icon

Pôrodnica Čadca

gitkam
9. okt 2008

Ahojte je tu niekto, kto bude rodit v decembri v Cadci, ozvite sa diki

nena62
21. júl 2011

@lulka78 návštevné hodiny sú už len od 12 00 do 18 00 ..a deti do 10 rokov nepustia na izbu,len v jedálni alebo na recepcii..aj mňa to velmi mrzí nakolko mám 6 ročnú dcerku a bola smutná,že nemohla ísť ku mne na izbu....

lulka78
21. júl 2011

@adusased co to znamena? odkedy-dokedy? mozu prist aj deti? aspon na recepciu? dik

mamabiba
21. júl 2011

Pkiaľ si zo ZA tak nieje problém stretko. Načo platiť postovné? Ja som mobilná.

adusased
21. júl 2011

@mamabiba daj si predpisat ten yal oni ti v porodnici to nepouzite daju, mne dali len to jedno a druhe som si doniesla domov, takze sa kludne mozete o to balenie podelit, podla mna Paucin ho da na predpis, vsak on pozna CA takze tak...no tie navstevne to je ozaj skoda ze to pomenili
@lulka78 navstevne su od 12tej do 18 tej, deti do 10 rokov nemozu ist, ale mozes sa stretnut s nimi na recepcii , treba este ratat s tym, ze okolo piatej byvala vizita, o pol siestej zasa vecera, takze aj vtedy museli navstevy ist prec na chvilu

mamabiba
21. júl 2011

@adusased a vieš mi prosím povedať, ako je to s ukazovaním babatka, keďže ho nebudem mať na izbe? To si dojdem na novorodenecké a oni mi ho bez problémov dajú? a ako to tam vlastne prebieha s kojením a tak?

mamabiba
21. júl 2011

@lulka78 Pokiaľ si zo ZA, alebo okolia tak nieje problém stretko. Načo platiť postovné? Ja som mobilná.

lulka78
21. júl 2011

@mamabiba uz nie som v Za...byvali sme na solinkach,ale sme vo visnovom,aj ked auto mam....bojim sa uz moc chodit,kedze sa otvaram,mala by som lezat,ale pri dvoch chalanoch je to dost tazke,ale snazim sa.ale zajtra-ak by NAHODOU,ja idem na 8,30 k Paucinovi na krv a kontrolu, keby mi to predpisal,hned mozem vybrat,a mozme sa podelit rovno niekde v meste...?

lulka78
21. júl 2011

@adusased vdaka za info.

lulka78
21. júl 2011

@mamabiba ale na izbe ho asi nebudes mat len vtedy,ak budu tie dvojky izby plne-aspon ja tak viem,pokial je izba tam kde si s babetkom volna,tak ho mas pri sebe,ak nie je volna,tak len vtedy ho mas na novorodeneckom a nosia ti ho cca kazde 3hodiny na kojenie,ale mam kamosku,co rodila pred dvoma tyzdnami a zevraj je to tak,ze ked poziadas tak mozes mat male pri sebe-aj ked tam nie je pren postielka,teda mas ho pri sebe na posteli,napriklad 3-4 hodinky a zas ho zanesies na novorodenecke. Ze sa treba pytat,ze si ziadas ku sebe babo-aj ked teda nie je pren v izbe postielka.

adusased
21. júl 2011

@mamabiba ja po porode som bola na rizikovom este asi nemali volne miesta, tak tam nam krpcov nosili kazde 2 hodiny na krmenie a potom od 12tej do 16tej a zasa od pol 18tej ale nie je problem si po babatko zabehnut na novorodenecke, /teda po porode zabehnut to je dobre sci-fi 😀/ no a potom ma dali na sestonedelie a tam mali kocky babatka na izbach akurat ho mozes potom o dvanastej jednej rano zaniest ak si chces oddychnut, alebo hocikedy pocas dna, moj nebol so mnou, lebo dostal zltacku, takmi ho len nosili na krmenie kazde 2-3 hodiny a potom zasa isiel pod lampu
@mamabiba

mamabiba
21. júl 2011

@lulka78 8,30? joooj skorá to hodina 😉 mne ešte o takom čase dieťa spí a muž je zrovna na služobke. Ale Višňové je v pohode. Ja šoférujem stále. Do IP ti napíšem číslo a poprípade zajtra zavolaj.

mamabiba
21. júl 2011

@adusased Ďakujem za info, rada si po neho "zbehnem 😀 😀 😀 ". Prvú som tiež nemala pri sebe a mne to aj tak trošku vyhovovalo. oddýchla som si a potom som si ju užila až až. Je totiž hyperaktívna. A nepozerajú sa na teba škaredo, keď ho tam odnesieš, s tým, že si chceš pospať?

adusased
21. júl 2011

@lulka78 my sme na tom sestonedeli na izbach po 2 mali aj postielky, ale drobcov sme mali aj tak na posteli, nemohli sme sa na nich vynadivat 😀 ale potom nam chytili vsetci zltacky, tak nam ich len nosili, inak asi to najhorsie je, ked vam nosia zltackovych na krmenie, oni chudatka maju previazane ocka obvazom , mysme sa kazda tak nalakali 🙂

lulka78
21. júl 2011

@mamabiba ok,dohodnute, na vymenu aj ja ti napisem cislo, poobede by sa to dalo zrealizovat, bolo by to fajn, no to sa mas ze 8,30 ti este dieta spi 😉 to ja take casy nepoznam....

lulka78
21. júl 2011

@adusased hm,to poznam 🙂 nastarsi mal zltacku plne styri dni, bol strasne spavy,bol problem aj s krmenim,len spinkal,hej to na tych ockach je na vylakanie, ja som ho rodila v Topolcanoch,tam davali take ako tamponiky,tiez mi to nebolo prijemne...

adusased
21. júl 2011

@mamabiba nie, oni ti sami povedia, ze nech si oddychnes ja som nemala ziadne vycitky svedomia 😀 este ked som nemala mliecko / mne sa pustilo na 4 den/ tak mi vravela sestricka, ze nech si oddychnem a chodila po maleho pekne uz o jedenastej vecer, po porode ti ho tiez ukazu, teda ja som rodila prirodzene o 14:27 bol maly na svete a o 20:30 mi ho doniesli na hodinu, nech si ho vystiskam 🙂

mamabiba
21. júl 2011

@lulka78 hmmm ale vystrája do 23,00 večer aj keď ju už o 21,00 posielam do postele. potom je to samé piť, ešte jesť a zase piť a tak dokola a milión otázok.

adusased
21. júl 2011

@lulka78 moj mal tiez 4 dni, a este aj doma bol zlty hodnoty sme mali trosku hranicne ked nas pustali, tak este doma isiel po okno., mna nikto nevaroval a bol to hrozny pohlad taka mala mumia 😀 mojho som musela stale steklit aby aspon trochu vypil aj to nedaval ziadne rekordy v piti, babam babatka pili 70 a viac a moj ledva 30-40

mamabiba
21. júl 2011

@adusased ja dúfam, že tiež budem rodiť doobeda, pretože mám záujem o epidurál a ten dávajú iba do 14,30h. No a tie návštevné hodiny treba brať z tej pozitívnej stránky, aspoň mi dajú všetci svätý pokoj a ja sa budem môcť za tie 4 dni ako tak zregenerovať 😅 . Pri prvej sme mali návštevné hodiny od 15,00-17,00 a liezlo mi to hroozne na nervy, keď tam za mnou dakto došiel, pretože ja som poväčšinou spala.

lulka78
21. júl 2011

@adusased podobne podobne s pitim,bolo to trapenie,prevazovanie, stipanie za licko, odstriekavanie a lyzickovanie,lebo ten chytil cicik a v momente spal dalej,takze som si odstriekavala a lyzickou mu to davala tak,ze napoly spiacemu jednou rukou pootvarala zobacik a druhou davala mliecko.....

adusased
21. júl 2011

@mamabiba ja som rodila v sobotu, takze epidural som nemohla dostat, aj ked som on prosila 🙂 nakoniec som zvladla aj bez neho a s tymi navstevami mas pravdu, mne prisli jeden den rodicia, druhy svokrovci, a potom uz kazdy den len muz chodil a to uplne staci

lulka78
21. júl 2011

@mamabiba hm,jasne,to je ine,nasi spavavaju okolo tej 20,30 cez skol.rok,a teraz o hodinu neskor,cez prazdniny,aj najma kvoli tomu ze je dlho vidno,tak ich netrapim...

mamabiba
21. júl 2011

@adusased ja mám našťastie rodičov 200km a svokrovci sa hrnúť určite nebudú 😉 a manžel je od 29.7-04.8 s dcérou na dovolenke a to je zrovna môj termín. tak uvidíme

mamabiba
21. júl 2011

@lulka78 cez školu aj moja chodí spať o 20,00, potom jej ešte dovolím čítať do 20,30 ale teraz je ako utrhnutá z reťaze. od kedy sa zobudí až do večera lieta po vonku s kamoškami a aj tak to ťahá až do neskorej noci. Asi navarím makového odvaru 🙂

lulka78
21. júl 2011

@mamabiba fiiiha....tak drzim palec,nech to vyjde ako si prajes-poznam maminy,co vyslovene nechcu manzela pri porode,alebo teda manzel sa na to neciti... 😎

mamabiba
22. júl 2011

@lulka78 ja som sa s mojím dohodla okamžite. ja ho tam mať nechcem a ani on sa tam nehrnul. A stačilo mu keď som mu ukázala fotky z čadčianskej nemocnice...tie s kozou a mal toho dosť 😀 😀 😀 . Mne bude stačiť, keď na mňa nezabudne a dojde pre nás 😀

lulka78
22. júl 2011

@mamabiba 😀

chomik
26. júl 2011

Ahojte, neviete mi niekto odporučiť dobrú očnú lekárku v CA a okolí? Potrebujem odborné stanovisko k vedeniu pôrodu kvôli mojej krátkozrakosti a u očného lekára som nebola niekoľko rokov 😒 Vďaka 🙂

mamabiba
26. júl 2011

@lulka78 ako som ti spomínala, napísala som do CA, kvôli tým návštevným hodinám...a aj pre ostatné mamičky... preposielam odpoveď od MUDr. Durmisa, primára gyn-pôr oddelenia v CA:

Návštevné hodinu sú u nás velmi volné.Dieťatko je pri Vás , ak si to Vy budete želať aj po celý čas.
deti do 10 rokov nemajú nikde povolené návštevy a je to z dôvodov, aby nedoniesli mnohé detské infekcie, voči ktorým nie sú novorodenci odolní, a aby sa sami nenakazili, kedže sme v nemocničnom prostredí.
Všetko sa u nás dá riešiť dohodou, snažíme sa pacientkám vo všetkom vyhovieť.
Tešíme sa na Vás
MUDr.Durmis Peter, primár gyn-pôr. oddelenia

mamabiba
26. júl 2011

@chomik prepáč, neviem, pretože ak si všimneš, väčšina z nás sme zo Žiliny ☹ Ale v nemocnici ti určite poradia 😉