Pôrodnica v Považskej Bystrici

felicia11
5. feb 2015

Ahojte, neviem sa rozhodnut medzi porodnicou v PB a Tn..pocula som ze v poslednej dobe sa v Pov.Bystrici celkom polepsili. Chcem sa spytat na par otazociek a to vasu celkovu skusenost z nemocnice, doktori, sestricky, novorodenecke ich pristup? druhorodicky nemaju pri sebe dieta? podavanie epiduralky a este dolezita vec ci davaju klistyr..dakujem za kazdu odpoved.

karin1811
5. feb 2015

@felicia11 ahoj, mne sa obe dcérky narodili v PB... Všwtko dobre aj lekári, aj sestričky... Prvé dieťa sa ti kde narodilo?

felicia11
autor
5. feb 2015

Prve v Ilave v r.2004- cize dooooost dávno 🙂 a pocuvam na jednu aj na druhu rozlicne nazory, to je jasne kazdy ma inu skusenost, skor ma zaujimal ten roaming,klistyr atd.

monicm
5. feb 2015

@felicia11 čo sa týka roomingu,ak bude voľná posteľ a chceš ísť na rooming,dajú,mňa dali tiež a to som rodila 3x.prístup bol perfektný,nemôžem sa sťažovať a čo sa týka klystíru,dávajú ho,ale myslím si,že ak odmietneš,tak to budú rešpektovať.všetky 3 pôrody som mala v PB a bola som spokojná

janickacrazy
5. feb 2015

@felicia11 Ja som rodila v PB dve deti, prvé už dávno a vtedy to bolo veru nič moc, druhé pred 4 rokmi a to bolo lepšie, čo sa týka prístupu, lekári sa pomenili k lepšiemu, takisto kúpelna wcko je krajšie. 😀 Sestričky ako ktorá, väčšinou v pohode, jedna bola taká nepríjemná. Ako druhorodička nemusíš mat pri sebe bábo, ale môžeš, ak chceš. Epidurálku si musíš zaistit dopredu, ked si zmyslíš v den porodu, že ju chceš, už ti ju nedajú. Platí sa za nu. Klystír dávajú pokial viem, ale neviem, či sa dá odmietnut, ak ho nechceš.

veronkam88
5. feb 2015

Ja osobne by som do PB nešla ale to je každého osobný názor nakoľko mne povedali že rodiť môžem len cisárskym a v Tn som mohla aj normálne nemali žiaden problém a dali mi malého hneď po pôrode na brucho čo viem v PB to nie je až také bežné ... a v Tn klystír nedávajú pokiaľ sa on nepožiada

karin1811
5. feb 2015

@felicia11 ako píše @monicm klystír ak nechceš- nedajú, roaming, pokiaľ bude voľný a budeš chcieť ísť, dá sa alebo si môžeš zaplatiť nadštandardnú izbu. Myslím, že už 3 sù k dispozícii... A dieťaťko ti dajú hneď po pôrode, žiadne drastické praktiky tam nie sú, že ti ho surovo vezmú...
Všetko je to o prístupe 🙂

gv16
5. feb 2015

ja som rodila v PB vlani v apríli a bola som so všetkým spokojná, až do pôrodu kedy po chybe lekára (po 10 hodinách bolestí mi neurobili sekciu), bol malý pridusený a museli ho previesť na JIS do TN. Keby bol iný lekár, možno by bolo všetko iné, ale to je už teraz jedno. Ale je to presne tak ako píšu baby, rooming - ak chceš, máš ho mať, klystír sa ťa opýtajú či chceš a epidurál treba radšej vopred oznámiť, lebo ja som ho chcela, ale nebol tam doktor, ktorý by mi ho pichol, lebo nie každý ho pichá. Sestričky boli všetky OK, aj kúpelňa a WC sú pekné. Inak, keby som išla znova rodiť, aj tak by som šla do PB, ale zaplatila by som si lekára. Možno si niekto povie, že nie som normálna, ale bola som aj v TN, keď tam bol malý na JIS a tam sa mi to celkovo nepáčilo. Ale to je individuálne, na každú nemocnicu niekto nadáva a niekto si ju chváli.

felicia11
autor
6. feb 2015

Dakujem dievcata za prispevky, nakoniec sa zrejme rozhodnem podla akutnosti 🙂 pri prvom som to ledva ledva stihla.. 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre