icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

lienkad
autor
2. apr 2010

Ahoj Kati. Joj moja tak to máš trapenie.Ale bola si u doktorky alebo na pohotovosti?Moja suseda mala tiež a 3t ležala v nemocnici.....Dufam že to nieje take hrozne na nemocnicu!
No pravdepodobne ten chlapec? Tak uvidíme no pokupila som preistotu aj niečo neutralne......Včera sme boli v Plaštovciach na matrike priznať otcovstvo a nám ta pani spomínala že v krupine ste mali nejake problemy s tím že ste tam nemali mena.Lebo aj mna to zarazilo že mena sa neudavaju lebo inde sa musia.....

kozorozec27
2. apr 2010

no lenka,tak my sme mali riadne problemy.mena sme mali,ale v nemocnici zle napisali priezvisko.tak na matrike nam nevydali rodny list,ze ho musia opravit.tak v stredu sme tam boli a este stale ho nemali opraveny.som zvedava,kedy to uz budu mat...a to sme uz s malou objednani aj na vysetrenia a ani matersku sme nemohli dovybavovat.ale snad uz po sviatkoch...ale sa cudujem,ze vam povedala nieco s tymito menami,lebo ona nam ich pisala. 🙂 lebo aj my sme v plastovciach vybavovali to otcovstvo.a vy ste preco boli vybavovat v plastovciach???

monka a ty si este cela????

lienkad
autor
3. apr 2010

Ahoj Kati. tak to je dosť riadne .....ako sa im to mohlo stať!!!!!Tak som to myslela že na matrike v plaštovciach sa neudavaju mena a tie už platia......No my sme mali ísť v moravciach ale prave nerobili a Tomino ide pondelok do blavy a príde o dva tyždne a ak náhodou by to prišlo skorej na mna tak by sa nemohol volať po nom a nemali my sme to ako vybaviť potom.Tak to nechapem, lebo nám povedala že mena vám tiež nepísala že to netreba že ked sa náhodou rozhodneme ešte zmeniť...A že jej volali s matriky s Krupiny že prečo su tam nie mená, lebo potom má ta v krupina navyše pracu tak že sa roščulovala........ 🙂

kozorozec27
3. apr 2010

fuha,tak to je fakt cudne.lebo este sme sa museli vracat na matriku,lebo nieco pokazila.ale co uz!!!vidim,ze sa ti to uz pomaly blizi.teraz mne uz normalne chyba to hmyrenie v bruchu.take cudne,ze sa tam nic nerobi. 😀 a ozaj,povedala ti andrejcakova kolko ti vazi babätko????co myslis,co je s monkou????ta uz asi rodi.som straasne zvedava.snad je v poriadku

lienkad
autor
4. apr 2010

tak to je fakt čudné...... 😉
No ja si myslím že už rodí....No teraz ked som bola tak som sa zabudla opýtať lebo sme riešili ine problemy a asi zabudla lebo ani nič nenapísala...No určite dosť, všetci si myslia že to bude velke dieťa....tak uvidíme....

monka1305
4. apr 2010

Ahojte, babule. My už máme Laurinku!!!!! A dnes nás pustili domov. Strááááásne sa vsetci tesíme. Mozem Vám povedať, ze lepsiu starostlivosť som este nezazila. Rodila som v stredu uplne sponntanne a to mi doobeda este nic nebolo. Primar aj sestricky boli uplne super. Ale starostlive boli vsetky aj zenske aj detske. Mala som stastie v tom, ze bolo "sviatocne" obdobie a bolo poloprazdne oddelenie, takze mali na pacientky aj viac casu. Laurinka sa narodila vecer o 21.05, vazila 3400 g a merala 54 cm. Bolesti som mala strasne ale velmi rychlo som na ne zabudla, ked mi ju doniesli 🙂 Lenka ak Ti mozem odporucit, zaplat si nadstandardnu izbu, stoji to 8,30 €/den ale je to úplne super. Ja som bola velmi spokojna. Zajtra pripojim aj fotky, dnes uz asi nestihnem, lebo o chvilu sa ideme kupat...

kozorozec27
5. apr 2010

monka z celeho srdiecka ti blahozela.prajem vam vela zdravicka.som rada,ze aj ty si bola spokojna s nemocnicou.aj ja som bola na nadstandardke-na 7 😀 a fakt to stoji za to.s tymi bolestami ti to verim.no nase krasne deticky za to urcite stoja.este raz blahozelam. 🙂

a vsetkym vam prajem krasnu velku noc a vela vody. 😀

kozorozec27
5. apr 2010

lenka uz si ty na rade. 😀 nech uz aj ty takto napises,ze mas male.nech ti mozem gratulovat.a z coho si napokon mala tie vyrazky?????

monka1305
5. apr 2010

Ahoj Kati, aj ja som bola na sedmičke 😀 . Trapime sa s papanim, parkrat si cucne a potom zaspi, kojime sa aj hodinu. Vcera sme striedavo papali a budili sa, cikutali, prebalovali od 20.00 do 23.15, kym sa jej podarilo normalne zaspat. 😝

kozorozec27
5. apr 2010

ani nehovor!!!ta nasa nechce absolutne spavat!zatvori oci a uz o par minut mrnci.... a tak to ide az do vecera.ale co uz!!!ale si rada,ze ste uz doma,vsak???

lienkad
autor
5. apr 2010

Ahojte babule....Monka s celeho srdca gratulujem 🙂
No uvidíme ako to bude somnou....S tou nadštandartkou rozmyšlame no uvidíme či bude volná.....
Tak trošku vám zavidím že to mate za sebou 😉

Kati- tie vyražky neviem s čoho su ale čítala že pri chlapcoch sa take pupáčiky objavuju že to mužske hormony...No už sa my stracaju tak som rada.....

laurajana
6. apr 2010

aha super Monika už má Laurušku v náručí, krásne miery mala...srdečne blahoželáme...veľa zdravíčka, v tomto období na Veľký piatok porodila aj naša Lucka Labudová v KA - má syna Samuela a mal 56cm a 3890g krásnučký...tak ste tam boli možno aj spolu ktovie...pekný dník idem sa hrať s deťmi cítim sa nejak pod psa, už 3 týždeň sa so mnou ťahá nádcha a kašel, musím ísť na odbery

lubina82
6. apr 2010

ahojte maminy 🙂 chcem Vám aj ja zo srdca zablahoželať k Vašim krásnym deťúrencom, prajem vám veľa zdravíčka.....aj ked ja mám termín až začiatkom augusta som rada že si môžem prečítať infošky o krupinskej pôrodnici pretože sa tam tiež chystám....držte sa 🙂

kozorozec27
6. apr 2010

ahoj lubina,tak o par mesiacov budeme blahozelat aj my tebe. 🙂 ale poviem ti,v auguste by som rodit nechcela.v najväcsich teplotach.tak to budes mat co robit.tak si uzi tehulkovanie kym mozes. 😀

ale lenka nezavid. 🙂 uzi si to kym mozes.hlavne oddychuj.to sa teraz pri mojej malej neda.vyzaduje stalu pozornost. 😀 a uz mas ako vidim do konca len 2 tyzdne.nam dnes konecne prisiel rodny list,tak zajtra idem vybavovat.ako sa mi nechce. 😒

laurajana tak to ti nezavidim.ale uz sa zlepsuje pocasie,tak snad prejde aj tvoja nadcha.no byt pri detoch chora,tak to verim ze je na nic.tak sa rychlo uzdrav 😀

no babenky a ako dopadla velka noc???

lienkad
autor
6. apr 2010

Ahoj kati.No užívam si, no len kebz tak netlačil na rebra.ked začnu tak len ležať alebo sedieť lebo pri každom pohybe ma to boli,až sa začínam báť.........tak preto vravím že zavidím 😉 no ale už sa ho nevieme dočkať, tak sa nan tešíme..... 🙂
Inak dali si na čas......

Janka prajem skore uzdravenie 😀

No dopadla fajn, od brata som dostala medzi oči za decevy pohar vody a tak...... 🙂
A čo vy????

monka1305
6. apr 2010

Ahojte, no postupne si uz na seba privykame. Táto druhá noc bola o niečo lepšia ako tá prvá. Jani s Vašou Luckou som bola spolu v jednej bunke. Ja som bola na sedmicke a ona bola na šestke. Takže som videla aj maleho Samka. Riadne ju potrapil ale vysledok stal za to. Je krasny 🙂
Lenka, neboj, o chvilu uz aj Ty budes medzi nami "mamami" a uz budeme rozoberat len ako ktore babo nespi, pripadne nepapa a nie ako nas kopali a ake sme mali bolesti pri porode. Na to sa velmi rychlo zabudne, ked ti ten zazrak donesu.
Prilozim par fotiek do albumu nasho pokladu.

laurajana
7. apr 2010

lubina82 - hlavne veľa sprchového so sebou 😀 ja som rodila v auguste a poviem Ti - nestíhala som sa umývať, tak zo mňa lialo...ale to je to najmenej, no nie? To už je len taká čerešnička - to vydržať 😉

Katka máš pravdu, hlavne o to ide, pri deťoch byť chorá, ja sa vždy najviac snažím chorobám vyhýbať no potom to na mňa príde vo veľkom 😝 dnes som bola u dr. mám dobrý pocit, vzala mi ster nos a hrdlo a krv...tak uvidíme, beriem ANT takže pekne sedkať doma na zadku, ako včera poznamenal môj 3,5 ročný syn "maminka lieč sa, či budeme len dnu na zadku sedieť" acccch papuľka teš sa na to keď ti to Kati začne rečniť 😉

Lenka mňa len "posvetili" hahahah, vždy som mala na rukách malú, aby náhodou som nedopadla zo vani 😀 tie detičky sú na všetko dobré 😉

