Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
@lienkad A preco,sice aj ja mam zopar negat skusenosti odtial ale bolo celkom fajn,az na doktora sa ku mne spravali super🙂
@monka1305 Monika, to ešte ďakuj Bohu, že máš takú dcéru akú máš...veď sama čítaš, počuješ - všeličo aké sú dnes deti a hlavne tie, odkedy s nimi máva puberta...ja keď to vidím po meste ako chodia oblečené a pod. (a potom sa čudujú, že im dieťa niekto znásilní, či zabije...)sem-tam si za to môžu aj samé, lebo šatičky, či suknička ako keby ich ani nemali...no nie som staromódna, len sa snažím povedať, že už teraz sa bojím o moje deti keď budú v takom veku, že škola... ach a letí to riadne, takže sa isto ani nenazdám ☹ 😉
@jankac1986 a ja tiež môžem potvrdiť, že Krupinská pôrodnica bola super, aj kolektív, tiež len na výnimku pôrodná sestra a doktorka (ktoré som zrovna lapla) inak sa nemôžem sťažovať 😉
včera sme boli babule na neurológii v ZV s Laurinkou (teda na EEG vyšetrení) to musíme odkedy sme mali tie febrilné kŕče chodiť pravidelne po pol roku, potom po roku a potom sa uvidí...žiaľ malá bola mrzutá, pri tom vyšetrení dieťatku založia čiapočku (ako kúpaciu) a dajú také popruhy, prakticky o ťahá telíčko k sedačke, také zhrbené (takže fakt bola nepokojná a omrnkaná) čo spôsobilo skreslenie výsledkov, máme preto prísť počas spania - som sa z chuti 😀 pretože Laurinka ak nám aj zaspí v aute, tak keď ju vyberieme bude hore a už si to tam pamätá lebo je väčšia a môžem sa tam s ňou akokoľvek hrať, či čítať knižky aj tak plače (a to vyšetrenie je potom skreslené a dr. nevie posúdiť, či sa jedná o epilepsiu - to všetko pre tie naše 3x po sebe horibilné nezraziteľné teploty) veru dievčatá nebolo mi do smiechu, tak som si aj poplakala aj včera aj dnes (ako sa dr. vyjadrila, čo ak má epilepsiu na mozgu a musí sa to podchytiť v počiatočnom štádiu aby sa nič nezanedbalo a mala v dospelosti pokoj - ale to ju vôbec nemusí mať) ale strašiť vedia poriadne... ☹ ☹ ☹
Ahojte.
@jankac1986 Asi tak že znedbali svoje veci a preto chodíme po roznych vyšetreniech koli zvyšenemu tonusu a atd....
@monka1305 Monika tak to máš doma pestre obdivujem ťa ako to zvladaš ked tvrdíš že máš Laurinku náročnú a vLucka zas puberta trapi..... 🙂 🙂 🙂 Aj ja som čítala" Mame a ja" že naročné dieťa čitam to v každom čísle a uplne to sebí.A ide ma poraziť od mudrych ludí čo tvrdia že ti si si ju tak naučila a atď..... 🙂 🙂 🙂 🙂
@laurajana Jani viem uplne ako sa citiš.No určite to bude fajn a nebude mať.... Ja to prežívam stale ked sme na neurologii a niečo vraví že to by nemal, to robí zle alebo nerobí to...A teraz ma tiež nepotešila....Dnes sme tam boli a vravela som jej že mám pocit že sa mu ten tonus zvyšil lebo sa viac začal vypínať až prevracať....Tak nás poslala znovu na sono mozgu....Už teraz trpnem a to ideme na buduci tyžden.....Brali mu aj kvoli tomu krvičku s hlavky no koniec dr. ma radčej poslala von lebo mne bíva zle, ked vidím krv.No na chodbe bolo ešte asi horšie tak sa mi valili slzy že až a tak hldo to trvalo.Dufam že všetko bude v poriadku no vysledky budu až za mesiac.Chudatko moje muselo ho to riadne bolieť lebo sa dlhú chvílu nevedel upokojiť.... ☹ ☹ ☹ potom sme boli aj na Rehabke a tam tiež tie špičky že sú strašne takže cvičiť, cvičit a ešte raz cvičiť
