Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
Ahojte babeny,tak po dlhom case som tu aj ja.Monika aj my davame vecer papat kasicky,ale vobec malu nezasytia.budi sa nam kazde 2 hodiny.je to dost unavne,ale co uz. 🙂 aj my mame dasienka naliate a ma na nich aj fliacky-zevraj to uz budu cochvila zubky.
Janka Laurinka je uz zdrava???
Ozaj baby,Sofinku nam ockovali pred troma tyzdnami a ma na nozicke daku hrcu.je to normalne???alebo mame ist radsej k doktorke???
prajeme vam dobru nocku. 🙂 🙂
ahojte...žiaľ boli sme v nemocnici od piatku do nedele a nebyť toho, že prosím aby nás pustili včera domov, doteraz sme tam určite a preskočilo by mi z toho rovnako ako Laurinke, lebo sme boli v miestnosti cca 3x3 metre s miminom, ktoré sa ešte nič nezahrá ako človeče či karty, takže si to viete predstaviť, s tým, že nám zakázali opúšťať box - v našom prípade nadštandardnú izbu...pridám fotky, tak pokukajte ten prepych - nešlo mi o drahú izbu zo všetkým, ale o pomoc môjmu dieťaťu, ktorá sa jej nebyť 2 podaných infúzií ani nedočkáme, lebo za celý deň tam sestra nakukla 2x a aj to v čase keď už "maminke nebolo treba navštíviť súrne WC" - takže otras...záver zatiaľ: gingivostomatitis aphtosa čo znamená že sme okrem zahnisaného jazyka, okolia vrchných zúbkov - totálnych hnisavých vankúšikov, 8ks herpesov vonku a veľkého počtu bielych pupáčikov na špičke jazýčka - mali pred tým tie nehorázne teploty 40,2 nezraziteľné...tak zatiaľ ani dnes nie sú ešte výsledky sterov - nos a hrdlo. Ostatné lieky ako Kamistad gél (na umŕtvenie pusy (aby sme sa mohli najesť), celaskonu, b-komplexu - čo všetko šiel kúpiť manžel pred nástupom na oddelenie - podali len tie dve infúzky, genciánovú violeť na noc - nič viac nič menej - prišli sme o 26 eur - za stravu chceli na deň 6 eur na deň a za ubytko 6,64) nešlo o peniaze, šlo o pomoc...neviem čo sa dá nazvať pomoc?! - Izbu sme brali takú, pretože vraj iná nie je voľná a že musíme byť na izbe osamote, aby to nik nechytil - neinformovali nás že cestou na WC môžeme stretnúť mamičku ktorej dieťa má salmonelu a mi sme si veselo pokecali, potom na mňa sestra nakričala - akoby ma mohla vopred upozorniť, že je vedľa nás salmonela...otras baby, neprajem nikomu, v base je asi lepšie...takže sme doma a liečime - čučoriedkami vytierame pusu - je to omnoho lepšie, repíkom herpesy - vysúšajú sa a odpadávajú chrasty...inak sme bez teploty, no malá schudla 1,5 kg - čo som sa tešila, že aspoň jedno dieťa mi je bez problémov...neviem čo ma ešte čaká. Genetika počas tehotenstva, rizikové tehotenstvo, zlomená ruka, teraz toto ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ vyplakala som sa statočne a keď jej napichávali infúziu, tak som na izbe skoro skolabola - počuť plakať Vaše dieťa a nevedieť mu pomôcť - katastrofa...a to nie som citlivka...ale odišli sme domov skrz zlý prístup doktorov, odmerané jednanie, akoby sme boli nejakí odpad som si tam pripadala...malá celú dobu bola viac pri dverách s čiapkou na hlave a chcela ísť preč ☹
Vyšla nám stolička prvá v nemocnici - aspoň niečo pozitívne
Pre pána Boha, Janka, som nevedela, že je to až také zlé. Chúďatko malé. A to je nejaké vírusové? Herpes jasné, ale ten zápal jazyka. Asi musela mať riadne oslabený organizmus, keď ju takto zmohlo. A povedali Ti z čoho to mohla dostať? A kde ste boli v nemocnici? Vo ZV alebo KA? A teraz už niečo aj papá? To ju muselo strašne bolieť. Jaj, ako mi jej jej strašne ľúto. Neviem si predstaviť ako si musela trpieť, že jej nemáš ako pomôcť. A k prvej stoličke Vám blahoželám, aspoň niečo... Myslím na Vás, bozkávam vás a keď budeš mať čas, tak sa mi ozvi, ako sa máte. Cmuuuk
Monika...to hrdlo a jazyk a tie afty, vraj z vysokej horúčky + bolesť hrdla...inak neviem bližšie nič, výsledky ešte len čakáme - ster hrdlo a nos - to vraj trvá dlhšie. Dnes po rodičku som hovorila s maminkou jedného dievčatka, čo robí sestričku na oddelení kde sme ležali, tak sa mi o výsledky "postará" a donesie, lebo aj dnes sme sa tam dovolali od rána až o 15:00 a to nám povedali, že výsledky ešte nie sú.
