icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

monka1305
29. jún 2010

Jaj, Kati, chúďatko malé. Aj nás to čaká 23. júla. Už teraz sa bojím. No čo spravíme, keď je to pre ich zdravie potrebné. Ja som premýšľala, že by som ju dala zaočkovať aj proti rotavírusom. Aký máte na to názor?Janka, ty si malú dala zaočkovať? Sofinka už má riadnu váhu, to je dobre že tak priberá. My máme teraz poradňu aj vtedy v júli pri očkovaní, tak tiež som zvedavá, že koľko vážime. Ja som dnes nevytrčila ani pätu z domu, malá bola von s Luckou a ja som si zatiaľ aspoň umyla dve okná. Potom prišla ku nám kamoška, tak sme trochu kvákali 😀 Zajtra idem ku kaderníčke, lebo už mám vlasy ako strašidlo 😀 Takže Lucku zamestnám sestrou aj zajtra, ale ona sa našťastie z nej teší. Dobrú noc, babenky.

kozorozec27
30. jún 2010

Ahoj Monca,my ideme dat ockovat aj proti rotavirusom.Uz sme si dali objednat vakciny,aj ked jedna stoji 20euro.ale co uz!!ved nechceme,aby sa cosi nahodou stalo.
Ved ta nasa uz riadne vazi. 😀 😀
U nas je super hic,ani vonku sa neda ist.presli sme sa akurat do obchodu a do vecera musi stacit.malu dam na balkon,tak snad sa to bude ratat.lebo ked ju supnem do kocika a dam na dvor,tak jaci a jaci. 😀 ale co uz s tymi nasimi deturencami.
pekny teply zvysok dna. 🙂 🙂

laurajana
30. jún 2010

Monča a Katka pridané na FC 😉 som rada, že som videla aktuál foto...rastiete ako z vody

My sme sa dnes boli dať strihať, teda Mattiho a pri odchode sa ho dvaja ujovia pýtajú "a už si na tom Tvojom bicyklíku aj spadol" a on "nie ja na ňom viem chodiť" a len čo sme prešli na druhú stranu na chodník tak havária ako vyšitá, spadol do takého prachu, že sa len tak zakúrilo a čo som ho aj chcela chytiť nedalo sa poľutovať, taký bol čierny...som ho rýchlo vlhčenými utierkami poutierala - chúďa moje...po príchode domov sme sa vykúpali...

Vonku chodíme doobeda, potom naobedovať a detičky spinkať, varím si neskôr večer, alebo skoro ráno, tiež je to tu na nevydržanie ale radšej nech je pekné leto ako upršané no nie?

Monika ja ti neviem, nedala som malú očkovať proti rotavírusom, ešte teraz máme problém po očkovaní, nejak jej zle pichli do jednej nôžky takú ma hrču tak doliečujeme

kozorozec27
30. jún 2010

Caute kocky,no Jani tak to mate veselo.proti rotavirusom sa neockuje,ze to sa podava lyzickou.tak to som sa normalne potesila!!ved keby sa to pichalo,tak by som asi rychlo zmenila rozhodnutie...chudatka deticky!!!
My najnovsie Sofinke zhaname okruhly cumlik,lebo sa nam ho podarilo stratit a iny nechce.a to mame 6 cumluv NUK.. 😎 😎 videla som na nete,ale 5 eur postovne za 2 cumle sa mi zda vela...
Jo joj aj ja som videla fotky na fb.deticky su uzasne.rastu a rastu...uz to nie su tie miminka. ☹
Monca tvoj muz je fotograf ci co????take super pekne fotky robi,som bola z toho normalne hotova
Tak sa majte krasne,my sa ideme este vyvetrat . 😎 😎

laurajana
1. júl 2010

ahoj Kati, naša malá tiež len canpol baby cumlíky...okrúhle, aj Matti ako mimi len ten chcel...asi z nich majú viac pocit, plnej pusy 😀 ...ale dajú sa aj v KA kúpiť, po prípade v ZV v lekárňach...tak som rada, a ty aký zháňaš? Značku...

Monika áno krásne fotočky...sme náležite komentovali...

