Pôrodnica Myjava - skúsenosti

miska8888
9. apr 2016

Prosim Vas vie my niekto povedať skusenosť z pôrodnice Myjava?

uzlik1
9. apr 2016

Ja som bola spokojná,2 porody obydva vyvolavane a v pohode.Prvý pôrod bol pred 11 rokmy a druhý pred 2 rokmi.Sú tam veľmi dobrý lekári,tak isto aj sestričky.Aj detský doktory super.Ja som bola spokojná,len mi tam chýbala laktačná poradkyňa.

xxelisxx
9. apr 2016

Ja som spokojná veru nebola,ani som tam nakoniec narodila,previezli má do Trenčína,našťastie,inak neviem ako by to dopadlo,malý by tu asi nebol.

misipka
9. apr 2016

Lezala som tam dva mesiace a pocity mam zmiesane. Primar je tahunom celeho oddelenia a aj ostatni lekari su sikovni, aj ked informacie z nich bolo obcas treba pacit heverom. Aj detsky neonatolog bol v pohode. Sestricky... zalezi, na koho budete mat stastie. Su aj mile a ustretove, aj vyslovene s odpornym pristupom k svojej praci, zrejme "do vysky svojho platu". Vybavenie klasika, nadstandart nenadchol ani neurazil. Laktacnu poradkynu nenajdete. Odporucam nenechat sa znechutit obcas necitlivymi poznamkami sestriciek a trvat na svojich poziadavkach, po porode so mnou ako prvorodickou hadzali hormony, veru mi z toho pristupu parkrat vyhrkli slzy, ale da to zvladnut. Ak by som mala druhe tehotenstvo bez komplikacii, asi by som skusila inu porodnicu.

miska8888
autor
9. apr 2016

a so sprchama to tam je ako? pocula som ze tam je jedna sprcha na celej chodbe. A po porode je dieta pri mamicke?

misipka
9. apr 2016

To je pravda, na chodbe je jedna sprcha, zrekonstruovana a cista, dalsia je na nadstandarte - to su dve izby (spolu 4 lozka) so spolocnym wc a sprchou.

lukla12
9. apr 2016

Ja som tam odrodila obe deti a bola som spokojná.Sestričky v pôrodnici super,aspoň tie,ktoré som mala ja,profesionálny ale i ľudský prístup.Prvý raz ma odrodila mladá lekárka,zvládli sme to super,druhý raz primár a bol úžasný.Lekár na novorodeneckom zvláštny človek,so svojským prístupom,ale odborník.Sestričky ako ktorá,pre niektoré kojenie nič neznamená a niektorē pomôžu,vysvetlia.Ja som bola na nadštandarde,jedna sprcha+WC dve izby,teda 4mamičky,ale bolo to v pohode a nemusela som prechádzať cez chodbu na záchod a do sprchy.Babätko máš pri sebe aj na klasickej izbe,aj nadštandarde.Ak nie sú problémy,tak pôrodnicu v Myjave odporúčam .

miska8888
autor
10. apr 2016

kolko si platila za nadstandart na Myjave? Neviem sa rozhodnut ci Myjava alebo Skalica.

mirkaaa80
10. apr 2016

@miska8888 tak tento problém som riešila aj ja. Nakoniec som sa rozhodla pre MY a nebanujem. Podľa môjho názoru v SI chcú za každú cenu rodit normalne. Svagrina mala potvrdenie od očného lekára že nemôže rodiť normalne, a veruze jej nechceli urobit sekciu, musela ísť ešte raz na vyšetrenie k ich ocnemu, a to nehovorím o sprostých poznámkach na jej adresu že chcela sekciu kvôli zdravotným komplikáciám. Idu moc do rizika, na Myjave sú opatrnejší. Mne primar povedal že dnes sa dieťatko musí narodiť nielen živé ale aj zdrave a tiež netreba nechať mamicku vysilit do maxima aby už potom nevládala ani tlačiť. Za mna odporúčam Myjavu, lekári super ako na gynde tak aj pediatri, sestricky super, ale tak aj na porodnici aj na novorodeneckom je jedna ktorá je zjavne vyhoreta ale inak super. Bola som na nadštandarde, platilo sa tusim 7-8€ za noc. Uz si presne nepamätám.

lukla12
11. apr 2016

Plati sa 8eur/noc.Jedna na novorodeneckom naozaj vyhoreta,ale tym,ze som bola druhorodicka,spravala sa ku mne milo🙂..dokonca ma pri kupani pochvalila🙂ale naozaj,je to mala porodnica,tak je vsetko take rodinnejsie.

punkcica01
18. apr 2016

ja som tam rodila 8.4. tento rok 🙂 a som veľmi spokojná...niektoré sestričky ozaj podľa nálady pristupujú, ale keď si človek nenechá, tak nie je o čom 🙂 malinkú som mala pri sebe na izbe (síce len jeden deň), lebo najskôr sme mali žltačku a potom sme už išli domov...laktačná poradkyňa chýba....na chodbe sú 2 sprchy... a čo sa týka pôrodu, môžem povedať, že bol v takej rodinnej atmosfére - nikto nenadával ani nič podobné, prebehol úplne v kľude...takže ja mám len dobré skúsenosti 🙂

miska8888
autor
12. máj 2016

Prosim vas chcela by som poradit. Som v 23 tyzdni a z prsniku mi zacalo vytekat mlieko ale nie vela iba trocha je to mozne aby sa uz mlieko tvorilo? Ma niekto s tymto skusenost dakujem.

mirkaaa80
12. máj 2016

@miska8888 áno, môže to byť, hlavne si nic nevytlacaj. Na poradni sa skus porozprávať s dr. ale telo sa na materstvo pripravuje celé tehotenstvo. Takze buď kludna.😉

monika2525
29. aug 2017

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať ...aký je rozdiel medzi obyc.izbu a nadštandard...zevraj na nadstandarde sa starate o babo samé tak ako doma a na normálnej izbe vám babo nosia len na krmenie...je to pravda?

tigrislu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika2525
29. aug 2017

takže nadstandard je vlastne ze ste tam 2 a nie 4 a mate wc A sprchu na izbe a nie na chodbe....A bábätká nechávajú mamičkám aj pocas noci?....

tigrislu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simba606
17. feb 2019

Moja skúsenosť s myjavskou nemocnicou je asi takáto. Mala som plánovanú sekciu kvôli polohe plodu. Sekcia bola v utorok, vo štvrtok som bola presunutá z pooperacnej izby na klasickú. V piatok som mala malého už pri sebe na rooming in. Od utorka do štvrtka nosili malého len na ukážku, neprikladali na prsník, vo štvrtok po presune na klasickú izbu doniesli malého, ukázali kojenie skúsili sme prisatie. O mlieku nebolo ani chýru keďže kontakt s malým bol slabý. Najhoršia vec na novorodeneckom oddelení je to ze dieťa hneď od začiatku prikrmuju umelym mliekom, niektorým aj čaje dokonca prisladene. Samozrejme po čase keď mlieko ako tak nastúpilo sa malý nechcel prisat. Samozrejme keďže bol už zvyknutý za tie dni na flasku. A aj keď sa už mlieko spustilo ako tak to bolo v piatok tak taktiez každý deň požadovali dokrmovanie dokonca aj keď som mala mlieko tak ho počas jedného vyšetrenia bez môjho vedomia prikrmili 50ml mlieka. Bolo tazke malého naučiť len na mňa a podarilo sa mi to až doma. Jednoznačne chyba laktacna poradkyňa. Inak personal bol milý aj na gynde aj na novorodeneckom, izby fajn. Pre babo nepotrebujete prakticky nič okrem plienok a utierok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre