icon

Pôrodnica v Žiline - prístup lekárom, izby a vyšetrenia

sisasisi
27. júl 2016

Ahojte mate niekto skusenosti z porodnice v ziline? Napriklad pristup doktorov a sestriciek, kolko dni ste tam boli po porode, kolko vas bolo na izbe, ake ste mali vysetrenia, aka je tam strava atd.? 🙂

marrya
28. júl 2016

@rrybka ja by som tiez nerodila v ziline
Ked pocuvam ako sa spravaju
No podla mna to je aj v tom ako sa ktora sestricka vyspi....bo za mna zilina nie
Aj zo skusenosti kamosiek ako ich mali v riti ako si ich nevsimali kricali po nich
Isto nie!

womankc
28. júl 2016

@sisasisi choď rodiť radšej do čadce , mňa tam tak obletovali, že mi až išli na nervy a všetko bolo v poriadku v žiline som rodila dvakrát a + jeden potrat a už nikdy by som sa tam nechcela ocitnúť , stretla som tam síce aj milý prístup , ale negatív bolo viac

sisasisi
autor
28. júl 2016

Ach neviem no zajtra idem na ten prijem a neviem co skor mam hlavu v smutku neviem ako to tam zvladnem

fantaghiro21
28. júl 2016

zilina nie je nemocnica. Ak je mozne, prec od nej !

alexandra206
28. júl 2016

ahoj ja som rodila uz 2krat v za naposledy 3tt dozadu bola som na obycajnej izbe a tento raz som bola cele 4dni sama min porod som mala este jednu vedla teraz uz super kamoska na sestonedeli vsetci uplne super nasale doktory ok len mne sa nelubila arogancia mladych sestriciek inac super

aaliasa
28. júl 2016

Ahoj rodila som v ZA a za mňa teda super.tyzden som prenasala a nasla som kopec kamosiek, pôrod pohoda čo sa týka sestriciek aj doktorky a po pôrode tiež.ja som bola spokojná.myslim že všade je to nejaké, personál si nevyberies ani v ZA ani nikde inde.ide o to ako sa k tomu postavis, ja som si povedala ze kedysi ženy rodili na poli tak to zvládnem hoci kde ;))) a tak aj bolo.tak snáď to budeš mať také ako ja a všetko bude dobre, držím palce

6mia6
28. júl 2016

@sisasisi zvladnes to uplne normalne, ak nie si rozpystana precitlivela atd. Treba pocuvat co kto hovori a vsetko bude ok. Co vies mozno uz zajtra mas rande so svojim bábätkom.

helloukitty
28. júl 2016

@sisasisi ja som tam rodila 2x,cisárskym.ja som bola spokojná,aj s lekármi aj so sestrickami,síce pri prvom nič moc,ale pri dcére už boli všetky milé a ochotne(ako boli tie isté,len zrazu iný pristup🙂)aj s kojenimstrašne pomohli(syna som vôbec nekojila,teraz kojim už rok) ked budeš mať otázky,určite tí poradiA aj dr aj sestricky,podľa mňa..
A bola som sama na izbe,jednu noc sme boli dve,potom už sama..
A prečo ideš až zajtra?nemala si ísť dnes?
Držím palce!
Px:a podľa mňa veľa urobí aj tvoj pristup ku personálu(ako všade) 😉

vedorka
28. júl 2016

ja tiez odporucam ZA, tiez ak sa da tak nadstandart. 🙂
rodila som tu kvoli lekarom - podla mna su super, sestry klasicky ako vsade, tie nie su podstatne. odporucam si na druhy den zavolat naozajstnu laktacnu poradkynu. ak budete ok, babo moc neschudne, na 4 den aj po cisare a sobotu ta pustia. 🙂

misela36
28. júl 2016

@vedorka vo všetkom súhlasím,okrem,že sestry nie sú podstatné.práveže ony podávajú info doktorom apod.

vedorka
28. júl 2016

@misela36 co ja viem, ja som ich vobec nepotrebovala a cele dni ich nevidela. ked ma cosi zaujimalo, pytala som sa lekarov, ci uz na vizite, alebo detska ked prisla, alebo si ich dala zavolat, ked bol problem. 🙂

sisasisi
autor
28. júl 2016

@vedorka po 4 dnoch pustaju ci tak nejak nie? No neviem teda .. Zajtra mam ist na prijem a som pocula od znamej zevraj ked ta posle doktorka na prijem tak ti automaticky prepichnu plodovu vodu a cakaju

sisasisi
autor
28. júl 2016

@helloukitty zajtra ma poslala doktorka rano na prijem a hadam mi daju bud vyvolavacku alebo mi prepichnu plodovu pretoze lezat dlho tam nechcem a budem 7mi den po termine zajtra :/

spitmausi
28. júl 2016

@sisasisi neboj sa, si mladucka porod bude lahsi ako u starsich kociek, a ja som mala stastie na dobre sestricky aj doktora, budes mat aj ty 🙂 pozri si na nete ako treba predychavat kontrakcie ak nevies, to velmi pomoze, rovnako aj tepla sprcha a sedenie na fitlopte 🙂 drzim palce 🙂 a dobre sa vyspi dnes.

sisasisi
autor
28. júl 2016

@spitmausi myslis ze zajtra budem mat malinku na svete ? 🙂 urcite si oddychnem 🙂 a dakujem 🙂

evittam
28. júl 2016

@marrya Ja keď som išla dať sprchu tak som poprosila sestričku alebo tam bol muž - žiadny problém. A najesť?! To mi doniesli priamo na izbu-nikam som nechodila a ak som napríklad dojčila tak prišla sestrička či mi to nemá náhodou prihriať......Ale veď každý ako chce- ako som napísala....Ak by som mala mať tretie dieťa idem do ZA a na nadštandard - bodka.... 😉 To sú moje skúsenosti. A Čadca - ak by malo dieťa problémy- tak ho vezú do ZA alebo do MT a ty ostávaš v CA.....