@lienkad Leni sme dobré maminy a všetko zvládneme...musíme si to pripustiť, jednoducho, že je všetko ok, že to podstupujeme všetko preto, aby naše deti boli v dospelosti ok 😉 živo si Ťa viem predstaviť a viem, čo mamina prežíva, mne takto stačilo keď malej napichávali v nemocke infúziu, síce som ju počula ako prestrašne plače, no našťastie som nevidela ako jej to robili a ako sa k nej počas to správali, lebo verím že v takej chvíli som schopná všetkého, nedovolím ubližovať mojim deťom ako každá správna mamina, hoci oni to berú ako normálnu vec, mne to príde ako mamine veľa krát zaťažko...tak uvidím ako nakoniec presvedčím malú, že tam má byť kľudná, Tvoj Marcusko tam v pohode presedí keď mu to točia, neplače, že vedia z toho niečo čítať z toho grafu?! 😒
@laurajana Jani máš uplnu pravdu sme odbre maminy a musím e si to pretrpieť aby im v dospelosti bolo fajn a nemali žeiadne problemi ako tvrdí rehabilitačná niektore matki si nechce pripustiť a odmietnu rehabku že ich deti su v pohode a nič im nechyba, že ved sa naučia no ale potom v dospelosti chodia na rehabilitaciu že zle chodia že maju krivu chrbticu a to by nemuselo byť keby matky boli doslednejšie ako sme my.....No zatial mu nič nerobia take to väčším deťom, zatial mu brali len moč a tu krv dnes.....Mám taku znamu že aj ona chodila na neurologii kvoli tomu že nič nevravel nič ako ročny či rok a pol mal a ona to zanedbala lebo vobec potom už nešla na kontrolu lebo potom začal aj to len brm brm...a to má 2 a pol roka......
@lienkad jasné Leni budeme v kontakte a budeme si podávať info...čakám potom čo Ti povedia dobre? Určite budú dobré výsledky, treba nám dúfať, dobre? ...nič nie je lepšie ako mať podporu u niekoho, že verí že bude dobre - tak ja ešte raz skúsim zájsť za našou neurologičkou do ZV - ku komu chodíte vy?
no jasne treba myslieť pocitívne, lebo ked budeme sa trapiť tak nás to položí viem podla seba už to beriem ako to je.......My chodíme do Lv ku Korpasovej a je uplne super mila a rada pradí aj v inej veci.......
Ahojte dievcata.
@lienkad
@laurajana
baby dufam,ze s vasimii drobcekmi bude vsetko v poriadku.chudatka malicke,co si musia vsetko vytrpiet...ja ani neviem,ako by som nieco take zvladla.ja som mala dost pri ockovani-uz vtedy som mala slzy na krajicku.takze vas obe velmi obdivujem.
Leni a to z coho ma maly zvyseny tonus????to nemoze byt preto,ze dost dlho po termine ti spravili cisarsky????alebo???
Baby moje,nasa opicka mala dnes uraz.skakala v postielke a tak si nabila usta,ze jej riane krv tiekla.uz som si fakt myslela,ze si zubky vybila.no nastastie nic take..
a ked sme uz pri tych narocnych detocg,minule bolo v spravach,ze v roku 2010 sa rodili velmi,ale velmi aktivne deticky a v tom roku sa budu rodit uz kludnejsie. 🙂 🙂 takze my sme to riadne vystihli.ale inac moze to byt pravda.ked tu vo fotoblogoch citam,ze mimca spinkaju niektorym mamickam aj dlhsie ako 3 hodky,som total prekvapena.moja ma 10 mesiacov,ale ani raz mi nespala tak dlho.max.2 hodky. 🙂 🙂 ale co uz!!!nemenila by som ju za ziadne pokojne dietatko. 😉 😉 zvyknut sa da na vsetko,no nie??? 😎
Ahojte.Díki no ja mám dosť ked vidím ihlu a krv takže ja o strašne prežívam ako keby mna pychali..... ☹ ☹ ☹
Kati ano presne tak kvoli tomu že bol 14 dní po termíne.primar mi povedal že najdlhšie 11 dní.Na 11-den som tam bola a doktorka mi nič take nepovedala len že primár je odcestovany že by sa mal poobede zastaviť, no poslala ma na prietoky a tam mi Andrejčákova povedala že už má vyzretu placentu no pytala som sa jej a ona že najvyšší čas ako ukončiť tehu v inakšom prípade sa to ešte lieči ale ja som iny prípad lebo už dlho prenášam.No ked som znovu prišla hore do porodnice tak mi dr. že mam sa vybaliť a isť na izbu no nič take že porod, len mi dala asi 3lieky a darmo som jej že ma bolí brucho veľmi že už som ani spať nevedela ani sedieť no hrozne mi bolo a ten sprosty doktor Šiška že rátajte si pohyby, no ja som mu tiež spomenula že si ich už asi 3dni vobec necítim no on že nič nebolo na ozvach že mu byje srdiečko....Tak že hroza tak som sa bála aj zaspať no povedala som si predsa oni vedia čo robia. Rano o 5 som už mala zle ozvy tak všetci boli ticho nikto mi nič nepovedal len jedna veľmi milá sestrička no a na stol som išla 11:20 to je rychlosť pred tím ma všetci vyšetrili všetci traja a spustili my totálne krvacanie.......ten zvyšeny tonus je vlastne že ked ma uspali tak bol dlho bez kyslíka takže aj to dopomohlo k tomu že je taky....No ešte aj toto vobec nerobia sono mozgu po porode čo v inych nemocniciach je samozrejmosť a ani do zaznamou nič take nepíšu že ake komplikácie sa vyskytli a ani mne nič nepovedali že po narodeni skoro nejavil znamky života že Apgardovu stupnicu mal dosť nízku...Ale ani neodporučili na sono a naša pediatrička je tiež taka p....že nás neposlala hned len ked som sa začala 3mesiacoch o to zaujímať sama a zisťovať skutočnosti a pytať odporučanie....Naša neurologička mala take nervy ked som jej všetko porozpravalava vravela že by takych ludí mali vyhodiť ked si nerobia poriadne svoju robotu.......tkže na tuto hrozu so si znovu spomenúla a už bysom nkdy nešla rodiť do krupiny ale ani do zvolena lebo tam robia aj Bolgáč aj doktorka
@kozorozec27 Kati dík, tak máme tie hyperaktívnejšie...ale ono je to fajn...máme doma zumbu a všetko naraz 😀 čo sa týka toho, že ste si "narazili" pusu, pôjdu rýchlejšie zúbky ☹ ale to len obrazne hovorím, naša malá si takto asi aj 4x udrela a to som sa fakt snažila dávať bacha, ale to je o tom, čím viac ich strážime tým je to horšie...akoby
juj a čo som včera zazrela v správach, že 2 12-ročné dievčatká zrazil chmulo 19-ročný a už aj druhá dnes podľahla zraneniam...Mattiasko to počul v správach a hovorí mi "chúďatká detičky" a ja mu na to, vidíš, dávaj si veľký pozor, keď ideš s babičkou do škôlky, lebo taký neposlušní šoféri tu jazdia tiež a nikdy nevieš čo sa môže stať, som rada, že on je na ceste veľmi obozretný, ale to tu aj musí byť od mala tak vedený, veď je to tu katastrofa...fakt, kamión ani neuhne, veď prečo aj veď oni sú páni ciest 😠 😠 😠
