icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

laurajana
18. júl 2010

Leni ja mením veľkosť fotiek cez program IrfanView...neviem ako ty? Je to jednoduché a potom tam dám tú zmenšenú...

Monča včerajší horúci deň sme strávili v Lome pri vode...má to vo videách na FC 😉 opieklo ma ako húrku, malej sme dali igelit na ručičku sa vybláznila, spokojnučká, že sa vymáchala...nemusela byť v teple dnu.
Áno sekretárku - mala som ísť ďalej na Rektorát dali mi ponuku ako prvej (najmladšej na katedre a vraj šikovnej) no ja som odmietla skrz ženský kolektív a tie vzťahy čo sú tam narušené - proste keď je viac žien pokope závidia si aj nos pred očami a ja nie som na intrigy, aj keď platovo to bolo zaujímavejšie a aj robotou, zodpovednosťou...áno prácu poriešime, aj keď miesto mi držia, neviem ako to je, či po MD by ma mohli dať aj na iné miesto-katedru-dekanát, len miesto mi drží akože moja katedra....ale mám pekné spomienky - kolektív sme boli ukážkoví, profesor - vedúci super prístup, proste sme boli jedna veľká rodina...teraz je to už o inom veľa ľudí mladých odišlo, tí čo ostali hovoria, že je to už úplne iné...tak uvidíme, keď ich sem-tam idem pozrieť je to tam krásne vynovené, ale ostatné po starom...peknú nedeľu, ja idem na pár dní-týždňov k našim, tak prajem spokojné, nie príliš prehriate dníčky a dodržiavajte pitný režim papa 😉

kozorozec27
19. júl 2010

ahojte kočky,tak ako sa máte???Vonku sa konečne ochladilo,hneď je lepšie. 😎 😎 Už aj my sme triedili vecičky,ste ma inšpirovali.Vytriedila som dve veľké škatule.Ale sú tam aj také vecičky,ktoré by som nikam nedala,veď to určite poznáte. 😀 😀 Vidím,že už rozmýšlate o práci.Snáď keď skončí moja materská,tak už bude aj viac pracovných miest.No ja by som si chcela najskôr dokončiť školu,tak ešte ani netuším ako to bude u mňa.Keby maličká nevyžadovala toľko mojej pozornosti,aj by som pri nej študovala. 😖 😖 Tak si Janka uži relax.
Dobrú noc babenky 😲

lienkad
autor
20. júl 2010

@kozorozec27 .Ahoj kati.veľmi krásna fotka sú tam zlatučký......Som rada že sme ta inšpirovali.....Ja som zatial len moje veci a to je veľa takých čo sa my veľmi páčia tak si ich nechávam že schudnem no neviem kedy......Ja mám v pláne zajtra žehliť a potom pretriedim malého veci lebo už sú mu všetky malé a už nosí od 3do 6mesiac alebo väčšie.Dnes sme boli v poradni a váži 5700g a 60cm.

monka1305
23. júl 2010

Ahojte, kde ste všetky? Prázdninujete? Tak si užívajme krásne horúce dni. My máme konečne prepichnuté ušká a už máme naušničky. V pondelok nás čaká očkovanie do obidvoch nožičiek Diteperka, tak nám držte palce. Chúďatko moje za šesť dní dvakrát pichanie! Ozaj baby, idete dať svoje bábatká zaočkovať proti rotavírusom? Ja som sa informovala v lekárni, lenže je to dosť drahé. Treba dve vakcíny a dopláca sa za jednu okolo 50 €.. Hrôza!

kozorozec27
24. júl 2010

Ahoj Monika a malu to bolelo???nasa este nema prepichnute uska kvoli ekzemom. 😢 Aj my chceme dat zaockovat proti tym rotavirusom,ale nasa dr.ma dovolenku az do konca augusta a tak jej to nema kto dat.tak neviem ako to bude. ☹ ☹ u nas je konecne trocha chladnejsie,tak som rada.hned je aj malej lepsie.tak sa majte pekne a uzivajte si prazdniny. 😀 😀

lienkad
autor
24. júl 2010

Ahojte babenky.No konečne sa ochladilo no nemuselo sa až tak..To teplo bolo hrozne moj molí bol normalne prehriaty a mal zvyšenu teplotu a nechcel my jesť ani piť a to sme boli vonku len večer...No už je fajn.....To by sa malo očkovať, niečo som počula ale veľku pozornosť som tomu nedávala som myslela že to očkuju zadara a automaticky.My máme isť na prve niekedy koncom augusta......

