Pôrod v Ružinove

vero_nika969098
22. apr 2016

Ahojte. Kto rodil v Bratislave v Ruzinovskej nemocnici ? Ale nie pred 10 rokmi , lebo sa to uz vsetko meni. Chcem vediet ake su tam sestricky a kolko ste tam boli a ci ste sa aj trochu po porode vyspali. Kolko krat vam beru dieta ci ho potom mozete aj ukazat navsteve a tak no proste vsetko pocas pobytu v nemocnici chcem vediet 🙂

szdan
22. apr 2016

ahoj, ja som tam rodila pred pol rokom. s porodnicou velka spokojnost /pred tym som 2 razy rodila na kramaroch, tak mam aj s cim porovnat/. jedine minus bolo, ze tehulky sedeli na lavickach na chodbe, je tam len jedna malicka trojpostelova cakacka a ostane mamicky su na chodbe az kym sa neuvolni box. A sestonedelie - babatko navstevam ukazujes len cez sklo - su tam postielky na kolieskach, v ktorej si tam babatko prevezies. Kupanie robia len skupinove ukazkove, ak mas zaujem, inak ti kupu babo sestricky. Rodila som v stredu o 21.00 a v nedelu napoludnie nas uz prepustali. podmienkou je, ze babo musi samozrejme zacat priberat a nesmie mat zltacku. A s tym vyspanim po porode to zavisi skor od teba, ja som si maleho nechala doniest hned ako ma previezli z porodnice, len stavat som sa nemohla este, tak prisla sestricka aj pomoct s prelozenim do postielky a tak...

kvetulienka253
22. apr 2016

@vero_nika969098 nezakladaj stale dalsie duplicitne temy, ale hladaj vo fore

vero_nika969098
autor
22. apr 2016

A aj otec dietata vidi babo len cez sklo? A ked dojde navsteva tak kde je dieta? So sestrickami?

stanka2612
22. apr 2016

Ahoj,ja som tam rodila pred mesiacom a velka spokojnost...porod sice narocny,ale ako lekari,tak aj sestricky super,uplne vsetky 🙂 sama som bola prekvapena...babatko mi doniesli na izbu hned po porode,chvilu mi ho nechali a potom mi ho sestricka na noc vzala a doniesla rano a uz mi ho nechali nonstop 🙂 navstevam babatko ukazujes cez sklo co je super podla mna.boli sme tam styri dni a potom sme isli domov.sestricky vsetko ukazali,pomahali s kojenim,dokrmovali len cez striekacku,no super...dokonca aj kupanie mi ukazali a potom som v ich pritomnosti musela kupat ja a oni sa pozerali a popripade opravovali 😀 za mna jednoznacne velka spokojnost,ja ruzinov len odporucam

emarekova
22. apr 2016

@szdan takze po osmych rokoch sa nic nezmenilo 🙂

szdan
22. apr 2016

@vero_nika969098 na babatko vlastne vidis cez presklenu stenu z chodby, kde si s navstevou. Tatko ho moze vidiet a pocicikat si po porode, ak tam bude s tebou 🙂 je to pre dobro tvojho babatka, netreba, aby nan chvilu po porode vsetci mozni dychali bacilky a doma sa ho potom nabazi aj tatino az az 🙂

margarita
22. apr 2016

mozem Ta upokojit, rodila som tam spolu 4x, naposledy pred mesiacom 😉 a prvy krat pred 7 a pol rokom, a vela sa tam toho za tie roky nezmenilo...ale ja fakt neviem, ci Ty sa po porode vyspis, ja osobne ani moc nie, hormony, adrenalin a dieta Ta budu budit, plus deti spolubyvajucich.
sestricky su ako ktora a ako kedy, ale vacsina je fajn a da sa s nimi vyjst v pohode, ak si slusna a normalna.
bola som tam vzdy tak 4 az 5 dni, ale to len vdaka tomu, ze moje deti nemali zltacku.
ak hej, pobudnes tam aj tyzden a kludne aj viac.
navstevy su denne od 15 do 17, vikendy od 14 do 17, a babatka ostavaju za sklom, Ty mozes vyjst za ludmi na chodbu.

mirkank
22. apr 2016

Ahoj,v Ružinove som rodila pred piatimi mesiacmi.Ak Ti môžem poradiť,určite sa oplatí zaplatiť si nadštandard.Na izbe máš vlastné wc a sprchu, stravu priamo na izbe,TV.Nie je to 4hviezdičkový hotel, ale určite príjemnejšie prostredie ako na klasickom oddelení (aj to som okúsila).Inak,všetky sestričky sú veľmi príjemné a ochotné.Sú dve skupinky, 1.sa stará o mamičky, 2.o detičky😊 Ja osobne som rodila sekciou (maličká bola v brušku celé tehotenstvo hore hlavičkou), a napriek tomu, že som nemala zazmluvneného pôrodníka, hocikedy sa prišiel na mňa pozrieť a zaujímal sa o to ako sa cítim. Vyspala som sa dostatočne, ak som sa cítila zle, sestričky sa o maličkú postarali, aj vnoci. Ale aspoň dve noci som ju musela mať pri sebe. Opakujem, že som bola po sekcii. Ak som potrebovala, manžel mohol za mnou prísť aj mimo návštevných hodín, kľudne aj priamo na izbu. Ak prišla návšteva, bábätko si na pojazdnej postielke odtlačíš k presklennej stene medzi oddelením a chodbou a tak ho ukážeš ľuďom.Strava mňam mňam 😂..ako v nemocnici. Inak fajn.

badox
25. apr 2016

Ja som rodila pred 6 tyzdnami. Je to ako vsade - o ludoch - mas stastie na lepsich alebo "menej lepsich". Ja som so sestrickami az na jednu vynimku bola spokojna.. treba vychytat, vystrieda sa ich tam zopar kym si v nemocnici. Blbe je ze samotne sestricky z novorodeneckeho davaju protichodne informacie napr. o dojceni, ja som bola z toho dost zmatena. Treba prist pripravena, je to lepsie. (Myslim vedomostami o kojeni, ja ako prvorodicka som vedela prd.)
Inak ma presuvali z obycajneho oddelenia na nadstandardnu izbu a teda musim skonstatovat ze na "obycajnom" oddeleni boli sestricky ustretovejsie ako na nadstandarde. Ale s aroganciou som sa tam nastastie nestretla.
Dieta ti daju na druhy den po porode na izbu, ak si OK. A staras sa sama. Da sa aj vyspat, jasne, ak potrebujes postaraju sa o babo sestricky. Navsteva vidi dieta cez sklo - to ti uz pisali. Ak by si bola napr. po sekcii pustia ti partnera aj na izbu.
Pre mna boli neprijemne akurat pocetne "navstevy" na izbe. Lekarska vizita, vizita babatka, 3 druhy upratovaciek, sestricky.. no, doobedie bolo ako den otvorenych dveri, co je na prd vzhladom na stav po porode, ked mas chut mat aj trochu sukromia.

margarita
25. apr 2016

@badox
zaujalo ma, ze mi potvrdzujes moju skusenost so sestrickami, ja som bola 2x na nadstandarte a 2x na normalnom odd, a mam podobny dojem ze ked si na "normalnom" tak sa ku Tebe chovaju vcelku normalne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre