icon

Pôrod v Hainburgu

martinka1981
17. feb 2009

Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉

severinav
12. jún 2020

Dakujem baby, super ste ma povzbudili ☺️

karola987
Odpoveď bola odstránená
faniela
17. okt 2020

Ahojte, Neviete či funguje deň otvorených dverí aj teraz počas Korony?

littleslovak
17. okt 2020

@karola987 kolko ma dieta? Myslim vek. Ale asi uz k niekomu chodite..

littleslovak
17. okt 2020

@faniela nie, ale vsetko podstatne sa tu docitas podla mna. Ak mas pripadne dalsie otazky, opytaj sa...

faniela
1. jan 2021

Ahojte, mám otázočku. Keďže sa stále na hraniciach niečo mení, mám obavy že má do AT nepustia. Mala niektorá z vás pre istotu aj 2 porodnicu vybavenú na SK. Som poistená v AT a neviem či to je možné? Ďakujem vopred za odpovede.

robin30
1. jan 2021

@faniela preco si nevybavis papier ze rodis v hainburgu?ked bude treba ukazes policajtom na hraniciach a vybavena vec

littleslovak
1. jan 2021

@faniela zdravotna starostlivost je vo vynimkach. Mas rakusle poistenie, musia ta pustit.
Teoreticky ak by ta aj polocajt na hraniciach chcel dat do karanteny, uvedies tam adresu nemocnice ako adresu pobytu. A karantena moze byt predcasne ukoncena odchodom z krajiny.

lula313
1. jan 2021

@faniela alternatívou je koch, ale tam tá nevezmu, keď si posledné 2 týždne bola v zahranici. Do AT by tá teoreticky mali pustit na hraniciach, lebo ošetrenie je vo výnimke, problem vidim v návrate naspäť na SK, lebo si nemas kde a ako spravit PCR test na pockanie, matrika v Hainburgu nefunguje, len RL posielajú postou a nebudeš mat ani prepúšťaciu spravu, tu tiež posielajú dodatocne, ambasáda funguje len na vopred nahlásený termin, tie sú vraj už teraz do aprila vybookovane a hotely v AT môžu/nemusia byt zavrete v čase porodu.

faniela
3. jan 2021

@littleslovak ďakujem pekne za odpoved

faniela
3. jan 2021

@lula313 Dakujem pekne za odpoveď

menoruze
10. jún 2021

@faniela Ako to dopadlo?

menoruze
10. jún 2021

Je tu niekto , kto v poslednom case rodil v Hainburgu? Treba neg. test? Ako je to s karantenou a kontrolou na hraniciach?

littleslovak
10. jún 2021

@menoruze v AT skoro vsade potrebujete negativny test, v nemocnici som sice nebola ale predpikladam, ze ked ho od Vas budu vyzadovat tak Vam ho aj spravia.
Co sa tyka hranic, mate to na strankach ministerstva vnutra, viete tam sledovat aktualne informaciw. K dnesku je to tak ze potrebujete pri vstupe test, potrvedenie o prekonani alebo potvrdenie o ockovani. Testy Ag max 48 hodinovy, PCR max 72 hodinovy. Ockovanie musi byt 22. den po prvej davke. Vstup na Slovensko, test max 7 dni stary.

faniela
10. jún 2021

@menoruze pôrod bol síce dlhý ale dopadol dobre- Vďakabohu. Neviem čo chces vedieť, tak mi napíš kľudne súkromnú správu. Čo sa týka hranic, vo februári som nepotrebovala nič. Na hraniciach som povedala že idem do nemocnice na kontrolu a v kľude pustili aj partnera. Neviem ako to je teraz ale vtedy bolo, že v prípadne zdravotnej starostlivosti nechceli nič. Mala som e-card pre istotu vzdy pri sebe.

magdalena_skrovan
19. aug 2021

môžem sa spýtať či viete niekto kde najdem info o organizovanych prehliadkach v slovencine? vopred dakujem za tip

lula313
19. aug 2021

@magdalena_skrovan teraz kvoli covidu podľa mna nerobia. Zavolaj si tam

magdalena_skrovan
20. aug 2021

@lula313 Ok vďaka

dulkagabulka
20. aug 2021

@magdalena_skrovan nerobia. Chcela by si vidieť ako vyzerá pôrodná izba?

