Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
Laurinke ešte raz srdečne blahoželáme! Malá bola veľmi pekná a mala krásnu tortu! Bola aj taká dobrá ako vyzerala? To je super, že oslava dopadla dobre, veď na prvé narodeniny sa predsa nezabúda 🙂 My nemáme nič nové, ideme od zajtra do Hlohovca k švagrinej pozrieť našu malú Sárinku. Tak sa už tešíme. Prajeme pekný týždeň.
Ahojte ,tak konecne som sa sem dostala aj ja. 😀 Janka,torta bola fakt pekna.malej sa to pacilo????akosi to tu viazne,kazdy asi prazdninuje a uziva si slniecko. 🙂 🙂 prajeme vam pekny zvysok dna a dobru noc. 🙂
ahojte babule...
Moni - ďakujeme za pochvalu...a za prianie. Tortička bola z vnútra čokoládová - chutila veľmi...
Kati áno malá oslávenkyňa bola nad mieru spokojná, kopec ľudí a detičiek okolo nej a rodina po kope...dobre bolo. Včera sme zainvestovali do jesených botičiek a botasiek pre malú aj Mattiho...tak postupne aby človek začal riešiť tepláky do škôlky ostatné by sme ako-tak mali.
Pekný dník všetkým
ahojte,Jani a pre take male deticky ako je nasa Sofi sa daju kupit uz aj cizmicky????lebo ani netusim,co jej mam v zime obut...
u nas uz znova prsi,je hrozne kukat sa,co sa to v inych castiach Slovenska robi.
tak vam prajeme pekny dnik. 🙂
ahojte kocky,dnes sme boli na ockovani,tak Sofi to zvladla uplne super.skoro vobec neplakala.a na buduci tyzden jej konecne daju aj nausnicky. 🙂 🙂
spravili nam rovno aj poradnu,tak mala vazi 7,55kg a meria 70cm. 😎
Kati...ahojček...áno čižmičky sa dajú kúpiť, akú má nôžku? Myslím, že by sme v tom mohli pomôcť 😀 máme dvoje, čo by Vám mohli byť nechcete? Z toho dvoje by Vám boli tie nextové a cherokee 😉 sú na 3-6 mesiačikov. Keďže Vaša Sofinka ešte sama nebežká tak sú to capačko-čižmičky
...my sme teraz kupovali Laurinke nike botasky a jesenné topánočky, keďže už chodí o preteky skoro sama 😉
...nemáš zároveň niekoho kto by si vybral niečo od narodenia doteraz z oblečka po našej malej, joj začína sa nám to kopiť 😉 😉 😉
...potom máme aj na prvé krôčky nové - úplne v super stave...19 cm veľké to sú na prvé krôčky...ešte na neskôr 😉 k balerínkam sú capačky zdarma
Pridala som fotky, aby bol prehľad, na cene sa môžeme samoška - dohodnúť
Kati super Sofinka je zlatá - odvážna...blahoželáme k super zvládnutiu očkovania a zároveň ku krásnym mieram 😉
ahoj jani,tak topanocky nejake kupime od teba.lebo u nas ani nies su obchody s detskymi vecickami,tak nemam kde kupit.ved mi napis do ip ceny.a take jesenne oblecenie nemas???by sme kupili aj take teplejsie.ozaj a nehnevaj sa,ale Mala dostala na jesen taku ruzovu vesticku a tak neviem,ci moj mily mi dovoli kupit tu od vas.ze bude mat vela. 🙂
tak ahojky adobru noc
ozaj,na to oblecko sa opytam,ale ak mate aktualne aj pre nasu malu,tak si aj my povyberame. 🙂
Kati...vôbec sa s tým nezaťažuj, keď niečo nechcete - netreba ja to beriem tak vôbec sa nemám prečo hnevať...vestičku som už predala a na čiapočku s rukavičkami sa tiež ozvali...pošlem Ti link na aktuálnu ponuku 😉
dakujem *Jani,kuknem a dam ti vediet.ale ak mas tie topanocky,tak to urcite kupime. 🙂
ako sa inac mate baby???my sme mali vcera 5 mesiacov a nestiham sa cudovat,ako ten cas leti.ved len teraz sa mala narodila a ze uz 5 mesiacov. 😀 😀
prajeme vam pekny slnecny den,
Caute kocky,ako sa mate???predstavte si,Sofinka uz sama sedka,sice este nie dlho,ale sama a uz pomaly ale isto zacina lozit. 😀 😀 Som z toho hotova.Monca vam uz idu zubky???lenka pisala,ze malemu Marcuskovi uz ano.my zatial iba slintame 😀 😀
Jani a toe capacky mas na takych 9 mesiacov???lebo tak dako bude mat Sofi v zime.ozaj,uz som u teba cosi pozrela,tak potom ti napisem,len musim este infotmovat draheho. 🙂
