Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
kati- viem 😒
No veru ano...už by to mohlo byť, lebo ma všetko tlačí a hlavne malí ma hrozne tlačí mám pocit niekedy že prasknem.......
No ešte my chyba kočík a zopar vecičiek ale to v piatok hned vyriešime ked príde hradý s prace.......
Vy čo ako? Čo prsia su ok a čo mliečka máš?
a všetko swi stihla vybaviť čo si chcela?
my sa mame celkom fajn.mala mi konecne zaspala,inak je stale hore.ani v noci nespinka,tak taka som uz unavena. 😝 ja uz mlieko vobec nemam. 😒 ale snazim sa ju este prikladat si,ze sa mozno spusti.dobre by bolo.a aky by si chcela kock???a uz vies kde ho kupite???
No aj ja som počula o tom a ževraj dobre na to učinkuje vinea a veľa zapraženej polievky vajcovej. 😉 To veru ano lebo tie umele mlieka su strašne drahe a aj nemaju tolko vitamínou ako materske.....
No mám už vyhliadnuty od jednej pani s Ba červeno-šedy aj s autosedačkou bolpol roka používany za 100eur......No drahy pojde pon vo štvrtok ked bude končiť v praci.....
Ja som akurat dorobila takzvany kolač vola sa "Anglicke čudo"....
Katka, máš pocit že už strácaš mlieko? Ja mám mlieka dosť, len mám strašne dopraskané bradavky zo žužlania. Malá sa prisaje, parkrat pocucka a silno zaspi. Potom sa prebudi o 5-10 minút a reve ako malý slon. Potom sa kojíme aj hodinu. Cez deň vydrží spať aj 3 hodiny, zato v noci sa budí veľmi často. Najhoršie je na tom, že sa nevie napapať na jedenkrát. Chováme sa minimálne na štyri razy. Je dôležité ak strácaš mliečko, aby si to nevzdala, možno maš iba laktačnú krízu, stále si ju prikladaj, hoci aj každú hodinu a mliečko by sa malo zas obnoviť.
Leni, Tebe držím palce, len ak čakáš chlapčeka, tí za nezvyknú ponáhľať... Možno porodíš aj pár dní po termíne, ale snáď nie, aby si to mala čo najskôr za sebou a tešila sa s nami z bábatka.
monka- viem v mojom okoli porodili 4baby chlapcou a tiež prenašali takže ja sa modlím aby to nebola pravda......Veru už by som sa chcela tešiť s vami......
no ja vajcovu polievku moc nemusim. 😝 no neviem ako to bude s tym mlieckom.prikladam ju a stale nic.aj ked som mala,tak sa z neho nevedela mala napapat.stale bola hladna.a museli sme jej dat aj umele.ale snad sa mi este spusti,lebo tie umele su fakt drahe.kupujeme skatulu za 15 euro a to jej nestaci ani na tyzden.no lenka,tak snad porodis na termin.myuz chceme aj vase fotecky. 😀 😀 a nech rozoberas uz s nami tieto problemiky. 🙂
Katka, ďakujeme za komentáriky 🙂
No tak držím palce nech sa ti obnoví. 🙂
Tak to ano už sa na to teším....... 🙂
monka nemate zaco.malicka je strasne zlatucka a väcsia je tiez kocka.tie sa ti vazne vydarili. 🙂 🙂 no lenka,nevyzera to tak..ale co uz.hlavne ze malicka je spokojna aj s so susenym.snad aj ty budes mat dost mliecka. 🙂
ahojte kočandy...to čo si prinesiete pre svoje mimi dávajú Vášmu mimi, hneď si na to píšu meno aby nedošlo k omylu, aspoň u nás to tak bolo a je na mamine keď odchádza a je napr. trošku krémiku a trošku z niektorej kozmetiky ostaté, či to necháte tam na doužívanie alebo si to vezmete...Katka ten sudocrém to je škoda...predsa len je to dosť obnos peniažkov...ale ako píšeš potešila si naše čierne osadenstvo 😠 hnusoby takto sa im vždy niečo újde zdarma...ach
prajem všetkým veľa spokojnosti s mimi, naša malá má po víkende hryzadielka horné jednotky vonku tak už nie sme mimi 😀 😝 sme taký štikáčik na lístky 😉
ahojte maminy a tehulky....tak to si ma utešila Janka........
Dnes som bola v poradni všetko je ok.......Vo štvrtok idem už do poradne do porodnici tak sa už teším a aj že ho znovu uvidím.... 🙂
Jani-gratulujem no ale čo tvoje bradavky na to? 😉 Ak kojíš?
Lenka - super, že dobré správy v poradni...a všetko ok, 22.4. sa pomaly blíži 😉 áno ešte kojím, zatiaľ v pohode, snáď na to nepríde, že treba maminu pokusať 😝 idem trošku do hajan, nejak nemám chuť ani variť, zvrtla som mrveničkovú polievočku zapraženú a druhé vôbec nenám chuť variť...musím sa na to vyspať ohlade, aj keď rada varím, dnes je útlm...týždeň ma korila viróza, takže WC a posteľ boli moji spoločníci, poznačilo ma to, som uťahaná jak kôň 😒
no blíži 🙂 🙂 🙂
tak to je super že ešte kojíš a že mala nezistila na šo su tie hryzadielka 😉
mňam dala by som si........ 😝 neviem ake je u vas ale tu stale prší take počasie len na spanie.......
tak to ti verím, je to dosť nepríjemne.....
ahojte mamina 🙂 chcem vás len pozdraviť a popriať vám všetko dobré....tebe Lenka držím palce nech to všetko zvládneš v pohode....ja idem o týždeň na kontrolu a na diab.testy, tak si tam zasa trochu posedím 🙂
Lenka nakoniec som zvrtla dukatove buchtičky s krémom a čínu s tarhoňou - takže pokoj na nejaké dva dni snáď 😅 joj som si aspon na hodku schrupla beriem ant, tak ma uspavaju, som len rada, ak tu niečo ťuknem malá sa mi hádže po klávesnici ako šťuka 😝
halllo halllo Lenka rodíš? 😝 😉
ľudia nám už ide tretí zúbok...to je rýchlovka...túto noc sme už maminu pokusali, potvorka jedna 😀
No super, bože ty my robíš chuťe s tími buchtičkami asi poprosím maminu, lebo ja ich neviem.......
To verím moj synovec tiež ked su rodičia pri počítači tak by len štukal do klavesnici......
Nie Janka ešte nerodím a myslím že take 2 týždne určite nie........
To je teda rychlovka...teraz pojdu jeden za druhým a maminka držím palce pri kojení 🙂
Lenka ja som tiež nevedala...naučila som sa...
...ja som dnes čo to povyberala zas malej, keby sa tak dobre predávalo ako sa kupuje, človeku je ľúto to potom za polovičnú cenu posúvať, keď je to ako nové, také malé mimi toho nezničí...jaj ha...
snáď to pokusavanie nejak prežijeme, stále mám taký pocit, akoby chcela už len pevnú stravu a nie cici dorka malá...alebo jej to tie zúbky teraz tak šťažujú, že sa mi to tak zdá...uvidíme dokedy budeme pri mliečku, Mattiasko bol kojený 15 mesiacov aj keď už papal všetko...tak som zvedavá 😉
No keby som vedela že to bude dievčatko tak si určite niečo kupim, lebo veľa veci som už takto kupila a bola som vždy spokojna.....
No neviem ale myslím si že pokím chce cucu tak je ok, no ved uvidíš..... 🙂
Leni ja tiež takto nakupujem stále, lebo keď človek býva tam kde býva a nemá po ruke obchody s nejakým fajn výberom, tak som rada, že existuje net...mám pár vecí aj pre chlapčeka, napr. čo sa týka rifle, svetrík, body, tričká a tak...ale nejak nestíham pri malej fotiť, už je to nie také malé mimi, čo položíme do postieľky a spinká 😉 začína byť taký šintrík a najspokojnejšia je keď má doma bračeka a sú v jeho izbe tam sa tak vie dohrať... 😉
ahoj Jani.No veru tak ja som zatial všetko čo sa tíka vybavičky kupila cez internet od postielky cez vecičky no nové.....veru tak ked som byvala v Ba tak som mohla vyberať z roznich veci a obchodou a cenovo lacnejšie ako v našom okoli...Kto by to povedal že v ba sa dá lacno a vyhodne nakupiť a to nie v čínskom obchode.....
No ked budeš mať čas tak pofoť a možno dovtedy už aj porodím tak si vyberiem niečo s tvojho obchodíka..... 🙂
jasne ba ma isto viac moznosti, ja nie som fanda cinskych-smradu plnych veci, ak sa to vobec da nazvat vec - staci napisat co vam treba a pofotim
Ahojte babenky, nestíham sa ani ozvať. Malá ma zamestnáva skoro celý deň aj noc. Stále máme problém s papaním, do toho okrem zničených bradaviek mám už asi mierny zápal prsníka. Strašne ma v ňom pichá, aj keď nemám teplotu a nemám ho ani teplý, len tá bolesť... Mám strach, že stratím mlieko úplne, z ľavého prsníka sa mi nedá už ani odsať, ale keď priložím malú, tak ona ťahá a pregĺga, tak snáď tam niečo ešte "vydoluje". Bola by som z toho veľmi nešťastná, keby sme už teraz museli prejsť na umelé mlieko ☹
Jani, ty si nemala podobné problémy?
Leni, na Teba tiež myslím, už sa Ti deň D blíži, tak nech to máš rýchlo za sebou...
Monča nedávaš si tie klobúčiky gumené? To je super pomoc aspoň kým sa zahoja bradavky a na takéto drobnejšie poranenia bradaviek my strašne pomohla calciová mastička, tá nemení chuť mliečka a celkovo rýchlo hojí...určite to bude dobré treba veriť, nie si vsugerovať, že mliečko nebude, keď pregĺgá tak jej isto ide zlatíčku malému 😉
som dorobila buchtičky na pare, konečne Matti niečo je 😉
ahoj lenka . ja sa chcem spytat ze od kolkeho tt si chodila na CTG?

lenka ja som chodila od 36tt.ale najprv som bola 2x v sahach....ale aj do ka sme sa nachodili,lebo sme mali problemy...ved ty uz zachvilku rodis!! 😀 a uz mas vsetko pokupene???