Som rada, že zje aspoň to čo zje...ráno jogurt, stále chodí "mama daj cici" a ťahá mi tričko pri cici 😉 nejde pochopiť, že už toľko mliečka nemám a navyše sa mi aj tam akosi vľúdil ten jej herpes, tak si to tiež musím liečiť, je to strašne bolestivé len tak jej dať pocickať. Na obed zjedla hustú zeleninovú polievku, ovocie a teraz jedla chlebík vo vajíčku, natrhaný a dala som jej to na jej jedálenskú stoličku, tak spapala aj vypila 3dcl čajíku chvála Bohu...taká som rada, fakt už je to snáď na lepšej ceste...doma je doma...v nemocnici tak jedla akurát vianočku, chlebík, polievku...po tej infúzií to bolo lepšie...len to pitie akoby len večer bola smädná to vypije aj naraz veľa, ale celý deň bojujeme s pitím...
Pusu vytieram čučoriedkami - zaváraninou...tak je to v oveľa lepšom stave ako po vodičkách, genciáne a tak...tak som rada, že "babičkovské" recepty viac pomáhajú...boli sme v ZV
Fuu, tak prežívate perné obdobie. Som predtým čítala, ty si mala nejaké problémy počas tehu? Vyšli Ti zlé genetické testy? Verím, že maličká sa čoskoro uzdraví. A na ten herpes na bradavke si čo dávaš? Zovirax? Tak vlastne ju z toho prsníka nemôžeš ani kojiť, však? A máš dosť mliečka? My tiež papáme viac-menej len z jedného, ten druhý stále odmieta, a už sa mi v ňom tvorí málo mlieka, kojím z neho len v noci. Cez deň nič. My máme teraz blbé noci, malá sa budí už viac ako dva týždne aj 8 krát za noc. No ale to všetko patrí k detičkám, oni nám naše starosti všetky vynahradia. Ich nádherný úsmev a objatie...
Katka, aj nás očkovali, len teraz 6.9. druhú diteperku. (my to máme posunutú kvôli očkovaniu proti TBC) a nemáme na vpichu žiadnu hrčku. Ja som jej dala čípok paralen, keď sme prišli domov. Nožičku som jej (ale len pri prvej) natrela octanovou masťou a teraz som jej ani nenatierala, našťastie sme to zvládli v pohode. Ak má tu hrčku citeľnú a aj ju to bolí, tak radšej s tým choď k dr., aby to nebola nejaká reakcia na očkovanie. A čo papáte okrem mliečka? My sme dnes mali brokolicu s mrkvou, som bola prekvapená, ako veľmi jej to chutilo, zjedla riadnu dávku...
Pekný večer
Ahojte dievcata,Janka,tak nieco taketo by som nechcela zazit.aj pre malu Laurinku to muselo byt tam hrozne.moct byt len v jednej izbe,s ifuziami...ty si tam s nou aj spala????snad sa uz coskoro uzdravi,chudatko malicke. 😢 😢 ale doma sa postupne zotavi.
Monika aj my mame teraz take cudne obdobie,mala vobec nespinka.je to dost unavne,lebo aj cez den sa treba starat a aj ine veci porobit. ale ved raz to prejde.
prajeme vam dobru noc. 🙂
monika ona papa uz toho vela.na desiatu ma ovocie,na obed zeleninu a aj mäsko,neskor papa kasicky. 🙂 🙂 takze uz pomaly vsetko.a ked niekto cosi je,tak musi aj ona ochutnat,pravidelne s nami ranajkuje a musime jej do ruciciek dat rozok a cmula si ho. 🙂
ju ta hrca neboli,ale je ju dost citit.dufam,ze to bude naozaj len z ockovania a nie nieco ine. 😒 😒 pojdem radsej k doktorke.ozaj a vy davate este vigantol,kedd boli s nim teraz tie problemy???
Monika - prsníky mi už dnes sa doliečili, dávala som si aloe vera...super liek...malá je už ako tak v pohode, výsledky sú v poriadku tak som rada, len neviem z čoho to všetko potom bolo, či fakt teplota takto "vyšla navonok" asi...kojila som normálne, pretože som si to ošetrovala...a keďže iné nechcela bola som rada, že papá aspoň z cici...ale dávala som tiež len z jedného, ktorý už bol na ústupe - vyliečený, s bolesťou, ale predsa - musela som...
Moni brokolicu aj naša malá miluje, asi preto, že aj my ju aj ja aj mm máme strašne radi 😉 tak sa tešíme s Vami, že ste papajkovia
Kati áno-spali sme tam dve noci od piatku do nedele, nikdy by som ju v "tom" nenechala sama, podľa zákona má rodič právo do 6-roku veku byť v nemocnici s dieťatkom a tak či tak by som nástojila na tom, keby to aj v zákone nebolo, že ju tam samu nenechám 😉
Janka, teším sa, že Laurinke je už lepšie. Aj Tvoje bradavky sa určite rýchlo zahoja a už na to obidve ani nepomyslíte. 😝 Dnes bolo krásne, tak sme boli s malou cele poobede von. Potom sa riadne napukala ryžovej kaše, po kúpkaní sme sa nakojili, tak som zvedavá, koľko vydrží búvať 😀 Dúfam, že aspoň do 22,00, kým skončí ordinácia 🙂 Idem rýchlo žehliť, lebo sa na mňa z gauča škaredo usmieva veľká kopa prádla ☹ Prajem slnečný zajtrajší voľný deň.
Ahojte,Monca aj ja kukam a dufam,ze aj mne sofi vydrzi.minulu noc bola kazde 2 hodiny hore.
ozaj,ze hrca na nohe je po ockovani,tak mame natierat octanovou mastou.no dufam,ze zmizne. 😒 😒
dobru noc babenky. 😎
Kati tú hrčku mala po očkovaní aj Laurinka - chúďatko Sofi, vieme o čom píšeš, ale tiež nám to obkladmi a potieraním octanom zmizlo...držím päste... a Monča malá Laurinka je papajka ako tá naša, super, sme radi...a aj za našu Laurinku, lebo konečne papá a pije ako pred tým...som taká rada baby 😉
Super, že Laurinka je už OK. Verím, že aj Sofinku už nožičky nebolia, a veselo s nimi kopcuje. Musím sa s Vami potešiť, odkedy prikrmujeme zeleninkou, tak kakáme každý deň. Ako málo mi stačí k šťastiu, že ? 😀
ahojte babenky,no ako sa mate??ja sa pokusam moju malu aspon na chvilku uspat. 🙂 🙂 ozaj,vy ako uspavate vase deticky???prajeme vam dobru chut pri obede a pekny dnik. 😎
Ahoj Kati, si "zaťala" do živého. Akurát dnes som polemizovala, čo idem ďalej s malou robiť. Nechce spať v postieľke ani za svet. Cez deň spí v kočíku na balkóne, alebo sme von. A večer sa musíme uspať na rukách! (toto som u staršej dcéry nepoznala). Akonáhle ju položím do postieľky, plač... Takže spáva s nami v posteli. Aj teraz som ju akurat uspala. Tam ju nemusím ani hojdať, stačí, že si ľahnem vedľa nej, ona ma drží za vlasy alebo tričko (čo zachytí) a zaspinká sama. Keď ju preložím do postieľky, tak sa zobudí 😝 Len sa bojím, čo bude ďalej, keď začne riadne cestovať po posteli, aby odtiaľ nespadla... A vy ste ako na tom?