monka1305
24. júl 2010

Katka, ja som s ňou bola prepichovať ušká na krčnom. Trvalo to celé asi 10 minút, ja som dnu nebola, ostala som na chodbe, nemohla by som sa na to pozerať. Aj na chodbe mi bolo strašne, mala som úplne stiahnuté hrdlo. Malá strašne kričala, ale len chvíľu (asi kým jej to pichli a potom hlavne preto, lebo ju držali a to bábatká neznášajú). Keď ma zavolali už vôbec neplakala, potom som ju tam nakojila a vonku hneď v kočíku zaspala. No čo už pre krásu sa musí trpieť, veď hádam jej nedám na ušká klipsy 😀 To ľavé uško už máme skoro zahojené, len to pravé má ešte zapálené, má to tam celé v okolí červené, potierame to liehom a framykoinovou mastičkou. Stálo nás to 10,- €. Kati ale to očkovanie proti rotavírusom sa musí stihnúť do ukončeného 6. mesiaca veku dieťaťa (obidve vakcíny a odstup medzi nimi musí byť 1 mesiac), takže ak to chceš, tak malá musí mať prvú do konca 5. mesiaca. Ináč sa to očkuje lyžičkou, tak to našťastie nebolí. A idete ju teda dať zaočkovať? Ja stále nie som rozhodnutá, Bože, 100,- € strašná suma! Ale zas ak máme dostať vírusovú hnačku a skončiť na infekčnom, tak to by som tiež nerada ☹ Leni, aj si bola s malým u lekárky, alebo ste to zvládli "sami"?

kozorozec27
24. júl 2010

ahoj monca,tak sa skusim ist aj ja opytat na krcne.ved prave preto neviem ako to bude s tym ockovanim kvoli dr.lebo ked sa vrati,tak mala uz bude mat viac ako 5 mesiacov.ale tiez sa bojim,aby sa jej cosi nestalo. 😖 😖 to ani ja sa nebudem moct kukat,ked budu prepichovat uska.ved som mala co robit,ked ju ockovali.skoro som plakala s nou. 😀 😀 dufam,ze vasa mala to zvladne dobre.
leni tak dobre,ze malemu je uz dobre.ved v takom teple ani nevies co s detmi,ako obliekat a tak.
ozaj baby a pouzivate pre mimi nejake kremiky na opalovanie???lebo ja len hipp na telo a tvaricku,no neviem ci to staci.
prajeme vam dobru noc. 😎

lienkad
autor
25. júl 2010

Ahojte.Je to fakt dosť penazí......Ja sa musím popítať našej lekarky.....Moni-najprv som volala sestričke lebo to mal večer a kazala my ho okupať a veľa piť a že ak bude mať a rano tak máme isť dr. do inej dediny lebo u nás nerobila, no že nič to nieje že može mať aj vyšiu že je to u deti v pohode len veľa piť....

monka1305
26. júl 2010

Kati, ja som ju natierala Biodermou z lekárne (faktor 50) určený priamo deťom. Ona v kočíku bývala len v takých opaľovačkách a aj keď som sa snažila, aby bola v tieni, tak mi odporúčali ju natierať, že slniečko opaľuje aj v tieni. Detská pokožka a zvlášť pri takýchto malých deťoch je veľmi citlivá a dieťa by sa nemalo ešte opaľovať. Okrem Biodermy je dobrý aj Dailong mlieko na opaľovanie pre deti. Tiež ho dostať v lekárni. Lenka, dúfam, že ste už v poriadku a už aj slniečko tak nepečie, keďže sa nám ochladilo. Ale zasa pršať tiež nemusí zas celý deň ☹ No kto nám vyhovie? 😀

kozorozec27
26. júl 2010

Ahojte,kocky,Monika,tak skusim cosi take vyskusat.uz ma nohy hnede ako ciganca,lebo sa musela opalovat kvoli dajakej chrupavke v krku ci co...my sme sa dnes vratili z navstevy,boli sme v martine.a nasa mala ma horucku,tak som volala dr.ale ze mozno su to len zubky...tak uvidime.dobru noc vsetkym 😀

laurajana
28. júl 2010

ahojte, boli sme u našich bolo božsky... bazén, hojdačka, dvor, prízemný dvor - žiadny strach, Matti si behal von a dnu a ja som si bezstarostne mohla posedieť s malou na dvore, bez toho, aby som sa bála, čo robí Matti, takže super, boli by sme aj dlhšie...jááááááááááj ha chýbajú mi naši už teraz...posielame pusinky všetkým detičkám...

