icon

Pôrod v Hainburgu - reálne skúsenosti

lverffy
1. apr 2014

Ahojte hladam konkretne skusenosti s porodom v Hainburgu. Nezaujmaju ma administrativne detaily ale naozaj priebeh porodu - vsade sa diskutuje o rodnych listoch cenach a inym detailoch ale skusenosti s porodom sa daju najst velmi tazko. Pomozte mi a napiste mi vasu skusenost ak ste teda v Hainburgu rodili. Dakujem za pomoc.

priora
20. jan 2016

@mata.g no bolo to v roku 2013 🙂 a mne vtedy povedali že do večera by to malo samo vypadnúť, no tu mi museli pustiť plodovu, ani mi ho nenechali vtedy na sále :( ja dúfam že sa mi to nebude opakovať s malou chcela by som zažiť že samo sa to 🙂

hankaop
20. jan 2016

@mata.g @mata.g zajtra mam "pokecy" 🙂 dakujem, aj ja tebe 🙂

mata.g
20. jan 2016

@priora ano vsimla som si ze tvoj maly je o mesiac starsi ako moj cize ten isty rok 2013 a tento rok tiez budete mat druhe ako my. Ale vy ste si jaaak krasne naplanovali, skoro presne o 3 roky

weronika187
20. jan 2016

@mata.g neboj, mozno sa to rozbehne a uz zajtra budes mat drobca pri sebe 😉 Drzim palce a cakam info 😵

mata.g
20. jan 2016

@weronika187 dakovalaaaa 😍

ursulla
21. jan 2016

Chcela by som sa opytat na poporodne/ novorodenecke vysetrenie babatka? Co vsetko v hainburgu robia, resp.ako ste to mali zabezpecene v bratislave? Lebo mne pediatricka povedala ze v hainburgu nic nerobia a mam si to zabezpecit sama na novorodeneckom oddeleni v bratislave. Dakujem

hankaop
21. jan 2016

@ursulla nerozumiem. Idete iba odrodit ambulantne,ci ako?
Normalne by mali babatko vysetrit,patickovy test mu robia, dalsie ani neviem.
...co vsetko sa babatkam robi...?

priora
21. jan 2016

@mata.g hej mala ma termín 28.4 a maly mal 4.5 🙂) sama nechápem ale teším sa ja som to tak cca plánovala skrz toho že cez leto nechcem mat bruško ja by som umrela, nemám rada teplo teda horúčavy 🙂 a ešte stale ty nič?

mata.g
21. jan 2016

@priora No stale nic ale zase klud nie je.. Mam uz dole vselijake tlaky a picha ma v krcku jak hovado cely den a stale odchadza hlienovs zatka.. Sem tam tvrdne brucho. Dnes veru na prechadzku nevyleziem, neda sa. Ja som v tych horucavach bola medzi 5.-6. mesiacom a to boli stavy! Non stop mokra spotena fuj.. A casto na kupalisku. Kedy to uz dojde, uz to cakanie nevydrzim aj ked viem ze ma cakaju len bolesti

mata.g
21. jan 2016

@priora ozaj a ty mas poistenie v at ked ides cisarskym v Hainburgu? Ambulantne by ta asi skoro nepustili odtial

mata.g
21. jan 2016

@priora pockaj blbost medzi 4.-5.mes no to je jedno ale uz to bola zataz

ursulla
21. jan 2016

@hankaop nie chcem ostat cca 3-4 dni, takze by to malo byt ok?

hankaop
21. jan 2016

@ursulla no ja som rodila cisarskym tu a odtialto rovno k pediatricke do ba. Ta ju kukla by ocko,nepamatam ziadne vysetrenia. Ziadne dodatocne navstivenie novorodeneckeho v ba

hankaop
21. jan 2016

Totiz pediatricku sme mali po ceste,takze uz sme sa zastavili

mata.g
22. jan 2016

Ja este stale nic 😭😔 zeby este raz kateter? Kto mi poradi?