Ľudia ja som dnes mm nakázala kúpiť detský bazén, dáme za dom na záhradu, aby sa deti čľampkali v tieni pod orechom a maminka mohla slniť, lebo to je hic..uvidíme, snáď to vydrží aj na kúpanie o víkende...že neprídu dáke burajzne 😉

Všetko dobré Vám, či už na prechádzke, alebo niekde v tieni pri drinku 😉

kozorozec27
4. júl 2010

Ahojte baby,ako vikendujete????my sa mame celkom fajn,s malou travime viac casu von ako vcera.
no Jani,kvoli cumliku sa mi asi neoplati ist az tak daleko.skusim ist ku nam do lekarne,ci by ho nevedela objednat.a uz mate bazen???aj ja by som brala taky obrovsky. 😎 😎 ale hadam na rok cosi poriesime,teraz by to bolo kvoli malej viac menej asi zbytocne. 🙂
prajeme vam pekny zvysok vikendu. 😀 😀

monka1305
4. júl 2010

Čaute baby, konečne som sa dostala na net. Práve som dožehlila a tečie zo mňa ako z koňa. Kati, nie môj manžel nie je fotograf, ale je to jeho koníček. My malú fotíme do odpadnutia a už čakáme, kedy sa posadí alebo bude liezť, aby tie fotky neboli stále rovnaké... Katka, vaša malá si už vie sama držať hračky aj flašu? Naša chytí hračku na hrazde a dá si ju do pusy ale sama si hračku z postieľky ešte nevie zobrať. Okrem toho stále cmúlame pästičky alebo palček a slintá až hrôza. Neviem, či nebudeme mať skoro zuby. Lucka mala prvý zúbok už 4mesačná, tak to bude asi v génoch... No máme sa na čo tešiť.
Baby, chodíte von s malými aj cez tieto horúčavy? Ja sa snažím aspoň cez obed byť doma, lebo von sa nedá vydržať. Dnes boli u nás naši, tak sa vytešili s malou a zajtra pôjdeme k svokrovcom na chatu niečo ugrilovať, tak aspoň trochu vypadneme z paneláku 🙂 (V lete Vám všetkým závidím záhrady!) Pekný voľný pondelok všetkým ...

kozorozec27
4. júl 2010

ahoj Monca,no mala si uz veru chyta hracky.a vsetko dava do pusy..ved minule som jej vytahovala z pusy tatkovu ponozku. 😀 😀 Aj my riadne slinime,tiez cakam,ci sa uz nejaky zubok nevykukne,lebo je aj dost nervozna...Sofi si tak pcha pästicky do pusy,ze nieraz sa uz aj povrackala.ja s nou idem vonku rano,cez obed sme doma a podvecer este niekam zajdeme
dobru noc vsetkym.Nasa uz konecne spinka,tak mam volno.o:))

kozorozec27
4. júl 2010

ozaj baby,ani som vam nepisala,ze sme uz na odporucanie doktorky zacali prikrmovat.Zvladli sme uz mrkvicku,sice malu zo zaciatku striasalo,ale napokon jej zachutila.Teraz papame zemiacik,ale ten uz tak nechuti.Ale keby bolo po mojom,tak by bola este len na mliecku.Ale co uz,ked si zevraj zvyknut musi.
A baby,vase mimi prespia celu noc???lebo mi este musime 1 az 2x cez noc krmit.

monka1305
4. júl 2010

Ahoj, už vám doktorka kázala prikrmovať? Nám odporúča len dojčiť do 6 mesiaca. Nedávam jej ani čaj ani vodu, len ju teraz v tých horúčavách častejšie kojím, aby sa napila. Aby som nezakríkla 🙂 Laurinka teraz spáva úplne super, večer zaspí okolo 20.00 (niekedy sa prebudí ešte okolo 20,30 ak nezaspí tvrdo a znova papá) ale potom spí až do rána do 4,30. To sa riadne napapáme a zaspí ešte do 7,30. Tak sa straaaaasne teším, že sa vyspím, lebo pri prvej dcére to bolo úplne naopak. Ta bola hore až do 4 rokov aj 7-8 krát za noc a zakaždým pila mlieko. Ale cez deň toho veľa doma nenaspi, take mikrospanky po 15 minút, dlhšie si pospí len von, ale to sa kočík nesmie zastaviť ani na sekundu 😀 Lebo ak zastaneme čo len na chvílu, modré kukadlá sú hneď otvorené 🙂

laurajana
5. júl 2010

Monča to je super, že Ti dopraje spánok tak potrebný pre maminu, aby vládala počas dňa byť mimi k dispozícií, že? 😉 ...počkaj keď príde prvý zúbok, všetko ja "pokazí" ...zasa nový "harmonogram" akoby...zlatá musí byť v tom kočíku...

