icon

Porovnanie pôrodnice v Žiline a Martine: Kde rodiť?

anabel
5. feb 2007

Ahojte chcem sa spýtať či máte niektorá skúsenosti s pôrodom v Žiline a Martine.Pozitíva-negatíva, personál... čo doporučujete?

janulka18
12. aug 2009

čakáme dievčatko,dúfam,že bude lepšie ako pri prvom pôrode.Na pásy ma šupli na pôrodnicu,tá miestnosť s vaňou.Mňa tam poslali z pohotovosti,mala som dáke tlaky,tak pre istotu.Hádam ma tam nebudú posielať dáko často,veď už to mám za pár 😀 ,aj ten mladý doki vravel,že hádam ešte týždeň...To sa možno stretneme na pôrodnici 😎

janka3.12
13. aug 2009

ahojte, neviete mi prosim poradit, ci ked mam piercing v uchu musim si ho vybrat predtym nez pojdem rodit do MT, viem ze prstene nie, ale neviem ako je to s tymto, asi to bude musiet ist von:(
dik

mirko
13. aug 2009

janulka ja som rodila Patka v tej por.sale s vanou a teraz ked som isla na ten zatazovy test, joj som si spomenula ako som tam 12 hod lezala s nohami do neba.....

janulka18
13. aug 2009

janka3.12 ja som počula,že vadí len piercing v pupku a na int. miestach.Na naušnice myslím tiež nič nevravia.
mirko:To je pre mňa hrôzostrašná predstava,že ma šupnú na tie pásy do takej miestnosti,nepustia chodiť a ešte ma aj budú obzerať všetci z chodby.Nechápem,prečo dávajú tie pôr.kreslá tak "super" oproti dverám. 🙄
Ja som prišla o siedmej a o desiatej bol malý na svete,potom bolo síce "harakiri",ale usoali ma,tak neviem.Ale tie dvere večne rozčapené mi v MT fakt vadili.

janka3.12
14. aug 2009

janulka dakujem🙂
pamatam si ked sme ako medici chodili v 5. a 6. roc. na gyndu a na otvorene dvere, nebolo to prijemne nam a uz urcite vobec ie tym mamickam:( bodlo by trochu viacej intimity, skoda ze tam nie su vacsie priestory, to radsej mohli ten apartman nadstandard prestavit na porodnu miestnost a apartman dat niekde inde....hm

danka.k
14. aug 2009

ja ked som rodila tak to bola nejaka zelena por.sala... ale pamatam ked ma viezli na po porode na izbu tak rovno v tych otvorenych dverach mamicka.. total vsetci ju tam ocumovali... by som sa inak tam s nimi povadila

mirko
14. aug 2009

ja som mala cez seba sice prehodenu plachtu, no ale fakt neviem ci mi nebolo nieco spod nej vidiet 😒 , teraz ked som bola na tom zatazovom a chceli ma akoze zobrat na ten prijem tak som citala a podpisovala papiere a stalo tam aj ci si zelam alebo nezelam medikov pri porode, no musia sa na niekom ucit ale ja si to nezelam, ci to bude niekto akceptovat,to neviem, a ci si tie papiere aj niekto vlastne precita 😒

bibinka
14. aug 2009

mirko: pokiaľ si medikov pri vyšetrení alebo pôrode neželáš, bud si istá, že to sestrička okamžite každému povie,a nebude ťa nik okrem dr.obťažovať. len to treba rázne povedať!!! a nech si to na dokumentáciu napíšu. Myslím však, že to tam každý vezme v pohode, doby sa zmenili a študenti to rešpektujú.

prajem vám všetkým čoskoromaminkám zdravé bábetká a pôrod nerušený nepríjemnosťami 😉

martinkastanko
15. aug 2009

Ach baby, ste ma nastrašili s tými otvorenými dverami.... 😲

saskarisko
15. aug 2009

ahojte,
teda ja som v MT rodila teraz v maji. a vzdy sestricky zatvarali dvere resp. ich privierali. rovnaku skusenost som mala aj pri porode v juli 2007. a ked som bola na tom dvojboxe, boli sme tam dve (iba na pasoch), tak manzela ku mne pustili az vtedy, ked ta druha pani odisla.

a ano tvoje rozhodnutie, ze nechces mat medikov pri porode urcite budu respektovat

erika21286
16. aug 2009

ahojte ja som tiez rodila v martinskej nemocnici a bola som velmi spokojna prijemny doktori a tak isto aj personal ja som rodila ako prvorodicka o 7rano ma dali na pasy a o pol hodinu bola mala na svete vsetci boli stoho vyteseny ze toto sa im tam este neslalo aby prvorodicka porodila za pol hodinku. takze ja mam z martinskou porodnicom velmi dobre skusenosti. 🙂 🙂 🙂

lenocka84
22. aug 2009

pozdravujem, ma zilinska porodnica nejaku oficialnu web stranku?
dakujem 🙂

bibinka
22. aug 2009
danka.k
26. aug 2009

a nase tehulky este neporodili???

