Pôrodnica vo Zvolene. Aké s ňou máte skúsenosti?

ada78
16. mar 2007

Ahojte. Rodili ste niektora vo ZV? Alebo nejaka vasa znama? Zaujima ma uplne vsetko o tejto porodnici. Dakujem. 🙂

ellla
19. mar 2007

Ahoj Ada. Do tej porodnice sa este len chystam, ale mam zatial o nej len dobre referencie (uz som sa pytala troch zien, co tam rodili). Vraj sa tam vela zmenilo - k lepsiemu. Vybavenie porodnice je vraj velmi slusne a personal deto. Teraz sa tam uz len sije a nevysiva 🙂 ...to sa hovorilo o jednej lekarke, ktora tam uz nastastie nepracuje. Su tam dve nove lekarky, na obe som pocula len chvaly. Porodnica funguje cez nejaky projekt - od tial maju asi na vybavenie. Je tam aj nadstandardna izba - samozrejme za priplatok - tu som videla na letaku. Pozri si viac na tejto linke http://www.nspzv.sk/1/index.php?ac=a10&lan=sk&i...
Mimochodom, kedy sa chystas rodit? Ja 2.8., mozno aj skor.

ada78
autor
20. mar 2007

Ahoj. Ja mam termin 13.8. ale zatial som necitila pohyby, tak je to len tak orientacne. Ale akurat vcera som mala nejake zblnkanie v brusku, tak sa drahy smial, ze babetko si dava kraula 😀 .
Ta nadstandardka sa mi paci. Ty si uz bola v nemocnici? My s manzelikom sa chystame, ze niekedy na prelome maja-juna tam pojdeme a vsetko si popozerame na zivo. A tiez sa chcem informovat v akych polohach sa da rodit a ako vedia tlmit bolesti, kedze ja som strasny strachopud a zle znasam bolest. Ale EPI robia, to uz mam zistene teraz. 😀
A od kedy vies, ze budete mat chlapceka? Ja som len tyzden po tebe a mne stale nebolo nic vidiet. Dufam, ze buduci pondelok sa babo ukaze.

ellla
25. mar 2007

Tak ja uz mam pohyby asi 3 tyzdne, je to parada, ale neboj sa dockas sa 🙂. Toho chlapceka vieme, lebo som bola na genetike. Robili mi odber plodovej vody, doporucili mi to, lebo uz budem mat 36. Vysledky dopadli dobre a tam sme sa dozvedeli, ze to bude chlapcek (ale bolo to uz vidiet aj na sone - to je viac-menej o stasti). Ak tam chces rodit, tak sa to zvykne robit tak, ze posledny mesiac budes kazdy tyzden do poradne chodit uz do Zvolena. Budes mat teda dost casu si to poobzerat. Personal je v tomto smere ochotny. Tu EPI zvazujem aj ja, ale uz som viac menej rozhodnuta rodit bez nej. Preco chces ist do Zvolena, ked byvas v Senci?

lucka23
25. mar 2007

ahojte. ja budem rodiť vo zvolene už za chvilu tak vam potom podam informacie ako som bola spokojna. aj ja by som rada nadštandardnu izbu tak dufam že bude volna ked budem rodiť. 😀

ellla
25. mar 2007

Ahoj Lucka. Odkial si? Mas vybeveneho aj lekara, ale to nechas na nahodu? Uvazujes o EPI?

lucka23
25. mar 2007

som zo zvolena. lekara vybaveneho nemam. tých 7000 Sk radsej investujem inam. 😅 a nad epi uvazujem. stale sa neviem rozhodnuť. asi to necham tak že ak budem mať velke bolesti ktoré nebudem vedieť vydržať tak si ju dam pichnuť. uvidim. 😅 inak v stredu mam ist prvý krát do poradne už do nemocnice a ani netuším kam. 😅