Kati čistú ponožku? 😀 😀 😀 😀 podarené, aj naša obdivuje ponožky, neviem čo ju k tomu ťahá 😉 😉 😉

My sme boli na Kolpachoch v sobotu...bolo super, škoda že sme sa viac vo vode nepofotili, hlavne malú tá sa tešila ako nikdy asi...z vodičky...

kozorozec27
5. júl 2010

Joj Monča,tak to ti normálne závidím. 😀
Jani fotky su super,už som ich aj okomentovala.Tie detičky ale rýchlo rastú.Našťastie ponožka bola čistá.
Dnes už nie je až také teplo,tak mi budeme prevažne zrejme vonku.Tak vám prajeme pekný zvyšok dňa. 😎

monka1305
6. júl 2010

Ahojte, asi som malú zakríkla. Teraz sme papali dve noci po sebe o 3.00 ráno, ale to nevadí. Včera sme boli na chate u svokrovcov grilovať, malá prišla začmudená, sme sa smiali, že sme si ju zaudili, aby dlho vydržala 😀 Jani, Laurinka je veľmi zlatá, aká spokojnučká sedí v tom kolese. Som pozerala fotky aj na FCB, sú strašne zlatí aj Mati. Teraz mi malá ešte spí, ale musím sa urobiť za "krásnu" a pôjdeme do Tesca. Lucka potrebuje ešte nejaké veci do tábora, lebo v nedeľu odchádza. A Sofinke ako chutí zeleninka? Už ste skúšali aj ovocie? Teraz sa začína zeleninou, že? Keď bola Lucka malá, tak to bolo opačne. Začínali sme jabĺčkom. A teraz sa odporúča každý deň jesť mäso. Dúfam, že naša malá bude papať aj masko, lebo Lucka dodnes nejako masko nemusí. Dnes bude zasa asi riadne horúco, tak si užime pekný dník 🙂

kozorozec27
6. júl 2010

Ahojte kocky,no ako sa mate???ja som dorobila karfiol,tak mam chvilu casu.a konecne aj mala zaspala. 🙂 🙂 Monika,tak malej najviac chuti mrkvicka,zemiak moc nemusi a dnes bude mat karfiol,tak uvidime.s ovocim to bude mozno lepsie,ved to je sladke.A odkedy sa papa mäsko???lebo ja ani netusim,kedy jej mam davat.asi az po zeleninke a ovoci,nie???
Dnes u nas aspon trosicku fuka vetrik,tak je znesitelnejsie pocasie.pekny zvysok dna. 😎 😎

laurajana
6. júl 2010

ahojte...Kati...ako robíš Karfiol...pošlem Ti super radu, ak si vyprážala: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15607 som ho tak robila už viac krát a nemôžem si sťažovať, aj keď je pravda, že smrádek (podľa mňa vôňa) z karfiolu sa spraví aj keď ho varíš vo vode...takže tak...jaj si narobila chute...
...naša malá asi po 2 týždňoch od začiatku prikrmovania začala papať mäsko a papá ho doteraz, to mala 6 mesiacov a 2 týždne 😉
Monika náš Mattiasko tiež akosi mäsko nemusí 😉 ale mohol by, no nútiť nenútim...aspoň, že zje polievky, začal ako tak pečivo...uvidíme, snáď postupne mu začne chutiť viac aj keď v tomto teple sa veľa ľudí neprejedá určite 😉 ďakujeme za pochvalu detičiek
My sme dnes boli vonku máme tu švagrinú s deťmi Nikolka má 5 rokov a Šimi 2 - takže je to "boj - smiech - plač - pochopenie - hádky" asi by sme s nich chceli mať chápajúce-tolerujúce a nehádajúce sa deti, no čo by sme potom robili mi maminy, že? Ach jaj...takže Matti sa vozil na biku cez mláky asi dve hodky, špinavý ako taký "Katriňák" takže sme na rýchlo umyli nohy a šľapky v potoku aj nohavice a bike, aby sme ako ľudia preluskli dedinou domou...ach deti sú deti, hlavne že sa vyšantil a spokojný aj keď špinavý šiel domov 😉
Ja som zas chorá, snáď nejaký bacil...pri deťoch radosť, musím zajtra zájsť k dr. a popýtať sa na stery hrdlo-nos po dvoch týždňoch opäť kašel ako tuberák...neprajem nikomu

Krásne teplé dni prajeme

monka1305
7. júl 2010

Jani, díky za nápad ako spraviť karfiol. Pozerala som ten recept a vyzerá to super. Určite vyskúšam, ja teda karfiol môžem 🙂 Ešte keby tak niekto vymyslel zlepšovák na rýchle obaľovanie, lebo ja robím také malé ružičky a potom to trvá aj hodinu ☹ Kati, som pozerala v dámskom magazíne aj som čítala v Mama a ja, že mäso sa dáva hneď za zeleninou, uprednostňovali biele mäsko - hlavne kuracie a domáceho králika. To ja nemám šancu zohnať domáceho králika. Asi to bude pravda, lebo aj tie toľko propagované Hippky obsahujú králičie mäso. Ja dúfam, že budeme na domácej strave ako pri Lucke a hippky len príležitostne. Moje krsniatko fičí na hippkách, tá normálnu stravu ani nechce. Teraz je prikrmovanie celkove iné, ako bolo predtým, teraz sa aj múka odporúča oveľa skôr myslím že už od 7. mesiaca, predtým to bolo len od 9. Presne o tomto vtedy hovorila nejaká pediatrička v dámskom magazíne. Kupujete si časopis mama a ja? Mne sa veľmi páči, sú tam celkom rozumné rady 🙂 Jani, to je super, že máte plný dom detičiek, aspoň máte veselo, veď o tom sú prázdniny. To lietanie a umývanie sa v potoku vám závidím, to my na sídlisku... Občas ideme k svokrovcom na záhradu, ale teraz je tam stavenisko, lebo stavajú chatu.. Kým ale malá dorastie, snáď aj chatka bude stáť a potom tam už bude fajn. Len tam nie je elektrina ani voda a to mne ako sa poznám bude chýbať. Romantika mi v tomto vydrží tak jeden deň 😀 U nás sa dnes riadne ochladilo, fúka vietor a poprcháva, tak pôjdeme von asi až poobde. Radšej by som mala horúčavy. Ale potom budem asi zasa šomrať, že je teplo ... 😀 Kto mne vyhovie?

laurajana
7. júl 2010

Monča, to nám to počko asi rovnako vadí, rovnako páľava ako takéto chladné, mne na tom najviac prekážajú tie "skoky" z takého extra tepla - do takého chladu, to na imunitu dáva zabrať, hlavne detičkám, ale povedala som si, žiadne babúšenie, je tak spokojnejší aj Matti aj Laurinka...
...tiež som radšej dávala varenú stravu, ako hipky a podobne, mne to zasa chvala Bohu deti nechceli, takže keď som varila nám tak som mimo trošku Laurinke také bez soli a tak...a teraz už papá to čo mi, dnes mala parené buchty a rajčinovú polievočku a zajtra bude mať kuriatko zas a tak... 😉

prajeme pekný aj keď upršano-vetrový dník 😉

laurajana
10. júl 2010

ahojte...pekný víkend všetkým, my sme od piatku v sádre... ☹ ☹ ☹

...úraz sa stane rýchlo...proste sa nám bambuľka všade stavia a ako hovorím, nedal braček alebo bratranček pozor, nezatvoril za sebou dvierka na schody a už to bolo, stačilo sa len jednoducho skotúľať na druhý schodík a ručička sa nejak zakliesnila a bolo...som však rada, že som s ňou šla, pretože od pádu štvorkovala tak, že držala ručičku vo vzduchu pravú a používala len ľavú, inak žiadny plač, opuch ani nič...kývať s ňou kývala len do polohy - oprieť o podlahu sa bála...tak sme v sádre...stačilo pár sekúnd nepozornosti mojej a už to bolo - ale verím, že sa to rýchlo zahojí, v stredu ideme na kontrolu...tak som zvedavá, čo a ako, či jej to nechajú dlhšie alebo dajú dolu...chceli sme ísť na škapuliar do kroja - teda malú obliecť tak to bude vyzerať sádra na rúčke 😠

monka1305
11. júl 2010

Chúďatko maličké!!!! Bože, ako mi je jej ľúto. To máš pravdu, zle sa dlho nerobí. Ja sa tiež strašne obávam, keď malú nechávam na posteli, keď si potrebujem niečo zobrať. Tiež sa ju snažím dať do stredu postele, aby sa náhodou neprevrátila a nespadla. Aj keď zatiaľ sme sa ešte neprevrátili. Ale asi sa dieťa prevráti skôr z bruška ako z chrbátika, nie? Lucka, keď mala jeden rok, tak sa prevrátila cez zábradlie na postieľke, vytiahla sa na rukách ako keby spravila výmik a spadla. Skoro pred mojimi očami ale už som nestihla dobehnúť. Behali sme potom po neurológii asi jeden rok, ale našťastie sa jej nič nestalo a nemalo to žiadne následky. Malá na to rýchlo zabudne, len sa jej bude teraz zle s rúčkou manipulovať a možno bude z toho zlostná. Držím palčeky, aby sa Vám ručička rýchlo zahojila. Posielame Laurinke veľký božtek 🙂

laurajana
13. júl 2010

Vieš čo Monika, fakt ju mám stále na očiach, keď som v kuchyni som rada, ak sa hrá s náradím pri mne a pod. stále si to zariadim tak aby bola so mnou a na dohľad, keď nevarím, alebo nemám nič na práci, sa s ňou hrám...takže pozor dávam stále, ale toto fakt bolo o minútke, že na ňu dohliadne sesternica a figlajz borovajz...ma skoro porazilo, zajtra ideme na kontrolu...tak uvidíme, snáď jej to dajú dolu, lebo tam má napísané "dosádrovanie" snáď jej to zložia a bude to fajn, aby sa mohla aj kupkať, dnes sa kupkala v bazéniku tak že som jej tú rúčku držala...aspoň trošku sa ochladila...večer ju kúpavam tak, že jej mm drží rúčku-sádrovú...ach jaj

...a vieš čo Monika, musím malú pochváliť znáša to v pohode, ručička v lufte a ona si robí čo chce...podarená je, povedala by som, že spokojné dieťa i napriek zlomeninke 😉 ďakujeme za božtek ideme variť 😉

monka1305
13. júl 2010

No to je ako zákon schválnosti, isto to aj tvoju sesternicu riadne mrzí. Ešte že je malá taká bojovníčka a zvláda to v pohode. No čo už, detičky nám občas pripravia krušné chvíle. A teraz sa bojí tých schodov alebo ani náhodou?
Zajtra vám držím palce, ale keď ma napísané dosadrovanie, tak to ružovo nevidím. Nechcem strašiť, ale sadra sa dava aj na niekoľko týždňov ☹ Ak ju budeš chcieť okúpať v bazéniku tak jej tú ručičku zabaľ do sáčku (igelitu), aby sa jej nezamočila. Ale aj tak budeš musieť byť pri nej, aby si dala pozor. No ale ty si šikulka a určite to všetko zvládnete 🙂 Zajtra sa ozvite, ako ste dopadli, budem na Vás myslieť. Dobrú nôcku Vám prajem. My sme dnes boli celé poobede von, zajtra sa pôjdeme rozlúčiť s našimi krsnými, odchádzajú zas pracovať na loď do Karibiku ☹ No ale čo už keď peniažky treba ... Prídu zas až vo februári, a to bude dúfam už ich krsniatko behať (alebo aspoň štvorkovať 😀 ).

