Pôrod z Košíc do Havířova

mary888
17. dec 2022

Ahojte, najde sa tu nejaka kocka, ktora bola ochotna cestovat z vychodu slovenska do ciech kvoli porodu? Ako to prebiehalo? Isli ste pred terminom alebo uz s bolestami? Ja mam uz starsie dieta a isli by sme teda aj s nim aj mojou mamou. Len si to cele neviem predstavit… rada by som rodila aj tu, ale som po cisarskom a chcem sa pokusit o prirodzeny a tu teda to velmi nepodporuju. Dalej mi vadi, ze aj keby som teda skoncila opat s cisarskym tak napr v saci mi dali dieta az na treti den, ani na jisku ho nenosili, vraj kvoli zime, proste absolutne ziaden baby friendly pristup

zaba21
17. dec 2022

@mary888

Prepáč, ale mne toto nepríde normálne, veď je to obrovská vzdialenosť. Z Bratislavy chodia ženy rodiť na Moravu, to sa snáď aj dá pochopiť. Ale uvažovať o takejto vzdialenosti? Nájdi si a zaplať pôrodníka, ktorému budeš dôverovať.

babovka2321
17. dec 2022

@mary888 za mna je saca sice top v kosiciach, ale na sekciu by som tam tiez nechcela ist, z toho, co som pocula, ako 24hodin ukazu dieta raz na par minut. Ale nemyslim, z v Kosiciach su vsade proti vbac. Skusila by som kontaktovat napriklad dr Linkescha (rodi v starej nemocnici), on je za prirodzene porody a zeny su s nim spokojne.

slniecko5
17. dec 2022

Skús sa opýtať na Krompachy, veľa žien z KE tam chodí rodiť prirodzene, aj po sekcii, je tam veľmi progresívne zmýšľajúca primárka.
A nemusíš riešiť všetky tie papiere okolo narodenia dieťaťa v ČR.

viestta
17. dec 2022

No kým dôjdeš do Havirova z Košíc môže sa ti stat, že zo zápchy pod Sitnom ta bude brat záchranka do najbližšej pôrodnice.

slniecko5
17. dec 2022

@babovka2321 je to tak, ani pôrodnicka odtiaľ mu túto nemocnicu neodporučila na sekciu, presne kvôli tomu, že dieťatko dlho po pôrode neprinesú🙄.

mary888
autor
17. dec 2022

@zaba21 mne tiez nepride normalne, ze to vobec musim riesit, lenze skutocnost je taka, ze je tu system aky je a ja nehodlam zit s dalsou poporodnou traumou dalsi rok. Proste radsej pojdem tyzden/dva pred porodom tam a tam budem cakat. Hladam niekoho, kto to uz riesil.

mary888
autor
17. dec 2022

@viestta hej ved preto sa pytam, ako to zienky riesili, kde boli predtym ubytovane a tak

viestta
17. dec 2022

@mary888 moja kamoška 10 dní pred termínom cestovala vlakom z KE do Žiliny rýchlikom. V Mikuláši ju cakala sanitka na peróne, ledva to stihli do porodnice. A to jej pri odchode nič nebolo, za Popradom jej odtiekla voda.

mary888
autor
17. dec 2022

@slniecko5 krompachy maju teraz nejake divne recenzie posledne, pani primarka ma tiez nenecha prenasat po cisarskom s nad 4 kilovym dietatom

banalu
17. dec 2022

@mary888 niekde som citala, ze si beru zeny podnajom na mesiac+ a su tam vlastne uz pred terminom az do porodu. Skus pozriet na fb cez lupu v Recenzie na porodnice a porodne pribehy

zaba21
17. dec 2022

@mary888
Skús sa zamyslieť aj nad tým, že sa potrebuješ dopraviť späť, s malým dieťaťom a ubolená po pôrode. No neviem.... Je to fakt zlý nápad ísť rodiť tak ďaleko. Rozumiem, že hľadáš lepší prístup, ale toto nie je cesta. Viem, čo to je cestovať cez celú republiku...a fakt si neviem predstaviť ženu po pôrode absolvovať takú dlhú cestu. Dcéra rodila pred tromi mesiacmi a nebolo bez komplikácií ani popôrodné obdobie.

banalu
17. dec 2022

@mary888 a staru lubovnu si nepozerala? Na nu su velmi dobre recenzie

palicka
17. dec 2022

@mary888 tak dajme tomu, že tam pojdes mesiac pred termínom pôrodu. Chceš ísť s mamou a dcérkou. Porodia a 5 dni po pôrode odsoferujes alebo odcestujes s päťdnovym babom 600 a viac km? Pri všetkej úcte, rozmýšľaj…

ivangeline
17. dec 2022

A pytala si sa? Ja son otehotnela 3m po cisarskom a sla som prirodzene. A potom zas prirodzene. Nova nemocnica. :D Ale poznam kamosku,kt sla v case terminu do Ciech rodit. Mozem ti zistit nejake info.

gemmadimare
17. dec 2022

@mary888 3 roky dozadu tam kamarátka 2 týždne po termíne porodila valibuka 4,80 🙈🙈🙈 ale ležala tam už týždeň po termíne a bola kontrolovaná.