atiatko
25. mar 2007

Ahojte zienky,
iba nahodou som sem nakukla, a ak mate zaujem o moje skusenosti so Zv.porodnicou tu su:
rodila som 25.8. - nas malinky ma dnes presne 7 mesiacov. Povodne som chcela rodit v BB, ale povedali sme si s manzelom, ze to skusime najskor omrknut v tej zvolenskej. Boli sme 3x aj na tej ich priprave na porod - vrele odporucam, mne to pomohlo - len treba dychanie trosku "cvicit" aj doma. 2x sme si mohli pozriet aj samotnu porodnu salu, stoly, cakacku, sprchu... bola som milo prekvapena - aj ked nas porod prebehol velmi rychlo, za cca 1,20 hod a na 5 potlaceni - fakt som len pocuvala lekarku (mimochodom MUDr. Olajcova je super), manzel mi vreckovkou utieral pery, a na EPI, ktoru som mala dohodnutu nezostal cas.
Aj ja som mala strach z lekarov, sestriciek, lebo som nepocula nejake extra pozitivne skusenosti, ale este v juli sme si tam boli s malinkym na 3 dni "polezat" kvoli mojmu zvysenemu tlaku, tak som tam tych ludi trochu spoznala. Velmi dobru skusenost mam s MUDr. Olajcovou, MUDr. Kamoďovou, MUDr. Galadom a MUDr. Haringom. Hovoria, ze je dobry aj MUDr. Sysak, len ten je z BA a do Zv chodi len nejako 1x do mesiaca na akesi prisluzby.
Sestricky su tiez fajn. Z novorodeneckeho je super sestricka Denisa Panicova - ako prvorodicku ma ucila kojit malinkeho.
Lucka 23 - ja som tiez uvazovala nad tou nadstandardnou izbou, "nastastie" bola vtedy obsadena (jedna znama v nej bola asi pred 2tyzdnami a chvalila si to), no nelutujem, ani to ze som isla na izbu s inymi zienkami. Doteraz si volame a stretavame sa. A je to super.
Ak som niektorej z Vas pomohla pri rozhodovani, som rada. DRZTE SA, nebojte da sa to zvladnut. A ked budete drzat dietatko v rukach - je to uzasne...

lucka23
26. mar 2007

atiatko vždy sa poteším takýmto pozitívnym nazorom a nakoniec budem aj rada že ma všetci odhovorili od stiavnice. 😀
chcela by som sa ta ešte spýtať kam sa chodi do poradne do nemocnice? a ako to tam funguje? možes prísť hociktorý den? 😕

atiatko
26. mar 2007

Ahojki Lucka23, tak do tej poradne sa chodi v nemocnici do tej budovy oproti hlavnej vstupnej brane (je tam aj chirurgia, a na 2.poschodi porodnica). Ty pojdes do porodnice. Urcite tam nebudes jedina tehulka (alebo ako som si hovorila ja sama 2 v 1), tak to najdes. Pokial viem poradne robia kazdy den, len sa Ti tam "oplati" ist bud hned skoro rano (cca 7.00), aby si bola medzi prvymi,lebo okolo 8.00 maju lekari poradu a potom vizitu na oddeleni, alebo potom tam chod az okolo 10.00-10.30. Ja som chodila v tento cas. Najskor Ta zoberie sestricka na ozvi dietatka do jednej miestnosti - tam Ta aj odvazi, a bude chciet od Teba moc (ja som si doniesla vzdy vo flasticke od liekov ten ranny moc). Potom si Ta do druhych dveri zoberie uz lekar, ktory ma sluzbu, a tam prebehne klasicke gyn. vysetrenie. No a nakoniec pojdes o poschodie nizsie, kde Ti ten isty lekar urobi na sone prietoky a odmeria placentu.
Niekedy som bola vybavena raz-dva, ale raz sa mi stalo, ze som tam cakala 4hodiny, lebo bolo 6 porodov a tak vsetci lekari boli na sale.
Inak Lucka, ak pojdes v stredu -co som aj ja robila s manzelom najcastejsie, lebo potom sme isli na tu profylaxiu - priprava pred porodom. Robia to porodne sestricky na tom istom poschodi, kde je porodnica, zaplatili sme 50,- a cvicili, a dychali, a pytali sa na vsetko, co nas zaujimalo. Je to taka skupinova priprava, ale nehanbi sa opytat na vsetko, co Ta zaujima.
No Lucka snad som bola dost podrobna, keby este nieco, napis...
Idem za malinkym, lebo jeho doopoludnajsia polhodinka spanku myslim konci.
Drzkaj sa !!! 🙂

lucka23
26. mar 2007

atiatko dakujem krásne. práve som volala ohladom tej prípravy a som objednaná v stredu na 8:30. o 7:00 mam byt na diabetologii. potom chcem stihnuť tu poradnu a potom na 8:30 to cvicenie. a po cviceni zbnova diabetologia. 😅 dufam že to vsetko postiham. 😀

atiatko
26. mar 2007

Lucka, zajtra drzim palce 😉
Ak budes mat chut napis ako si to vsetko stihla vybavit.... 🙂

lucka23
26. mar 2007

jasne napísem. bude to na tesno ale snad to stihnem. na tu pripravu choodil aj tvoj manžel?

