icon

Pôrodnica Čadca verzus Žilina

alexandra206
21. feb 2016

Ktoru by ste odporucili pri CS

Strana
z2
ancovickaschilli
21. feb 2016

@alexandra206
Jednoznacne odporucam cadcu....ja som bola tot nedavno a pristup personalu je na vybornu....to co sa deje v zilinskej nemocnici je otras....kamoska tam bola pred dvoma mesiacmi a povedala, ze nikdy viac

alexandra206
autor
21. feb 2016

@ancovickaschilli ja soom bol v ziline min rok cez leto ako niake strasne to nebolo ale vybavenie strasne a hned druhy den po cs mi dali dieta na izbu ze staraj sa ako veselo preto sa informujem ci ist znova do ziliny ci tento krat cadca

evittam
21. feb 2016

@alexandra206 A kedy ti to dieťa akože mali dať - za týždeň, za dva? 😀 Ja som sa nevedela dočkať kedy vypadnem z JIS-ky a konečne budem mať pri sebe malú.....Pri prvom prirodzenom pôrode som mala syna dokonca hneď na izbe.....
@ancovickaschilli No, neviem ako to funguje v ZA pôrodnici teraz - počula som, že nič moc, tak je to na uváženie. Ale za seba môžem povedať, že som rodila v ZA aj prirodzene aj CR a nemôžem povedať nič zlé a keby je situácia stále rovnaká, tak idem rodiť do ZA znovu. So všetkým som bola max.spokojná - lekári, sestry, služby, všetko. 🙂

zuska2001
21. feb 2016

rodila som sekciou v žiline pred 11 mesiacmi. Nič proti doktorom, su to odbornici, no nemocnica strašná - prostredie staré storočné, všade zima - v záchode, kupelni , lebo furt vetraju, ale v izbách zas velmi teplo. Ja som žilinčanka, takže som zvyknutá. Čo mi prekážalo, bol prístup sestričiek k problémom - hned som ich upozorňovala, že budem mať problém s kojením - vpáčená bradavka - nikto to neriešil, po pôrode sa mi prsia naliali a kedže z jedného prsníka som nekojila, chytila som horúčky a zápal. Babatko mi nedali hned, prišli mi ho ukázať na pooperačnu izbu. Ked ťa preložia na oddelenie, dieťa si nechajú ešte tri noci sestričky. Môžeš si ho ale zobrať k sebe, ak budeš vládať. Moj záver: nebolo to až také strašné, ale baby friendly a mother friendly hospital to teda nie je. tradičné metody a postupy. taký priemer. Čadcu si kolegyňa chváli, ale rodila normálne.

evittam
21. feb 2016

@zuska2001 To sa to tam za dva roky až tak zmenilo-síce za rok - ty máš 11 mesačnú ja 2-ročnú 🙂? Ja som rodila pred 8 a 2 a teda oba razy som bola maximálne spokojná - ako som už napísala vyššie...Ani dieťa si nenechali po sekcii 3 noci ako píšeš - jednu noc a dali mi ju normálne na izbu lebo som chcela.....Čo sa týka dojčenia - super prístup - každý deň chodila laktačná - aj 2x ak bolo treba a aj sestrička pomohla,poradila.....

trisp
21. feb 2016

Ja som rodila aj tam aj tam, prirodzene, a mne ani nešlo ani o baby friendly (to je všade rovnaké), ani o prostredie, hoci je v CA všetko nové, ja náročná nie som, ale dve veci mi na ZA strašne vadili: 1. súkromie - tá spoločná vzdycháreň a jedna sprcha pre všetky rodiace ženy, to je aspoň pre mňa maximálne trápne, a po 2. personál - sestry a PAy neskutočne drzé, znudené, tie poznámky, čo som počúvala, ten tón hlasu, akým mi dávali najavo, že čo si ich vôbec dovolím v noci otravovať, to bolo niečo hrozné. Takže z tohto môjho pohľadu ďakujem, ale ZA si už viac neprosím.

