Pôrodnica Čadca verzus Žilina
Ktoru by ste odporucili pri CS
@lusyke Tak to máš pravdu -niektoré sestričky sú otrasné - tiež nechápem na čo to robí, keď na to nemá. Ale sa ti divím - ja teda nie som typ čo - s prepáčením - "drží hubu" - mne ak sa niečo nepáčilo, tak som povedala slušne a dôrazne svoje a mala si vidieť tú zmenu - mne nikto s..ť na hlavu nebude..... 😉
Tak dakujem baby som rozhodnuta idem do Čadce inac tie co rodili v Čadci CS davali vam svorky
@evittam pani sa pýtala čo by sme jej odporučili... tak jej asi nebudem odporúčať,žilinu keď som tam nebola... a porovnávala som to čo sa dalo porovnávať... porovnávala som iba prostredie... neviem čo sa rozčuluješ... každý píšeme o tom čo sme zažili... ja nehovorím,že v ZA je zlý personál... ako to môžem vedieť, keď som tam neležala... proste v skratke som napísala,že prostredie žiliny a čadce sa nedá porovnať... a že personál v čadci bol super... peace... :-*
No ženy - rodila som 3x v ZA, prvýkrát v 2010 to bola nočná mora - pôrod ako - tak (ked prizmurim obe oči a zabudnem na finale), dojčenie - des s hrôza. Prístup sestier, hm... po príchode na izbu mi malého prebalili, vraj prídu zasa o dve hodiny a ukážu mi, ako to budem robiť. Prešli 4 hodky, nikde nikoho, zobrala som dieťa a odniesla k sestrám. Najprv sa hnevali, že mám čakať na izbe, nakoniec ho rozbalila so slovami: "takto zasra..te dieťa som dávno nevidela". Musela komplet aj perinku vymeniť 😀 😀. Hlavná sestra (stará ako 2 hodiny pred odchodom na dochodok) ho nosila za krk. Teda uchop zozadu, telo visi, vraj to ho neboli. (Vsak mozno ju jej kolegyne tiež takto na doliecovaku raz budu zdvihať). komentár ženskej sestry so smiechom - "tie prsia si pestujete pre manžela" mi neprišiel smiešny, keď som pred ňou stála s prsiami ako kamene a nevedela si mlieko odsať. Pomoc pri dojčení - sestra na moje naliehanie (behala som po oddeleni, aby som ju našla, keď sa od ranného sľubu pár hodín neukázala) či dojčím dobre, nechotne v mojom sprievode došla, ja som vytasila prsník a ona "povzbudivo" skonštatovala - "tak na takuto bradavku sa žiadne dieťa neprisaje". (To bola príliš naliata a ona asi nas...tá, že som taká neodbytná). Malý sa prisal a ona si popod nos zašomrala: "no tak to je zazrak". Keď som konečne spojazdnila plne prsia a musela odsavat, aby sa nenalievali do stvrdnutia a upchatia, niesla som mlieko do banky aj v noci, jedna sestra ma oslovila: "čo sa tu v noci promenadujete"....Nuz promenadovala som sa .... Áno, bol to stres (ide vizita, odložte dieťa, nejdite teraz na WC, chodte do jedalne, prečo vam ten maly tolko place, aj uz spominaná taška pod posteľou a u mna veci na parapete, čo ma upratovacka 2x upozornovala, že to mam dat dole,...) Proste zleeee. Po 4 dnoch a naspatých max. 10 hodin (kvoli bolesti, ale hlavne ustavicnemu odsavaniu), cely cas ani raz neucesana, opuchnuta, stale bosa, co som nohy do slapiek nedala, so 16 stehmi na zadku (8vnut. a 8vonk.- sitie 45 min bez umrtvenia s modrinou vacsou ako dlan od oneho miesta až po stehno), s krvou - podliatymi ocami (bielka boli sama prasknuta zilka, čo som sa dusila pri tlaceni pod dvomi zenami a bojovala o kazdy nadych, Drakula šuvix) , s hemoroidom ako svet, s bolavymi prsiami asi o 3 cisla vacsimi, neustale plnymi (som z císla jedna sla na veľkosť Pamely)spotena, vysmadnuta ako na pusti (nemohla som viacej pit, lebo kazdy glg so mala hned v prsiach, takže asi 1glg za hodku som si dovolila) som prezila 4 dni s predstavou, že ma na stvrty den pustia. O 14.00 dosli, že prepáčte, zabudli sme na vás, pojdete domov zajtra. Tak to uz ventil povolil a nepamatam si nikdy v zivote predtym a nikdy v zivote potom, že by mi tak prdli nervy. Predstavte si ma oblečenu ako Viktorku z babičky tesne predtym ako umrela, a ešte trochu horšie. (Ano, strapatá, v erarnom bielom zakrvavenom oblečeni s vylezenym plecom a prsnikom, bosa, opuchnuta, krvave oci😀 😀 😀 ako niečo kričim. Hanba na 100 rokov, normalne si ani presne nepamatam, čo som tam ziapala, som fakt rada, že ma neposlali na ine oddelenie. Do pol hodiny boli papiere na prepustenie vypisane a sla domov, tam som odkvacla na 12 hodin, iba čo som si odsavala a dojcila, inak muz vsetko robil sam. Vraj nikdy viac...
