icon

Pôrod v Hainburgu

martinka1981
17. feb 2009

Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉

amy133
20. mar 2020

@domika87 ahoj, prosim vedela by si mi povedat, ci na tehu kontrolach ma lekar a personal rusku pocas celeho vysetrenia? dodrziavaju sa tam zvysene opatrenia? mam na mysli, ci su tam vsetci zamestnanci v ruskach. ako je to pri porode? ja sa bojim, aby som sa prave v nemocnici nenakazila korona virusom ci uz pri beznej poradni, ci porode. A este kolko mamiciek je na izbach? su po dvoch? keby som si chcela zaplatit izbu sama je kapacitna moznost? dakujem moc za odpoved💖

tramtada31
21. mar 2020

@amy133 neviem, kedy máš termin, ale väčšina tvojich otázok je v tomto čase nezodpovedateľna, keďže každý deň to tam je inak. Napr počas tohto týždňa bol zakázaný sprievod k porodu, včera ho povolili, ale zajtra zas môže byt inak. Ruska minuly tyzden nemala žiadna PA, či doktor, tento tyzden Ano, ale ako vravím, každý deň sa to meni. Rodinná izba(samozrejme teraz bez členov rodiny) sa dá na noc zaplatit za 150eur(prerobená, za dvojnásobnú cenu, čo bola v minulosti) a ako všade, je volna podľa dostupnosti. Predpokladám, že pre koronu sa budú snažiť mamicky rozhodiť, ale môže sa stať aj to, že prudko stupne počet pacientov, budú potrebovat veľa miest a tak mamicky daju po troch. Mne sa dostala info, že môžu chcieť vyvolávať Skorej pôrody, aby mali čo najprázdnejšie, keď budú pribúdať pacienti a je možné, že budú aj Skorej pustat domov. Ako vravím, situácia je teraz nejasná, všetko sa z hodinu na hodinu meni..

amy133
21. mar 2020

@tramtada31 velmi pekne Ti dakujem za odpoved, ano chapem, ze je to teraz vsetko denne ine, mna len zaujimala momentalna situacia.... nech aspon trosku mam prehlad.

amy133
29. mar 2020

ahojte maminky, je tu taka co chodi na predporodne vysetrenia, alebo ste teraz posledne dni porodili? aka je situacia, ake opatrenia maju lekari? kolko mamiciek je na izbe? ako prebieha momentalne porod? zial pre mna tato nemocnica vobec nebola volba, ale vzhladom na hranicnu situaciu nemam asi inu moznost..... takze mam dost strach pred porodom v AT kedze tu ani rusko nie je povinnost a netusim ake je tu zdravotnictvo. Dakujem za vsetky informacie.

laura_pausini
18. apr 2020

@amy133 kedy mas termin? Ja som tu prave na 6tonedeli 😉

amy133
18. apr 2020

@laura_pausini teraz v maji🙂

tramtada31
20. apr 2020

@laura_pausini gratulujem😊 nevieš pls, aký druh K vitamínu dávali a v akej dávke? Lebo naša pediatrička nevie, aký má teraz synovi podať, keďže v 6 týždňoch by mal dostat tretiu dávku.

laura_pausini
20. apr 2020

@tramtada31 fuuuuu to netusim aky druh 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
@amy133 to sa este vsetko moze pomenit, teraz aktualne som bola na izbe sama, snazia sa mamicky rozdelovat ak to kapacity umoznuju. Personal s ruskom, aj maminy ked sa pohybuju po chodbe resp u detskej lekarky maju ruska. Je tam klud, snazia sa prepustat co najskor to okolnosti povolia. Ja som po rodila stvrtok a domov sla v sobotu.
Pri porode rusko mat mozes 😜 Partner musi, ale aj porodna sestra to nechala na mne, ci chcem dychat s ruskom. Navstevy ziadne, az odchod domov.

tramtada31
20. apr 2020

@laura_pausini nevadi, Dakujem, tak si tam skusim zavolať.
Inak ja mám opačnú skúsenosť, na izbe sa pri mne vystriedali dve baby Srbka a Rakúšanka(tiež som sa spoliehala, že budem sama, keď zvykli dávať podľa národnosti), ale hneď jak odisla jedna, prišla hneď druha ani jedna nemala rúško a tá Rakúšanka ešte trúba nemala problem sa ist najesť k stolu, keď som jedla ja, pritom som sa išla najesť prva, lebo kojila. S tou druhou sme sa striedali, že sa najedla jedna, potom druha, predsalen pri jedení je vyššie riziko 🤦🏽‍♀️ A v izbe detskych sestier tiež to tam nedodržiavali mamicky. Hlavne som mala nervy, keď nás tam dali sadnúť jedna vedľa druhej a Turkyňa, či ďalšia asi bosnianka nemali rúško, ale tak personal nemôže za to, že to nedodržiavajú. Pocula som, že ich vyzývali k tomu, aby si to rúško dali a oni mali na haku, aj tu moju spolubývajúcu napominala..
Ale porod profesionálne odvedeny, som spokojna, že som tam opäť rodila. A naozaj až na jednu detskú orazenu sestru bol komplet personal mily a perfektny.