nikola119
21. feb 2016

Ja som rodila pred pol rokom v Čadci.... Pred pôrodom som si bola obzrieť obe pôrodnice... a nechala som to na svoj pocit... čo sa týka prostredia Žilina sa s Čadcou nedá absolútne porovnávať... v Čadci všetko nové.. krásne... Ja som bola maximálne spokojná s vybavením, prístupom lekárov aj sestričiek... poprosila som tam sestričky či by mi aj ukázali ako mám malého kupať.. prebalovať... učili mi ho prikladať k prsníku... všetko bez problémov... nemala som ani pocit,že som v nemocnici.... posledné dva dni som všetkým sestričkám rozdávala len čokoládky... ( lebo sa im menili smeny) tak aby dostala každá čo prišla so mnou do styku... ja som spokojná a budem vždy Čadcu odporúčať.. 🙂 pekný deň ... rodil ma Szovák

evittam
21. feb 2016

@nikola119 No vidíš a ja som to isté mala v ZA! Nemám rada ak niekto "kydá" na niečo čo nezažil. Áno môžu a aj sú aj negatívne skúsenosti - ale nejak čo mám vo svojom okolí dosť veľa kamarátok, známych, sesterníc a neviem ešte čo by som spomenula - tak za tie roky sa ani jedna nesťažovala na ZA - a to sa naozaj nedá hovoriť o šťastí.....Takže tak. Áno 4.poschodie v ZA sa nedá porovnávať s ničím - bohužiaľ... Takže ja budem vždy odporúčať Žilinu - super prístup, personál a všetko okolo - ja aj ostatné mamičky čo poznám majú ten istý názor. Len samozrejme ako som už čítala je situácia kvôli nedostatku personálu momentálne iná. Píšem len svoje pozitívne skúsenosti.

alexandra206
autor
21. feb 2016

@evittam len som ho mala aj na noc a som mala velky problem vstavat s postele

alexandra206
autor
21. feb 2016

@evittam v cadcsi ked som mala normalny tak som ho mala dceru pri sebe kedy som chcela ale na noc ju bravali

alexandra206
autor
21. feb 2016

@zuska2001 ja som rodila v zilina min rok....a mne dali dieta po cs hned na druhy den a bolo to narocne

evittam
21. feb 2016

@alexandra206 Tak netvrdím, že to nebolo náročné - ale nechcela by som to inak.....A pri normálnom pôrode už vôbec si neviem predstaviť, prečo by mi mali dieťa brať na noc preč.....To si spala celú noc? A čo dojčenie?

alexandra206
autor
21. feb 2016

@evittam cez noc som ju v cadcsi nemala pri sebe o pol noci doniesli na kojenie a potom az o 5rano

alexandra206
autor
21. feb 2016

@evittam tak ja sa teraz rozhodujem nie podla toho ci budem mat dieta pri sebe stale ale podla personalu a vybavenie pristupu ci cadca ci zilina chcem si dat podviazat vajecniky a potrebujem sa rozhodnut skvor ze kde pojdem

vedorka
21. feb 2016

@zuska2001 v cadci ti taktiez absolutne nepomozu s dojcenim, daju ako v ZA rychlo flasku. bud si zaplatis laktacnu, alebo naozaj pomoc od sestier nikde necakaj, zistovala som od kamaratok co rozne v zilinskom kraji rodili. ani jednej realne nepomohli s dojcenim, ked tak drobnosti...

vedorka
21. feb 2016

ja som za ZA, kvoli odbornosti a skusenosti lekarov. pri akomkolvek probleme, ktory ti v Cadci nastane prevazaju aj teba aj dieta do ZA alebo MT, nemaju vybavenie, proste nic. aj cisar je tam na hrane.
vies si predstavit prevoz sanitkou s jednodnovym dietatom? na kachlicky a krasne hajzle sa mozes vykaslat.

evittam
21. feb 2016

@vedorka Vidíš, ja mám len dobré skúsenosti aj s pomocou pri dojčení - ako som písala laktačná chodila každý deň na kontrolu a či netreba pomôcť a aj sestričky pomohli....A to som si žiadnu laktačnú neplatila.
@alexandra206 No, čo som počula ZA je na tom teraz nie moc dobre-neviem-zisti si. A nosenie dieťaťa na dojčenie o pol noci a o 5 ráno - a čo predtým a medzi tým - novorodenec papá každé 2-3hodiny....V živote by som nechcela aby mi ho vzali - či už zvládam akokoľvek - to by som musela byť na tom veľmi zle aby som dovolila nech ho nemám pri sebe.....ale to je na každej z nás.....