ahojte babule, sme boli od 16.-19.9. na výlete v Ostrave...už som potrebovala zmenu a aj Laurinke a Mattimu to prospelo boli sme v ZOO Zlín - no nádhera fakt to stálo za veľa a potom v sobotu na leteckých dňoch NATO v Ostrave letisku...super fakt...
Kati našťastie pri Mattim som ho musela čičíkať na rukách kým nezaspal teraz pri Laurinke - tá sa nechce čičíkať, ak nezaspí v jedálenskej stoličke ako opäť dnes tak keď je unavená ľahke alebo si príde ku mne sadnúť zadrieme a úplne chce aby bola v postieľke a nie čičíkaná...som rada, pri Mattim ma boleli kríže jak fras..
Nechcete niekto originál ADIDAS súpravku pre bábiky? Mám a inzerátoch...kúpil ocko zle veľkosťou...ale je prekrásna fakt...hm?
Prajeme krásny dník
Ahojte baby,ako sa tu mate???u nas to je dost na prd,mame Sofinku choru. 😒 tak sa liecime.a este stale nemame ani jeden zub.!! 😠
Monika aj u nas je to takto s uspavanim,ale mne ani v kociku nechce spat.a predstavte si,ze v kociku sa uz vie aj sama posadit!!mame ho na lezato,ale ona si sadne a sedi ako maly stlpik. 🙂 🙂 uz som ju dnes dala do ohradky,dala som jej tam hracky a predstavte si,uz je tam pol hodinu a je vrcholne spokojna. 🙂 🙂 tak pevne verim,ze to tak bude aj po ine dni.
prajeme vam pekny slnecny dnik.vraj ich uz nema byt vela. 😢
jani a aku supravicku mate????
Kati - nech tie chorôbky pominú, ja prajem všetkým detičkám len a len aby boli zdravé, keďže som si to teda v poslednej dobe nejak "užila" tie chorôbky a tak...ale to každá mamina asi by bola najradšej keby bolo dieťatko zdravé...vidíš Kati, super tá ohrádka, proste u detičiek treba stále vymýšľať, ja napr. aj "schovám" pár hračiek na určitú dobu (potom ich vyberiem a je hotová, z toho aké má ona hračky)
túto Kati vo v. 74 a 80 adidas cena je dosť vysoká, no predávam to švagrinej tak ak by ste chceli-mám ich obe u seba na SR takže by nebol problém
😉 a aj ten šilt a ponožtičky zn. reebok sú to všetko originály. Sú to krásne vecičky, ja by som to aj pre Laurinku v tom väčšom vzala, ale máme toho veľa nestíhame nosiť a potom nemáme nikoho kto by to od nás tak na obrátku bral na donosenie 😉
Ahojte, konečne sme zaspali... Takže aspoň chvíľu mám pre seba. Včera som si navarila aj na dnes, aj som poupratovala, tak dnes mám taký light deň. Katka, my sme už v ohrádke dlho. Niekedy sa tam prehrá alebo "pregúľa" aj hodinu a niekedy tam nechce byť ani chvíľu. Ale snažím sa ju učiť, aby si tam zvykla. Mám ju v kuchyni, tak keď varím, aspoň ma vidí. Alebo to potom prestriedame s jedálenskou stoličkou. Tiež neviem, čo by som už vymyslela, aby som ju zabavila. Stále by bola najradšej na rukách. Ani nám zatiaľ zúbok nevyšiel, zúbková víla sa k nám neponáhľa 😀 V noci je to stále rovnaké, budí sa každé 2-3 hodiny. Papať nám chutí, to sa tešíme, je z nej riadna bacuľka 🙂 Ozaj, boli sme na krvičku a už máme dobré výsledky! Už sa nám upravil bilirubín aj železo.