Moni to som rada...áno prvorodička, tak si potrpela, ale ako sa hovorí, každý pôrod je iný, každá mamina má iný prah bolesti v tomto sa moc radiť nedá, že? Som rada, že majú krásne zdravé mimi, Vašim bábikám posielame božteky...držkajte sa v zdravíčku...

lubka89
7. apr 2010

ahojte baby chcem sa opytat : dali vam v krupinskej nemocnici nejaky papier co si mate priniest ?

lienkad
autor
7. apr 2010

ahoj lubka...Ja si myslim že nedavaju, len povedia...NO pre seba hygienicke potreby a pre babo plienky, navlhčene obrusky, lieh na pupček a kremik na zadok....Aspon takto my to povedala Krkošova v poradni....
Hmmmm maminy zabudla som na niečo?

monka1305
7. apr 2010

Môžete si ešte pribaliť dve obyčajné bavlnené plienky. Mne chýbali keď som mala malú pri sebe a po kojení si trochu vygrcla, aby ste mali čím babatko utrieť. A hlavne si nabalte pre seba litre minerálky, mňa teda smädilo riadne a okrem toho tekutiny sú potrebné na tvorbu mliečka. Teplomer si brať nemusíte, sestričky merajú teplotu "pištolou" 😀

lubka89
7. apr 2010

baby dakujem a ten lieh kdše kupim ? ci v lekarni? a kremik na zadocek ? aky?

lienkad
autor
7. apr 2010

lieh 60% kupiš v lekarni a aj ten kremik ak chceš tak tiež kupiš v lekarni....Ja zatial ešte nemam kupene, no kupim ho v drogerke.To maš rozne može byť nan alergicky, to uvidíš potom....

laurajana
7. apr 2010

ale dávajú zoznam čo treba - teda aspoň mne dávali, majú to vytlačené na takých letákoch fakt áno - nám bol Lubka najlepší sudocrem - kúpiš v lekárni ale ten budeš mať aj v baby boxe čo dostávaš pri poradniach ktoré absolvuješ v nemocnici...

monka1305
7. apr 2010

My mame zatiaľ klasickú rybaciu masť a zatiaľ mame ritušku v pohode. 🙂

laurajana
9. apr 2010

Monča jasné klasika je naj aj ja by som povedala, pri Mattim sme používali len sudocrem a ten nemal problém, no pri malej sme používali plienky tesco, ktoré po mesiaci jej užívania zmenil výrobca - obohatil o nejakú esenciu, zdraželi a nejakú novšiu technológiu pri výrobe použili a tá esencia nám začala robiť šarapatu, mali sme tak "opruženú" pipinku, že sme museli vetrať častejšie, meniť plienočky častejšie a nakoniec nám dr. musel aj tak predpísať niečo ako tekutý púder a tým to natierame a máme to krásnučké, proste Laurinka je na masť a zmenu plienky citlivejšia ako Matti, ale na to každá mamina príde sama...čo je naj a čo škodí, tak to je aj s papaním...držíte sa maminky, miminká poslúchajú? 😉 Prajeme krásny piatok a víkendík, my sa chystáme k našim

laurajana
9. apr 2010

chce aká som smiešna ku každej čiapočke mi tie brílky nejdu 😀 😝

monka1305
9. apr 2010

malá je rozkošná 🙂 už je riadna veľkáčka, keď sa už skoro šúchate... 😀

kozorozec27
9. apr 2010

caute kocky,konecne mam aj ja doma net,tak hned vam pisem. 😀 ani neviem na aky prispevok reagovat.asi na tie kremiky.my mame doma sudocrem,detsku indulonu a aj rybaciu mast. 😀 lenka a lubka ked pojdete domov z nemocnice,tak si skontrolujte ci vam nezabudli nabalit vsetky veci,ktore ste pre babätka brali do nemocnice.nam zabudli vratit ten najväcsi sudocrem. 😒 tak sme aspon potesili ine deti....skor cernejsej komunity...taketo maminy si nic nedonesu do nemocnice a este sa aj stazuju-videla som na vlastne oci.no leni,teraz uz chodis do poradne do nemocnice,vsak????tie vysetrenia ti nezavidim. 😀 😀 laurajana ta tvoja mala je riadna kocka.monka tvoje fotky este musim kuknut. 😀 a hned aj bezim.a ozaj,papier s potrebami do nemocnice davaju.len si ho vypytajte od sestricky ked budete mat poradnu.

kozorozec27
9. apr 2010

monka mala je nadherna.pridali sme vam par komentarikov.a ako sa mate????mas dost mliecka???

lienkad
autor
10. apr 2010

Ahojte. NO pekne to akože chapem to tak že oni si nič nezobrali a sestričky používali vaše kremiky?Diki za radu 🙂
No mala som ale kedže boli sviatky tak ešte idem v pondelok ku andrejčakovej......No dufam že to stihnem do ten nemocici aj chodiť, ešte som ani raz nebola na tích pasoch......Kati ti si bola od kolkeho tt na tích pasoch?
jani- mala riadne rastie... 🙂