Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
Ahojte maminy. 🙂
mame my teda uzasne deticky,take male opice. 🙂
nasa mala uz nastastie zacala celkom dobre spavat,niekedy prespi aj celunoc,ale cez den nespi vobec.
Lenka aj ja sa chystam zajtra ku gyde,tak dufam, ze tam bude a nepojdem zbytocne.ty kedy pojdes???
@lienkad ozaj moja a to ti kde pichla tu injekciu???a za to sa aj plati,nie??
Ahojte.No veru su to opice,.....My máme od včera teplotu taku kolísavu že zaberie len ked ho okupem vo vlažnej vode......No ževraj byva teplota ked sa tlačia očne zubky.No ak neklesne zajtra musím isť k dr.
Kati-už mi to ustupuje ale preistotu jej zajtra zavolám 🙂 🙂
No platí su to 3vakcíny a jedna stojí 106eur dosť ale ževraj je obšírnejšia ako lacnejšia verzia.....
@kozorozec27 A pichla mi ju do pleca sestrička...... 🙂 🙂
@monka1305 Monika, akurát som poslala Andrejčákovej ospravedlňujúcu sms, a dala som si ako prvého manžela pre istotu do zoznamu, takže snáď bude "mier" nie nejak veľmi zle, lebo si viem predstaviť ako človek reáguje ak mu chodia zlé sms a popritom má nejaký vzťah a tak, verím, že sa to urovná nejak, len nech si odomňa nepýta raz dr. číslo na mobil ☹ 😉. Naša Lóra sa síce budí častejšie, no po kojo ju dávam do postieľky a spí, ešte že neprišla na to, že sa v noci môže hrať 😀
@lienkad jasné Leni, sranda musí byť, neboj chápeme sa, veď sme dobrá "partia" a tie naše šibalské detičky 😀 a čo sa týka teplôt, tak my sme si preskákali riadne a to očné nám idú len teraz, no super bola Bio Gaia keď sme ju brali bol pokoj od podráždenosti a pri raste očných je tá teplota tak 37-38 kdežto pri tých ostatných zúbkoch sme mali rapídne aj cez 40 to viete... ☹
Ahojte.Veru sme ako keby sme sa poznali od jak živa....nie!!!! 🙂 🙂 Ved bio Gaia je probiotikum a to ako že pomáha že je dieťa kludnejšie....
No boli sme u dr. lebo v noci mal až 39,8 a to nie a nie klesnuť no volala som sestričke a dal som mu čípok pre väčšie deti no zaspal, ale za hodku bol hore a 3hodky sa hral a teplota stúpala,No a diagnóza že zapálene hrdlo a aj ďasienka až ich má krvavé......Dala nám antibiotika a nurofen ambrobene a potom máme dávať probiotikum nutrolin B alebo bio Gaia.......No začínam aj ja sopliť a Tomino tiež toho už aj hrdlo....no koniec. ☹ ☹ ☹
Asi som to privolala lebo s kamoškou som si písala že ešte nebol chorý a máme to tu....
Ahojte kocky,
tak dnes som bola konecne u gyndy-stravila som u nej pol dna!!ma zacat ordinovat o 8:00 a prisla o 8:45..takze som zmeskala bus,hodinu som musela cakat na druhy a ani ten mi nesiel priamo domov,tak dalsiu hodinu som tvrdla v Sahach....no zobrali mi litre krvi..tak dufam,ze aspon vysledky budu fajn..po porode mi dr.predpisala antikoncepciu,ale tak,ze mi ani krv nezobrala..tak odvtedy mam same problemy...prve 3 mesiace som v kuse krvacala a posledne 2 mesiace som vobec nemala menzes...ze vraj mam cystu....baby co to vlastne je???musim ist kvoli tomu aj do nemocnce?????
dnes podvecer som bola nutena rozobrat uz stromcek. 🙂Sofine sa ho podarilo uz 2X ho zhodit a potom veselo obzuvala gule. 🙂 🙂a takysto aj jej tatinko stale on zakopolaj ked stal v rohu. 🙂chudak stromcek,uz bol riadne divoky,takze z bezpecnostnych dovodov uz na tento rok dosluzil 😀 😀
tak vam prajem krasny zvysok dna. 🙂
@kozorozec27 http://primar.sme.sk/c/4116621/cysty-na-vajecni... Kati ja som mala cystu na vaječníku a o prvé mimi pred Mattiaskom som prišla v 5 týždni, pretože to bolo mimomaternice, proste cysta nepustila ďalej vajíčko, bola som aj na prečisení, ale to bolo o tehotenstve a cyste, nie o cystách, cysty sa zvyknú aj samé počas krvácacia, menzesu vytrácať praskať, záleží od druhu a tak - má to veľa žien, takže je to náš údel asi...napr. švagriná mala aj 12-cm veľké a nebola v nemocnici, no teraz je mladšia než ja a je "v prechode" nemáva menzes a tak
@kozorozec27 a čo sa týka ordinovania áno Andrejčáková je super doktorka ja ju mám veľmi rada, lebo ma prijala práve v čase keď môj gyn. zanedbal moje prvé tehu a pomohla mi veľmi aj po psychickej stránke, takže by som ju za svet nedala, no je pravda, že často chodila neskôr ako mala 😒
Ahojte.Kati.Aj ja som mala cystu na pravom vaječníku a dr. mi vtedy ešte v Ba povedala že to sa zvykne prejaviť pred menštruaciou a po nej by sa mala stratiť a to som mala akurat dostať, Tak mi kázala prísť až ked mi skončia, no menštruacia sa nedostavila a 2tyždne meškala. Tak som išla znovu, lebo som sa bála.No ona že som tehu....Riadne ma to zaskočilo.No od vtedy mi ani Andrejčáková nespomínala že ju ešte mám ale ked pojdem najbližšie k nej tak sa na nu spýtam....Podla mna cysty sa neboj..... 😉 😉 😉
A čo ti Andrejčáková povedala?
@lienkad No praveze ona nic...ze to je nejaka hormonalna porucha.az sestricka spominala nejaku zabudnutu cystu....dr mi robila aj sono,no nic mi nevravela.no ja som mala menzes naposledy na zaciatku novrmbra,tak neviem uz co to je...snad o tri tyzdne na kontrolesa dozviem viac
@laurajana Jani aj ja som strasne rada,ze ku nej chodim.pocas tehotenstva som zvykla chodit na vysetrenia do Siah,ale ti doktori tam boli fakt hrozni....
@kozorozec27 a ešte niečo babule, niektorá ste tu spomínali, že Andrejčáková bude od Nového roku ordinovať v Nemciach, viete ktorý deň a ako? Nejak som si to nepoznamenala...ďakujem 😉
@laurajana Jani ja viem,ze v utorok.a to zrejme od rana..a sestricka este asi spominala stredu,ale to som si nie ista. 🙂 🙂
ok babenky, pôjdem v utorok teda na "skusy" k nej, predsa len som dllllho nebola a treba na kontroliren 😉
Ahojte babeny.My sme už vyše týždna chorý najprv zapálene hrdlo a afty na dasnách tam kde má už zubky a s toho sa mu slinkami dostalo aj na bradu a do toho teraz strašny kašel a soplíky ide ma poraziť.Horko ťažko do neho niečo napcham potom mi to vyzvracia s toho kašla no koniec......O spánku ani nehovorím už si ruky necítim lebo ako náhle zakašle tak aj veľky rev a je hore a takto dookola cez den aj v noci....Jani spomínam si že ty si raz tu písala že mala mala tiež a že ste boli v nemocnicy ake to mala v tedy išiel je s tade aj hnis?a čo na to zaberalo lebo mne sa zda že toto čo máme nezabera a šíri sa o dalej aj na spodne, lebo ich má tiež veľmi červene a dr. tvrdí že je to lepšie no ja nie som toho názoru....Mam take nervy na ňu že až lebo ked sme boli u nej minuly tyžden s vysokymi teplotami tak tvrdila že hrdlo a že dasienka má červene že idu zubky, no ja som jej tvrdila že takto nejdu zubky ked ma červene a krvave pri zúbkoch čo má vonku.Bojím sa že pôjdeme do nemocnici.... ☹ ☹ ☹ ☹
ahojte,
Lenka,snad sa Marcuskovi polepsi a rychlo ti vyzdravie.chudacik. ☹ ☹
Ked isli nasej prve horne zubky-zatial 2,tak tiez mala krvave dasienka.ale ze to preto,lebo su väcsie a prerezavanie je bolestivejsie...
snad nepojdete do nemocnice a polepsi sa mu...budeme na vas mysliet.
