icon

Pôrodnica Považská Bystrica

janulka2811
28. aug 2018

Nedalo mi musim sem napisat.
Dnes v spravach davali,ze v P.Bystrici pri porode prislo nahle ku komatu rodicky a nahle zomrela.
Dietatko zije,aspon ono 😢

Iba nerozumiem tomu ako sa to v dnesnej dobe mohlo stat,celu dobu je vsetko v poriadku a ked niekto ziada o pomoc cisarakym rezom,ked nevladze,porodnik si tvrdi svoje,ze to pojde aj bez neho.
Aky mate na to ludia svoj nazor?

kika9981
Autor odpoveď zmazal
kika9981
1. sep 2018

@soldi ale predtým v akej si bol???

sihaj
Autor odpoveď zmazal
soldi
1. sep 2018

@kika9981 myslim ze 3-4 roky dozadu som bola v tej snazilkovskej asi mesiac, lebo sa nam rychlo podarilo

kika9981
Autor odpoveď zmazal
kika9981
1. sep 2018

@soldi áno áno ...my máme jednu tiež snazilky bez pravidiel

kika9981
Autor odpoveď zmazal
kika9981
Autor odpoveď zmazal
janulka2811
autor
1. sep 2018

@kika9981 Baby ...
Nehadajte sa,diskusiu som zalozila kvoli mojim pocitom co sa stalo a aby som popisala slusne.
Viem,urcite sa tu branis,no kasli nato 😉
Je tu vela toho popisane,vacsinou to zle,tak si to tu nezhorsujme.

kika9981
Autor odpoveď zmazal
janulka2811
autor
1. sep 2018

@kika9981 ved preto pisem,citala som co si pisala.Je to smutne a je dobre si o tom popisat ,,porozpravat sa,, no neukazujem na teba priamo 😉.
Aj tebe pekny vecer u nas uprsany a burcivy 🙂

lawrus
1. sep 2018

Viete, je to verejna diskusia, takze ma k nej kazdy pristup...info z tejto diskusie od jednej pani hned na zaciatku diskusie sa dostalo napr. na jeden uplne iny portal : https://hitky.sk/lekar-ktory-bol-pri-porode-maj...

kika9981
1. sep 2018

@janulka2811 ok ďakujem ja len reagujem ked si ma označila ;) veru upršaný príde asi pekná búrka ja sa už teším kedy sa ochladí alebo už nebude také teplo to mi nerobí teplo

kika9981
1. sep 2018

@janulka2811 oprava *dobre prepáč

1kacena11
1. sep 2018

@lawrus Peťa, nedá sa zobrazit

nivea777
1. sep 2018

Durček dokalicil vela zien a deti,skoda ze vsetci o tom mlcali a preto to dopadlo takto ako to dopadlo,on nedostal ziadny postih, priviedol zeny do komy a vlastne ich zabil

lawrus
Autor odpoveď zmazal
kika9981
1. sep 2018

@nivea777 joj zle sa to číta ;(

kika9981
Autor odpoveď zmazal
lawrus
Autor odpoveď zmazal
kika9981
1. sep 2018

@lawrus vie vie

lawrus
Autor odpoveď zmazal
kika9981
1. sep 2018

@lawrus Boh vie ,čo ešte vypláva na povrch

anka8811
1. sep 2018

Dievčence ale 3 hodiny tlacit???? Ved to by ziadna z nas nevydrzala , ani sa nečudujem ze jej zlyhali vsetky organy.po normalnom relativne rychlom porode som bola taka rozklepana unavena akoby som bezala maraton. A toto ako ju nechali trapit....

janulka2811
autor
2. sep 2018

Hroza to tu citat co kto a kolko zenam porobil pan ,,doktor,, nerozumiem tomu ako moze zit s cistym svedomim ...

hnedka
2. sep 2018

dr.mengele!Ked clovek teraz mysli na to male dieta a na celu ich rodinu a na to,ze to bola zytocna smrt.Vzdy sa ma to hlboko dotkne.Neuveritelne,ako mozu ludia tipu mengele vykonavat svoju pracu dalej.Bud maju fakt malo lekarov,alebo znamosti ?Necgapem.Keby niekto zmrzaci druheho niekde na ulici,uz by si znasal svoj trest v base.Teda nie vzdy je to pravidlo u nas na Slovensku.Vid nedavno pripad,co v porodnici odtrhli dietatku hlavu pri porode.Ked si to clovek cita a zhrnie,tak Slovensko cisty hrob.