magdalena_skrovan
21. aug 2021

@dulkagabulka To nie ja som tam už bola pozrieť skôr som si chcela ujasniť všetky informácie čo vlastne potrebujem vybaviť

kikashenka
6. okt 2021

Ahojte ženy,

joj je tu 293 stran o porode v Hainburgu wau:D precitat to je nemozne.
ja som aktualne v 28tt, som slovenska, žijuca v BA, poistená na SR, ale rodiť chcem v Hainburgu, kvoli psychike - nechcem traumu z porodu, chcem prirodzený porod, normalny personal atd.

ak sa so mnou niektora ktorá ste rodili v roku 2021/2020 podelite so skusenostami, budem vdačna.
viem že vynikajuca porodna sestra v hainburgu je Eva Bauer - ale kedze ani ja ani partner nevieme nemecky/ len anglicky, preferovala by som skor niekoho ineho. viete odporucit porodnu asistentku/ slovenku tam na porod?

Dakujem za kazdu spravu/ idealne kludne whats app: 0948045614
instagram: @kikashenka

lebo tento modry konik za mna nieje moc platforma čo využivam🙂

dakujem vam a prajem vela zdravia🙂))

saiffffa
6. okt 2021

@kikashenka ahoj ja som rodila v 2020 a mozme si napisat, pisem ti na ig

ruzzi
7. okt 2021

@saiffffa Prosim prosím,ak s tým nemáte problém aj ja by som rada info, buď na mail alebo Mess., ( ruzzi@azet.sk)
Alebo kľudne aj tu, určite nie som jediná kt. By to zaujímalo ;)
Ďakujem

rk123
7. okt 2021

@kikashenka ja som bola vcera na prehliadke v 38tt a pytala som sa, ze sa uz porodne asistentky nedaju zazmluvnit ani nic. cize kto ma sluzbu akurat tak ten bude pri porode ☺️

saiffffa
7. okt 2021

@ruzzi ak mas otazky kludne mi tu na koniku napis spravu 🙂 rada odpoviem

rk123
8. okt 2021

@saiffffa ahoj, prosim ta, ja mam jednu otazku, na ktoru som sa zabudla opytat. vedela by si mi prosim povedat, ake doklady ste potrebovali aby vam dali rakusky rodny list dietata? citala som o prelozenych rodnych listoch matky, otca a sobasny list? kedze rodim kazdu chvilu a na toto som nejako nemyslela, tak nech to este stihnem.
dakujem velmi pekne ☺️

saiffffa
8. okt 2021

@rk123 ano toto 🙂 nespominam si na nic ine

ruzzi
9. okt 2021

@saiffffa Ďakujem 🙂
No ja som tam už bola rodiť pred 7 Mimi rokmi, a možno sa tam niečo zmenilo tak by som si chcela odobriť, nejaké veci.
1) môže byť partner pri pôrode počas covidu?
2)ako je to s testovanim, a či platí ako u nás že si prekonala covid
3) a ten papier zo SVK z ministerstva zdravotníctva kôli výnimke prechodu cez hranice sa ešte rieši? Ak áno kde to treba vybaviť?
4) kedy sa treba nahlásiť do nemocnice v AT a koľkokrát tam treba pred pôrodom ísť? A čo termín si musím ísť osobne objednať alebo stačí telefonicky.
Mám tých otázok že 🤪
Veľmi pekne ďakujem za.ochotu 🥰

rk123
9. okt 2021

@ruzzi sice to nie je otazka pre mna, ale bola som tam tento tyzden a kazdu chvilu (snad 😀) rodim tak napisem ake mam info
1. ano moze, 2hodiny po porode ale musi ist domov
2. ked dojdes robia ti antigent v nemocnici
3. ziaden papier som nemala, ani nabuduce nebudem mat, nikto nas nekontroloval, povedali mi ze do rakuska nepotrebujes povies ze ides do porodnice. a v nemocnici ti daju papier ze si bola osetrena a ukazes na sr hraniciach keby nieco
4. treba si zavolat v 33tt, lebo aj oni obmedzuju pocet rodiciek. daju ti termin na 38tt a dalsi mi dali az v den terminu.. takze v podstate staci jedna kontrola v 38tt a ked do terminu porodis tak uz ziadnu dalsiu nepotrebujes 😀
termin staci telefonicky

saiffffa
11. okt 2021

@ruzzi ja som rodila 2tt pred kovidom takze na nic z tohto neodpoviem. Co sa kontrol tyka tak myslim ze aspon 1 treba. Plus vybavovala som vsetko najprv telefonicky.