lenocka84
27. aug 2009

bibinka dakujem studujem

😉

maco
27. aug 2009

Ahojte,
vedeli by ste mi prosim poradit zoznam veci, ktore si treba priniest do porodnice v MT? Mam zoznam vseobecny je toho dost, tak naco tam nosit nieco, co netreba.
Co pre mna a co pre babo?
Dakujem 🙂 🙂

mirko
27. aug 2009

maco, ked budes chodit na pasy cca 36 tt-37tt, tam to maju na chodbe vyvesene na nastenke 😉

janka3.12
27. aug 2009

Nam nadiktovali tento zoznam na tehotenskej priprave v MT, ze co do nemocky, aj novorodenecka sestra:

pre male:

oblecenie na cestu domov🙂
palicky do usi - povedali nam ze stacia obycajne
vlhke utierky na zadocek
jednorazove plienky, cca na kazdy den 6 - 7 ks (zaviśi kolko bude babo potrebovat)
zavinvovacku alebo perinku
1-2 klasicke plienky - ked budes mat babo pri sebe, na odgrgavanie alebo prikrytie
1 umelohmotnu malu lyzicku - ked ho prvu noc krmia

pre teba:

vlozky - z lekarne, lebo normalne z drogerky rychlo saju a neda sa posudit krvacanie
stahovacie nohavicky (napr. Tena fix lady) po porode, ale myslim ze ked budes mat svoje nejake starsie nevadi🙂
hygienicke potreby (toaletak, sampon...)
slapky 2 pary - do sprchy a na bezne nosenie
zupan (koselu davaju tam, ale ked chces mat svoju zober si)
doklady( tehot. knizka, preukaz poistenca, kopia sobasneho listu, obciansky)
uterak - aspon 2ks, alebo aj osuska

- ostatne nam povedali ze ak by nieco manzel, alebo rodina na druhy den donesie🙂

ak si na niceo este spomeniem doplnim🙂

maco
28. aug 2009

Dakujem 🙂

danka.k
28. aug 2009

mirko, janka este nerodite??? ci nam tajite 😀

mirko
28. aug 2009

ajoj danka, no my sme mali rodit dneska.............no mali plnu porodnu salu.....tak sup ma dali na pasy na 6/1, vsetko bolo v poriadku tak ahoj pekne domov...... a mam sa hlasit v pondelok, asi ked poprepustaju babenky, aby bolo miesto..no nervy uplne v prdeli ☹

janka3.12
29. aug 2009

nasmu drobcovi sa zatial nechce🙂 Ti chlapi si dvaju nacas🙂

maajka83
29. aug 2009

Ahojte, som zo ZA ale rodila somv MT a aj teraz tam idem rodit. Bola som tam veeelmi spokojna. Pri porode som mala Kornana a Krivusa. 🙂
Janka ja som maleho porodila 42tt, aj to sa mu vobec nechcelo 🙂

danka.k
29. aug 2009

mirko tak v pondelok na teba myslim.. potom sa ozvi a prajem prijemny porod...

jani ty mas este par dni cas, mimco chce aby si si uzila este pekne dni 😉

mirko
29. aug 2009

danka dik, mam z toho inu depku....do pol desiatej tam mam byt, necakaju ma uz ziadne papierovacky tak uvidime 😒

danka.k
29. aug 2009

a mozno ta to zajtra este chyti 😉

mirko
29. aug 2009

to mi mama tiez hovorila, no pri mojom stasti, neviem neviem,

danka.k
29. aug 2009

ale jedno je iste... nebude v tebe vecne... dva maximalne tri dni a je pri tebe 😉

mirko
29. aug 2009

aj ja hovorim, vyliest nejak musi....len keby to islo tak lahko von ako dnu 😀

natalschen
29. aug 2009

ahojte.... ja som z RK ale rodila som v MT- predcasny porod, moje skusenosti s touto porodnicou - zmiesane - aj dpbre aj zle, co bolo super bolo ze nas sili rozpustnymi teda vstrebatelnymi nitami - nebolo treba vyberat alebo pustat stichy ako u nas v RK - to bolo fakt neprijemne a este ze v MT nie su take masove vizity - u nas kazdy den po porode chodia kukat dr. - pri velkej vizite aj 10 - a vsetci medzi nohy - sestricka vam odoberie vlozku a dr. kukaju 😠 😠 😠 , v MT prisli dr. a spytali sa , ako sa citime, ci krvacame a pod. ale niekto nam nikam nekukal 😕