evittam
28. júl 2016

@marrya To je také "super" riešiť a "okydávať" to čo som nezažila iba z počutia...... 😀 😀 😀 😀

vedorka
28. júl 2016

@sisasisi ano, podmienka je aby dieta moc neschudlo, potrpia si na to, nepustia ta skor..
preto rychlo ked nemas druhy den mlieko, davaju flasu a tazsie sa potom rozbieha... kazdej kamoske odporucam tu laktacnu, vie to krasne rozbehnut bez dokrmovania, neolutovali to. 🙂 ja som mala cisar a na 4 den pustali viacere.
ked ta budu hospitalizovat, pytaj sa aj na sluzby lekarov, vedia to aj na nadstandarte, kto robi nasledujuce dva dni. na nadstandart mozes zavolaj aj dnes a zarezervovat si ho, ak tam chces byt, je to super na navstevy, ktokolvek za tebou moze prist a pomoct ti. navstevy na tom obycajnom su trochu problem, lebo dnu nemozu za tebou, iba ty von a babo tahas so sebou medzi ludi..
co ja viem, tak sluzbu ma vzdy jeden "mladsi" lekar a este jeden starsi, skusenejsi, ktory chodi pomoct, ked je problem, alebo treba cisar. urcite sa neboj, su fajn, pytaj sa na vsetko

evittam
29. júl 2016

@vedorka No čo viem tak nadštandard sa rezervovať nedá. Ja som tam bola - sestrička si ma napísala do kalendára, ale povedala mi, že zaručiť mi to nemôže - ak bude plno, tak bude plno......Ale možno sa to už zmenilo.

limetka713
29. júl 2016

Ja som rodila sekciou v ZA v januari a odporucam..super pristup doktorov aj sestriciek..neviem co ste stale nespokojne..ja som sa presne kvoli takymto negativnym reakciam bala ista do ZA rodit (mala som ist prirodzene, kvoli komplikaciam sa to zvrtlo na sekciu) ..zbytocne tu len strasite..a lezala som na nadstandarde a bolo fajn, mozno by som si nabuduce vybrala aj normalnu izbu, idem rodit a nie do luxusneho hotela..verim, ze v CA alebo v MT su tie izby krajsie a sluzby este vymakanejsie ale mne by to s odstupom casu nestalo za to..byt dalej od rodiny, musia za mnou cestovat cez debilne Strecno alebo Cadcu kde su nehody kazdu chvilu..a ked by sa nieco stalo nedajboze babatku a som v CA tak ho vezu do ZA a ja tam ostavam..tak to urcite nie

vedorka
29. júl 2016

tak tak, v CA nemaju ani zdaleka take vybavenie na operacie a pripadne komplikacie ako v ZA. ano, maju krasne wc, izby, ale pri porode su to zanedbatelne veci. jednu moju kamosku tak zle a tak krivo zasili, ze nedokazala sediet niekolko mesiacov... v podstate z mojho okolia kazda olutovala, ze tam isla, komplikacie sa velakrat ukazali neskor..

marrya
29. júl 2016

@evittam praveze zazila som tam kadeco ine....takze za mna hnus urcite nie!!!
Kazdy ma svoj nazor len tolko 🙂

sisasisi
autor
31. júl 2016

Tak baby porodila som v piatok 19:10 mala ma 3100g a 50cm .. Hadam nas zajtra pustia uz domov co myslite ???

qwert77
31. júl 2016

@sisasisi myslím že najskôr v utorok ťa pustia, zajtra asi ešte nie, zdá sa mi to príliš skoro. A ako si spokojná? Aky bol pôrod a personál! Gratulujem k bábätku 😃

sisasisi
autor
31. júl 2016

@qwert77 pretože mamina rodila tiež v piatok a v pondelok ju už pustili tak si myslim že by mohli aj mňa veď všetko mam v poriadku a aj bábo 🙂 tak pôrod nebol až taký v pohode spravali sa tam ako keby som tam ani nebola a zvyšovali niektore mlade sestričky hlas čo teda nemuseli ale tak povedala som im svoje ale inak sú tu niektory ochotny iny menej tak každy je nejaky čo spravim 🙂 a ďakujem 🙂

sisasisi
autor
31. júl 2016

@alexandra206 odkedy dokedy si bola v nemocnici? Rata sa aj den porodu? Ked som porodila v piatok pustia ma zajtra uz domov?

sisasisi
autor
31. júl 2016

Som strasne nervozna nemam rada nemocnice a pobyty v nich :D

evittam
31. júl 2016

@marrya To je tvoj názor - a nikto ti ho neberie. Zažila si kadečo iné, ale nie pôrod, popôrodnú starostlivosť,... Ešte raz - za mňa by som išla aj 3.x rodiť do ZA - žiadny hnus ani nič podobné som nezažila a to som dosť náročná a ani moje známe, kamarátky,..... 😉
Ja som tiež zažila na iných oddeleniach všeličo - a môžem povedať, že áno to je na zaplakanie.....ale bavíme sa o pôrodnici.... 🙂

vedorka
31. júl 2016

@sisasisi den porodu sa tusim nerata. ak si rodila v piatok, tak myslim, ze najskor v utorok, ak bude vsetko ok.

sisasisi
autor
31. júl 2016

@vedorka sesternica ked rodila pred mesiacom tak porodila v piatok poobede a domov sla v pondelok