V 2013 som sa opat vratila o skusenost bohatšia. Porod ok, sestry ok. Viac som rozhodovala o veciach sama, vedela som, čo ocakavat, takže napr. ked sestra dosla po mna, že ideme cikať, vravim jej: už som medičasom bola sama 3x 😝. Bola som na nadstandarde, dojčila som, kedy som chcela (dobre rady z roku 2010 - dojčite kazde 3hodky, max 10 min na kazdom prsniku som si pri malom prezila na vlastnej kozi), preto som malu davala na prsnik tak casto, ako sa pytala, na tak dlho ako potrebovala a veru, aj ked sa prsia naliali, ziadne kamene sa nekonali).
Teraz naposledy som si už porodila pomaly bez pritomnosti porodnika 😉, už som ani sestry nepotrebovala. Stara harcovnicka. 🙂
Ale posledné 2 razy to uz bol klasicky pobyt, nič výnimočné, ale ani by som nad nemocnicou palicu nelámala.
To dojčenie - baby friendly hospital, hned s prichodom nukaju flasky, dokrmuju umelym mliekom. To bola teraz tretia skusenost. Mala 2 dni nezáujem o dojčenie, teda iba spala, nebola hladna, takže ubytok na vahe. Ja mlieko v prsiach, klasika, ale ona netahala poriadne, az na treti den zacala, vytiahla malicko, podla tabuliek bolo treba viac, tak sups flasa. Nepacilo sa mi to. Tak som uprosila lekarku, nech pockaju trosku dlhsie, (lebo nahodili system, že kazdé dojcenie prevázit a dokrmit), že predsa len saje a aj sa napije a neplace, ze asi jej to staci. Tak potom už k veceru dobiehala aj tabulku a do rana krasne pribrala. Doktorka nechcela verit vlastnym ociam, osobne ju este vazila, ze ci ozaj. Fakt niekedy treba viacej prikladat dieta, menej prikrmovat. Dieta saje, podporuje tvorbu mlieka, dokrmene nesaje, mlieko sa tolko netvori)
Tolko moje 3 skusenosti. 1x by som jej na stupnici od 1do10, dala max. 3 body. Druhýkrát 9bodov, teraz asi 8. Zlepšili pristup, už ziadna ironia a kadejake podivne poznamky, ale podpora dojčenia by mala byt lepsia.
Jaj a to som nehodnotila vybavenie a priestory. Budova vyzera dnu a von tak, ako vyzera, kludne by tam mohli točiť povstalecky film, no aspon okna tento rok vymenili...... a vlozky na 4. poschodi konecne balia do papiera a nechadzu ma metrovu kopu v kosi len-tak. brrrr (Nejaka dobra dusa sa konečne rozhodla nestazovat sa nedostatok penazi a nosi letaky z obchodakov) 😀 😀
Preco vsetci hovorite ze 4,poschodie v ziline je hrozne?ja som tam sice iba lezala zatial nerodila ale neviem nezdalo.sa mi to take hrozne,neviem.hovorte nech viem co ma caka 🙂 a inac vsetci nadavate na sestricky,tak im povedzte to co tu,vsetci sa ich boja ako keby boli neviem co.ked sa mi nieco nepaci poviem to,ci nie?
@alexandra206 ja mam 1. cisarsky v Cadci a svorky som mala, to asi kazda si myslim ale vyberanie vobec neboli🙂
@majka_gregi ja som mala svorky ale v za pretro sa rozhodujem
Rodila som v Ziline pred 2 mesiacmi a uz by som tam po skusenostiach nesla. Samotny porod ok aj gynekologicke oddelenie (ale mala som plateny nadstandard a porodnika tak ako to je standardne neviem) ale novorodenecke oddelenie ich ochota a pristup nulovy. Po skusenostiach ked sme boli hospitalizovani na detskom oddeleni v Ruzomberku a ak by som mohla zmenit rozhodnutie by som rodila tam. Aj ked je to dalej pristup personalu neporovnatelny. Zilinu odporucit nemozem.

@nikola119 Ok, prepáč, ale porovnávala si, čo porovnať nemôžeš - ako som ti už napísala - prostredie áno to máš pravdu - 4.poschodie v ZA je hrozné - preto som tam ani nebola-našťastie, ale inak všetko som mala presne ako ty píšeš, že si mala v CA, tak ja to isté v ZA....iba toľko.