atiatko
26. mar 2007

Lucke - ano aj on, a naozaj sme tie jeho skusenosti vyuzili pri porode. Ale aj pred nim, ked sme odchadzali z domu, stale skoro pri kazdej kontrakcii mi prizvukoval, ze musim dychat - predychas bolest (ale ta sa da vydrzat) a malinkemu sa dostava kyslik.
Neboj Tvoj muzicek urcite nebude jediny chlap, ktory tam bude na cviceni. 😉

ada78
autor
26. mar 2007

Ahojte kocky. Az teraz som sa sem dostala, a hned som uplne vyteskana. Aliatko: som strasne rada, ze mas taku dobru skusenost. Hned sa na ten porod viac tesim. 😀 Trosku mi este "lepi", ale po tvojich skusenostiach ovela menej. Ja som povodne tiez chcela rodit v Stiavnici, ale manzel bol zasadne proti a teraz som aj rada. Vravis, ze sa neoplati vybavit si lekara? Vsetci su fajn? To by bolo dobre, lebo ja chcem EPI a aj odber pupocnikovej krvi a vsetky tie krasne vecicky tiez dost stoja.
Nevies nahodou, ci si ku porodu mozem zobrat 2 osoby? Moj manzel si najprv nebol isty, ci tam chce byt, tak som poprosila maminku (ja som dost bojko, ktora si tiez netrufala, lebo z krvi jej byva zle. A potom mi obidvaja oznamili, ze chcu byt pri tom ako sa mimco narodi. No proste super rodinka. 😀 😀 😀 .
pre Ellu: byvam v senci, ale vo zvolene mam celu rodinu a aj po porode tam chcem zostat aspon 2 tyzdne, aby mi mamca pomohla s babatkom, tak mi bude lepsie rodit tam.

fifa
26. mar 2007

ahojte, ja som rodila 12.1. a môžem vam prispiet informaciami, píšete, že tam už nie je jedna neoblubena lekarka, ale asi neviete, že popri všetkých tých super lekároch je jeden , ktorého už len ked uvidíte, tak budete chciet zutekat, vola sa Šimo a nechcite s ním rodit, ba ani íst k nemu do poradne, po vizite sa vždy najprv spýtajte ktorý lekar ide mat poradnu a ked bude mat on, tak prídite na druhý den a verte mi viem o com hovorím, poradnu vam doslova odflákne, ale zapíše si všetko čo urobil aj "neurobil", aby bol krytý, ja som síce nerodila pri nom, ale mala to o chlp, lebo som začínala pri nom, naštastie maličký nechcel íst rýchlo na svet, tak sa menili služby aprišiel najúžasnejší lekar s velkým "L" Dr. Hering,po nom mal službu znova ten Šimo, neskor som zistila, že on má služby skoro denne, keby som mala íst ešte raz rodit, čo už nehrozí, tak to na 100% nenechám na náhodu a určite by som si Dr. Heringa zaplatila

atiatko
26. mar 2007

Adi,
nehovorim, ze vsetci lekari su tam uplne super, iba ti, ktorych som tam uviedla, a mam s nimi osobnu skusenost. O tych ostatnych viem iba z pocutia, ze su dobri a snazia sa byt mili.
Tu EPI som mala dohodnutu aj ja na ambulancii chronickej bolesti (o poschodie niezsie v nemocnici, len meno pani primarky si uz nepamatam), dopradu sme neplatili nic, no nebol ani čas ju pichnut.
O tej pupocnikovej krvi sme uvazovali aj my s manzelom, len vtedy sa dala pouzit len do nejakej myslim 15kg vahy dietatka.
Pri porode nam na tej priprave co som spominala povedali, ze mozes mat kolko chces ludi pri sebe - ale to v pripade, ze sa "nerozhodne" rodit nejaka mamicka spolu s Tebou. Keď tam pojdes uvidis, ze tam porodna sala nie je nejaka extra veelka miestnost. Ale tu jednu osobu tam mat mozes. Ked som tam rodila ja, bola som sama - bolo to super - take "komorne" len ja manzel, sestricka a MUDr. Olajcova (ktora nechcela verit, ze rodim prvykrat - nehovorim, ze to nebolelo - ale da sa to vydrzat, ale ja som ju napriek bolesti dokazala pocuvat, a ked kazala tlacit tak som tlacila,a pri dvoch kontrakciach na 5 potlaceni vyhupol malinky 54cm, 3,84kg valibuk).
Drzkajte sa ... musim za malym... 🙂

lucka23
26. mar 2007

ja som zase samé zle veci pocula na primara. a ked som ho raz videla na chodbe tak fakt ide z neho strach. vraj je dosť necitlivý. on aj tak vypada, skor ako mäsiar a nie porodnik. 😅