No dufajme že sa to zlepší od zajtra zas antibiotika tak hadam to polepší sa.....No my máme horne už riadne lopaty 😉 😉 😉 ale vyšiel mu aj jedne zubok vedľa ale je taky čudny je tak vyžšie ako tie horne ako keby bod ním mal isť ešte další nechapem to a ešte mu s toho ide aj hnis......
ahojte baby ako sa tu mate? uz som tu dlho nebola lebo nestiham .... najprv maly bol chory potom sme boli v nemocnici lebo chytil nejaky virus a teraz nas trapia zubky:( nie a nie sa ich dockat .
Ahojte baby tak ako sa rodilo v Krupinskej porodnici?skoda ze je uz zatvorena,mne sa tam pacilo🙂
@lienkad Leni afty mi ani nespomínaj, mi prišlo do plaču keď som si to tu od Vás prečítala...to fakt? Vieš čo my sme Ti to mali fakt plnú pusu a vonku okolo pusy slinkami tiež proste ako herpesy, mokvavé, pupáky, hnisavé...teda sme si s tým vytrpeli (a až teraz u alergo som sa dozvedela, že v tom čase sme mali v ústočkách črevný vírus-bacil, ktorý sa tam len tak nedostane). Určite na 100% a viac odporúčam čučoriedky, je jedno či zavárané, či mrazené...ak niekto má, popýtaj sa ak nemáš doma, nejakej susedky, či nemá...normálne som vzala jednu látkovú plienku a "drastické" to síce je, lebo to musí bolieť, ale pomôže - proste popučiť to na tých aftách v puse, je jedno či na ďasienkach, či na jazyku proste ja som jej to všetko vytierala, bolo mi jedno, že plienka bola na vyhodenie - hlavne že to pomohlo a fakt sa snažiť do neho najviac tekutín aj keď ti nepapá, tak čajík čierny, bez cukru dávať po lyžičke, striekačkou (napr. aj takou od sirupu) proste aby sa nedehydroval (naša Laurinka nám prestala nielen jesť - ju to bolelo strašne chúďatko, keď mám jeden puk v ústach ako to bolí, nie plná pusa) a prestala piť, musela na infúzie, hlavne by som náležala na dr. aby vzala stery a pomohla s aftami. Určite aj camistad gél na ďasienka pomôže (ten dezinfikuje tie sviniare čo sa tam potvorili) a na vonku som tie herpesy - vysúšala genciánovou violeťou (to ti spravia čerstvú v lekárni)...ach držte sa moja, tak ma to bolí s Vami fakt...do kelu...
@lienkad presne toto sme mali aj my Leni, tiež mi bolo divné, že prerezáva sa zúbok - ide krvička a ide hnis...no to už sme mali celé ďasienka okolo zúbkov z toho bacilu ponesené, zahnisané, tak to preto, tiež náš dr. odborník po 3x sme mali horybilné teploty a skončili sme v nemocnici, lebo nerobil čo mal...proste skús tie čučoriečky (nie je to drastické, určite to pomôže a bude spokojnejší) nám to fakt do druhého dňa (intenzívneho potierania čučoriedkami) prešlo - neklamem, poradila mi to jedna "babka" a fakt to zabralo, na rozdiel od vodičiek od dr. a pod.
Ahojte,No Janka ja keby bola ešte otvorena tak už by som tam nezavítala, veľkym oblukom sa jej budem vyhýbať teda celej nemocicy.Mám tažke srdce na ňu....
Ahojte,Leni Marcuskovi je uz lepsie????s tymi cucoriedkami sok to pocula aj ja a ked to ma uz Janka overene,tak to vyskusaj.predsa takyto cisto prirodny liek je lepsi ako vselijaka chemia...
@jankac1986 Ahoj,tak tej porodnice je fakt skoda.bolo to tam pekne vynovene a aj personal bol super.snad ju este niekedy v buducnosti otvoria. 🙂
@lubka89 lubka a kde ste boli v nemocnici????malicky este nema ani jeden zubok?chudatka,takto trpiet kvoli nim.
nasej sa tlaci piaty,uz peknych par dni mi riadne nespava,tak snad uz coskoro vyjde.
A najnovsie moja potvorka prestala zut cumliky od Canpol babies.asi su jej tie latexove uz mäkke,ked idu zubky.a maminka ich ma este stale vyse 20. 🙂 🙂 skusila som je dat NUK,tak ani z pusy ho nechce dat.som fakt zvedava,ako ju od nich oducim.
pekny zvysok vikendu. 😉 😉
Ahojte,No Ďakujem Jani ešte raz za radu, no našťastie sa to v ustočkách zlepšuje a už chce papať ale musím ho zabavať všeličím lebo inak ked zbada lyžičku hned rev a mece rukami že jedlo skončí na mne.... 😉 😉
No do buducna aspon viem..... 🙂
@kozorozec27 Kati Sofinka je podarena asi do neho može viac kusať tento by nedal za nič na svete cumel od Canpol babies má tie 2 a ked mu ich dam oba tak sa s nimi pol hodinku hra že si ich strieda v puse a obzera asi si nevie vybrať..no je bohoví.....Ked mu ich neukažem tak je všetko ok hra sa ale ako náhle ich zbada no koniec....No ja tiež neviem ako ho odučím ☹ ☹ ☹
Moj synovček má 2roky a je tiež tak opantany za cumlom že až vkuse ho má a keď mu ho vyberiem tak plače ako blázon až byje ma že mu ho nedam.....Aon prave od narodenia mal len silikonove ale tie nestačila kupovať lebo ich hneď rozhryzol tak ma teraz latexovi a má ho rad....
Ahojte baby, dávno som tu nebola. Čítam, čo máte nové a som v šoku. Bože, Lenka, veľmi Markuska ľutujem. Chúďatko malé! Verím, že je to už lepšie. A s tými čučoriedkami, čo písala Janka je pravda. Ja sama som to odskúšala na sebe, keď som mala infekciu v ústach a pomohlo.
Katka, s tým spaním viem presne o čom hovoríš. Ja som už hotová. Naša Laura asi nepotrebuje spať, doslova. Cez deň spí tak max 1,5 hodiny /niekedy ani to nie/ a v noci sa budí aj 7-8 krát za noc. A teraz sa naučila byť v noci aj dve hodiny hore. Ide ma poraziť. Leží s nami v posteli, zliepa sa po nás, stavia sa, váľa, sa bojím, že mi klipnú oči a prepadne cez nás a spadne na zem. Ozaj, neviem, či niektorá z vás si kupuje časopis Mama a ja. Tam bežal taký seriál "Moje milované ale náročné dieťa" - no tak to ani keby písali o mojej Laure.
My máme zatiaľ len dva spodné zuby a vrchné sa nám už nalievajú asi mesiac a zatiaľ nič. Ináč lozí, chodí popri nábytku a je jej všade 😀
Ahojte,
Monca toto iste sa v noci deje aj u nas.spi s nam,lebo v postielke nechce byt za nic na svete..a najnovsie uz skusa stat bez drzania,tak taka rozospata musim davat pozor ako sa zruti nazad na postel. 🙂 aj ja citam o tych narocnych detoch-uz prvy tyzden po porode sme sa s nimi stotoznili. 🙂 🙂 no co uz,raz ich to snad prejde a materska dovolenka bude uz fakt dovolenka. 😎
@lienkad Laurinka je bez dudy a keď zbadala Tvojho synovčeka - tak vraj "dadu" chce 😉
@kozorozec27 áno skvelý názov pre maminy - že "dovolenka" 😀 😀 😀 😀
@monka1305 Moni ahoj - to aby sme nezabudli že ich máme tie naše Laurinky a detičky, že? 😀 prekonáme, potom budeme zasa prosiť, aby boli malé keď budú mať násť, že? 😉

Ahojte.Tak aj my vám do Nového roka prajeme zdravie, šťastie, porozumenie a radosť naších šibalou/ šibaliek.....
Sory Jani zle som sa vyjadrila myslela som že hlavne my prvorodičky sme take neskusene a berieme rady od vás už skusenejších čo máte za sebou take problemy a učíme sa od Vás druhorodičky... 🙂 🙂 🙂
No tak to je blbe ale ona to zoberie super ak ťa má v mobile.....
Veru Moni aj tento čo vidí tak hned je jeho hlavne foták on je taký šibal ani mu ho len ukazať hned sa ťaha k nemu.... 😉 😉
No to spanie tuto noc ma prekvapil v noci sa zobudím na hrkot a on stojí v postielke obrateny k stene a jednou rukou sa drží tyčky a druhou sa hra s klotočom a tí buchali do seba no ja som skoro infark chytila.....Veru jemu je jedno kolko je hodín.....Moja známej tiež mala v noci takto spí že sa zobudí a je vyspata.Spáva s nimi a v noci sa cez nu prevalila a padla na zem a mamina sa jej zobudila len na buchot a veľky plač no začínam sa aj ja tohoto báť lebo tento prekvapí nečakane tak spím ako na ihlach...... 🙂 🙂