gemmadimare
17. dec 2022

@mary888 skús zavolať do tych Krompách naozaj, popýtať sa , prekonzultovať , za opýtanie nič nedáš.
Ja som dvakrát rodila v zahraničí a pravdupovediac ma ten meganaturalny prístup medzi kontrakciami velmi sral🤭😂
Ale po cisársku by som neváhala a hľadala presne tak, ako ty.
Ale… náhoda je blbec. Nikdy nemôžeš vedieť , ci sa malé nevypýta niekde na pól cesty, a to moze byt väčšia trauma, ako v pôrodnici .

sojorez
17. dec 2022

@mary888 S bolestami z KE do Havirova? Jedine, ze mas vladny special pristaveny pred domom... Ja som mala pri vsetkych porodoch par km do porodnice, a teda ten cas v aute, s kontrakciami, odtecenou vodou bol o drzku. Pokial nemas zazemie v Havirove (nebyva tam mama, rodina, kamosi...), tak by som ani nezvazovala dlhsi pobyt pred. Nehovoriac o nepredvidanych okolnostiach pri porode, budes musiet s dietatom nedajboze ostat dlhsie, potom cesta spat 🤔 Hladala by som pristupnejsieho lekara blizsie. Co sa tyka poporodnej traumy - mam dve deti, ktore boli so mnou hned po porode, kojene... Treti syn mal traumu z porodu, rovno do inkubatora, nemohla som sa ho ani dotknut, infuzka v hlave, na atb... O baby friendly pristupe, klokankovani, nedajboze prilozeni k prsu som mohla len snivat, a v tej chvili som to mala na haku, len aby bol v poriadku.

martyzpp
17. dec 2022

@mary888 moja sestra tak bola, ale vo Vsetine. To uz cakala tretieho drobca a jednoducho chcela co najprirodzenejsi porod. Vtedy byvali v KE, v tyzden kedy mala rodit prisla k nasim do PP a v noci ju chytili kontrakcie asi kazdych 15-20min. To uz sa vychystali aj s dvoma deckami a sli teda do CR. Stihla to bez problemov, porodila az na dalsi den skoro rano….podla mna to je ale velky risk. V dnesnej dobe je uz dost nemocnic kde VBAC podporuju. Napr. aj v Ziline. Rodila som tu prirodzene druhe dieta. Prve bolo sekciou a za cely cas hospitalizacie sa ani raz nezmienili o tom, ze som po prvej sekcii, absolutne to neriesili.

danieladeley
17. dec 2022

to vazne? Kosice šaca vychyrena na celom vychode a ty sa chces na cechy? :D ako na to, ze si uz rodila, mas dost divoke predstavy... chapem, ze chces mat vsetko v poriadku, ale realne, skus lubovnu, bardejov, mozno humenne, maju velmi dobre recenzie.

gumkac19
17. dec 2022

@mary888 skús sa opýtať v skupine nová nemocnica alebo stará nemocnica Košice...čo viem sú tam rozhodne za prirodzené pôrody po cisárskom, suseda mala tiež 1cisarsky v saci a druhý x rodila v starej a čakali na prirodzeny pôrod, len nepostupoval ako mal tak sa nakoniec ona rozhodla že ide na operacku

zapalkazapalkova
17. dec 2022

@mary888 ja nemám žiadnu skúsenosť, ale držím ti palce, aby si našla niekoho s respektujucim prístupom 🤞.
Ináč nad domoporodom si uvažovala? 🙂

silvus138
30. jan 2023

@mary888 chod sa pýtať do Starej Lubovne, tie možnosti u nich sú brutálne, rodila som teraz december 2022 🙂

bea0802
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mary888
autor
31. jan 2023

@silvus138 dakujem, ano, chodim tam na poradne, ale zatial je babatko KP, tak toto ani tam nedaju, snad sa este otoci

silvus138
1. feb 2023

@mary888 robia obraty plodu

mary888
autor
1. feb 2023

@silvus138 idem zajtra, snad sa podari

lalala94
1. feb 2023

No ja neviem, dieťa KP, predpoklad váhy nad 4kg, ty už po jednom cisárskom. Toto mi nepríde ako dobrý nápad, ale ako tu bola spomínaná Stará Ľubovňa, tak na ňu sú veľmi dobré recenzie. Radšej by som skúsila tam.

Ja som rodila v Šaci, ale prirodzene. Je fakt, že ak sa žene podarí rodiť prirodzene, Šaca je podľa mňa top v rámci Košíc, ale na cisársky by som šla do Starej. Tam sú tie ženy veľmi spokojné, dieťa nosia často na JIS, dobré novorodenecké oddelenie, starostlivosť tiež fajn.

silvus138
19. feb 2023

@lalala94 Stará Ľubovňa nemá JISku akonáhle dieťa ma nejaký problém prevoz Prešov alebo Poprad. Ako diabeticka som musela podpísať papier, že som si vedomá možných rizík a aj napriek tomu tam chcem rodiť a v prípade zhoršenia stavu ide o prevoz.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre