icon

Pôrodnica Žilina verzus Trenčín

nokiae72
10. sep 2017

Ahojte buduce mamicky,
Onedlho ma caka porod a ja zvazujem ci zostat v ZA alebo ist do TN. Kedze som povodne z uplne ineho kraja, poznam tieto nemocnice len z oficialnych hodnoteni, kde vyhrava TN porodnica a ZA sa spomina v negativnom svetle.
Mam zaujem o info ohladne
- skusenosti a fundovanosti personalu,
- nadstandardu izby (obsadenost),
- manzela pri porode,
- prilozenie dietatka hned po porode
Pokial mate skusenosti a viete sa vyjadrit k jednotlivym bodom, sem s nimi prosim.
Vsetko co som nasla doteraz bolo uz neaktualne.
Dakujem krasne

Strana
z2
poohie
12. sep 2017

@evittam no ved, taketo spravy sa dobre siria. pritom tych negativnych skusenosti je mozno tolko isto ako v MT alebo inde - vsade sa totiz obcas stane cosi neprijemne.

naozaj je to v ZA v poslednej dobe lepsie (nove okna, postele (neviem, ci vsetky, ci postupne menia), maksie matrace, prerobene zachody a sprchy), ale ani predtym to nebolo zle.

nokiae72
autor
13. sep 2017

Verim tomu, ze co porod to ina skusenost, kazda mame ine naroky a inu predstavu o standarde.
Mne ide okrem dobreho porodu samozrejme, o to aby sa tam na mne nejaka sestricka neodbavovala, lebo sice mam za sebou uz viac skusenosti z nemocnice (NR), rodit budem prvy krat. Tv nepotrebujem, ale ciste wc a sprchu, nieco co mi nepripomenie moj rok narodenia (89) a aby som sa nebala si polozit veci na skrinku ci stolicku.
Mne opisala kamaratka (inteligentna nenarocna baba) porod v ziline ako porod na tvrdej lavici, kde jej priviazali nohy, co jej branilo comfortne porodit, rodila 4,5 kg dieta aj to s oxytocinom ked nebola dostatocne otvorena, nasledok si domyslite. To iste mala pri druhom v martine ale polohovali si ju podla akt. Situacie a snazili sa jej porod vyvolat prirodzenou cestou, nakoniec tiez dali oxytocin ale vraj to bolo uplne ine.
TN je paradoxne lacnejsi, izba, pritomnost manzela aj epidural-ka. Byvame v H. Hricove takze TN by sme mohli stihnut.
Momentalne mam MuDr. Sudeka na Halkovej, som s nim spokojna keby viem ze ma vtedy sluzbu v ziline mozno ide tam.
Este teda ked mozem otazku, skusenost so Sudekom alebo nazor na epidural ?
D.

nokiae72
autor
13. sep 2017

@lenkaam_1
Preco?

romi2
13. sep 2017

@nokiae72 Mudr.Sudek je super , mám s ním osobnú skúsenosť , výborný doktor aj ako citlivý človek s pochopením pre všetko čo sa ženy v nemocnici týka,skutocne odporúčam.Epidural v Ziline nie je problém,aj ja som si ho objednala ale nestihli sme nakoľko som rodila veľmi rýchlo.

axaris
13. sep 2017

Ja som nedávno rodila V Trenčíne a teda pre mňa to bolo super. Na sále som bola len hodinku keďže som rodila rýchlo a manžel bol celý čas pri mne. Po narodení mi synčeka dali hneď na bruško a teda bol to ten najkrajší zážitok. Potom ho zobrali umyť a ošetriť a doniesli na priloženie. Potom bol zopár hodín na novorodeneckom pretože som nevládala sa o neho postarať...V nemocnici bola plnka no na druhý deň sa uvoľnil nadštandard tak ma tam na moju žiadosť preložili, keďže som chcela mať ocka pri sebe. Nadštandard stojí cca 55€na noc. Aj klasické izby sú pekné no čo chcem vyzdvihnúť najviac je starostlivosť personálu. Všetci boli milí a neustále sa o nás starali. Za deň kontrolovali viackrát. mňa malého a čistotu izby... Všetko je to o pozitívnom nastavení rodičky. Good luck

nika898
13. sep 2017

@nokiae72 ked mas sudeka ako gynekologa tak sa s nim skus dohodnut. V dnesnej dobe je to normalne ze si zazmluvnis porodnika aj ked to dana nemocnica neponuka. Vela zalezi od pristupu doktora pri porode a ked sa s nim dohodnes tak si myslim ze dohovori aj sestrickam ze ty si jeho pacientka 😉. Ja ako som pisala som rodila v Cadci epidural som nemala lebo bohuzial vtedy nemal sluzbu anesteziolog ktory to vie pichnut ale da sa porod zvladnut aj bez nej 😉. Drzim palce pri porode aby bol rychli a mala na neho pekne spomienky (ano da sa mat na porod pekne spomienky ja osobne ich mam 🙂 )

axaris
13. sep 2017

A ešte som zabudla...V TN sú laktacne poradkyne ktorým veľmi záleží na tom aby sa kojeniu darilo...V za som počula od samotných lekárov že sa na mamičku vykaslu

lenkaam_1
13. sep 2017

@nokiae72 pristup ako k prasivemu psovi....prides krvacas na pohotovosti nik na prijme nikto (mm na mysli pacientov) a cakas na lekara v strede noci hodinu....konverzacia typu nooo sadnite si...dobre podte sem...sono vam spravime ked potratite....tu to podpiste (v sprave napisane ze pacientka sa citi dobre pohyby citi) pritom sa ma na to ani nepytali a dobre som sa necitila. Ked spm povefala ze to nepodpisem lebo to nie je pravda...tak naco ste sem prisli....proste cele zle

zarica
13. sep 2017

Podla toho, co ocakavas... pre niektore je pichnutie plodovej vody, oxitocinu atd. prirodzeny porod a su spokojne...

Ja som rodila 2x v tn a mala som aj porodne plany... druhy x dokonca 3 (pre dr, pre asistentky, pre novorodenecke) aby vedeli co si zelam.

Vsetci sa spravali milo, samozrejme nasla sa aj sfuknuta sestricka ale zas dalo sa.

Po porode mi malu nechali hodinu na mne, potom ju na 5min isli odmerat atd a holu mi ju aj doniesli... potom sme isli na izbu... na novorodenecke ani nesla, lebo som si to zelala... takze da sa dohodnut na hocicom pokial to okolnosti dovoluju...

jana858
13. sep 2017

@nokiae72 ak máš Sudeka ako ošetrujúceho lekára, zazmluvni si ho na pôrod. Keď som ležala na pôrodnej sále ( ešte som nerodila, len som dostala v 30tt brušnú chrípku, tak ma hospitalizovali a pozorovali 🙂 ) bola tam jedna kočka, s pôrodnými bolesťami, ktorá mi hovorila, že má zazmluvneného na pôrod dr. Sudeka. Vraj už mu volala, a naozaj do cca pol hod. tam bol. Pýtala som sa jej koľko ju to stálo, ale už si vôbec nepamätám či mi povedala 300 alebo 500 eur. 🙂

erinne
13. sep 2017

@evittam ano, ano, jpp.. az na to, ze tie panie a pani co (znamym) zilinsku gyndu neodporucaju, su povacsine gynekologovia😕

erinne
13. sep 2017

Teda zle som sa vyjadrila, isto take reci maju aj bezne panie .. Ale ked sa tak vyjadria viaceri lekari, ja osobne spozorniem.@evittam

evittam
13. sep 2017

@erinne Este raz-gynda ma

evittam
13. sep 2017

@erinne Prepac. Ešte raz-piseme tu o pôrodnici nie o ostatných oddeleniach. Na tie mám iny nazor okrem OAIM-ako som uz spomenula. Cize čo sa deje na gynekologickom neriešim...

evittam
13. sep 2017

@erinne O "JPP" pisem (ako si si uz aj mohla precitat) v kontexte,ze tu kydaju zeny na ZA porodnicu a v živote tu nerodili.

nokiae72
autor
14. sep 2017

@jana858
Ano je to 300 e, ale to nie som ochotna zaplatit

Strana
z2