Sofinke prajeme skoré uzdravenie. A čo vás trápi? Sopliky? Máte aj teplotu? Jani a Laurinka je už fit? Janka, tá súprava je fakt pekná, len my máme vecí plnú skriňu, my dedíme veci po sesternici. Takže máme adidas ružové súpravy až dve.
ahojte,no Monika moja pre istotu nespala vobec. 🙂 nasa mala uz papa fakt hoc co,ale sa mi vidi,ze nejako malo.a potom v noci to statocne dohana. 🙂 🙂
Mala kycha,kasle a aj sopliky ma. ☹ zatial mame davat iba homeopatika a ak sa to zhorsi,tak ATB.to je hrozne,ma pol roka a uz 3x je chora.neviem cim to bude,ved ju aj obliekam primerane pocasiu...
Chcela som aj ja pre malu nejake znackove vecicky,lebo ziadne nema.veci mame aj my az az,ale ked sa mi nieco zapaci,tak nam pribudnu do zbierky. 😀
Ahojte maminy.Čo nám to v tej porodnici narobili stími detmi.Aj tento my nechce spať v postielke len v kočíku a večer to je boj kedy zaspí donedavna to nebol problem no teraz položím a plač až kím ešte nevypije čajík nezaspí no nieked to je aj hodina a v noci cestuje ku nám lebo sa len mrví a mrnka aked ho dám tak ho chitím za ručku a hned spí....My sme v ohradke už 3t a celkom no vydrží tam asi 20m potom v kresielku chvílu a potom len ruky....takeho maleho krikluna mám.Začali sme s príkrmmi mrkvička, zemiačik a dnes bola brokoliza no zatial len po 3dnoch ina zelenina.No neviem ako je to s ovocím a piškotami.poradte mi ako to mám kombinovať či aj na desiatu možem mu dať ovocie a na obed zeleninu.skušala som aj kašu večer ale my ju nechce....ake vy dávate?
Kati-kamoškina mala bola chora ked jej išli zubky...prajem rychle uzdravenie....
Inak dnes som si všimla že ako keby mal niečo s hrdielkom ako keby chripel...no uvidíme ked sa zobudí...
ahojte maminy...
Lenka malý Markus je nádherný, ako všetci ostatné miminká...rastiete ako z vody všetky 😀
Ako sa to dobre číta moje, že ohrádka, sedím, ležkám a tak...no naša Laurinka je poriadny lumpík, včera 22:30 a ona nie a nie spať, len chodila chodila a prenášala raz také vedierko, raz také, potom misky, na kreslo 10x bleskovo vyliezla, pár krát na gauč a behom dolu riťkou-nôžkami...no radosť, človek oči na stopkách a ona nie a nie unaviť sa...aj si lažkala na pár sekúnd, no pokračovala v lumpovaní, idú nám vrchné stoličky dve naraz a dolu som spozorovala prvý očný a stoličku - nafúknuté ďasienka, tak sa nečudujem, že je tak akčná...chúdenko, ona tie zúbky strašne citlivo prežíva a najhoršie je, že by chcela stále cici a to je veľký jedák, ak chvíľu počas dňa nejeme tak je dobre 😉 mne je len ľúto, že jedno dieťa mi je akosi priveľa 😀 a druhé málo 😒
...ako píšete aj my toho máme tak veľa na nosenie, že nestíhame nosiť...súpravku nevadí, to bola len ponuka... 😉
ahojte babenky. 🙂 Lenka aky je uz Marcusko iny,stale sa ti meni.ja davam malej na desiatu ovocie a potom na obed zeleninku.zvykla som na veceru kasicku,ale teraz davame na olovrant,lebo vecer mi spapa len mliecko.aj Sofi velmi tazko zaspava.a nikomu nechce zaspat iba mne a aj to na rukach. 🙂
u nas je veselo,aj ja a aj mala sme chore. 😒 😒 tak ani von nemozeme ist..ale dojde sestra z rakuska,tak sa aspon nebudeme nudit.dufam,ze do stvrtku budeme zdrave,lebo mame ist na navstevu do Pliesoviec. 🙂
ozaj Leni,ako robi Andrejcakova v piatok???