tu u nas len prsi a prsi,ani von sa neda ist.a este je aj mala akasi nervozna. ☹
pekny den vam prajeme. 😎
Čaute, no prázdniny nám skončila, začína škola (teda aspoň podaktorým, Vás ešte školské starosti obchádzajú) 🙂
Ja mám Lucku ešte s našimi na dovolenke na Rodose, príde až v sobotu. A hneď potom ideme do Hlohovca na oslavu prvých narodenín nášho krsniatka 🙂
Aj ja Lalinku občas posadím, ale nie často a podložím ju vankúšmi, ešte sa sama neudrží a ani to veľmi lekári neodporúčajú. Niektoré detičky vedia skôr loziť ako samostatne sedieť. Naša Laura je pohodlná, tá radšej reve o dušu, aby sa sama prevrátila. Ešte z bruška na chrbátik ako tak, ale opačne ani náhodou. Ináč je zlatá, len nás riadne trápia zúbky. Som jej pozerala ďasienka, už to má tam riadne navreté, ale to môže trvať aj mesiac, kým sa zúbok prereže. To budú zatiaľ galeje... ☹ Slintáme ako buldog, do pusy dáva úplne všetko, čo má v dosahu. V noci sme sa riadne pokazili (budí sa skoro každé dve hodiny) a viac spí, len keď je s nami v posteli. Neviem, či už nie je hladná,. ešte stále ničím neprikrmujeme, ale asi už začneme aspoň zeleninou. V pondelok mám poradňu, tak sa opýtam. A vy čo už papáte? Jani, Tvoja Laurinka je straaašne zlatá, riadna herečka. Prajem pekný deň, zajtra sa už má konečne vyčasiť!
maminka...tak Lucke je super...ejha riadna dovča 😀 Čo sa týka sedenia, lozenia...na všetko je čas, škoda siliť si myslím, aj naša Laurinka bola pohoďáčka a teraz vylieza na nočné stolíky, na kreslá a pod. tak maminka len vyčkaj času, potom budeš "božekať" že prečo už behá 😉 😉 ale veď ty to poznáš pri staršej dcérke, tak čo Ti tu vyprávam 😵
Zúbky - u Mattiho som ani nevedela, že lezú a u Laurinky ju vedia riadne rozčuľovať, tiež galeje...presne viem kedy lezie zub, také "lepkavé husté sliny má náš slintoško a zmočí kopec podbradníkov" 😉 Áno Monika ako hovoríš herečka je to a keď jej dohováraš tak takým "zúrivým hlaskom chrapľavým povie mama" 😀 jaj sa nasmejeme, hneď je život krajší, že? 😉 😉 prajeme príjemnejšie a pohodovejšie prerezávanie zúbkov a všetko čo má prísť príde, či sedkanie, či prevracanie...možno aj naraz ako u nás...zo dňa na deň, prišiel rôčik - prišli nôžky 😉
&Jani malá je zlatučká.Monika u nás je to isté.Sofi mi vôbec nechce spinkať v postielke,iba u nás v posteli.A keď je chceme preložiť,reve ako malý tur. 🙂 🙂 a sliní,sliní ako o život.stále ma pršteky v pusinke.iba starosti sú so zubami. ☹
u náds je konečne pekne,tak niekam pôjdeme.už sa neviem dočkať,sná´d aj malá bude kľudnejšia.
pekný dník vám prajeme. 😎
ahojte baby chcem aby ste mi poradili... vcera som malemu skusila dat mrkvicku a papal ju ... mam v tom pokracovat ? a ako dlho mam davat mrkvicku ?
Ahoj lubka,ja tak viem a aj tak sme robili,ze vsetko sme davali aspon 3 dni po sebe.keby sa nahodou mala vyhadzala,aby sme vedeli z coho.skus aj ty tak.nam to tak kazala doktorka.
a chutila mu?? 🙂
ahojte maminky a deťúrence...včera sme sa pekne za slniečka prechádzali po vonku na pešo s Laurinkou a od večera od 18:00 sme do rána katastrofálne teplotkovali až 40,2°C a nie a nie zraziť, zábaly, lieky...nič nezaberalo, dnes sme zbehli k dr. - angína na ceste a teploty pokračujú-všetkým prajeme krásny, slnečný a hlavne zdravý víkend :o((
@kozorozec27 ano velmi mu chutila dneska sme pridali aj zemiacik a len tak usta otvaral 🙂 😀 bol zlaty :
)
Janka tak malickej prajeme skore uzdravenie. 🙂
Lubka tak to je dobre,lebo niektore deticky nechcu vobec papkat. 🙂 🙂
u nas len prsi a prsi,ani von sa neda ist a este aj sofi nema naladu.len mrnci a mrnci. ☹ 😒
Ahojte maminy.Jani-malej prajeme skore uzdravenie..... 🙂Lubi- Takže už prikrmuješ tak super,som zvedavá ked my začneme že ako nám to pojde.....