amy133
21. apr 2020

@laura_pausini dakujem Ti velmi pekne za cerstve informacie😘. Prajem vsetko dobre a, pevne zdravie!

simonidessa
27. apr 2020

Baby prosím neviete koľko má poisťovňa cas na preplatenie nákladov za pôrod?

yvush
27. apr 2020

@simonidessa 6 mesiacov mi vravela pani, s ktorou som telefonovala.Asi si dávajú na čas,lebo ja čakám od začiatku decembra.

saiffffa
27. apr 2020

@simonidessa mne povedali ze tri mesiace a prišlo to do dvoch

simonidessa
27. apr 2020

@yvush čiže keď čakám ,,ešte " len tri mesiace tak sa nemusím obávať 🙂

simonidessa
27. apr 2020

@saiffffa môžem sa prosím opýtať, či to bola všzp alebo ina?

yvush
27. apr 2020

@simonidessa bola to vszp.Volala som s pani začiatkom februára a vravela mi,že už začína novembrové pôrody,čo som aj ja,ale zatiaľ mi nič neprišlo.Povedala však,že majú na to 6 mesiacov,tak čakám.

simonidessa
27. apr 2020

@yvush ja som rodila ešte v oktobri6,ale žiadosť som posielala koncom januára,nevedela som, že majú tak veľa. Budem teda čakať či to príde aspoň po lete 🙂 ďakujem za info

saiffffa
28. apr 2020

@simonidessa dovera

malaslivka
28. máj 2020

Ahojte baby, je tu niekto kto skusal ist na tu uvodnu kontrolu do Hainburgu teraz po 28.5.2020? Pustili Vas cez hranicu?

karola987
Odpoveď bola odstránená
lula313
28. máj 2020

@malaslivka Rakusaci zastavuju každé auto, žiadne namatkove kontroly, treba mat negativny test a na Slovensko by tá mali pustit, keď si das potvrdiť to tlačivo do 48 hodín. Zisti si, či sa budeš mat ako s dietatom dostat na SK. Keďže Slováci kontrolujú auta, ešte aj kufor zvyknú lustrovat, tak potrebujes papier na prevoz dietata. Ambasáda by už mala fungovat, len matrika zvykla počas corony RL posielat postou.

malaslivka
28. máj 2020

@karola987 tu v 36tt

malaslivka
28. máj 2020

@lula313 uvedomujem si, ze je to teraz komplikovane, termin mam 29.6. a preto zistujem, ci tu uz je niekto kto porod v hainburgu uspesne zrealizoval aj za tejto situacie.

karola987
Odpoveď bola odstránená
severinav
8. jún 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat. Som poistena v Rakusku aj byvame tu, ale gynekologa budem mat na Slovensku. Rodit chcem v Hainburgu. Mala ste to takto niektora? Kedy sa mam hlasit v nemocnici? Budu rozumiet lekarskym spravam alebo bude tam nejaky problem s tym ze som mala gyn na sk? Dakujem pekne za odpoved. Pekny den

kattyy3
8. jún 2020

@severinav ja som tak rodila uz 2x a neboj nieje ziadny problem jedine tehu knizku budes potrebovat vsetkemu budu rozumiet maximalne si este nejaku krv zoberu a hlasit sa treba cca okolo 36t a objednaju ta najskor na 38t

severinav
8. jún 2020

@kattyy3 dakujem za odpoved, snad to vsetko prebehne hladko. Je tam aj slovensky personal?

sashik
8. jún 2020

@severinav ja som rodila v r.2016 a 2019 a bol aj rakusky aj slovensky personal, asi ako sa podari trafit do sluzieb 🙂

littleslovak
9. jún 2020

@severinav mne sa za tyzden nestalo ze by bola cisto rakuska zmena. Vzdy bola aspon jedna sestricka slovenka. Samozrejme napr v nocnej je len jedna hebamme, moze sa stat ze bude prave rakusanka. Lekari tiez nie su len slovaci, mozes pri vysetreni natrafit aj aj.

kattyy3
9. jún 2020

@severinav je to tam velmi miesane aj slovaci aj rakusania ale oni sa snazia aby tam vzdy niekto vedel na smene slovensky...v nocnej a cez vikendy byva iba jedna porodnicka vtedy mozes natrafit na rakusanku ale vsetky vedia po anglicky...neboj je to tam super pre mna neporovnatelne zo slovenskom urcite to zvladnes a bude o teba dobre postarane