majte sa pekne. 😀
Kati Andrejčáková už robí? Alebo len v Dudinciach či ako? Lebo ja som k nej chodila a čakám kedy nastúpi tu v Hontianskych Nemciach...nechcem ísť k zastupujúcemu doktorovi...
Liečte sa - skoré uzdravenie prajeme
Ahojte....No veru meni sa riadne ako aj sofnka....Jasne a to ovocie si davala tiež každy den ale to alebo ked už jej nič nebolo so zeleniny tak si dla aj ovocie v ten isty den?tento tak všelijak že aj na rukach j v postielke ale musí sa trošku vyrevať a napiť čajíku....No robí vo štvrtok od 13:00-15:30 a v piatok od8:30-11:00.....Ja sa chystám v piatk alebo vo štvrtok ešte nevieme....
Ahojte, ako pozerám, alebo čítam 😀 všetky máme vydarené detičky, čo sa týka zaspávania. My sa tiež uspávame len rukách. Ináč strašný plač, aké sú tie detičky múdre, vedia ako na nás 🙂
Lenka, aký je malý zlatunký... My tiež papáme kašičku na večeru. Najprv som jej dala Nutrilon ryžovú instantnú kašu a teraz som začala kupovať Hami (už sme mali banánovú aj vanilkovú) do vody. Veľmi jej chutia. Ovocie sme skúšali banán a jablko, ale nemali sme veľký úspech. Napodiv, viac jej oveľa chutí zeleninka.
Jani.Ona robí už asi rok v dudinciach a do nemiec nechodí ani neplanuje......

Ahojte, už som tu dávno nebola, lebo akosi nestíham... Aj nás trápia zúbky, v noci poriadne nespinkáme, chováme sa aj 5x za noc. Už som začala aj prikrmovať, cez obed zeleninka, večer ryžová kaša, vraj ju zasýti. No nás celkom nie, budú sa rovnako... Mrkvička so zemiačikom jej zatiaľ chutia, otvára pusinku ako vtáčik 🙂 Takže zajtra náš čaká karfiol, brokolica atď. Janka, verím, že Tvoja Laurinka je už zdravučká a Mati si už zvykol na škôlku. Katka, som čítala, že aj Sofinku mordujú zúbky. My už máme ďasienka naliate, ale to môže trvať ešte aj mesiac, kým sa prerežú. Takže ešte si asi užijeme... No ale čo už, aj to patrí k detičkám. Lucka už zarezáva v škole, len sa z dovolenky vrátila prechorená (zmena teploty, tam všadiaľ klíma, tak sa to už na nej odzrkadlilo). Tak neviem, či s ňou v pondelok nepôjdeme k doktorke. Dúfam, že od nej neochorie malá, no čo už.... My sme mali tento víkend v BB Radvanský jarmok, ale keď že nám počasie "prialo", tak sme v piatok len prebehli cez mesto, ale nemali sme z toho nič, lialo ako z krhly. A vy čo máte nové? Teším sa , že sa ozvete, všetky vás pozdravujem a detičkám posielame s Laurinkou veľkú pusinku. CMUK...