Kati-tak asi idu zubky.... 😉 Tento je umrnčany vkuse, teraz sa to trošku skludnilo ako sa mu prerezali zubky....Máme 2zubky 🙂
ahojte - ďakujeme za prianie uzdravenia, Laurinka stále teplotkuje, hlavne v noci je to do 40 a večer naskakujú veľké teploty, počas dňa je to ako tak, do rána sa nám vyhádzala pusa a okolo zúbkov máme zahnisané, horko-ťažko zje rozmixované niečo, takže zajtra opäť k dr. aby nám dal niečo na "žabku-múčnatku" ak to je ono...uvidíme...lebo aj vonku okolo pusy má vodnaté pupáčiky - snáď nie kiahne...
...tak prajeme veľa energie pri tých zúbkoch, je to také náročné obdobie...bolia keď rastú-bolia keď ich trhajú-veľa trpezlivosti s miminkami maminky 😉
Ľubka to je dobre, že malému chutí, ja som tiež rada, že malej chutí papať, lebo s Mattim máme doteraz problém s papaním hoci ide mať 4 rôčky 😒
Lenka to uz 2 zuby????my nemame este ani jeden. 🙂 kezdy den sa jej kukam do pusinky a nikdy nic. 🙂 🙂
Jani,tak mala snad nema kiahne,to by ste sa dlho liecili.tak teraz musite byt stale len doma,ze???
prajeme vam pekny zvysok vikendu. 😎
Ahojte.No máme a asi sa tlačí další lebo od rana je umrnčany a nechce jesť teraz konečne zaspal tak uvidíme ked sa zobudí......Jani-moja znamas tou žabkou muselas malímležať 3tvnemocnici lebo tomal v celem puse a vyteriať gazou lebo ma lna zubkach taky povlak....No dufam že to nebude take hrozne....
veru,snad to nic take nie je.Leni aj nasa je total umrncana,ani hrat sa s nami nechce,ani nic. 😖 ale zrejme to je tiez zo zubkov.,ved uvidime ci aj nam uz nejake vykuknu. 😀
prajeme vam pekny dnik. 🙂
Jej tu lezú zúbky...bóže maminy veď ste nedávno porodili a už miminkám zúbky rastú 😀 super...viem, že je to náročné obdobie tak pre mimíška ako pre maminky - držíme päste, hlavne je to o tom, vydržať tú mrzutosť detičiek a nepopustiť uzdu "nervozite" držíme palčeky fakt...
My sme dnes boli u dr. dal nám na vyliatu pusinku dve vodičky, na vonkajšie vyrážky mastičku a sirup proti alergii, tak snáď sa nám do 2-3 dní polepší, ak nie a nebudeme chcieť papať a piť...tak nás čakajú infúzie...no verím, že k tomu nedôjde...aj keď včera zjedla malá len dve lyžičky mäska s kašou a dnes len jeden jogurtík...tak uvidíme, snáď po tých vodičkách na umrtvenie boľavej pusy dá do ústočiek aspoň niečo - budeme sa snažiť. Kati presne ako píšeš - že známa bola v nemocke s tým, dúfam, že nás to obíde. Určite ak budeme musieť pôjdeme, veď ten jazyk má hrozne zahnisaný a nehovorím okolo zúbkov...keď jej dávam papať, tak krúti hlávkou a hovorí nie, nie nie...ju to bolí,tak aj by zjedla, no bolesť jej nedovolí ☹
Matti dnes do škôlky šiel akoby prvý krát poriadnym plačom...asi to bude tým, že ho vodí babička a dnes som ho ja musela, lebo babička je u starkého 😒 ale nepopustili sme, aj keď šiel plačom, učiteľka - on sa vraj utíši...tak snáď už neplače...ach ťažko sa mi odchádzalo, ale keby som dnes povolila, že poď domov, tak by vymýšľal stále, toto si vie on dobre zapamätať, že sa mu niečo dovolilo 😉 detičky...

Monika - Katka - ďakujem za Laurinku...oslava bude v sobotu, držte päste, iba rodina a to 15-20 ľudí...sranda, keď rátam aj detičky samozrejme, nech to dobre dopadne... 😉
Monika čo sa týka očí ja tiež nosím kontaktné šošovky, síce len na jedno oko, vrodená vada, má to aj Mattiasko, preto nám nosí okuliariky, teraz sa učí nosiť zdravé očko zalepené, aby sa tým chorým pozeral viac...zatiaľ to chce len ak pozerá rozprávku, ale aj tak úspech, doteraz si to vôbec nechcel dať.
Kati dobre vedieť, čo sa týka torty - áno už to mám vybavené, koláčiky som si tiež dala na Dobrej Nive upiecť, lebo sme spokojný aj chuťovo aj výzorovo a pre toľko ľudí by som moc nemala čas pri týchto šintríkoch, keď mi nemá kto ich postrážiť...takže preto som to poriešila takto...hádam bude chutiť 😉
pekný slnečný dník všetkým, tak čo na ten Hrušov sa nikto nechystáte?