vedorka
21. feb 2016

@evittam okolo mna skoro kazda co nezaplatila naozajstnu laktacnu tak bud dokrmovala este flasou, alebo priskoro davala pevnu pre nedostatok mlieka, ci do roka uz odstavila. akoze sestry im aj ukazovala co a ako, ale to sa s laktacnou neda vobec porovnat. vsetky, co si ju raz zaplatili, tak dojcili niekolko rokov a prvy polrok mali vylucne dojcenie. ja ju kazdemu len a len odporucam, nejlepsie hned do nemocnice na druhy den, hlavne po sekcii, nech sa mlieko vo najskor rozbehne. ja som ju tiez po mesiaci vyhladala a to som si myslela ze ju nepotrebujem a maly pribral za prvy mesiac dojcenia skoro 2 kila....

vedorka
21. feb 2016

@evittam ta akoze "laktacna" v ZA co chodi a je napisana aj na mamile je hrozna, v podstate nic nevie....
a hlavne neponuka cievku na dokrmovanie, ale flasu! zazili sme ju ja aj moje okolie a nadavali na nu. myslim obdobie rok a pol dozadu co som tam rodila. nema sajnu o masazach prsnikov, uhloch pri dojceni, v podstate o nicom, uz som pisala aj mamile skusenosti s nou, to mozem robit takuto laktacnu aj ja 🙂 🙂 🙂

evittam
21. feb 2016

@vedorka No a ja som pred 8 rokmi ani nevedela, že nejaká platená laktačná poradkyňa existuje a tu som a aj môj plne dojčený syn - si predstav! Dcérka bola už aj dokrmovaná ale tiež preto lebo bola CR a mala som menej mliečka. A ako pri synovi tak aj pri dcérke mi veľmi v pôrodnici pomohli čo sa týka aj dojčenia - nemôžem povedať nič zlé. A to môj syn aj dcérka krásne priberali . A odstavenie do roka - no môj názor- je to normálne a prirodzené a dieťaťu stačí mm do roka - ja som tak dojčila. A laktačná poradkyňa - prepáč - ale zase ďalší dobrý biznis..... 😉

evittam
21. feb 2016

@vedorka Tak s tou mamilou s tebou max.súhlasím - "dojčoweb" čo ti odporučí všetko ale hlavne dojčiť aj cez mŕtvoly......

vedorka
21. feb 2016

@evittam nechcem sa s tebou hadat, ale nezazila si ju, nemozes to realne porovnat s niecim co si zazila iba zadarmo.. ja ano, preto viem porovnat a videla som rozdiel.
a nepisala som o tom, ci "staci" dojcit do roka.
viem, ze si deti mala odstavene do roka, akoze sa same odstavili, co realne neexistuje, kym mas dostatok mlieka... ale to je uplne ina tema, ale poviem ti jednu a poslednu vec na tuto temu: keby si si pri nich zaplatila laktacnu, aj ked v tej dobe este asi neboli, ver mi, ze by sa ti ani jedno dieta "same" neostavilo pred 3 rokov a musela by si ho nasilu skor odstavovat iba ty z tvojho podnetu ci dovodu...
viac sa mi to nechce rozoberat

evittam
21. feb 2016

@vedorka Ok, ani ja sa s tebou nebudem hádať - ale z vlastnej skúsenosti - nemusím si platiť "odborníčku" s víkendovým kurzom aby som dojčila ak mám dosť mlieka. A áno mala som mlieka aj na rozdávanie - aspoň pri synovi - dokonca mesačnú zásobu v mraziaku a neuveríš (ako väčšina matiek, ktoré si myslia, že dojčiť rok a viac je super a nenahraditeľné - a to bez urážky-je to tvoje rozhodnutie) tak moje obe deti sa odstavili samé! Áno normálne nechceli prsník - čo som im ho mala tlačiť nasilu? Ani jedno z mojich detí som neodstavila z vlastného podnetu a nasilu! A ver tomu či chceš alebo nie.....

alexandra206
autor
21. feb 2016

@vedorka
@evittam baby zas sa tu nadajte ja som napriklad nemala mlieka moc ani pri jednom pri prvej som on prisla o 5 min druheho som kojila 6tt ale aj tak som musela dorkmovat...

