Pôrod v Hainburgu - reálne skúsenosti
Ahojte hladam konkretne skusenosti s porodom v Hainburgu. Nezaujmaju ma administrativne detaily ale naozaj priebeh porodu - vsade sa diskutuje o rodnych listoch cenach a inym detailoch ale skusenosti s porodom sa daju najst velmi tazko. Pomozte mi a napiste mi vasu skusenost ak ste teda v Hainburgu rodili. Dakujem za pomoc.
@hankaop Dakujem ☺ Ani ja som predtym netusila ze su aj ine metody vyvolania porodu, ale je to setrnejsie najma po prvej sekcii ked je tam iste riziko prasknutia rezu. Zavedu rurku a ta sa pomali naplnuje tekutinou do balonika a mechanicky otvori krcok. Poslickovia mi zneprijemnuju zivot uz od 8. mesiaca 😂 tak som cakala ze sa to rozbehne skor a nic. Je tazke s nimi fungovat uz pri jednom aktivnom dietati uff. No nejako uz hadam zajtra dopadnem ☺
No ja som presne tak,akurat ti poslickovia dlhsie. Aj pri prvej som mala asi od 5mesiaca,alw slabsie. Teraz som uz dva krat panikarila a raz sla aj do porodnice,enuveritelne bolesti. Ale vraj to moze byt aj tym,ze sa mi roztahuje jazva po cisarskom...
@mata.g Drzim palce a budem na Teba mysiet, nech to mas rychlo za sebou 😉
@hankaop
@weronika187 baby dakujem za podporu, dufam ze zajtra alebo pozajtra bude maly uz medzi nami
Ja som mala balónik nechcem strašiť ale mna to dost bolelo :( boli sme tri dávali mi to o 15:30 po hodine cítenia prešli bolesti a začali slabé kontrakcie ešte som co to pospala, balónik mal vypadnúť sám večer nás prišli skontrolovať už som mala celkom kontrakcie a bola som na 4 otvorená dačo po 19h porodila som o 4 ráno, baby až po mne že ma ľutovali ked mi davali balónik nevedela som prejsť ani do izby :( dúfam že som to take mala len ja držím palce
A nerodila som v Hainburgu ešte som zabudla napísať tam to možno ináč zavádzajú 🙂
Ahoj rodila som cisarskym bolo uplne v pohode bola aj mamka so mnou vnutri.cca do hod.bolo vsetko na pooperac.som bola skoro dve hod. Malu ako vybrali skontrolovali mi nachvilku ukazali polozili na mna.potom ju Isli kupat manzel s mamkou boli cely cas pri nej a mne ju doniesli potom fo izby bola so.mnou az do vecera pokial som bola na hadickach. O prechode sme nemali ani paru na rodn.list sme cakali 3mesiace. Dovtedy sme boli asi dvakrat vo viedni a v hainburgu pendlovali bez pasu.
@hankaop ja ta chapem uplne. presne preto som nesla rodit na slovensko a brala som radsej tuto moznost. ked som sa na cisarak pytala evy bauer a ona mi opisovala ako u nich prebieha, tak som mala otvorene usta, manzel tiez 😀 a ona vlastne tiez, lebo bola prekvapena, ze ich mame otvorene my 😀 😀 😀 neboj sa. proste to date..ta hodina ti ubehne rychlo a uz budete spolu 🙂 🙂 😵
@priora Ahojky mas pravdu, zavadzanie bolestive, zatat riadne zuby a to naplnanie uff. Ja som ho mala 11 hodin a myslela som ze mi roztrha podbrusko a krize... a porod sa nerozbehol, co uz... dam si par dni pauzu ako povedala dr a dojdem na dalsi monitor. Akurat hlienova zatka mi stihla odist 🙂
@priora ahojky no dnes je to 4. den co prenasam... Nepamatas si ci si uz bola trochu otvorena? Lebo ja len na spicku prsta a krcok vysoky 3 cm. Hebamme mi aj po vybrati povedala ze to asi preto nemalo dany efekt. Ale aspon hlienova zatka mi odisla. S prenasanim chcu pockat 10 dni a ak sa moje telo neuvedomi tak sa planuje sekcia... Co narobim
@mata.g ja som prenasala 6 dni a to som mala tehotensku cukrovku,.. ked mi to davali tak vobeec nic ziadny naznak na to ze by maly chcel ist von 🙂 ako som pisala okolo 19h ma pozreli a bola som otvorena na 4 ( cm ci palce ci ako sa to mera 🙂 ) automaticky som si sla zbalit veci a isla som na porodnu salu dali klistyr a po hodine sprchovania som uz bola otvorena na 6,.. to bolo okolo 21h, a odvtedy sa to tahalo az do 4 rana,... ale zavidim ti ze zachvilu budes mat po tom 🙂 a hadam nebudes tak dlho este prenasat 🙂
ja som mala termin vtedy 4.5,.. a moj doktor mal dovolenku tak som sla k druhemu a ten na mna kukal ze co tam ja este robim ze ja som mala mat davno po porode,.. zobrali ma tusim 7.5 do nemocnice na dalsi den bol sviatok a 9.5 som dostala balonik a 10.5 konecne porodila 🙂 nechapem preco ta nepozreli? ja som im povedala ze mam bolesti stale a balonik mi nevypadol, mali sme im povedat ked vypadne, a hned ma zobrali a pozreli balonik uz som mala n a kraji tak mi ho vytiahli,.. strasne ako nas trapia ☹
@weronika187
@hankaop ahojte baby, este stale som kinderko, neviem ci ste citali moje posledne prispevky o uspesnosti balonika 😂
@hankaop no pekne. Mala si pohovor ohladom spinalky? Kedy? Ja som sa uz tiez vopred dohodla na pripadnom cisarskom ked neporodim vcas. Ale mna budu robit ked tak az 27.1. Ale mozno sa tam stretneme ze uz budem mat bejby pri sebe ktovie? 😉 Drzim ti palce, nech ti to dobre spravia a nie su ziadne komplikacie 🙂

@weronika187 A s muzom sme si povedali ze prvy mesiac pojdeme k rakuskej pediatricke a nebudeme to silit a ked bude rl a pas uvidime ci prejdeme k slovenskej ku ktorej chodi uz starsi syn. A keby sme si aj vybrali sk pediatricku, tak by sme to riskli cez hranice. Ako som pisala, maleho za 2,5 roka nikto na hraniciach nekontroloval a to sme leteli kratko po porode na pasove expresne vybavovat pas 😂