icon

Pôrodnica Rastislavova v Košiciach: Skúsenosti a očakávania

ivush
28. aug 2007

Ahojte maminky,

bola by som rada keby ste sem prispeli vašimi skúsenosťami z pôrodu, pobytu a starostlivosti o vás a vaše bábätko v tejto nemocnici...Nech vieme čo môžeme očakávať 😉

mandy29
12. júl 2011

@lenka.s čo sa ti nepáčilo na novorodeneckom?

lehotka
12. júl 2011

@lenka.s tak to zaujima aj mna, co sa ti nepacilo 😎

lenka.s
13. júl 2011

@mandy29 @lehotka pristup neonatologov k matke ... ako k smetiu .. zaobchadzanie s detmi totozne, informacie treba pacit uplatkamki a aj tak nie su kompletne, dalej napr malu som dostala k sebe 30 hodin po porode, predtym len raz na akoze kojenie na 5 min, ale tvrdo spala a okrem toho strasne vracala, to bol udajny dovod na to, ze som ju nemohla vidiet ani krmit 30 hodin ! ... ked som sa dozadovala vysvetlenia, len na mna vrcali, aby som nemudrovala ... potom sa pytali, ci som prvorodicka, ked zistili, ze nie, tak ma uplne prestali o comkolvek informovat, ved to uz mam ako druhomatka vediet ... atd ☹ , inak by to bola fajn porodnica, ale toto im kazi dobry dojem 😖

10andrea12
13. júl 2011

@lenka.s Ja sa nemozem stazovat mna chodili informovat o vsetkom co s malou robia, ako sa ma vzdy mi prisli povedat aj hned po narodeni vacsinou sestricky fajn jedna mi tam nesedela ale inak fajn nacili prilozit mali trpezlivost a malu som mala vzdy okolo pol hodinky pri sebe niekedy aj viac tak sa cudujem co to za pristup mali k tebe☹Ja sa na novorodenecke nemozem vobecstazovat a nedavala som ani uplatky ani som tam nemala kontakty

mandy29
13. júl 2011

@lenka.s ja som bola s nimi spokojná...až na prístup prednostky novorodeneckého, ktorej keď som sa na niečo pýtala, nakoľko som prvorodička, tak sa na mňa pozerala ako keby som z hrušky spadla...nevedela som aké mal malý pagar skóre, tak ona sa ani neunúvala mi to povedať, len že bol napojený na kyslík a museli mu dávať masáž srdca...tak si vieš predstaviť jaká som bola z toho v šoku...a ona že "a to vám nikto nepovedal ako to bolo s vaším synom?" inak ostatné vcelku fajn...mala som tam aj obľúbené sestričky, nakoľko som tam strávila pekných 9 dní kvôli malého žltačke...takže to sú asi moje dojmy...kebyže sme sa rozhodli pre ďalšie bábo tak tam idem rodiť opäť 😀

mariaria
15. júl 2011

Má tu niekto aspon približný termín ako ja? Môj je 5.9. 🙂 Chystám sa do FNLP na Rastislavke.

nosoroztek
15. júl 2011

@mariaria ja mam termin priblizne kedy ty, ale rozhodla som sa pre fakultnu nemocnicu...

mariaria
15. júl 2011

@nosoroztek takže, ked tomu dobre rozumiem tak chceš rodit v novej nemocnici, lebo tá na rastislavke je stará

mariaria
15. júl 2011

@nosoroztek a ku komu chodíš na poradne? Si priamo z KE?

rychlazana
16. júl 2011

pre Lenka S nemyslíš si že tvoj príspevok vypadá ako smetie tu na tejto stránke!!!

deny3
16. júl 2011

@rychlazana plne súhlasím s @lenka.s .

lenka.s
16. júl 2011

@rychlazana no neviem, ci by som sa registrovala koli tomu, aby som niekomu napisala, ze s nim nesuhasim ....

nosoroztek
16. júl 2011

@mariaria 🙂 v novej chcem preto, ze tam maju najlepsie novorodenecke odd., keby sa nieco stalo. a mam tam aj lekara 🙂

nosoroztek
16. júl 2011

@mariaria ja z ke povodne nie som, ale zijem tu uz 10 rokov a zostali sme tu s manzelom. mojim lekarom je mudr.adam, ale rodit budem u mudr. murina

mariaria
16. júl 2011

@nosoroztek ja chodím na poradne ku mudr.rosocha on má také svoje centrum volá sa to tuším gynastar, a v starej nemocnici je primárom. Ja som s ním spokojná chodím k nemu už dlhšie-mala som menšie problémy a môžem povedat, že my pomohol. Ja dufam, že všetko dobre dopadne a čoskoro sa budeme tešit z malých drobcov 🙂 a už vieš čo to bude? U nás dievčatko

10andrea12
16. júl 2011

@mariaria
@nosoroztek baby uz to nieje fakultna ale univerzitna nemocnica uz vyse roka aj nova aj stara 🙂

mariaria
16. júl 2011

@10andrea12 sranda asi som ako sa hovorí zaspala dobu 🙂 a zas viem niečo nové 😉

mariaria
16. júl 2011

@10andrea12 možem vediet ty si rodila v niektorej z nich-bud v starej alebo v novej? Ktorá sa ti pozdáva viac?

10andrea12
16. júl 2011

@mariaria ja som rodila v starej a isla by som tam zasa 🙂 ja som rodila 20 maja sekciou zo vsetkym som bola uplne spokojna az na lekara Ginelliho ktory sa o mne vyjadril ze ma na stole tucnu pacientku k nemu by som u nesla nikdy radsej by som si zaplatila ineho lekara ak by ma to chytilo u neho v sluzbe

mariaria
16. júl 2011

@10andrea12 nemala si vybraného konkrétneho lekára?

mariaria
16. júl 2011

@10andrea12 ja toho gineliho nepoznám a ležala som tam minulého roku po operácii. je starý alebo mladý?

10andrea12
16. júl 2011

@mariaria nemala som mne odtiekla plodova voda v 36+5 tt doma a sekciu som mala mat planovanu koli astme len v utorok som bola v nemocke na poradni vybrala mi Frivaldska pesar a v stvrtok mi praskla rano o pol siestej voda doma tak sme utekali do porodnice kedze niesom z ke tak som si polezala na porodnej sale cely den aj noc az na dalsi den ranov mi robili sekciu lebo kontrakcie som nemala a oni chceli cakat kym pridu kontrakcie ze kazdy den je k dobru kedze mi voda praskla skoro a kym nemam kontrakcie ze este sa da cakat kym sa mala vypyta na svet lenze v piatok rano mi vzali krv ci mi stupaju nejake zapaly v tele a tie uz boli vysoke tak ma hned brali na operacku .Ginréllli je starsi taky plesaty lekar ja som mala spinal cize som vsetko vnimala robil ma s doktorkou Mackovou taka mladucka lekarka on urobil to hlavne a odisiel potom a ona ma dokoncila utekal lebo mu volali z inej operacky ze ho tqam cakaju a on vtedy povedal ze nemoze odist ze zacal sekciu ze tam ma tucnu pacientku no vtedy ma dojal vdaka nemu mam "SUPER" spomienku na porod

nonika
16. júl 2011

@lenka.s plne suhlasim s tvojim nazorom na novorodenecke, tak ako to tam bolo pred 7 rokmi tak to tam je aj teraz 😖 ja som mala zlu skusenost s jednou lekarkou (vizarala ako keby mala stale mastne vlasy-nepametam sa uz na meno)....jediny kto na mna krivo nepozeral ked som sa pytala na malu bol Lekar, ktory je na novorodenockom....ten bez problemov vsetko vysvetlil

