Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
Kolko vam prosim preplatili z hospitalizacie? Mne preplatila dovera smiesnych 1200€; v hainburgu som nechala cez 4500€
@sunpit2019 mne takto: - z prehliadky (225e) preplatili 16.85e a z porodu (3004e) preplatili 1289.16e - Dovera. Nemyslim, ze by niekomu ovela viac preplacali...
@sunpit2019 môžem sa prosím opýtať, ktorá poisťovňa?
Baby poistovne preplacaju plus minus to iste a to cenu za porod na Slovensku ... je uplne jedno kolko v nemocnici v Hainburgu zaplatite je to dane cenou porodu na slovensku
Ja budem vdacna aj za 1200-1300e naspat... Ja som rátala s max 600e.
Inak ceny sa zdvihli, prehliadka cca 245e a den v porodnici cca 820e ak dobre pamätám
Ahojte, mam dve otazky:
1) za CTG a USG som platila 243e. Ak ma vysetria vaginalne, stale to je 243e, ci sa dopláca navyse niečo??
2) #prenasanie Baby, ako prebieha prenášanie, cim vyvolavaju, ako ste to zvladli, ja zatial som 40tt+2 ale mam nervy :/
Ahojte prosim vas, ktore je rodne cislo na tom rakuskom rodnom liste? Ten riadok kde je Zahl? Lebo to je iny format ako u nas, tak som zmatena. Dakujem.
@saiffffa pokial viem, oni nemajú take niečo, ako je rodné cislo, len určitý identifikátor. Ak ste občania SR, treba požiadať na (špeciálnej) matrike o vygenerovanie SK rodného čísla. Zatiaľ ti napr v SK zdravotnej poistovni pridelia nejaké ich identifikačné cislo, pas si bez SK rodného čísla tiež nemozes dat vystavit atd.
A aký bol porod? Nebol problem s návštevami/otcom pri porode kvôli koronavirusu?
@lula313 s rodnym cislom mas pravdu treba si poziadat na osobitnej matrike o slovensky rodny list kde bude aj rodne cislo a myslim ze na to maju 2 mesiace tak nejako nam to prislo. No na pasovom nam povedali ze kedze sme v EU pas urobia bezproblemov na rakusky rodny list inak by sme my cezhranicny pracovnici zijuci v AT apracujuci na SVK nemohli s dietatom prekracovat hranice co je blbost kedzetu mame doktorov a ine nalezitosti. Takze pas sa vybavit da, ja rodim buduci mesiac druhy krat a tiez ma tento kolotoc caka
Môže mať v Hainburgu (v súvislosti s epelidemiologickou situáciou) žena pri sebe sprevádzajú u osobu?
@dulkagabulka ja som pred 10 dnami mala a nic nenamietali.
Ahojte budúce mamičky, plánujete niekto pôrod v Hainburg začiatkom apríla? Ja by som teda chcela ale normálne sa bojím, že to nebude možné vzhľadom na koronavirus.
@denkadenisa ahoj, ja plánujem koncom marca. Už obmedzili v nemocnici navstevy😕 dnes má rozhodovat krízový štáb o uzavretí SK hranic.
@tramtada31 ahoj, písala som ti správu
Pridam info, ze okrem zakazu navstev uz aj zrusili planovane operacie a planovane vysetrenia. Porodnice sa to samozrejme netyka, lebo porod sa neda planovat a odlozit... Len aby ste vedeli, ze pristupili uz aj v AT k vela opatreniam. Hranice nezavreli, ale od pondelka zavru vsetko okrem potravin, lekarni, posty a tusim banky. Otvorene zostanu len klasicke restauracie do 15.00 hodiny, inak zatvaraju bary a pod zariadenia.
A ja uz len dodam, ze su zrusene v porodnici akekolvek navstevy. Otec zatial moze byt pri porode pokial je zdravy, ale pravdepodobne bude aj toto zakazane v najblizsich dnoch.

@saiffffa myslim, ze uz im netreba, ak budes riesit slovensky rodny list na osobitnej matrike. ( https://www.socpoist.sk/aktuality-rodne-listy-d... ) Ale da sa cez ich kontaktny formular, co maju na stranke.