janeette
27. mar 2007

čaute.Ja som vo Zvolene na porodníckom ležala pred mesiacom koli rizikovému,a možem potvrdiť,že ženy ktoré už mali po porode a akurát natrafili na primára neboli najspokojnejšie,vraj je hrubý a nervozny,že nemá cit ani k prvorodičkám.A dr.Olajcová je skvelá,milá a nik sa na nu nesťažoval,pri porode je vraj absolutne profesionalna a rodičky zbytočne nestresuje ako primar ktory je so vsetkým nespokojný a už len vyrazom tváre odpudzuje.Galáda a Haringa by chcela každa ako porodnika,o nich je všeobecne známe,že su fakt dobrý.No ja už nebudem mať s nikým z nich tú česť,už som sa odsťahovala na východ. 😵

ellla
28. mar 2007

Ahojte. To som rada, ze sa nasa tema takto pekne rozbehla. Dozvedela som sa vela noveho. Dakujem vsetkym, ale hlavne mamickam, ktore stihaju popri svojich mamickovskych povinnostiach. Chcela by som este vediet nieco o EPI. Ako dlho pred porodom je potrebne si ju zajednat a u koho? Tiez si ju nechavam v zalohe, ale dufam, ze ju nebudem potrebovat - mozno budem mat take stastie ako aliatko - rychly porod co sa da vydrzat . 🙂

atiatko
28. mar 2007

Ahojki, tak som sem nakukla 😉
Lucka, ako si dopadla na vysetreniach ??? Napis ak mozes, trebars aj na IP 🙂
Elli, ja som si tu EPI dohodla s primárkou o poschodie nizsie pod porodnicou (ZV), jej meno si uz nepamatam ☹ , ale urcite to najdes. Bola som tam asi 3 tyzdne pred terminom porodu. Vlastne mi najskor dala sestricka precitat brozurku o EPI (ale tie info najdes aj na nete, alebo v casopisoch), potom sme sa rozpravali aj s primarkou (bol pri tom aj moj manzelik), spisali sme spolu dohodu o podani EPI, ktoru mi ona podpisala a opeciatkovala, a mne stacilo, aby som ju podpisala pri samotnom porode, len som uz pri prijimani mala sestricke povedat, ze to mam dohodnute a oni ju mali zavolat. Sice som hovorila, ze chcem EPI, ale najskor sa na mna pozrela sestricka, ktora hned volala lekarku (MUDr.Olajcova - super lekarka aj clovek!!!), ktora mi "len" povedala, ze uz rodime, ze vidi vlasky, manzelik tam dolu nazrel a tiez povedal, ze vidi vlasky, a islo sa rodit 🙂 Tak Elli, skus sa informovat bud priamo u primarky, alebo ak sa rozhodnes pre tu pripravu pred porodom urcite tam tie sestricky budu o EPI hovorit.
Babenky lucim sa, dnes bol tazsi den, bru nocku 😉 idem za svojimi chlapcami - veľkým a malým Petkom 😔 😔 😔

lucka23
29. mar 2007

atiatko no včera som dopadla tak že nam rano oznamili že ziadne cvicenie nebude len o týžden. že tam maju babo s kiahnami tak nas tam nemožu pustiť. no a druhy gol prisiel potom ked nam lekar oznamil že poradna sa v nemocke robi posledný krát. že mame znova chodiť k svojim gyn. ako doteraz. že nie su peniaze a ze je to podla noveho zakona tak. a vraj posledný mesiac by si mala mať už len jednu poradnu. tak som zvedava ako by som zistila že sa napr. otvaram. 😠 aj na tie pasy neviem kam budem chodiť kedže moja dr. ich nema. 😠 takže starostlivosť jak sviňa.

fifa
29. mar 2007

lucka to je fakt gol, že tie poradne už v nemocnici nebudu byvat, všetky sme frflali, že sme tam pol dna, ale o tie pásy by som nechcela príst, ved tam vidia či je bábo v poho, či mu v poriadku bije srdiečko a ešte jedna vec, ja som prenasala 2 týždne a to musís chodit na CTG každe 3 dni, tak ako to urobia ? 😒 alebo po termine sa už bude chodit ležat?

lucka23
29. mar 2007

ved preto som taka nervozna. takto si bol clovek isty ze male je v poriadku a teraz ti ostava sa spoliehať na to že ta gyn. pozrie od spodu a hotovo. Hlavne som bola zvedava ako to so mnou vyzera lebo už pred 2 tt som mala cervikalne skore 3. tak ci mi to narastlo. a ten dr. v poradni ma ani nepozrel a opisal do tehuknižky posledne udaje. 😠 fakt sila. povedali nam že do nemocnice prídeš už len rodiť.