Laurinka používa Niveu aj s Mattim FA 30 a je to fajn, aj keď malá je čokoládová po ockovi... 😉

laurajana
28. júl 2010

a ešte novinka naša Laurinka sa nám púšťa chodiť, sranda presne ako Matti 2 týždne pred rôčkom...takže máme perno, len za rúčky držať a chodiiiiiiiiiiiiiiiiiť 😉

monka1305
28. júl 2010

Ahoooj, vítame Ťa naspäť doma a tým aj na koňovi 😀 Laurine želáme úspešné krôčiky a maminke veľa síl, aby vládala chodiť, chodiť, chodiť.... 🙂
Baby, pozerala som dnes správy na Markíze a ostala som zhrozená, od 1.8. rušia gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Krupine ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Poisťovne nechcú platiť a pravdepodobne sa nedohodli. Je mi to veľmi ľúto, že zrušia nemocnicu len kvôli prachom, stále budem tvrdiť, že tam pracoval perfektný tím sestričiek na čele s primárom!

kozorozec27
29. júl 2010

Ahoj Jani,aj ja sa pripajam k vitaniu. 🙂 🙂 tak si si aspon oddychla.teraz ked vam mala zacina chodit,tak mate asi fakt co robit.a uz ti zacina aj sama???ci to este nie??
Monika kukala som to aj ja v spravach.je to fakt hrozne,lebo porodnica v ka je podla mna velmi dobra.a sestricky su super.
prajeme vam pekny den.ozaj,nasej malej konecne klesli horucky a uz ani hnacky nema.tak pa 😀 😀

laurajana
29. júl 2010

Monika...presne tak v tom máš pravdu super tím, taký sa nehľadá ľahko a primár - klobúk dolu...škoda...určite...

ďakujeme Vám za milé privítanie 😉 náležite ste nám chýbali

Jej parťáčky už chodia samé, no je pravda, že mi sme mali byť júlovčiatka a sme augustovčiatkom, tak nás berú ako júlovčiatko, ale mi sme s krôčikmi pozadu...teraz nás katujú očné zúbky...fuj, nespí v noci, len mrnká...hrúza, prežiť to nejako

Kati som rada, že malá je ako tak fit...nech to vydrží toto počko ochladenie asi pomohlo, že?

kozorozec27
1. aug 2010

Ahojte,ako vikendujete????konecne uz neprsi a aspon trocha vykuklo slniecko.
nasa mala ma teraz akesi cudne obdobie.cez den papa velmi malo a v noci ju mame hore aj 4x.poculi ste uz o niecom takom????
prajeme vam peknu nedelu. 😀

laurajana
1. aug 2010

ahoj Katka...počuli, viac maminiek má také "nočné detičky" že cez deň viac pospinkajú a v noci by papali a hrali sa...uf, náročné...ale oni na to prídu, že noc je na spinkanie a nie na papanie a tak...snáď 😉
My využívame slniečko ako sa dá...
Nechystá sa z Vás niekto na Hrušov slávnosti?! Že by sme dali stretko 😀

lienkad
autor
1. aug 2010

@kozorozec27 .Ahoj kati.tak to iste aj mna trapi cez den papka niekedy 5min a v noci je každe 2h a papkal by aj polhodku.....aj ja to nechapem predtím to bole tak že v noci asi len tažde 3až 4h...

kozorozec27
1. aug 2010

no ved to je dost na nervy.nasa mala nechce ani cez den spinkat.nestiham vobec nic urobit...ale uz spinkala pekne v noci,zobudila sa okolo druhej,napapala sa a spinkala dalej.a tri noci nam dokonca prespala cele.a teraz neviem co sa stalo..ale ved snad to prejde.
jani a kedy su slavnosti???

laurajana
2. aug 2010

20.-21.8. my pravdaže v sobotu sa chystáme, ak nebude zlé počko samozrejme http://www.hrusovbb.ocu.sk/File/Letak_A5_Hrusov...

laurajana
2. aug 2010

čo sa týka detičiek a spinkania, papania, ono sa to upraví, len dosť záleží aj od maminy, že to mimi napr. v noci - dá mu skôr čajíku či vodičky napiť, lebo niekedy je to skôr o smäde ako hlade, ak počas dňa menej pije. My máme 2-ročné krsňa, ktoré napr. cez deň vôbec nespí, mne to pripadá divné, lebo náš Matti ak aj spí počas dňa 3 hodky, tak večer keď zaľahneme tak spí v pohode a prespí noc. Neviem si predstaviť aký by bol, keby počas dňa nespal aspoň hodku...a to krsňa potom ani v noci dobre nespí...u týchto malých deťušiek je to asi o tom, že dosť pospia cez deň aj v kočíku či postieľke...alebo sa mýlim? Ja našu malú už dávam len 1x cez deň, tak po obede keď sa napapá a to pospí také 2 hodky a potom napr. o 18:00 zdriemne no nie na dlho a potom večer ide o 21:00 alebo 22:00 a spí celú noc...niekedy sa preberie, ak ju trápia zúbky, napije čajíku a spinká...v postieľke 😉