hankaop
22. jan 2016

@mata.g a kolko prenasas? Povrdali ti v porodnici,ze by to malo byt nebezpecne? Raz som citala fajn clanok,ako eva bauer pristuppvala k mamine,co dlhsie prenasala,mozem ho skusit pohladat,ale boli tam o dost jemnejdie veci,akoze masaz,horuci kupel, prechadzky...blbinky,alw ze to zabralo

hankaop
22. jan 2016

zenskekruhy.sk/pribehy/porod/preco-som-svoje-druhe-dieta-porodila-hainburgu/

Toto to bolo

mata.g
22. jan 2016

@hankaop Ja som si citala tu na mk ze zeny prenasali prenasali a skuuuusali vselico mozne a ze nic nezabralo. Tak skusat ci neskusat? Prenasam 6. den ale krcok sa nejako nechysta tak to ma znepokojuje. Lebo ked sa poridne cesty nepripravia tak mozem mat kontrakcie ake chcem... neporodim

weronika187
22. jan 2016

@mata.g Stale nic? Nevadi 😉 Neboj, raz to pride, tak ci tak... A ak Ti povedali v Hainburgu, ze este to na porod nevyzera.. No co ja viem, ja uz v nich velku doveru nemam... Mne tyzden pred terminom porodu (mala som u nich v Hainburgu prave ctg) povedali, ze tie bolesti, co mam, su nic (sk hebamme mi tvrdila, ze to neviem, ze sa mi tak bolestivo pretaca babo... 😠 ) a ze porod vidia tak o tyzden na termin, ze mam prist, ak by mi skor odtiekla plodovka... 😖 Po 10tej som od nich odchadzala v bolestiach s pocitom, ze ak toto nie su kontrakcie, tak neviem, ale vsak oni su odbornici... A o 18tej bol drobec na svete 😀 No a plodovku mi museli prasknut, lebo inak by sa bol drobcek zadusil, mal strasne pevny plodovy vak... Ale strasit isto nechcem, to len pre info, ze kludne mozes aj o hodku rodit 🙂 A to iste mala aj suseda (rakusanka) pre 3 rokmi, rano bola na vysetreni a poslali ju domov, ze nic sa nedeje a o par hodin leteli spat a na tesnotku stihli... 🙂

hankaop
23. jan 2016

@weronika187 toto sa stava riadne casto,az sa cudujem. Ale nielen v Hainburgu.
Ja som ten pripad,co sa krpaty vrti ako platna v gramofone,z jednej strany na druhu,uz dvakrat som bola panikarit a nic. Ja sa pri tomto ani nevyjadrujem k lekarom,ale ako to priroda zariadila,posledny mesiac dva su galeje :/
@mata.g niekomu zaberie,niekomu nie,myslim,ze 6dni prenasat je este ok. Mam znamu,co nechcela vyvolavat porod a nasla papiere z uplne prveho vysetrenia s inym predpokladanym datumom porodu. Podla toho rodila nacas,podla vsetkych ostatnych vysetreni myslim dva tyzdne prenasala. Narodil sa zdravy krasny chlapec. Odvtedy moc tymto vypoctom terminov...nie ze neverim,ale hocico to moze ovplyvnit. Neviem,alo vedia lekari rozoznat,ze dieta uz je zrele ist von,ked nechce este samo a kedy su to pripady,ktore mozu byt nebezpecne.
Najma sa treba sustredit na pozitivne myslenie,akokolvek "mimozne" to znie 🙂

weronika187
23. jan 2016

@hankaop Vsak ved toto... Len ja som tam natrafila na fest neprijemnu sk hebamme a hoci som bola aj na vysetreni, odidena hlienova zatka, aj tak sa na moje pocity vykaslali a len si omielali svoje, ze mam prist AZ ked mi odide voda 😖 A ze vsak este nemam ani termin, az o tyzden atd... Nakoniec som rodila na Kramaroch (nemam co vytknut, vsetci - az na jednu sestricku - boli uplne super a mili) a keby som este niekedy mala vyberat porodnicu, tak nad Hainburgom sa uz urcite nezamyslam... Skoda toho, pretoze som im predtym uplne verila 😔