laurajana
14. júl 2010

Monika...malej sesternička Nikolka...ale nikoho za to neodsudzujem, bola to moja nepozornosť v prvom rade 😉 Malá sa nebojí zatiaľ ničoho...ešte dr. hovoril, že ona tú sádru zlomí, no nie, ona tú ruku nepoužíva na lozenie, na držanie, papanie áno - som sa smiala, že keď jej to budú dávať dolu, bude tam mať mesačné menu z jedenia 😀 o 10 dní by jej to mali dať dolu, dnes sme boli na kontrolu...tak potenie v sádre pokračuje.
Kupkáme sa v pohode aj so sádrou...pridržíme rúčku a ona sa vyčľapká, potom sa v osuške hojdá na hojdačke a braček sa kúpe...takže spokojná je...

Joj tak príjemnú plavbu...a zárobok krstním...to určite, bude krstniatko behať...ale existuje PC tak budú sledovať jej krôčky na diaľku isto...

pekný dník, prechádzky...cmučky všetkým detičkám

monka1305
15. júl 2010

Ahojte v ďalšom horúcom dni. Dnes sa pôjdeme pariť do mesta, musím ísť do roboty pomôcť kolegyni. Ma prosila, či jej prídem niečo ešte poukazovať. Chúďa moje, vrátila sa po materskej, tak ešte nie je úplne zabehnutá. Bože aj nás to čaká! Jani, Ty koľko plánuješ byť doma? Kým nebude mať malá tri roky? Kde si pracovala predtým? Mne sa vôbec nebude chcieť ísť do práce, ale asi budem musieť ísť skôr ako po troch rokoch. Ale aspoň do septembra 2011 by som chcela byť doma. Uvidíme ... Dnes som zas skúšala dať malej prevarenú vodičku alebo feniklový čajík od smädu ale bezúspešne. Nechce ani za svet, len mliečko 🙂 Som zvedavá, ako to bude s prikrmovaním. Aj Vám želáme pekný dník, kúpkajte sa, hrajte sa a oddychujte. Cmuk... 🙂

lubka89
15. júl 2010

ahojte baby ... ako sa tu mate 🙂 som tu dlho nebola . maly mi da zabrat 🙂 teraz musim nanho davat pozor lebo sa uz prevracia na bok :(

kozorozec27
15. júl 2010

ahojte baby,konecne som sa sem dostala,tak vam hned pisem. 😀 😀
Janka ako sa ma malicka???chudatko moje,taka malicka a uz ma sadru. 😖 snad to bude rychlo v poriadku.Ja na nasu malu musim davat tiez neustale pozor,lebo sa toci a toci-obcas sa podari aj na brusko,tak sa bojim,aby nepadla alebo co.uz mi nechce byt ani v lehatku,aj tam sa tak zapiera,ze az. 😀
Monika,ale do 6.mesiacov jej staci aj len mliecko,nie???ale ani nasa nechce vodicku,len caj..ale uz len taky,v ktorom je medovka.
Lubka ty si tu uz vazne dlho nebola.verim,ze maly ti dava riadne zabrat.a ako sa mate???vsetko v poriadku s malym?
no babenky,tak vam prajeme dobru noc. 😲

laurajana
16. júl 2010

ahoj Monika, uvidíme - ale asi do 3-rôčkov malej, ak niečo dovtedy nevymyslím, tu je to v okrese KA bieda s prácou a na bývalú sa nechcem vrátiť, lebo by som chodila skoro ráno a vracala sa neskoro večer - čo by som sa nacestovala, tak rozmýšľam niečo bližšie, robila som na Katedre ochrany lesa a poľovníctva na TU vo Zvolene...bolo tam super, pánsky kolektív je vždy lepší ako dámsky...myslím si 😉 no teraz tam je za mňa taká staršia pani a už neviem či by som mala chuť po nej nastúpiť, bez urážky, lebo keď som tam prvý krát nastúpila, mala som čo robiť, kým som si všetko dotriedila a dala tomu svoj systém, lebo to tam bolo riadne rozhádzané všetko čo sa týkalo dokumentov...a o programoch a veciach v PC ani nehovorím...takže to bola fuška.
Čo sa týka čajíkov-vodičky, sranda, mne to obaja chceli už od týždňa popíjali fenyklový čajík a v tomto teple...fúúúúúúúú treba vodička, no keď jej stačí Lauruške malej krásnej mliečko..tiež je to nie na škodu, len maminka musí častejšie kojiť, nie? Alebo už dávaš iné mliečko?
Katka...v pohode to znáša, aj keď častejšie ju počas dňa chladím vo vodičke, lebo tu v podroví riadne hicuje...zvláda to bravúrke, zlatko naše malé - sádrové. 😉 K lehátku to naša v ňom vydržala kým nezačala sama sedieť asi v 4 mesiaci, potom bola schopná sa vlastnou silou z neho prevrátiť a mohlo byť zarotované ako chcelo...takže sme ho už posunuli, potom začalo obdobie lozenia, stavania a teraz sa všade zaprie hlávkou keď stojí a púšťa ruky akože "aha mami ja stojím" 😀 chodiť sama ani za svet, nejak sa bojí ešte 😉