eljamo
12. sep 2018

Katastrofa!!! Dufam ze to nezmetu prod koberec. Mne pred rokmy v PB zomrela babaka pri porode moja mama a jej 4 sestry zostali bez matky. Novorodenec skoncil v domove lebo dedo sa psychicky zruti, mal janskeho plaketu za darovanie krvy a jeho zena vykrvacala pri porode lebo nemali nachystanu krv a ved predsa mala 5.porod to uz malo byt sup sup. A tak tiez si znej nikto nic nerobil. A dva krat som rodila v PB A mala som obrovskeho strazneho aniela ja aj moje deti. 1porod po 15hodinach zakalenej plod. vody hrozil akutny cisarsky ale potom vravy dokt. ze mame este 10.in na paniku. A to uz som mala niekolko hodin oxitocin. Potom mi sestricka skocila na brucho a mala vysla, chvala bohu ,,iba,, s infekciou s plodovej vody na iske. Obe na antibiotikach. A niekolko krat som hovorila ze mi tu zomrela babka a kaslali nato ze to bola taka doba ze rodicky zomierali. A druhu dceru som rodila na izbe kde cakali dve pacientky na vyvolanie porodu. So slovami sestricky aky som sa neopovazila postavit, rano s prosikom ma napojili na ktg nebrali do uvahy ze som mala porodne kontrakcie v krizoch a v slabinach a este sa mi sestricka vysmiala ze ci si nepamatam 1 porod. A ja nato ze prave preto chcem doktorku. S vysmechom mi ju zavolala. A po vysetreni mi ani nechceli dat kristir aby som im neporodila do zachoda. A ceresnicka na torte dokt. rozhodla ze daju kristir a dokt. sa sla zatial osprchovat lebo uz koncila smenu. A ja na sale s malou medzi nohami cakali na doktoru kym sa osprchuje. Dobehol primar a ked si daval rukavice ze ma odrodi dobehla panicka s mokrimi vlasmi. mala chuda mala modrynu cez pol hlavy a uplne cervene bielka. Co sme jej davali lieky a chodili po ocnom. Otras. A hanba na dnesnu dobu... Nehovorim ze vsetci doktory su taky su tam aj odbornici ale myslim ze v prvom rade treba zacat od sestriciek lebo tie vacsinou podavaju info lekarom a ked si robia s rodiciek srandu to nieje moc profesionalne...

malzeville
12. sep 2018

Idem mi tam rodit nevesta kazdy den sa. Doliman

malzeville
12. sep 2018

Doliman Malo byt modlim

mamaselu
25. nov 2019

Pochybení v tomto prípade bolo množstvo, pri samotnom pôrode, ale aj počas poporôdnej starostlivosti. Nemali zapojené všetky prístroje ako mali byť zapojené, aj jeden z tých čo bol zapojený, že nefunguje, si službukonajúca sestra všimla až vtedy, keď o 03:50hod po masívnom vykrvácaní prišlo u rodičky k zastaveniu obehu a srdca. Vtedy nemali zásuvku ani na iný prístroj, išla odpojiť injektomat a až vtedy si všimla, že ten čo mal ísť celú noc, a dávkovať liečivo, po celý čas nešiel.. Hoci svedkyne videli, že rodičke každú chvílu menili podložky čo tolko krvácala, do záznamov napísali že išlo len o minimum krvných strát, čo samozrejme nesúhlasí s ďalšími tromi nálezmi z iných odd. ako ani so samotným fatálnym následkom, ako napr.krvný obraz, ktorý už spred polnoci kde boli jasné vysoké hemoglobíny a mnohé iné hodnoty, ktoré nasvedčovali masívnemu úniku krvi, napokon aj histologicky nalez to potvrdil a neskor aj pitva to potvrdila, že išlo tiež o masívne vykrvácanie bez lek.zásahu, ak by sa vcas zakročilo a malo sa, tak by ku msrti neprišlo...samo o sebe mala velmi rychli pulz a velmi nizky tlak, srdce sa snažilo busit za kazdu cenu aby zvysilo-zachranilo telo, krvný tlak ale nemalo, kedze v zilach a tepnach bolo už len minimum krvi. Dalej doktor MUDvRah.chcel naordinovat velmi nespravne lieky, pri ktorych ho sestra hned zastavila, s tym, ze ak ich poda, znizia este viac tlak a zabiju ju, potom si uvedomil ze vlastne by urobil ďalsiu fatalnu chybu, velmi zle rozhodnutie. Tak jej ich nedal napokon, lebo zdravotna sestra mala pravdu, sam robil zle rozhodnutia... Doktor ked mali podat transfuziu o 00:15hod.a sestra mu volala ci moze zacat povedal nech pocka, ze ju poda on, ze hned ide, neprichadzal, zaspal atď., po pol hodine mu volala znova, že kde tolko je, prišiel teda až na dalsiu urgenciu a so značnym meskanim sa podavala transfuzia. Nehovoriac k samotnemu porodu, rovno do zily jej davali lieky na ktore bola rodicka silne alergicka, ako ju to muselo rozhadzat atd, ked jej toto spravili!!! co pri tom zazivala, pri vsetkych tych bolestiach.. Po porode na jiske kde ju nechali vykrvacat, lebo nevenovali pozornost vysledkom, podhodnotili stav, nefungovali ani pristroje, doktor ju riadne nevysetril, inak by vedel že ma tvrde brucho a je plne krvi...obycajnym palacnym vysetrenim....lieky jej na jis ordinoval jeden cez druhy take co su kontraindikovane, jedno cez druhe....des des a des!