky prispevky (kocikovne, pridavky - UPSVAR) riesila az so slovenskym RL. Na socialku som nic neposielala.

sunpit2019
3. feb 2020

Kolko vam prosim preplatili z hospitalizacie? Mne preplatila dovera smiesnych 1200€; v hainburgu som nechala cez 4500€

sashik
3. feb 2020

@sunpit2019 mne takto: - z prehliadky (225e) preplatili 16.85e a z porodu (3004e) preplatili 1289.16e - Dovera. Nemyslim, ze by niekomu ovela viac preplacali...

simonidessa
4. feb 2020

@sunpit2019 môžem sa prosím opýtať, ktorá poisťovňa?

saiffffa
Autor odpoveď zmazal
kattyy3
4. feb 2020

Baby poistovne preplacaju plus minus to iste a to cenu za porod na Slovensku ... je uplne jedno kolko v nemocnici v Hainburgu zaplatite je to dane cenou porodu na slovensku

saiffffa
5. feb 2020

Ja budem vdacna aj za 1200-1300e naspat... Ja som rátala s max 600e.

saiffffa
5. feb 2020

Inak ceny sa zdvihli, prehliadka cca 245e a den v porodnici cca 820e ak dobre pamätám

kattyy3
5. feb 2020

@saiffffa kedysi to bolo okolo 650€ ale asi ako sa zdvihaju cena aj cena porodu sa zdvihla

saiffffa
7. feb 2020

@sashik mozem sa spýtať - rodila si cisarskym rezom? Segra vravi ze cisarak preplacaju cca 1200e ale vaginalne len 600e

sashik
7. feb 2020

@saiffffa nie, normalne, prirodzeny porod, ani epi som nemala, ani by nestihli...

saiffffa
20. feb 2020

Ahojte, mam dve otazky:
1) za CTG a USG som platila 243e. Ak ma vysetria vaginalne, stale to je 243e, ci sa dopláca navyse niečo??
2) #prenasanie Baby, ako prebieha prenášanie, cim vyvolavaju, ako ste to zvladli, ja zatial som 40tt+2 ale mam nervy :/

sashik
20. feb 2020

@saiffffa ja som prenasala prvu 8dni, druheho 3dni, potom sa spustilo same. Do 8dni tusim neriesia, potom ponuknu vyvolanie.

chrummka
23. feb 2020

@saiffffa ja som rodila 6/2018 a povedali mi že po termíne 2x kontrola a potom na 10 deň hospitalizáciu odporúčaju, mne sa obe deti narodili až po termíne syn až 11 deň to som ráno mala prísť do nemocnice, ale večer pred som začala rodit, dcéra 9 dní po termíne.

lula313
23. feb 2020

@saiffffa ja som rodila 40+6, nevyzeralo to na spontánny porod, lebo dieťa bolo vysoko, takze som už mala termin 40+10 na hospitalizáciu asi od 40tyzdna

saiffffa
4. mar 2020

Ahojte prosim vas, ktore je rodne cislo na tom rakuskom rodnom liste? Ten riadok kde je Zahl? Lebo to je iny format ako u nas, tak som zmatena. Dakujem.

lula313
4. mar 2020

@saiffffa pokial viem, oni nemajú take niečo, ako je rodné cislo, len určitý identifikátor. Ak ste občania SR, treba požiadať na (špeciálnej) matrike o vygenerovanie SK rodného čísla. Zatiaľ ti napr v SK zdravotnej poistovni pridelia nejaké ich identifikačné cislo, pas si bez SK rodného čísla tiež nemozes dat vystavit atd.
A aký bol porod? Nebol problem s návštevami/otcom pri porode kvôli koronavirusu?

kattyy3
4. mar 2020

@lula313 s rodnym cislom mas pravdu treba si poziadat na osobitnej matrike o slovensky rodny list kde bude aj rodne cislo a myslim ze na to maju 2 mesiace tak nejako nam to prislo. No na pasovom nam povedali ze kedze sme v EU pas urobia bezproblemov na rakusky rodny list inak by sme my cezhranicny pracovnici zijuci v AT apracujuci na SVK nemohli s dietatom prekracovat hranice co je blbost kedzetu mame doktorov a ine nalezitosti. Takze pas sa vybavit da, ja rodim buduci mesiac druhy krat a tiez ma tento kolotoc caka

saiffffa
4. mar 2020

@lula313 porod bol skvely, nastastie sponatnny, prirodzený. my sme si dali familienzimmer a dva dni sme boli vsetci spolu v súkromí izby, potom uz prišla ina pacientka, tak partner siel domov. Návštevy tam chodili v pohode.

dulkagabulka
5. mar 2020

Môže mať v Hainburgu (v súvislosti s epelidemiologickou situáciou) žena pri sebe sprevádzajú u osobu?

saiffffa
5. mar 2020

@dulkagabulka ja som pred 10 dnami mala a nic nenamietali.

denkadenisa
10. mar 2020

Ahojte budúce mamičky, plánujete niekto pôrod v Hainburg začiatkom apríla? Ja by som teda chcela ale normálne sa bojím, že to nebude možné vzhľadom na koronavirus.

tramtada31
12. mar 2020

@denkadenisa ahoj, ja plánujem koncom marca. Už obmedzili v nemocnici navstevy😕 dnes má rozhodovat krízový štáb o uzavretí SK hranic.

denkadenisa
12. mar 2020

@tramtada31 ahoj, písala som ti správu

littleslovak
14. mar 2020

Pridam info, ze okrem zakazu navstev uz aj zrusili planovane operacie a planovane vysetrenia. Porodnice sa to samozrejme netyka, lebo porod sa neda planovat a odlozit... Len aby ste vedeli, ze pristupili uz aj v AT k vela opatreniam. Hranice nezavreli, ale od pondelka zavru vsetko okrem potravin, lekarni, posty a tusim banky. Otvorene zostanu len klasicke restauracie do 15.00 hodiny, inak zatvaraju bary a pod zariadenia.

domika87
15. mar 2020

A ja uz len dodam, ze su zrusene v porodnici akekolvek navstevy. Otec zatial moze byt pri porode pokial je zdravy, ale pravdepodobne bude aj toto zakazane v najblizsich dnoch.