krásny horúci dník papa

Lubka krásne obdobie...to už pekne podrástol, šikovnučký je... 😉

lienkad
autor
16. júl 2010

Ahojte babenky. Tak som tu aj ja.Dnes som trošku tridila veci čo su my už male tak som zopar dala do bazaru.
Jani-chudatko ked musí mať sadru, dufam že všetko bude skoro v poriadku......Spomínate že sa prevrtne alebo zopiera!Tento je ako z divích vajec sestrička v poradni ho ani nevedela odvažiť čo sa vkuse hmiril-kopcoval nohami a rukami.Ked už nechce byť v kresielku tak sa my hadže že mám pociť že vyskočí s neho tak sa zapiera nožkami že až a to iste vo vaničke....Ked ho dám na bruško tak sa prevrtne na chrbať alebo ked ho dám na bok tak za chvilku je na chrbte, normalne sa v noci budím čo mám strach či dícha či sa náhodou nezadusil ak grcka.....Dr. vravi že take 2mesačne diea ešte nevidela kd mu podala ručka tak normalne dvíha hlavu.....Bože teraz je ešte malinky no čo ma čaka ked bude behať alebo loziť......

laurajana
16. júl 2010

Leni tá istá náplň práce ako ja včera - triedenie vecičiek...ja by som pristala keby si to niekto prišiel osobne pozrieť a kúpiť, lebo už mi praskajú skrine...normálne ma nebaví nové kupovať 😉

Najhoršie je to, že tú sádru má v takomto teple ach jaj, ja som z toho nešťastná, ona v pohode 😀

Leni úžasný je malý...šikulko...neboj zvládneš ako každá mamina 😉

lienkad
autor
17. júl 2010

Tak to ano aj u mna a my sa tiskáme v jednej izbe....Jani- ti dávaš aj na mimi bazar však?Porad my prosím, nejde my tam pridať foto že veľka foto ako ju zmením na menšiu?
Tak to verím ja som mala 3x zlomeninu ked som mala 10rok tak viem čo to je no ona je ešte malinka .....musí ju to riadne svrbieť, nieje mrnkavá......
No ved jasne....

monka1305
17. júl 2010

Ahojte, ako ste strávili dnešný super horúci deň? My sme boli na záhrade u svokrovcov. Malá bola celé poobede v chládku v altánku, tak bola spokojná. Neviem si predstaviť byť zavretí v paneláku ☹ Leni, malý je teda riadny šinter 🙂 🙂 Naša Laura je taká pokojnejšia, tá sa v lehátku vyhrá aj polhodinu s hrazdou. Tiež sa otočí na chrbát, keď je na brušku, ale to sa skôr zvalí váhou hlavičky, ktorá ju preváži. Janka, ty si robila na TU? Ja robím na UMB v BB na Rektoráte. Čo si tam robila, sekretárku? Ja som na UMB od skončenia školy. Začínala som ako sekretárka rektora a teraz po skončení školy robím na študijnom na Rektoráte. Riadna fuška, je tam strašne veľa roboty a tiež som chodila domov veľmi neskoro. Doteraz sa to celkom dalo, lebo Lucka už bola samostatná. Ale teraz pri malej si to neviem predstaviť. Ale to budem riešiť potom 🙂 Pozdravujeme všetky detičky.