hankaop
23. jan 2016

@weronika187 ja sa pravdupovediac bojim toho,ze by ma to chytilo niekde inde,ako doma,ze by som potom skoncila na antolskej :D
Ale asi na tom nieco bude,ked si vsetky maminy priplacaju tu p. Bauer. Viem,ze jedna mamina,co tam so mnou lezala,bola s viacerymi vecami nespokojna,ze nesli podla jej predstav a ze boli malo ustretove. Ja sa k tomu neviem vyjadrit,ja som bola stastna ako blcha,hormony niekde na oblaciku a ak tam niekto robil zly vzduch,nezanechal taky dojem,aby som si to pamatala

weronika187
23. jan 2016

@hankaop Ta Bauer je perfektna, prijemna, mila, vysmiata, proste dodava vsetkym pocit, ze vsetko je ok.. Tu som zazila tyzden predtym na ctg, bola tam so mnou este jedna maminka, co mala par dni do porodu a bola nestastna, ze nema ziadne kontrakcie i ked sa neciti dobre a ma mierne bolesti. A prave Bauer jej povedala, ze ju monitor ani nic ine nezaujima, jedine dolezite su pocity maminky, ktora vie skor zaznamenat zmenu ako pristroj... A ze kludne do par hodin sa moze vratit s rozbehnutym porodom 😉 Len skoda, ze to nie je pristup vsetkych tam pracujucich.. Potom by to bolo o niecom inom..
A kedy mas termin, ak mozem vediet? 🙂 A zas az tak daleko od BA to nie je a ked sme to my stihli z AT k mojmu dr. do ambulacie a ten nas vyslal na urgentny prijem na Kramare 😀 To bola ina sranda, teraz sa uz na tom smejem, ale vtedy mi nebolo vsetko jedno 😀

hankaop
23. jan 2016

@weronika187 hej,tie pristroje meraju,co vedia,ale nevedia,kedy si dieta pride zrele na svet 🙂
No,rodit budem v utorok,planovany cisarsky kvoli ociam. Ale teda mala som viackrat dojem,ze uz sa malemu chce von,ale nakoniec nic. Akurat je riadne vrtitko,stale sa toci dokola,raz ma chrbatik vlavo,raz vpravo,zas vlavo. Drobata bola riadne sidlo a zostalo jej to,ale toto nestvarala

weronika187
24. jan 2016

@hankaop Tak este nech tie 2 dni vyzdri v brusku 😉 Aj nasi obaja drobci boli riadne aktivni a Matthias mal tiez na striedacku chrbatik raz vpravo, raz vlavo 😀 Chris ten len riadne kopal, on polohu velmi nemenil, kedze uz od 30tt mal hlavicku fixovanu v panve tak, ze ju nedokazali zmerat...
Ak by som tu do utorka nahodou nebola, tak uz teraz zelam vela stastia, nech vsetko prebehne bezproblemovo a mozes sa co nasjkor tesit z drobceka 😵 A samozrejme cakam na info 🙂

weronika187
24. jan 2016

@mata.g Tak ako? 😉

hankaop
25. jan 2016

@weronika187 prechladla som,nie je to problem pri cisarskom?? :/

andromeda10
25. jan 2016

@hankaop ahoj ja tiez mala som soplik, bolest hrdla a den predtym ma dali na infuzky.dopar hod ma uz nebolo hrdlo iba soplik.dali mi kvapky. Po porode aj syrup na kasel

hankaop
25. jan 2016

@andromeda10 dakujem za info 🙂 uz som nervoooznaaaa

weronika187
28. jan 2016

@mata.g @hankaop Zienky, tak ako? Predpokladam, ze obe uz mate 'po' 🙂 teda @hankaop urcite a @mata.g myslim, ze tiez 😵 Cakam info, ked sa vam bude dat 😉