nosoroztek
17. júl 2011

@mariaria vieme to od 12.tyzdna 🙂 cakame chlapceka...Jakubka 🙂

zarrinka
19. júl 2011

@10andrea12 Ahoj, mrzi ma tvoja skusenost. Ja si vsak myslim, ze MUDr. Ginelly je jeden z najlepsich lekarov na tomto oddeleni. Svedci o tom aj to kvantum pacientiek co k nemu chodi. Ja som jeho pacientka uz dlhe roky a vdacim mu zato, ze vobec mam deti, pretoze moj obvodny gynekolog ma vobec neriesil e keby som nedostala liecbu, ktoru mi MUDr. Ginelly naordinoval, tak asi by som o detoch iba snivala. Pri prvom porode mi velmi pomohol. Aj moj druhy porod, mimochodom rodila som na rastislavke zhruba tyzden pred tebou bol vdaka nemu uspesny a nastastie sa skoncil dobre hlavne pre moje dieta, kedze porod nepostupoval a dieta malo omotanu pupocnu snuru okolo krku. Urobil mi rychlo sekciu a tak bol aj ked v strese, ale predsa happy end. A myslim, prave preto mozes byt rada, ze ti robil sekciu on, pretoze si mozes byt ista, ze je to urobene vyborne. Ked som pocuvala tie chodbove reci o niektorych doktoroch, ktory tam posobia az ma striaslo. Inak k personalu ziadne vyhrady, sestricky z poporodneho velmi mile, z neonatologie nie velmi zhovorcive. Akurat mi velmi vadil ten cigaretovy zapach, co bolo z casu - na cas po nich citit, ale uz som asi velmi precitlivela. Ja som skor mala velmi zlu skusenost so sestrickou na porodnej sale, bola starasne neprijemne, vsetko jej vadilo a ak lekar povedal napr. ze mam s infuzkou chodit, ze to urychluje otvaranie potom ked odisiel a ja som chodila, vrieskala na mna jak diva, ze co robim. Stale ku mne chodila a iba poznamenavala, ze porod nepostupuje, a ze nevie ako to skonci, ze to bude tazke a mna to tak deptalo, ze som to uz potom psychicky vobec nezvladala. Strasne som sa bala o dieta a do toho este tie jej kecy. No bolo to hrozne. Ale inak potom po porode ok. Nastastie sme uz davno po, takze pomaly zabudame obaja aj s manzelom, ktory si na chodbe tiez prezil svoje... ☹

mariaria
19. júl 2011

krásny dniček prajem, má niektorá z vás skusenosti s nadštandardnou izbou? Treba si ju objednat dopredu? Neviem ako tochodí, ešte som na takej izbe nebola-je to vôbec dobré?

mariaria
19. júl 2011

@lasalete ked nieje neskoro tak ja mám t.č. do ambulancie mudr.Toporcerovej-ked máš ešte záujem 🙂

10andrea12
19. júl 2011

@zarrinka
Ja som tez mala skusenost s Ginellim uz asi 4 mesiace pred otehotnenim znama mi ho vybavila kedze mi zistili PCOS lekarka ma poslala k endokrynologovi ale vsetky boli natrieskane najblizsi termin bol o pol roka a ja som chcela babo tak som tak dlho nechcela cakat tak mi znama vybavila Ginelliho na prizemi v pondelky robi endokynologicku poradnu prisla som k nemu bol mily povedal ze tam nevidi velky problem ze mi urobi laparoskopiu a driling vajecnikov a do pol roka som tehotna ale ja som odmietla s tym ze najskor chcem vyskusat liecbu az by ta nezabrala ze pojdem na laparku ale najskor chcem vyskusat stimulaciu tak ma poslal rovno do CAR k Toporcerovej nech tam rozhodnu v akom stave su moje vajecniky a nech rozhodnu ci liecba alebo laparka este mi povedal ze ked ma poslu na laparku nech pridem zanim ze on mi ju urobi ale laparka sa nekonalal a ja som do 3 mesiacoov otehotnela po stimulacii clostilbegytom a s gynellim som sa potom stretla uz na gynde ked som lezaal v 32 tt s prietokmi a potom rovno na operacke a na gynde stale pokukoval neviem ci si ma pametal ale ze sa o mne tak vyjadri som necakala ☹Inak viem ze ako lekar je dobry len ma bude stale mrziet ako sa o mne vyjadril a koli tomu mam zlu spomienku na porod ☹

10andrea12
19. júl 2011

@mariaria nadstandart si treba ist zajednat alebo staci aj pri porode nahlasit ze mas zaujem o nadstandart ak bude volny daju ti ho ale ten je vecne obsadeny mne osobne nadstandart nechybal aspon sme pokecali s babami na izbe a rychlejsie isiel cas akurat je dobre ze tam mas svoje wcko a sprchu lebo telka mi nechybala ked som uz mala malu a tolkoked prisla navsteva vysla som na tu chodbu

mariaria
19. júl 2011

@10andrea12 kolko postelí je na klasickej izbe? Ležala som na pooperačnom a tam boli 4 postele na izbe. Ja som chcela tu nadštandartku len kvôli tomu, že ked prídu návštevy ostatným babám-tak či budeš mat neaké sukromie napr.na kojenie-neviem ako tochodí,preto sa pýtam 🙂