icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

lienkad
autor
7. mar 2010

Ahoj Katka.No jasne že si možme tykať....

kozorozec27
9. mar 2010

Katarina...predstav si,dnes sme mali take mensie komplikacie.mala som ist este do siah na ctg a ze malej bilo velmi rychlo srdiecko.tak si ma tam chceli nechat,ze mi musia spravit cisarsky.ale lezala som cca 30 minut na chrbte kym robili ten zaznam,tak mi bolo pekne blbo a mali tam totalne teplo....a lekar uz hovoril take veci,ze nam mala zomrie a tak..tak sme rychlo sli do ka,kde nam nastastie povedali nieco ine..a ani som tam nemusela ostat.a ten primar je super.tak vo stvrtok mam dalsiu poradn. 😀 😀 a ako sa mate vy???vsetko je bez problemov???

kozorozec27
9. mar 2010

prepac,az teraz som si vsimla,ze som sa uz predstavovala. 😀

lienkad
autor
9. mar 2010

Fíha tak to si musela zažívať šoky......neviem si predstaviť seba v takej situacii.....To čo su za doktorou v tích Šiah......no rmalne sa začínam báť.....neviem ja som ho ešte nevidela ako sa vola?To na porodnici?

lienkad
autor
9. mar 2010

No inak my sa mame fajn....zatial bez komplikacii......No cely den som stravila na pc kvoli vybave?Nemam ešte nič kupene tak hladam a na buduci tyžden bys om chcela objednať len ja som tak trošku nerozhodná osôbka že stale vaham nad vecami....

lienkad
autor
9. mar 2010

Inak čo je to ctg?Ja idem vo štvrok tiež do krupina na prietoky a na sono a dufam že my konečne potvrdí pohlavie lebo ma.....Aj ty pojdeš na sono k andrejčakovej o 14:00?

laurajana
10. mar 2010

ahojte babule...tak čo sa týka pôrodnice v KA - dr. Kokošová - vrchná sestra super, kolektív tiež, primár Bolgáč tiež, ale také mená ako dr. Vlachovská a setra Gondová - tie by mali z kolektívu vylúčiť, ak chcú mať pozitívne hodnotenia tak preto. Vlachovská je skôr mäsiar ako doktorka a Gondová by už mala doma pofajčievať a nie sa starať o rodičku...bože chráň ak si človek po prvom pôrode povie, že nepotrebuje nadštandard a manžela pri pôrode, pretože potom ak lapne tieto dve, má pôrod na ktorý nikdy nezabudne, fakt do smrti. Ešte že sa malej nič nestalo a je zdravé a krásne dievčatko, inak by pre mňa aj pravidlo zabiť nebolo zákazom fakt...tieto dve mi tam jednoducho nesedia. 😉 Ďalej čo sa týka - keď rodíte v lete - august 2009 - kedy vonku ortuť teplomera ukazuje cez 30°C teploty, v izbe bez sieťok proti komárom a hoci sa sprchujete každá chvíľu počas týždňa, ani po pôrode čo ste tam Vám neprezlečú ani raz "upotenú" posteľ...fuj...hnus...ešte že sa človek vystrojil podložkou pod seba, sprchoval sa každú chvíľu keď nekojil alebo nemal návštevu...teda poviem Vám spomienky na tento pôrod skôr preplačem ako sa usmievam

laurajana
10. mar 2010

kozorozec27 si predstav, že to čo si ty zažívala v Šahách...srdiečko rýchlo bilo a tak...toto som ja zažila tesne pred pôrodom - nielen mne ale aj malej vykazoval CTG prístroj strašnú alternáciu oziev a vieš čo spravila sestra? Pokrčila záznam a povedala, zopakujeme si to o pol hodinku...teda - som krava, že som ju nezažalovala fakt... keď na druhý deň tam bola sestrička vrchná Krkošová (som sa jej pre dobro po pôrode len opýtala, že prečo to tak hučalo a zaznámenávalo takú aretáciu - presne mi povedala to čo Tebe v Šahách - problém so srdiečkom aj u mňa aj u malej...a to som mala ešte dobre dlho od pôrodu bolo sedem hodín večer, pôrodné bolesti som mala preukrutné od obeda - o pol noci ma na prosíkanie dali na pôrodnú sálu a len tak ma "povzbudzovali" že keď prídu kontrakcie - tlačte - a keby som bola taká rodička, že zatlačím a porodím, neviem kde je dieťa ☹ ) a porodila som o 2:45 takže som si pôrod riadne odplakala, odprosila...o pomoc...no pomoc bola taká (čo ste sa zbláznili, hádam to prežijete nie?)

laurajana
10. mar 2010

CTG

Návštevy u lekára v poslednom mesiaci tehotenstva budete mať jedenkrát do týždňa. Okrem pravidelného zváženia sa, zmerania krvného tlaku (TK) a vyšetrenie moču na prítomnosť hnisu, cukru a bielkoviny, vás lekár vyšetrí aj vaginálne, aby zistil, či krček maternice je už pripravený na pôrod alebo nie. Samozrejme sleduje aj to, či vám veľmi neopúchajú nohy, popočúva ozvy plodu, poprípade urobí si kontrolný ultrazvuk. Obvykle od dokončeného 38. týždňa tehotenstva vám bude robený tzv. monitor alebo kardiotokograf (ctg). Jedná sa o 20 minútové monitorovanie oziev plodu a činnosti maternice. Všetko sa to zaznamenáva na špeciálny papier. Natočený záznam vám lekár zhodnotí. Ak máte rizikové tehotenstvo, tak vám monitor môže začať robiť skôr ako v 38. týždni tehotenstva. U dvojičiek to môže byť už okolo 34. týždňa tehotenstva, alebo aj skôr, pokiaľ si to zdravotný stav vyžaduje.

kozorozec27
10. mar 2010

lahoj lenka,jasne,ze zajtra idem tam na sono. 😀 tak sa znova stretneme.to ctg su take pasy,s ktorymi pocuvaju dietatku srdiecko.ved uz onedlho aj ty na to pojdes.tak snad uz povedia co cakas.potom mi musis dat vediet.ten primar sa vola bolgac,ale fakt super doktor. 😀 a uz si nieco objednala????

lienkad
autor
10. mar 2010

laurajana...Ďakujem za troška si ma povzbudila ale aj vystrašila s tím pôrodom...no Vlachovsku pozna aj moja mamina a tiež vraví že je riadna mrcha nechala ju v bolestiach sa prechadzať po schodoch až pokím si nelahla na postel a potom zistila že rodí pokím prišiel doktor tak som bola už na svete iba prestrihol pupočnu šnuru a bolo....No nechali ju holú v asi dve hodiny na posteli až kím nepoprosila jednu upratovačku čo tam prechadzala aby jej doniesla perinu bola jej ukrutna zima....No vraví mamina že určite sa to tam zmenilo a že Vlachovska nieje taka mrcha no budem sa modliť aby som na nu nenatrafila.....

dufam že moj prípad prebehne rychlo....
Dík za to vysvetlenie čo je to ctg.....

kozorozec27
10. mar 2010

laurajana. to fakt bolo tak strasne???tak ja dufam,ze nevychytim pri porode prave tie dve.ale aj moj priatel chce byt pri porode,tak to bude hadam lepsie.ale som rada,ze nerodim v auguste v takom teple.v marci to je este pohoda. 😉 a si nerodila s epiduralkou????

lienkad
autor
10. mar 2010

Katka.No ešte som nič neobjednala čakam na priatela a a v pondelok chcem už objednať.......

kozorozec27
10. mar 2010

aj my este musime objednat kolotoc a hniezdo do postielky...no a teraz sa uz fakt bojim porodu..myslis,ze v ka to je fakt take strasne?????

lienkad
autor
10. mar 2010

ja neviem prvy krat počujem ....no myslím si že je to individualne že možu nastať komplikacie, no ta vlachovska je mrcha ked aj moja mama pri nej rodila a to pred 23rokmi.....No že ostatne sú super....Tak neviem...

Ja idem objednať http://www.prisababy.sk/prisababy odtialto myslím že cenovo sú najlepšie hniezda alebo cele sady do postielky.....

kozorozec27
10. mar 2010

tak kuknem aj ja...a ze ta vlachovska odrodila aj mojho priatela,tak jeho mamina bola s nou velmi spokojna....tak dufam,ze my budeme mat lepsie spomienky na porod.ale teraz sa este viac bojim. 😢

lienkad
autor
10. mar 2010

Aj ja no nech to mame za sebou....No možno je taka ako sa vyspí.....idem variť šošovicu tak zatím papa..

laurajana
10. mar 2010

rodila som bez epi aj prvé - bolo to v pohode, pri pôrode bol aj mm, nakoľko sme mali doma 3-ročného synčeka, k pôrodu druhému nešiel, keď počul čo sa dialo doteraz ľutuje...ale to bolo aj tým, že by som ho nebola ani stihla volať a viem, že by to len tak na rýchlo tie dve mrchy neboli dovolili...

lienkad pozdrav maminu a povedz jej, že keby som chcela byť zlá - napíšem hnusne aká je dr. Vlachovská mrcha...určite sa k lepšiemu nezmenila...ak môžete zaistite si k pôrodu dr. Bolgáča...určite chlap je k žene viac citlivý ako žena a hlavne táto...odborníčka...hnusaňa