monka1305
2. aug 2010

Ahojte, čítkam si o Vašom spinkaní. Tak sa aj ja pridám. Cez deň spíme aj 4x ale len tak po 30 -35 minút. Takže len také dlhšie zdriemnutie. Poobede keď sa kočíkujeme tak pospí aj hodinu (ale to kočík nesmie zastať a nemôžem naraziť na žiadny väčší hrbol na chodníku, lebo sa naša princezná na hrášku hneď zobudí 😀 ). Večer sa poslednú dobu uspávame na cicke a na rukách (ale nejako mi to nevadí, ja si ju strašne vychutnávam) - uvidím ako budem reagovať keď bude vážiť zo 11 kg 😉 V noci sa budí raz niekedy dva razy, najeme sa, niekedy prebalíme a spíme ďalej. Takže spanie v poho, my máme len problém s kakaním. Už nekakala od minulej nedele, mám z toho už riadne obavy. Múdry internet aj doktorka tvrdia že je to pri čisto kojených deťoch normálne. No ja neviem, s Luckou som toto neriešila.

lubka89
3. aug 2010

@monka1305 ahojky idem reagovat na to kakanie co si povedala🙂 aj my mame problemy z kakanim nekakame aj 10 dni niekedy a niekedy sa vykaka aj sam 🙂 je to normalne ked kojis🙂vy ste sa uz zacali samy prevracat z chrbatika na brusko? lebo my uz ano🙂

laurajana
3. aug 2010

ahojte, babenky, neviete poradiť niekoho kto by spravil takúto tortu v okolí KA -poťah marcipán?! Ďakujem za info...do IP...Janka

jasae
3. aug 2010

ahojte ja som tiež rodila v KA a som veľmi spokojná, ale budem vás musieť sklamať, lebo pôrodnické oddelenie už tento mesiac zatvorili, tak že len Zvolen alebo Štiavnica

monka1305
3. aug 2010

Jani, to teda neviem, ale na obrázku je veľmi pekná. To si našla na nete? Dnes sme sa vykakali, koľko šťastia mi stačí 😀 Ľubka, tak vy ste potom šikovnejší, moja Laurinka je lenivá 😀 , tá sa sama ešte neprevráti, len keď je na brušku tak váhou hlavy sa zvalí nabok a potom na chrbát, ale opačne nie. Ale hádam vás dobehneme 🙂 Zato nohami a rukami šimrikuje ako duracelka. Tak uvidíme, kedy sa začneme obracať. Jani, Tebe sa Laurinka kedy otáčala? Tiež bola taká šikuľka alebo pohoďáčka ako moja? Katka a Sofia sa už tiež prevracia?

laurajana
4. aug 2010

@monka1305 Moni...Čo sa týka tortičky už je to vybavené..ďakujem za ochotu sa nad tým zamyslieť.... 😉 super s kakaním...fakt. S obracaním - skôr by som povedala, že mi skoro sedela na obracanie bola lenivejšia...keby si videla aký je to nervoško ak sa chce postaviť a smykne sa jej to je kriku...a dnes má na to právo, máme rôčik...ako to letí fakt neskutočne. Áno presne ako hovoríš Monika - pohoďáčka ale sedela rýchlo...

prajeme pekný deň, tu pod mrakom a to chcem ísť dať ostrihať Mattiho, aby sme cestou nezmokli, aby na oslavu v sobotu bol feši 😉

monka1305
4. aug 2010

Jééééj, Laurinka, všetko najlepšie k narodeninám. Veľa zdravíčka, šťastíčka a lásky od rodičov Ti prajeme. To je super, isto bude veľká oslava. Jaj, ako to rýchlo letí, keď už má rôčik, teraz tie roky budú pribúdať (a keby len im ale aj nám 🙂 ). Ale človek je taký starý, ako sa cíti a my teraz sme mladé, keď máme malé ratolesti. Dnes musím ísť na kontrolu na očné, mám problém s očami, dúfam, že tam zas nebudem sedieť celú večnosť...

kozorozec27
4. aug 2010

Caute kocky,tak na zaciatok prajeme malej Laurinke este raz vsetko najlepsie k narodeninam. 😲 Janka len teraz vidim tu tortu.u nas jedna pani ti upecie taku tortu,aku len chces.ale uz je asi neskoro,vsak?? 🙂 🙂 Tak zareagujem aj na to kakanie.nasa mala uz v poslednom case kaka kazde rano a zvykne aj vecer,tak som rada.
No Monca,ona sa uz riadne otaca.musim davat pozor,lebo niekedy uz ma na male.
Jasae a kedy si ty rodila???
prajeme vam pekny zvysok vecera.ja idem nakrmit malu a ak budem mat stastie,tak rychlo zaspi. 😎