Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
Kati budem rada...sondujem po niečom, ale to by sme potom cez IP dobre? 😉 Len sa nezabudni opýtať...
@lienkad Leni to niektoré detičky asi tak jednoducho majú...Váš miluje ovocie-zeleninu (výživky a tak) a náš 4-ročný Matti to ešte ani neochutnal...teda áno ale keď bol miminko od roku ho "nejak všetko bije) 😒
Ahojte.Včera sme boli u neurologičky a na rehabke a pochvalila nas neuro. že sa to zlepšuje a že sme v popredí pred inymi detičkami no zakazala nám behať ani len stať.....A rehabilitačna sedieť tak ležíme na chrbte na bruchu a potom sa jedujeme no trošku sedkať dam čo už ked je zlostny........Dala nám novy cvik lebo si všimla že bruško ma vypukle v jednej strane viac čo ide od chrbatika...tak plačeme ako keby ho rezali no musí vydržať......
Čakam vysledky s toho steru a nič....Včera som mu kupila bebu normlnu vyskušame lebo po tom sunare to bola hroza v noci cez den ho len bruško bolelo a do ritki 3krat denne aj v noci no dufam že to bude ok......
@lienkad jupí ja sa tak teším, za tú pochvalu...presne vidíš a druhí by Ťa priam "nútili" stavaj ho, nech si sadne...to poznáme...super, moja taká som rada...za každú pochvalu...ste šikulkovia a na tom má zásluhu aj tá najlepšia mamina na svete akou si ty, fakt...nebolo by aj Vám probiotikum nejaké nepýtala si sa?
my sme zas na 39 boli ráno, tak sme leteli k Olejovi a sme na ANT Augmentin+pamycon+BioGaiu ako probiotikum, v stredu na stery a poprípade na imuno testy, či nemá oslabenú imunitu, či by ju nebolo nejak podporiť v tom aby ju mala nejakou liečbou. Vieš tie teploty môžeme mať aj od zúbkov, ale už 3x po sebe a tak vysoké, ja už ani plakať nevládzem, fakt 😒 držte sa zlatíčka, veľa zdravíčka a síl k novému cviku...mamina si najúžasnejšia čo robíš pre svoje miminko fakt...všetky mami na svete, ktoré svoje deti nadovšetko milujú a robia pre ne maximum by mali byť odmeňované 😉
Babyyyyyyyyyy mame prvy zubok!! 🙂 🙂 myslite,ze mala bola kvoli nim taka prechorena???
Lenka tesime sa s tebou.Beba pomohla???
Jani mi mame naordinovane take iste lieky ako vy. 🙂
prajeme skore uzdravenie 🙂
@kozorozec27 Kati asi chodíme k rovnakému dr. asi má v tom mániu 😒
Blahoželááááááááááááááááááááááme k zúbku
Ahojte.Ďakujem Jani no tie probiotika sme už v brali BioGaiu na hnačku a prešli sme s toho na zapchu no po väčine sa berie len po ant. no mali sme ju a rozmyšlam že ak nezaberie beba tak zas dame...Zajtra mam volať za vyte tak sa popytam....No chudatko malinke vytrpí si dosť a s nou aj ty ale ťa obdivujem aká si silna a zvladaš to. Podla mna je to zo zubou aj u Vas aj U Katke..
Kati blahoželame..tak vydiš vravela som ti že idu zubky......Beba neviem či pomaha no dufam že pomože, lebo do teraz mal Ha-čkove a teraz sme dali obyčajne.....
Ahojte.Tak vyter aj rozbor mame ok vďaka bohu....No babeny asi sme si to privolali od Vas....rano vstaneme a mali kašle a vkuse kychal a teraz už mame 37, 5 a soplíky. takže fajn ešte že mame nurofen a čapíky......No volala som dr. no ešte vdety nemal zvyšenu no že to nieje take zle že može mať kašel zo soplíkov tak v piatok mame prisť ak sa to nezlepší....
ahojte divcata,
Lenka tak ste uz aj vy chori????nam je uz nastastie lepsie,mala je ako certik. 🙂 🙂
Jani,mi sme uz konecne douzivali antibiotika,tak pojdem s malou trocha vonku.
u nas je moja sestra,tak nas chytila upratovacia mania. 🙂 🙂
prajeme vam pekny den. 🙂 🙂
Ahojte babeny, pozeram, že choroby sú v plnom prúde. My pokračujeme šiesty týždeň s odsávaním.... Už to beriem ako súčasť života ☹ Tento víkend ideme mať perný, môj drahý má narodky, takže oslavujeme... Musím upratovať, variť, piecť.... a po oslavách zas upratovať 😀 Baby, dávate deti už do fusakov? Ak áno, čo im potom obliekate? Pekný predĺžený víkendík....
ahojte babenky,
Monca mi uz davame malu do fusaka..aj ked svieti slnko,fuka dost studeny vietor..ja jej davam aj zimnu bundicku..ved predsa je prechorena,tak radsej. 🙂
Neviem co je s nasou Sofi,ale je ako maly cert..stale vymysla. 🙂 🙂
prajeme vam pekny zvysok vikendu
@kozorozec27 Kati neboj, druhé bude pokojnejšie...u nás to tak je, Matti bol pokojnejší, Laurinka ako vystrelená z Marsu 😀 ...zas sú nachladení, zajtra idem s malou na kontrólu a neviem, neviem, či aj Matti pôjde do škôlky, dnes som ho ako zlá mama vyslala a medzi dverami ma napadlo, že majú prázdniny 😀 😀 😀 sa nečuduj ani, keď stále máme patálie zo zdravím, že mi to už nepáli nejak 😝 😀
@lienkad veď to na jedno ti je to dobré ako tá BioGaia a na druhé pliaga...ja už Ti pomaly neverím na nič asi...aj teraz obaja sú zas sopľaví, nachladení, tak neviem či bude zajtra škôlka a nie tiež dr. ako s malou, budem nástojiť u malej na CRP-teste + imuno teste, lebo je to už fakt o nervy... 😒
@kozorozec27 ani nespomínaj upratovanie, pred chvíľou som bola u júloviek v našej téme a tam už majú nakúpené Vianočne darčeky, no ako mňa zdeptali, ja nemám nič, normálne ako niekedy postupne niečo, tak teraz nič, neviem si predstaviť ako to idem stíhať všetko, hlavne zvládnuť po fin. stránke...strach...lebo aj auto potrebuje darčeky "gumy zimné, tlmiče" no krása...tak by som si do neho "kopla" aj ja chcem darčeky 😀 😀 😀
@monka1305 Monča ja Ťa poteším, mne malá vydrží tak prikrytá nanajvýš dekou, lebo ten kryt na kočík čo máme skopáva, ona len behať...a to je jedno ako je unavená...proste lumpík, šinter a tak...ovšem dávame pančuchy, zimné gate, tieľko-body, tričko, svetrík, zimnú bundu, ponožky, topánočky-čižmičky...rukavičky ani za svet nechce a teplejšiu čiapočku...ach jaj...toto sme posledne nakúpili je to na ceste k nám sa teším, teším...ale radšej by mohli odísť tie choroby, lebo už šediviem pri mojom krásnom veku 😀 😀 😀
Ahojte babeny. Ako sa mate a čo ako vaše detičky si zvykli na presunutie času? Lebo tento si nevie zvyknuť a kráka od pol šiestej a niekedy aj v noci sa zobudí a má problém zaspať, no možno je to zúbkami..... 😉
To zapekanie stále pretrváva a uý som s toho na nervy skúšam ho vytrápiť aby viac potlačil no žiadna výhra.....
A k tomu ešte toto skoro tyžden my nechce žiadne príkrm ani ovocie ani zeleninu len mlieko.....Stretli ste sa s tím?
Aj ja davam do fusaku a obliekam ho body,mikinu a zimnu bundu a pančuchy a hrubšie tepláky.My chodíme von len keď chce isť spať lebo by mi tam dlho nevydržal to by som musela tlačiť pred sebou kočík a jeho na rukách......
@lienkad Leni ja som to mala doma, Mattiasko bol do 15 mesiaca kojený a tak aj potom prešiel napr. na krupicu a iné mi vôbec nechcel, doteraz ho berú dr. ako múčno-mliečne dieťa a vraj máme byť radi, že nám je aspoň niečo a ja sa Ti tak katujem...dr. nám po vyšetrení odbornom povedala, že jednoducho to má v "mozgu" zakódované, svokor bol do 9 rokoch na mlieku a mliečnych výrobkoch, tak vraj čo očakávame, jednoducho keby bol hladný a niečo mu chýbalo tak to je
prajeme Vám všetkým pekný piatok, ja som si včera navarila lokše s pečienkou a kyslú polievočku, tak dnes som si čo-to poriadila, poliala kvietky, požehlila, idem utrieť prach a potom sa venovať detičkám...jaj zas je aj Matti doma, lebo je nachladnutý, ale snáď v pondelok "rukuje" do škôlky
ahojte babulky prosim Vas neviete ci pan primar Alfnoz Bolgac ordinuje nevieme sa mu dovolat napiste dakujem krasne alebo kontakt mozno nemam dobrii
ahojte babulky prosim Vas neviete ci pan primar Alfnoz Bolgac ordinuje nevieme sa mu dovolat napiste dakujem krasne alebo kontakt mozno nemam dobrii 😉 😉 😉 😉 😉 😉 🙂 😝
Ahoj bambulka, pán dr. Bolgáč ordinuje v pondelok v nemocnici Krupina (na ambulancii), v utorok až štvrtok v nemocnici vo Zvolene na oddelení a v piatok v Novamede v Banskej Bystrici (tam je t. č. 048/4399213). Ahoj
Ahoj Jani, dnes som sa riadne pobavila, aký komentár ti dala Tvoja kamoška (asi spolužiačka, že?). Perfektné, super, úplne s ňou súhlasím 🙂
Verím, že už sú všetky detičky zdravučké a vychutnávame si posledné slnečné dníčky. My sa už pomaly tiež zbavujeme soplíkov (aj keď ešte odsávame, ale už len ráno a večer 😝 ) Zuby sa nám ďalej úspešne vyhýbajú a aj vlasy 😀 Už sa jej vrátil aj apetit, takže zas máme stále plnú pusinku. Lucka sa smeje, že Laurinka je celý ocinko, len apetit má po maminke 🙂
Katka, dávaš už malej aj probiotické jogurty (activia)? Ja som zatiaľ ešte nedala, ale nad tou activiou (buď bielou alebo vanilkovou) už premýšľam. Dnes som jej dala aj suchú vianočku. Veľmi jej chutila, len sa bojím, či tam nebolo použité kravské mlieko a to by ešte nemali papať ...
Ahojte.No my sme zatial zdravučky len tá zápcha.....Už to beriem ako raritu ......Skušame všeličo no zatial nič uvidíme za take 2dni.... ☹
Monika tak to super že sa to zlepšuje a že sa jej vratil usmev....My zas sme sa naučili tak jedovať že kričí ako s celeho hrdla...Ešte že byvame v dome 😉 Už sa plazi niejen do zadu ale od včera do predu takže na notebook až ked zaspí ... 😉
Ja mám stiahnutú takú tabuľku a tam sú jogurty a mliečne výrobky až od 9m.....
Prajem prijemnú nedeľu aj keď u nás zamračenú...... 😉 😉 😉 😉
@monka1305 ...áno bývalá spolužiačka zo základnej ešte, ale je rodáčka z dediny odkiaľ ja pochádzam a je to fakt aj v skutočnosti taká držka v dobrom slova zmysle, vždy som sa na nej tak vedela rehotať, proste má svojský humor a to je fajn...áno komentár nemal chybu. Inak som sa ŤA na FC chcela opýtať ako dopadla oslava...koláčiky a tak, spokojnosť, darčeky? Bol mm spokojný určite...ja som inak dosť nešťastná, lebo Laurinka s Mattim užívali spoločne Promethazin5 a Sinecod od kašľu (aj keď ten sinecod je písaný od 3 rokov tak fakt neviem, či tak silný sirup ona taká maličká vôbec môže - už sme prakticky druhý mesiac na liekoch, si pripadám, že len na to zarábame ☹ ) taká som nešťastná, dnes sme boli aj v kostole, lebo bola omša za svokra a keď zakašľala každý sa obzeral...tak ani neviem, či som spravila dobre ☹ ☹ sama na seba sa hnevám a neviem, či už 4x po sebe zas ísť s ňou k tomu Olejovi...je to o nervy už...
ze zruzili porodnicu v krupine to je pravda?
@bambulkabambulkova áno fakt pravda... 😒
joj :((((( skodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a pan primar Bolgac kde je teraz?
@bambulkabambulkova Monika Ti to tu krásne píše...aha
Ahoj bambulka, pán dr. Bolgáč ordinuje v pondelok v nemocnici Krupina (na ambulancii), v utorok až štvrtok v nemocnici vo Zvolene na oddelení a v piatok v Novamede v Banskej Bystrici (tam je t. č. 048/4399213). Ahoj
ahojte dievčatá, nechcela by niektorá darček pod stromček pre dcérku vo v. 12-18 mesiacov?! Ak by niekto chcel, známa neodhadla veľkosť, je im to všetko veľmi veľké a má to doma čistonové, originál zabalené...ak náhodou dajte vedieť cez IP:
Čiapka+šálik+rukavičky: 11,60 eur, veľkosť: 12-18 m, zn. next
http://www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/24/2
Tuniko-šatičky: 13 eur, veľkosť: 12-18 m next:
http://www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/23...
ahojte dievcata,ako sa mate????
konecne po dvoch tyzdnoch som tu aj ja. 🙂 🙂 mame pokazeny notebook.
Monika ja Sofinke davam uz activiu,ale len bielu.zvyknem s nou zmiesat kasicku a straaasne jej to chuti. 🙂
Baby,prerezal sa nam uz druhy zubok. 🙂 uz sa vie poriadne zahryznut do ruky. 🙂 monika,Laurinke sa uz prerezali zubky????
Janka kuknem tie vecicky,ale terau nie som doma na nasom notebooku,ale u kamosky..tak nechcem byt tu dlho.
tak sa majte pekne. 🙂 🙂
ahojte maminy, my zatiaľ nemáme žiadne zúbky, asi si dávajú načas. Aj my sme už skúšali activiu, kúpila som jej bielu sladkú (ja viem, že by sladkú nemala, ale...) ale sme veľmi neuspeli. U nás nefičí ani ovocie, len zelenina akéhokoľvek druhu, maso len občas (aj to najradšej v konzervach od hami) a večer kaše. Tak tie teda môže, tej sa vie napráskať 😀 Ale aj polievky má rada. Doktorka mi radila, aby som jej skúsila ovocie zmiešať s materským mliekom, možno jej zachutí. Ináč boli sme v poradni, máme 8730 g a meriame 68 cm. Som si myslela, že je ťažšia a dlhšia 😀 Keď ju nosím na rukách, mám pocit, že má aj 10 kg 🙂
Janka, si mi dala chrobáka do hlavy s tou súpravou (tá čiapočka a šálik) je to nádherné. Len Laurinka má najmenej 6 čiapok a štyri šále. Keď pre deti sa tak ťažko odoláva takým krásnym veciam, asi to poznáte, že?
Jani, k tej oslave, ešte aj dnes boli gratulovať svokrovci. Takže to máme rozťahané, ale z rodiny už boli všetci, ešte ostávajú kamoši. Ale ja sa teším, som rada, keď sa niečo deje. Teraz som sa vytešievala, kúpili sme novú sedačku a objednali sme si skrinky do obyvačky. My sme si už urobili Vianoce v novembri... Pozdravujeme deťúrence aj maminky, zajtra má byť krásny deň, tak si ho užite ...
@monka1305 Monči krásne Vianoce predčasné ste si spravili s tým nábytkom...verím Ti a tiež to že ste mali oslavu, aspoň si to mala také pestrejšie, že? Teda ja som za takú návštevu veľmi vďačná, najmä ak som daných ľudí dlhšie nevidela...a súpravička...presne ako my, máme toho dosť a tak som tiež dnes odriekala pár "nákupov" predsa len máme toho požehnane a nestíhame nosiť, tak aby to v skriniach nestálo zbytočne...teraz sa teším na Vianočné nákupy...ešte máme len pre krsňa a pre bratovu a inak nič 😒
Ahojte babeny.My sme na tom rovnako ty Monika a ešte niekedy zje len nejakych 5 lyžíc či ovocie alebo zeleniku či masko a chce len mlieko......Kašu večer pyjeme cez flašku lebo lyžičkou by asi veľa nezedol, lebo niekedy už spí a tak papká....
Darčeky no ja som trošku dnes bola vybavovať rodičovsku a zaroven mali v tescu super veľky kamion asi 15autami tak som hned kupila a mám pre bratovho Alexa....Poradte čo druhej neteri mám kupiť kedže máte dievky čo take sa hodilo má rok a pol inak sa volá Laura?
@lienkad Leni ten kamión dostalo aj naše krstňa od babky...že vraj to má úspech...tak verím, že si super darček kúpila..ja zatiaľ mám len pre krstňa Nikolku a pre bratovu Vanesku...pre ostatných ešte nič...Laurinke je na ceste k nám autosedačka, takže tá bude mať "predčasné" Vianoce, nejakú drobnosť k tomu, aby mala čosi pod stromčekom a ostatných doriešim. Mattimu chceme vláčiky k dráhe + nejakú dráhu, oblečka má požehnane a to mu takú radosť nespraví aj tak sa to kupuje, keď treba...tak hračka či knižka pre deti pod stromček je predsa len u takých väčších dietok ako je Matti asi na mieste...nech žiaria tie detské očká, hlavne nech sú nám zdravé a viac si nemusíme ani priať, no nie? 😉
...a čo ako darček? Ja neviem koľko majú rôčkov? Alebo sú ešte malé? Lebo záleží od veku, napr. naša Nikolka čo má 6 rokov, tak tá si zaželala maľovačky, koníka s bárbie, "litte spet šop" inak sa to píše, to sú nejaké zvieratká na opatrovnie, dá sa do dokupovať, pamätám sa že mi sme jej raz tabuľu na maľovanie s kriedou a z druhej strany bola na magnetky písmenká a čísla, kde mohla robiť slová, počítať a tak...no neviem fakt, je toho na trhu s hračkami habadej a ak je to miminko, riešila by som niečo pekné na oblečko 😉

Ahojte,
Jani ja nepoznam nikoho,ale opytam sa Kajovej mamy,mamju tam niekde rodinu.
Monika,my teraz davame Sofi do hlbokeho kocika,lebo na sportovom nemame ten vrch na kocik a nemala by som tam ako dat fusak. 🙂 Nasa Sofi uz papa takmer vsetko...mäso jej velmi chuti..aj varene,aj hippky. 🙂 ale keby mohla,papala by vsetko.zo vsetkeho musi ochutnat. 🙂
Leni,ved vas Marcusko je sikovny.ani sa nenazdas a bude sedkat.ved si pisala,ze sa uz prevaluje..
Pekny zvysok vikendu vam prajeme. 🙂 🙂