atiatko
29. mar 2007

No babenky tak to je teda poriadny GOL 😒 Toto sa snad moze stat len na Slovensku ☹ ☹ ☹
Ak to tak naozaj bude - ja by som sa zakazdym informovala u svojej gyn.lekarky, ci nahodou nie je nejaka zmena, tak DRZIM PALCE vsetkym, aby to dobre dopadlo. 😉
Este mi napadla taka vec, ze ja ked som chodila tych 6 tyzdnov pred terminom do nemocnice, tak este pred tym nez som tam isla (lebo povodne som bola rozhodnuta pre BB), mi moja lekarka povedala, ze v tie posledne tyzdne mozem chodit nadalej k nej, a na sono k MUDr. Galadovi. Skuste si este preverit tuto info, ci to naozaj on este robi. Ja som po porode bola u neho na plastike krcka riadne pod narkozou ako 1-dnova chirurgia v tej jeho s.r.o. GYNPOR na Sliaci - platila som si, ale bola som max. spokojna s operaciou a velmi aj s ludmi (Galad, sestricky, anesteziolog...). Info o c.t. najdete na nete, tak tam skuste zavolat, ci tam nerobia aj tie poradne pred porodom, alebo, ci ich robia v ambulancii oproti plavarni v ZV. Za opytanie nic nedate.
Este raz drzim palce.... 🙂
P.S.:este si spominam, ze som niekde vo Zv. novinach videla reklamu, ze to robi aj MUDr. Simo, sukromne v ambulancii na malej stanici ZV - no ja osobne s nim nemam dobru skusenost ☹

dedusa
30. mar 2007

Ahojte. Ja som rodila vo Zvolene uz troska davnejsie presne 10.11.2005
a musim povedat, ze bolo super. Pritomny bol aj manzel a mne to velmi
pomohlo pri tych obrovsky bolestiach.Bolesti nastali uz v utorok v noci
a nas maly Luky sa nardil vo stvrtok vecer.Pri porode nastali komplikacie
a nastastie mal sluzbu doktor s velkym D MUDr Galad a moje trapenie ukoncil
sekciou.Vobec som neuvazovala o EPI, nakolko som sa bala aby nedoslo k poskodeniu miechy.Kedze bolest bola ukrutna nakoniec som si ju dala a musim
povedat, ze to bola ulava.Vrelo odporucam z vlastnej skusenosti.
Este nieco na doktora Sima mala som tu cest zazit jednu poradnu a nikdy viac.
Svoju robotu doslova odflakol a po sone bruska som mala cely den velke bolesti(tlaci na brusko strasne velkou silou no proste hroza)
Co sa tyka sestriciek na novorodeneckom je naj Denisa a Gabika.
Stare sestricky vam donesu babo a polozia na postel a trap sa s kojenim.

Mile nastavajuce mamicky vsetko sa da zvladnut a hlavne po tych 9 mesiacov
konecne vidiet dietatko to je naj pocit na svete.
Nas Luky je velmi zive dietatko a strasne sa na nom nasmejeme.
Drzim Vam palce nech to vsetko dobre dopadne
dedusa

fifa
30. mar 2007

najhoršie na tom je, že ostatní lekari vedia čo je Šimo zač a čušia, ostava to len na odvažnej mamine

janeette
31. mar 2007

no pamätám si na Šima,ked mi robil sono okolo 28tt a pekne milo som sa ho spýtala,či už nevidno pohlavie a on ako by mi vrazil dýku do chrbta,doslova zvýšil hlas a odpovedal akoby som ho obťažovala,že-"vy by ste čo chceli v tom týždni vidieť!"pritom o týždeň som bola na sone už pri Galádovi a on mi bez všetkého povedal pohlavie a ešte sa aj pousmial,či som si priala dievčatko-to je doktor!nie ako šimo..

ellla
6. apr 2007

Zdravim vsetky mamicky i buduce mamicky. Uz ste citali aprilove vydanie casopisu Mama a ja? Je tam porovnanie niektorych porodnic v Banskobystrickom kraji. Je tam aj ta nasa. Zaujimave citanie... Doporucujem.

lucka23
6. apr 2007

tajne som dufala že bb kraj daju ešte do tohto cisla aby som si to stihla precitať ešte pred porodom. takže sa tesim. 😵 len u nas ešte nove cislo nie je. 😠

ellla
6. apr 2007

Ahoj Lucka, to este urcite stihnes. Ako sa Ti dari? Uz mas aj nejakych poslickov? Ako zvladas tento finis?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre