icon

Pôrod v Hainburgu - reálne skúsenosti

lverffy
1. apr 2014

Ahojte hladam konkretne skusenosti s porodom v Hainburgu. Nezaujmaju ma administrativne detaily ale naozaj priebeh porodu - vsade sa diskutuje o rodnych listoch cenach a inym detailoch ale skusenosti s porodom sa daju najst velmi tazko. Pomozte mi a napiste mi vasu skusenost ak ste teda v Hainburgu rodili. Dakujem za pomoc.

mata.g
17. apr 2016

@alenie_ ja som bola v HN po sekcii az 6 dni a tam mamicku neinformuju, ktore vysetrenia robia novorodencom takze neviem sama. V tom mutterkindpass su nejake body oznacene ale velmi sa v tom nevyznam...

alenie_
18. apr 2016

@mata.g ja som tam bola síce iba deň, ale mňa informovali úplne vo všetkom čo s malou robili.

Takže čo sa robilo, apgar skore - to hneď po narodení, robili
skríning obličiek - bola som to dať pozrieť na SK, robí sa to až na 4tý deň po narodení, neviem či to robia v HN, neriešila som to, skôr nie.
Skríning bedrových kĺbikov - to idem na SK, robí sa to do 4 týždňov od narodnia, to mi nerobili ani v SK pôrodnici, to robí ortopéd.
Skríning metabolických chýb - to sa robí odobratím krvy z pätičky, to mi robili 36 hodín po pôrode v HN a posielali do Viedne.

Neviem o tom, že by na Slovensku robili v pôrodnici ešte niečo iné, čo by od Teba doktorka pýtala. A keď je nervózna z toho, že si nerodila v Slovenskej pôrodnici, tak nech vypíše výmenný lístok a pošle Ťa ona tam, kam máš ísť.

Orientačné neurologické vyšetrenie
Sonografický skríning obličiek
Skríning bedrových kĺbov
Vyšetrenie sluchu prostredníctvom tranzientných otoakustických emisií
Skríning kongenitálnej katarakty – vrodeného zákalu očí
Vyšetrenie na vrodené metabolické ochorenia

mata.g
18. apr 2016

@alenie_ dakujem ti za odpoved. No kedze bola nervozna a maly bude mat uz 3.mesiac tak ma poslala na neurologicke vysetrenie. Aj preto lebo ked malemu ostane chladno, omodrie mu okolo pusiny...

mata.g
18. apr 2016

@alenie_ a asi mu tam robili aj odber z paticky

smrndo23
18. apr 2016

Ahojte, rada by som sa popýtala na pár drobností ohľadom pôrodu v Hainburgu cez správu.
Bývame s manželom tu neďaleko Hainburgu, preto zvažujem pôrod tu.
Ďakujem za každú ochotnúú dušu 🙂

alenie_
19. apr 2016

@smrndo23
tu najdes vsetko https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-v-hainburgu-skusenosti/
ale keby este nieco potrebujes doplnit tak mi napis kludne

smrndo23
20. apr 2016

@alenie_ Dakujem moc 🙂 pozriem a prípadne ti napisem 🙂 dakujem este raz 🙂

dejna86
7. jún 2016

baby chela by som som strasne rodit v hainburgu ale som zo stiavnice, myslite ze by som to mohla stihnut ak by to na mna prislo?🙂 tie 2,5 hodky v aute ak nebudu zapchy:/

alenie_
15. jún 2016

@dejna86 Ahoj, sama musíš vedieť či by si to stihla, tu pokiaľ viem nikto neveští 😉 😉 😉 ale osobne si myslím, že určite.

malula
19. júl 2016

@dejna86 neviem ci to stihnes, podla toho aky bides mat porod ale ja som to z BA stihla len -len. Vyrazila som pol hodku po zaciatku kontrakcii a kym som dorazila bola som na 8 cm a do polhodky bola mala na svete. A to bol prvy porod a bolo to o 10 vecer takze ziadna zapcha. Manzel fical 120 😅😂

dzejdzej9
25. júl 2016

@dejna86 podla mna sa skusi spytat mami, ako dlho jej trvala predporodna doba. Aj to moze pomoct.. je to velmi individualne

zuzullyk
21. nov 2016

Ahojte dievčata, chcem sa Vás spýtať, či existuje nejaké pripoistenie predom, v prípade, ak sa rozhodnete rodit v AT a trvalý pobyt aj poisťovnu máte slovensku..
A ešte sa chcem spýtať či ta klinika v Heinburgu ma aj vybavenie v prípade ak by sa nedaj Bože vyskytli nejaké komplikácie - myslim ako napr. u Kocha v BA v takom prípade babätka prevážaju do štátnych nemocnic..

dakujem za odpoved

dzejdzej9
22. nov 2016

@zuzullyk pokial viem, pripoistenie neexistuje, cestovne poistenie nehradi porody tiez. V pripade problemov prevazaju do Viedne. Viem, ze mali v plane vybavit prevozy na svk, ale neviem ako s tym stoja. Ked zistis, prosim daj vediet.

kickie
22. nov 2016

ahojte, do viedne neprevazaju 🙂 ale do nejakej inej nemocnice (hovorili to na stretku porodnom) plus dodali aj to, ze sa to deje uplne minimalne, ze su schopni riesit aj zlozite pripady. 😉

dzejdzej9
22. nov 2016

@kickie vies do akej porodnice prosim ta? Dakujem

weronika187
22. nov 2016

@kickie @dzejdzej9 Ahojte, prevazaju do Mistelbach-u sanitkou a ak nevedia pomoct ani tam, tak do Viedne 😉 Neviem, ake velmi zlozite pripady vedia riesit, ale teda dieta so silnejsou zltackou prevazaju do Mistelbachu 😒
Co sa tyka prevozov na Sk, tak aktualnu info nemam, minuly rok riesili s Kramarmi, ale vraj je to nadlho.. Teda aspon bolo..
Inak vela info je aj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porod-v-hainburgu-2/
- aj co sa tyka papierovaciek pred aj po porode v Hainburgu + pozitivne a negativne skusenosti 😉

zuzullyk
24. nov 2016

Ahojte dievčata, dakujem za reakcie ale už len totok, že prevoz do Viedne a podobne veci mi stači nato, aby som sa presvedčila že Heinburg viac riešiť nebudem, zatial teda pre mna najvaac Kramare.. asi to vybavíme tam 😀

alenie_
28. nov 2016

@zuzullyk veľa šťastia, ale nezabúdaj, že aj na Kramároch sa preváža sanitkou ;) A píše sa to Hainburg btw

zuzullyk
28. nov 2016

@alenie_ nechapem tvojej reakcie, ale zjavne si si potrebovala zvysit ego 🙂 nevedela som, ze aj na Kramaroch maju sanitky, a dakujem, ze si ma naucila pisat slovo Hainburg. Pekny vecer

dzejdzej9
13. dec 2016

Baby viete nieco prosim o tom, ze prevazaju uz na svk v pripade problemov? Nejaka novinka

alenie_
15. dec 2016

@zuzullyk práveže vôbec to nebolo o egu, iba som chcela pre vyváženosť informácií (ktoré Tebe zjavne chýbajú) a pre ďalšie baby čo to tu čítajú a zvažujú pôrod v Hainburgu, aby ich mali doplnené 🙂
Takže ešte raz. Sanitky majú na Kramároch, to áno. Príspevok bol o tom, že v prípade komplikácií sa aj na Kramároch preváža dieťa sanitkou na detské oddelenie. Je to pár metrov, ale musia to tak robiť. Samozrejme každá matka si pôrod 'vybaví'podľa toho kde jej vyhovuje.

alenie_
15. dec 2016

@dzejdzej9
Tiež som to čítala na Denníku N od doktora z Trenčína, ktorý nikdy v Hainburgu nebol. Takže podľa mňa to nie je pravda, resp. neviem si to ani predstaviť, ako by to bolo možné, či už sanitka alebo poistenie. Neviem veru.

cajchana
15. dec 2016

Caute dievcata a rodicky🙂 Tak tento tyzden som sa rozhodla ze druhy porod urobim v Hainburgu a nie v Bratislave... Verim ze som sa dobre rozhodla chcela by som sa ale spytat ci sa tam treba nejako dopredu objednat alebo co..a ak ano tak kolko cca dopredu?

zuzullyk
15. dec 2016

@alenie_ Keby mi nechýbali informácie, tak sa asi nepýtam, Tvoja odpoveď mi prišla velmi arogantna a hlupa. A viac sa o tuto tému nechcem zaujimať, možno aj vďaka Tebe. Pekné Vianoce

alenie_
15. dec 2016

@cajchana Odporúčam stretnutie v Hainburgu, tam Ti všetko povedia. Inač sa objednať netreba, až v 35. týždni zavolať na vstupnú prehliadku 🙂

svetielocko
30. jan 2018

update - kamaratka rodila predminuly tyzden v Hainburgu a previezli ich na Kramare. Po tejto info sa zacinam o Hainburg zaujimat aj ja 😃 Ja som rodila na Kramaroch a kedze tam je detska nemocnica na opacnom konci kopca ako porodnica, malu po porode na detsku JISKu prevazali sanitkou v inkubatore. Cize z pohladu "ak by babatko malo problemy po porode" je najlepsie ist asi na Antolsku, jedine tam z celej BA a okolia prejdes z "porodnice" do "babatkovskej JISky" v papuckach 🙂
Ale uznavam, ze takto sa na svet asi pozerat neda, ze vsade vidiet len komplikacie a najhorsie alternativy, lebo by sme sa zblaznili... 🙂

smejo03
6. feb 2018

Zdravim 🙂 chcem sa opytat ci v Heinburgu nie je problem so slovencinou? da sa v pohode dorozumiet? Bojim sa tej jazykovej bariery ze ak by nieco aby sme si navzajom rozumeli...dakujem 🙂

bambi1979
6. feb 2018

@smejo03 je tam vela vela sloveniek 🙂

bambi1979
6. feb 2018

@smejo03 Ja som tam rodila teraz v decembri niektore baby nevedeli po nemecky a zvladli v pohode..

lula313
6. feb 2018

@smejo03 no služby si nerobia podľa toho, aby z nich aspoň vedel niekto po slovensky, takze môže sa stať, že nikto nebude vediet po slovenský.. ale keď vieš anglicky, všetci rakusania by sa mali s tebou vediet dohovoriť, alebo si sprevádzajúcu osobu zober taku, čo vie nemecky.