Babule ja som Vás nechcela nastrašiť...len sa podeliť o skúsenosť s danou dr. - určite ako kolektív ostatných sestričiek a doktorov, ale je pravda, že 100 ľudí - 100 chutí, mám kamošky, ktoré majú či viac či menej rokov, rodili pri inom dr. ako je Vlachovská a tiež hovorili, že je to individuálne asi "ako si s kým sadnete" so mnou Vlachovská a Gondová komunikovali v pohode a keď prišiel pôrod tak boli ako také sršne - pretože jednoducho ma nechali neskutočne dlho trápiť a vraj "čo som si pomedzi kontrakcie nepospala" že som vyčerpaná - tak som im hovorila, že pred takou čo to v takých bolestiach dokáže by som sa sklonila...fakt

dr. Vlachovská mala zlý pôrod, pri nej sa vyvŕšili a teraz to ona takto vracia späť

lienkad
autor
10. mar 2010

pozdravím ju a budem sa modliť aby nemala službu......V pohode aspon poznáme aj iný názor na pôrodnicu a čo sa týka personálu a prístupu......Ale určite si ma neodradila.....

laurajana
10. mar 2010

nie nechcem odrádzať ostatní kolektív - klobúk dolu ale tieto dve to tam kazia...zbytočne si myslím 😕 tak príjemné tehuľkovanie babenky, žiadne strachy, keď som to čo som prežila ja a moja malá bude všetko ok...nebojte...to len ako info som sem pustila, aby si každý nemyslel, aké je všetko v KA úžasné

dokonca aj iných dr. ako očný, kožný a pod. máme mimo KA - lebo tu je to otras...ešte že je tu dobrý detský dr. Olej, aj keď ako-kto má na neho názor

lienkad
autor
10. mar 2010

Tak s tím očným a kožnou máš pravdu chodila som k nim a nikdy viac taký nevzdelaný a úplne nevedia určiť správnu liečbu...

kozorozec27
10. mar 2010

ale je dobre,ze tu nie su len pozitivne nazory....ved pripravit sa treba na vsetko.ozaj a Andrejcakova nezvykne byt pri porodoch????

lenka aka bola sosovica???

lienkad
autor
10. mar 2010

ved ano treba sa na všetko pripraviť....že vraj býva keď ma službu,,,
Dobra bola s dobrým udeleným mäskom....

Od rana ma nejak prehaňa na zachod a od žalutku my je tak divne...

monka1305
10. mar 2010

Ahojte, baby, citam vase prispevky, som zvedava ako nam to vsetkym dopadne ... Katka, Ty z nas pojdes asi prva, tak nam das najcerstvejsie info. Aj ked kto vie, mozno ta predbehneme 🙂 Aj ked mam termin az 2.4. Tak by som este mohla vydrzat!

kozorozec27
10. mar 2010

joj lenka,aj ja by som si dala. 😝 tak dufam,ze bude mat,ked pojdem rodit.ale to sa da vybavit,aby bola pri porode,nie????len to cosi stoji...z coho ti moze byt divne???snad to nic nie je a prejde ta to.

ahoj monka,no vyzera to tak. 😀 dufam,ze to bude uz coskoro,nech to mam za sebou.jasne,ze dam vediet.a co cakas????

monka1305
10. mar 2010

Podla sona cakame dievcatko. Jednu velku slecnu uz mame doma. TAkze ja s dcerou sa tesime asi viac ako ocko 😀

kozorozec27
10. mar 2010

ten by sa viac potesil chalanovi????aj my budeme mat babu,uz sa jej nevieme dockat. 😀 a aj ty chces rodit v ka????

lenka a som zvedava,co budes mat ty. 😀

monka1305
10. mar 2010

Ale v podstate to je jedno, len nech je zdrava a nech vsetko dobre dopadne. Pravdepodobne budem rodit v KA. Vas primar je mojim lekarom uz 15 rokov. Takze urcite by som chcela rodit pri nom, plne mu dôverujem 🙂

lienkad
autor
10. mar 2010

Ahojte kočky.....No už ma neprehaňa aspon zatial asi pomohla smecta, no žaludok mam taky plny že až asi si dam sodu ked sa vygrgam tak my je lepšie....
No slečny ja by som chcela babu, no zajtra dufam že sa to dozviem už naisto.....

kozorozec27
10. mar 2010

ale neboj,uz sa urcite ukaze. 😀 tak fajn,ze ti je uz lepsie.mna hrooozne boli chrbat a chcem sa uz okupat v teplej vode plnej peny.... 😅 .uz nech porodim