@lienkad tak to ma podrž, aj som si myslela, že si prenášala...ale fakt nepochopím jedno, prečo to takto "držia" keď je plod vyvinutý-dozretý a máš termín, prečo nepomohli k pôrodu 😒 ch niekedy sa fakt človek čuduje na tých názoroch dr., nie som odborník, ale je zbytočné to takto predlžovať...a potom maminka sa katuje-trápi a to ma serie najviac, čo si tu napísala - že potom je každý z nich strašne múdry, to nechcem nič napísať, aby som sa Ťa nedotkla, ale vieš Lenka potom si tie detičky my musíme piplať, aby bolo dobre, doktori odrodia - doserú niečo a ty si zodpovedáš ako sa to dieťatko bude mať v budúcnosti...joj ma to tak nahnevalo, prepáč, fakt...ty si ako ja, aj ja som si pri Mattiaskovi myslela, že prečo keď 26.9. som mala rodiť som ho rodila 29.9. aj keď to bolo pár dní, no už som mala zakalenú plodovú vodu, takže som rada, že sme zdraví 😒
Dalo by sa teda povedať, že sa pripájaš ku mne...že som bola nespokojná s pôrodom a zaobchádzaním aj dr. aj sestričky...a to som pri Mattiaskovi bola taká spokojná, pri prvom sa ku mne správali ako k dieťatku a pri druhom akoby som rodila 10-te a mala 50 rokov - strach, teda ja som si užila svoje počas tehu kolika, genetika, takže moja vieme svoje - držim silno palčeky a sme radi, že Marcusko napreduje, on sa nedá, mi ho podržíme, má okolo seba slečny Laurinku, Sofinku, Laurinku a kopec iných kamošiek, takže má ho kto "ťahať" podržať...neboj nič, bude dobre
Ahojte......Nič zleho si nenapísala len pravdu nijak sa ma to nedotklo lebo je to čista pravda oni ako keby neboli ludia.Oni to beru ako v pekarni pri pase.....Len ma hneva že všetko dosrali čo sa dalo keby som to vedela skor teda hned po porode tak by to bolo lahšie lebo by som ho do dnes kojila a nenaučila na fľašu.....No už je to za mnou.....A som rada že ho mám nemenila by som ho je to náš anjelik...... 😉
Ahojte maminky,
Lenka tak to je hrozne..akoby ti hned nemohli vyvolat porod ale bo co.oni musia cakat,kym sa babätku nieco nestane..tak toto som ani netusila.inak mne Siska pripadal ako totalny laik...mne sa po porode bol ospravedlnovat-vyvolal mi porod,ked som mala ja a aj Sofi cely cas zdravotne problemy....ze sa mohla pri normalnom porode aj zadusit...
Janka,aj ja som bola na genetike-mala som rizikove tehotenstvo,aj tripple testy mi velmi zle vysli,tak stale som behala po roznych vysetreniach...
Ahojte, Kati aj my máme už za sebou narazenú pusu, práve v utorok a tiež nám riadne tiekla krv. Som sa zľakla, že si naruší lôžko (hore ešte nemá prerezané zuby) ale potom som jej nasilu pozrela a mala rozťatú gambu a neviem, či si nezahryzla spodnými zúbkami do tej vrchnej uzdičky. A aby nám nebolo málo ešte v ten istý deň večer sa zas strepala, keď sa postavila o kočík a ten sa jej pohol 😝 takže máme malú modrinu na líčku ☹ Ale vôbec ju to nepoučilo...
Katka, Lenka držím všetky palce, aby výsledky boli v poriadku. Presne ako píšete, musíme veriť, že všetko bude OK. Keď mala moja Lucka 10 mesiacov vypadla mi z postieľky (rukami sa vytiahla ako výmyk) pred mojimi očami a už som ju nestihla zachytiť, bola som od nej asi 5 m. Tiež sme absolvovali tieto vyšetrenia aj sme potom chodili do 2 rokov na kontrolu na neurológiu, našťastie bolo všetko v poriadku. Neboj, ten graf sa im určite nedal dobre prečítať, lebo sa malá hýbala. Len Ťa chápem a neviem si predstaviť ako presvedčíš také malé dievčatko, aby sedelo pokojne (keď sa určite bála a hlavne keď ona už má toľko toho za sebou ☹
Lenka, a Tebe moja ak môžem odporučiť (moja mamina robí na Kováčovej) tak len podstivo s malým cvič (všetky maminky, ktoré to zanedbali a brali ohľad na to že dieťatko veľmi plače - tak mu vlastne viac ublížili. Tie ktoré cvičili, mnohé detičky nemajú teraz žiadny problém.... Markusko je silný chlapisko a všetko zvládne, presne ako píše Janka, všetky "netové" kamošky stoja pri ňom a držia mu palčeky!!!
Čo sa týka pôrodnice v Krupine, ako som už písala, ja na ňu nedám dopustiť, ja som bola so všetkým maximálne spokojná. Nielen s primárom ale aj so všetkými sestričkami... Jediné, čo pokladám za mínus je že nemali detského lekára /ani pri pôrode ani potom/. Moju Lauru videl detský lekár až na tretí deň. A to sa mi zdá dosť neskoro, neviem, či detská sestra (aj keď nechcem nikoho podceňovať) môže odborne posúdiť, že dieťatko je zdravé. A pri akejkoľvek poruche, je treba hneď začať liečbu, aby nebolo neskoro...
Ahojte,
veru Leni,Marcusko ma vela netovych kamosiek,ktore stoja pri nom. 🙂 neboj,ono sa to vsetko postupne upravi.
Monca ja som pri porode mala detskeho lekara.ale to zrejme kvoli uz spominanym problemom.Nasa mala sa tiez hocikde zvali,tak ma same modrini.a ako stvornozkuje,o kolienkach ani nehovorim. 🙂 🙂
Ahojte.No aj ja mám dobre spomienky spravali sa tam super na sestričky nedam dopustiť a to boli 3 mamine dobre kamošky so školy takže super, no ale tí dr. to mi nejde do hlavy lebo ked som odtial odchadzala mala som dobry pocit že všetci su super že inak som si nemohla vybrať kde porodiť no o 3 mesiace ked som držala v ruke maleho zaznam a spravu s porodu tak ma zmrazilo že čo všetko tam bolo a to aj detska dr. nedala preveriť u odborníkov.....No vdačím internetu že som si to mohla naštudovať čo to vlastne je ten zvyšeny tonus a mierna asfyxia.......No už je to zanami.....
No o pádoch vieme aj my svoje tento pada ako hruška 😉 Poslednej dobe su jeho kamarati skrinky rad ich otvara a zatvara a niekedy tam zabudne prst poplače a znovu je pri nich postavi sa a otvori no a hned je na zemi...ako vraví Monika nepoučí sa......
Ďakujem babeny som veľmi rada že sme sa tu tak stretli a trošku pekacame o problemoch a starostiach čo nas trapia..... 🙂
@lienkad presne tak máš najšikovnejšie dieťatko na svete a veľmi krásne 🙂 na to zlé treba rýchlo zabudnúť, lebo spomienky na to nepomáhajú 😉
@kozorozec27 takže sme na tom podobne (len mne sa stratili výsledky z tripple testov tak to skôr bolo o nepozornosti doktorov a všetkých zainteresovaných strán, preto keď si pomyslím ako niektoré maminky dopadli po odbere plodovej vody - tak som rada, že je všetko tak ako je)...že sa nám Laurinka narodila a je zdravé, vitálne mimino 😉
@monka1305 Monika ja už pomaly ľavú stranu čielka u malej považujem za miesto "na modriny" fakt inde sa neťukne akoby len tam sa musela....strach tieto naše Lolinky 😉 žihadielka. Moni a kde Ti robí maminka, je to dolu vo veľkom dospeláckom ústave? Lebo mám pocit, že robí hore na detskom a tam mi robí aj krstná aj mamina, či sa aj nepoznajú 😉
Čaute, Janka, mamina robí na detskom v Maríne. Už bude robiť asi len posledný rok, už pôjde do dôchodku 🙂 čo sa ja veľmi teším....
Len neviem, či vydrží, má problémy s močovými cestami a obličkami, práve teraz 17. marca ju idú v BB operovať. Veľmi sa bojím, ale verím a inú možnosť ani nepripúšťam, že všetko dobre dopadne.
Aj u vás tak pekne svieti dnes slniečko? Laurinka teraz spí na balkóne ale keď sa zobudí tak sa pôjdem prejsť do tesca, potrebujeme kúpiť ovocíčko.....
Ahojte.Aj mne robí Teta ale v bufete na kovačke a Kamoškina mamina sestričku no neviem kde.....Moj ocine po mozgovej poražke tam bol a nevie si to tam vynachvaliť čo sa tyka personálu a hlavne toho že mu to liečenie veľmi pomohlo rozhybať ruku.......Veru krasne svieti my sme dnes po 3tyždnoch konečne vyšli von aj ked buval ja som konečne bola na vzduchu.....Baby čo všetko zo stravy ste už davali, lebo naša dr. vraví že pomali už može všetko papať tak sme vyskušali včera aj dnes šošovičku a pohode aj ked len pár lyžičie tak v pohode......
caute babeny,aj moj priatel zvykne na Kovacovej v Marine vypomahat ako maser.Monca ako sa vola tvoja mamina???mozno ze sa poznaju.
aj my sme dnes boli vonku,Sofi uz skusa sama chodit,tak sa nas chytila a chodila,chodila a chodila.cakala som,ze sa riadne unavi,ale len pred chvilkou mi zaspala.
Leni ja uz neviem ake jedla mam malej vymyslat...ale sosovicku tiez zvykne a chuti. 🙂 no najradsej ma hraskovy privarok 🙂 🙂
Ahojte.Maser tak to máš potom dama super ja by som potrebovala tiež masera lebo moj je lenivy a nechce sa mu ma pomasírovať a niekdy mám pocit že ma riadne sekne čom tak bolí chrbat či kríže... 😉 😉 😉
Sofinka je riadna šikulka, ani sa nenazdaš a pustí sa sama......Ja už ani neviem čo variť no hrašok velmi nechcel....dnes vyskuša krupovu polievočku, tak uvidíme.....Ake jogurty davate?Ja som začala blielim ale to zje 2lyžička a ani za oca nechce viac, no skusila som raz termix a ten zbaštil, no tvarohove by nemal, no strašne mu chutil a nič sa mu nestalo.....Čo si o tom myslíte?
@lienkad Leni vies ako sa hovori,"obuvnikova zena chodi bosa",tak ja maserova zena som bez masaze. 🙂 mna akosi nestiha masirovat,aj ked si chrbat necitim.
Ja davam Sofi uz aj ochutene.sice by nemala,ale co uz s nou.obcas aj ona spapa pribinacika,no casto jej ho nekupujem.alebo jej zvyknem aj puding uvarit.ako kedy. 🙂
krupova polievocka chutila??
Jasne to to tak po väčšine býva.....no mám masážne lehatko ale nepomáha.... 😉 😉 😉
Mne dr. povedala že radčej biele mu mám davať aby si nezvykol len na ochutene no ked mu dam nič sa nedeje, len bude chcieť sladke no ked mu veľmi nechutia čo s nimi no nie oni vedia čo je dobre......aj ja som nad tým rozmyšlala.Aj mamina že kludne puding može.....No krupova polievočka nebola lebo ešte nebola hotová ked Markusko bol hladny spapkal zemiaky s vajíčkom......
@monka1305 áno už viem aj ktorá, lebo som sa popýtala máš správu na FC 😉 sranda
@lienkad Leni áno to bol dolu v tom dospeláckom...tam sú superné preferencie a majú skvelé výsledky, čo sa týka rôznych pourazových liečení, čo je super. Čo sa týka kyslých polievočiek to naša Laurinka už od 9. mesiacu je o preteky, teda tie jej doteraz najviac chutia, poprdká a je 😉ale čo naša Laurinka nezje, je snáď len pomaranč, mandarínka a kiwi 😉. Inak Leni bola som si pozrieť ordin. hodiny Andrejčákovej, tak sa teším lebo robí utorok, štvrtok a piatok, v rôznych časoch, ale je super, že už konečne ordinuje ona, už len sa tam vybrať 😉
@kozorozec27 Katuška čo sa týka tých jogurtov a pribinákov, tie Ti zasa naša Laurinka nemusí - puding a krupicu doma uvarenú zje, ale tieto kúpené - z toho sa mi vždy povracia - zaujímavé fakt neviem, ale to jej škodí akoby najviac fakt...
ako čítam nakoniec sa tu všetci "stretneme" cez príbudných v Maríne na Kováčovej 😉 😉 😉 😉 ale len obrazne
Ahojte maminky,ako sa mate???
uz dlho sme tu neboli ako citam. 🙂 deticky su zdrave????