evittam
21. feb 2016

@alexandra206 Veď ja sa nehádam, len diskutujem. A ako píšeš - ak to nejde tak to nejde a keď nie je tak nie je - viem to podľa viacerých prípadov - ani "laktačná odborníčka" nepomohla a pekné peniaze si vypýtala. 😉
Vieš, len nemám rada hodnotenia typu ako mi bolo povedané vyššie- za to, že sa moje deti odstavili samé do roka tak, že to žena nezažila a rozhodla sa dojčiť pomaly do puberty ešte neznamená, že ja nemám pravdu a nestalo sa tak.....a bude ma tu niekto hodnotiť ako matku, ktorá sa rozhodla a spravila a to že sa rozhodlo to dieťa nie je vôbec možné.....

vedorka
21. feb 2016

@alexandra206 tak dojcenie asi nebolo pre teba podstatne, ked si to po skusenosti pri druhom zas neriesila a nechala na nahodu. to nepisem ako vycitku, je to kazdeho osobna vec! su urcite podstatnejsie veci ako MM. cakas tretie, ak ti na tom zalezi, tak vyskusaj si zaplatit laktacnu hned druhy den v nemocke a prestuduj si co treba robit na zaciatku na mamile.sk a uvidis kolko budes dojcit, vsetko je o informaciach a tvojej snahe 🙂
a uvidis ze vsetko je o detailoch, napr ak ho budes prikladat v zlom uhle, mozes mat mlieka kolko chces a nebude mu tym nespravnym uhlom dobre tiect a takze bude odmietat pit, cize sa ti odstavi same predcasne zbytocne ako niektorym...

alexandra206
autor
21. feb 2016

@vedorka nie mne niako an to nezalezi ked sa podary budem kojit ked ne tak ne

alexandra206
autor
21. feb 2016

@evittam cakam tretieš ale ja sa nezblaznim aj moje dalsie dieta bude na umelom mlieku pri krvej som dostala silny zapal druhemu moje mlieko nestacilo a mohla som do seba pchat hodcico musela som ho aj tka dokrmovat

nikola119
21. feb 2016

@evittam ja som na žilinu nekydala... ja som písala iba o tom ako na mna pôsobilo prostredie.. a ako som bola spokojná v Čadci...

lusyke
21. feb 2016

Ja som rodila prirodzene v ZA. Neriesim prostredie, no pristup niektorych sestier bol otrasny. Pri porode ku mne neboli bohvieako mile, hlavne jedna. A vypocula som si aj poznamky typu: ,,to je tak ked mlada rodi,,(mala som 28r). Vseobecne som mala pocit ze ich tam otravujem.
Po porode ma zas neustale chodila sikanovat jedna sestra aby som si vylozila tasku z pod postele, vraj aby nemala upratovacka reci a vadi to doktorom (pritom pani upratovacka s usmevom a bez reci vzdy izbu upratala a doktori si toho vobec nevsimali). No ja som mala velke bolesti a bola som rada ze som sa dokazala k tej taske vobec natiahnut a nie ju este dvihat niekde do skrine. Bola som na rizikovom 2 tyzdne pred porodom cize som mala so sebou vela veci a taska bola tazka. Nakoniec mi s tou taskou pomohla mamicka co so mnou bola na izbe kedze tu sestru ani len nenapadlo mi pomoct a nas uz nebavilo pocuvat tie reci furt dookola.
Mala som problem s dcerou aby sa mi prisala na prsnik a ked sa mi to uz podarilo tak som bola rada. No raz bol akurat cas obeda a mala sa prave prisala a ta sestra pribehla a zacala kricat ze co sa nejdem najest a ze ak tam hned nepojdem tak mi obed odnesu. Ja som jej povedala ze sa prave mala prisala a nemozem ju zase odtrhnut...no ona sa tvarila ze ju to vobec nezaujima a odisla. Nakoniec som musela malu nechat s placom na izbe, trepat sa s tempom slimaka cez celu chodbu do jedalne a rychlo do seba napratat ten obed a pritom pocuvat poznamky ostatnych sestier ze nejake dieta place na izbe. Strasna neochota. Akoby sa nedal ten jeden tanier s obedom odlozit.
Neviem...proste by som cakala ze ak niekto pracuje na takom mieste ako je porodnica tak sa bude spravat trosku inak a bude aspon trosku napomocny a bude mat porozumenie. No sestricky z novorodeneckeho boli celkom fajn a z doktorov som mala dobry pocit.

Strana
z2