Ja som sa dost obavala,ci nasa mala nebola chora,lebo ja som riadne,ale zatial nic.tak som rada. 🙂 🙂
babenky co vsetko uz mozu jest 10.mes.babätka???uz mohli vsetko,nie?????
ozaj Janka,co si kupila Laurinke na 1 rocik???ja ani netusim,ze co by som mala.chcela som taku plysovu hojdacku a len teraz som zistila,,ze ta je az od 3 rokov. 😒 😒
@kozorozec27 ahoj Kati, no to je "najhoršie" keď je chorá maminka a má sa starať o drobčeka, tak držíme palčeky - Tebe prajeme skoré vyzdravenie (a čo Ti je? Chrípka-angína?!) alebo nachladená? Nech maličká nelapne od Teba, aj keď to je také, že človek sa jej venovať musí a bez Teba by ťažko bola...teda moja Laurinka by sa bezomňa asi zbláznila. Dnes som bola s ňou u mm v práci, žienky ju tam obletovali, no ona len maminku, dokonca aj riadny plač spustila...tak trošku božekali, že je to riadny ciciačik, že si nemôžem ani oddýchnuť, no ja, že ona je k ním taká, lebo ich nevidí denne-mysleli to v dobrom, sme sa zasmiali. A na rôčik? Dostala Laurinka toto - teda od nás: fisher price CD Prehrávač (učí deti pesničky, prvé slová, názvy zvieratiek a ich zvuky. Stlačenie nosa roztočí CD, po zastavení zaznie pesnička k zvieratku, ktoré sa objaví na CD. Po stlačení horných tlačidiel zaznie názov zvieratka, aký zvuk vydáva a opäť príslušná pesnička, hovorí po Slovensky). Pre detičky od 6 mesiacov a stál okolo 20 eur (od ostatných dostala peniažky, tak sme dokúpili kozmetiku Nivea Baby čo používa, plienočky, oblečko a tak samy čo sme pre ňu chceli a potrebovali).
A ešte k tomu CD prehrávaču - to považujem za zatiaľ najúspešnejšiu hračku, pokiaľ sme nemali kuchynku (s tým sa zahrá stále, pustí si to a tancuje)...takže fakt sa s tým vyhrá. 😉
@kozorozec27 Kati od pol roka papáme všetko a sme tu, máme 13kg a 85cm s papučkami máme (no nosíme tak 92/98 ako čo) 😉
@kozorozec27 k papaniu, určite som jej nesolila veľmi, takže tak som radšej jedlo nechala, že si každý dochutil a čo sa týka kaše, lebo tú ak varíš zemiaky bez soli sú od veci, tak to som jej varievala zvlášť, od pol roka som jej veci mixovala od rôčku papá už aj sama menšie kúsky pohryzie - keďže má všetky zúbky okrem stoličiek) neviem čo si konkrétne mala na mysli (napr. jogurty tie nám robia problém aj teraz, takže tie skôr jeme pribináčika ale jogurty nie, lebo z nich vraciame - neviem prečo) a tiež citrusové plody - pomaranč, mandarínku, kiwi začala len teraz (palacinky do nej nedostanem od mala) ona skôr mäsko - proste poriadne sa napapať... 😀
@laurajana jeeeeej,ten prehravac je pekny.asi budem taketo hracky kupovat,ktore sluzia na rozvijanie motoriky a schopnosti. 🙂
Mam zapal priedusiek a ani lieky zatial nezabrali. ☹ No Sofinka musi byt stale so mnou.s nikym sa tak nevie prehrat,nechce od inych papat a uz vobec nie dat sa uspat. 🙂 takze je to s nou veselo.
Ja som jej vcera dala palacinku a zjedla ju s rychlostou blesku. 🙂 🙂
teraz sa ju snazim naucit pit z naucneho hrnceka,ale to je horor..ked chcem aby nieco vypilamusim jej dat nazad cumel a lebo dat pit z klasickeho hrnceka. 🙂 🙂

tak o tých ..násť vám môžem hovoriť z vlastnej skúsenosti 😀 To už sa potom život točí okolo nových topánok, šiat, facebooku, vonku dlho atď....... Neviem, či neplatí malé deti - malé starosti, veľké deti - veľké starosti 🙂 Ale nie, nemôžem sa až tak sťažovať, moja Lucka je v podstate zlatá (ak si odmyslím vrtochy puberty 😀 😀 😀 😀 )