Recenzie na gynekológov z Pro Bios Bratislava
Ahojte kočky, rada by som od Vás získala akékoľvek (pozit. alebo negat.) referencie na gynekológov z tejto neštátnej polikliniky ...Ďakujem krásne 😉
Stručné zhrnutie
- V diskusii má najviac pozitívnych referencií MUDr. Smolík; príspevky uvádzali ročný poplatok 1 900 Sk a pri tehotenstve doplatok 1 500 Sk, jedna respondentka uviedla, že pri tehotenstve zaplatila cca 3 000 Sk.
- Názory na Dr. Horáka sú polarizované; viaceré príspevky ho kritizujú za arogantný a neúplný prístup, zatiaľ čo iné príspevky ho chvália za odbornosť a rýchlu urgentnú pomoc.
- ProBios je súkromná ambulantná sieť s platenou ročnou starostlivosťou a spoluprácou s centrami asistovanej reprodukcie (v diskusii spomenuté Gyn Fiv, Repromeda Brno, Iscare, Ferticent, Reprofit).
Q: Ktorí gynekológovia v ProBios sú v diskusii najčastejšie odporúčaní?
A: V diskusii je najčastejšie odporúčaný MUDr. Smolík (opisovaný ako „jemný, milý, dôsledný“), zatiaľ čo Dr. Horák má zmiešané recenzie (často kritizovaný za prístup, no niektorí ho chvália za odbornosť).
Q: Koľko stojí ročný poplatok v ProBios a čo sa v diskusii uvádza o cenách?
A: V diskusii sa uvádzali rôzne sumy: 1 900 Sk, 2 500 Sk a 3 500 Sk ako ročné poplatky; jedna príspevky uviedla „50 EUR“; konkrétne ceny sa v príspevkoch líšili a odporúčalo sa zavolať recepcii pre aktuálnu sumu.
Q: Spolupracuje ProBios s centrami asistovanej reprodukcie a kam pacientky odporúčajú ísť?
A: Áno — v diskusii sa uvádza, že ProBios spolupracuje s Gyn Fiv; ako alternatívy pri potrebe CAR boli odporúčané Repromeda (Brno), Iscare, Ferticent a Reprofit.
Q: Aké bežné vyšetrenia a služby sa v ProBios spomínali pre preventívnu starostlivosť a tehotenstvo?
A: V príspevkoch sa uvádzalo: ročne cytológia, sonografia prsníkov, ultrazvuk (UZV) počas tehotenstva (u Dr. Smolíka často pri každej poradni), EKG a krvné odbery.
Q: Ako postupovať pri zmene gynekológa alebo registrácii do ProBios podľa diskusie?
A: V diskusii odporúčali kontaktovať recepciu ProBios, informovať sa o ročnom poplatku a formalitách prestupu; viaceré príspevky spomínali „vzatie karty“ a registráciu u nového lekára.
Q: Je Gyn Fiv v diskusii hodnotený pozitívne alebo negatívne pre IVF?
A: Gyn Fiv má v diskusii prevažne negatívne ohlasy pre IVF (kritika za neosobný prístup a nedostupnosť lekárov); viaceré príspevky radili radšej Reprofit, Repromeda alebo Iscare ako alternatívu.
Závery z diskusie
Zhoda
- MUDr. Smolík získava prevažne pozitívne referencie za prístup a starostlivosť.
- ProBios funguje ako súkromná ambulantná sieť s platenou ročnou starostlivosťou a poskytuje základné gynekologické vyšetrenia a spoluprácu s externými špecialistami.
Sporné názory
- Čo sa týka Dr. Horáka, niektoré príspevky ho popisujú ako precízneho odborníka a rýchlo konajúceho v urgentných prípadoch, zatiaľ čo iné ho opisujú ako arogantného a nevenujúceho sa pacientom.
- Ročný poplatok v ProBios bol v príspevkoch uvádzaný rôzne (1 900 Sk, 2 500 Sk, 3 500 Sk, jedna zmienka o 50 EUR), pričom nie je jasné, ktorá suma je aktuálna.
Otvorené otázky
- Aká je aktuálna oficiálna výška ročného poplatku a čo presne zahŕňa (1 900 Sk vs. 2 500 Sk vs. 3 500 Sk)?
- Ako je v ProBios organizovaná endokrinológia a kde presne sa riešia špecializované endokrinologické vyšetrenia?
- Aké sú čakacie doby na sonografiu prsníkov v ProBios a či sa platí zvlášť, ak nie ste registrovaná u daného lekára?
Spomenuté značky a firmy
ProBios, Pro Sanus, ProSanus, Gyn Fiv, GynFiv, Repromeda (Brno), Iscare, Ferticent, Reprofit, Medirex, Medifem, Gynfiv (varianty), Ružinovský domov seniorov, Antolská (uvedené pri špecialistovi)
Spomenuté produkty a metódy
IVF, umelé oplodnenie, ultrazvuk (UZV), cytológia, sonografia prsníkov, meranie NT, EKG, laparoskopie, krvné hormonálne vyšetrenia, preventívna prehliadka, antikoncepcia, odbery krvi
Miesta a osoby
Bratislava, Ružinov, Ružová dolina, Jarabinková, Sklenárova, Brno, MUDr. Smolík, Dr. Horák, MUDr. Pristašová (Monika), MUDr. Malgotová, Dr. Marinicová, Dr. Dubčaková, Dr. Gavorníková, Dr. Marsika, Dr. Durinová, Dr. Hlinšťák, MUDr. Tokolyová Martina, Dr. Valenta, MUDr. Gregorová, Holoman (uvedené ako miesto karty)
ahojte,
k dr.Horakovi chodim 10 rokov, na zaciatku mi velmi pomohol (vybavil specialistu na Antolskej), odvtedy som v poriadku. prednedavnom ma poslal do Gyn-Fiv, pristup lekara odtial bol hrozny, asi sme si tzv. nesadli navzajom. dr.Horak sa cudoval, ale bol chapavy. ako prvokontaktneho doktora ho mozem odporucit, pokial ale mate problem pre specialistu, posle vas k nemu 😉
@ivush je to skvely doktor z obrovskými skusenostami ja tam chodim 10 rokov a dcera tak tri ma 19 rokov.....niekolko ráz mi znadal a mal pravdu ale je priamy a otovrený a tie znalosti sa nedaju zaplatit
Ja chodim k MUDr. Horákovi už nejaký ten rok a nemám žiadnu vyslovene negatívnu skúsenosť. Síce toho moc nenahovorí, ale na druhej strane je otvorený a ochotný. A ruku na srdce, každý máme občas zlý deň. Aj lekári sú ľudia. Určite ostanem Pro Bios-u verná.
no ja neviem - ja som prave telefonovala s Dr. Horakom a taky som mala pocit, ze ho obtazujem. Ked som sa ho opytala ci pracuju a nemaju dovolenku pred sviatkami, tak mi dost neprijemne povedal, ze ved si to mozem pozriet na internete. Ale na druhej strane mava aj dobre dni, kedy je mily, no mne sa nechce chodit k lekarovi s tym, ze neviem v akej nalade ho chytim.
Ahojte boli ste uz u novej gynekologicky MUDr. Tokolyová Martina ktora je v probiose? Kazdy rok je tam novy lekar za sest rokov tusim uz stvrty ☹
@renatka100 .. nikdy som sa na tieto fóra neprihlasovala ,ale keď som našla tvoju otázku nedalo mi to a musela som to okomentovať. Bola som u spomínanej pani doktorky Tokolyovej a bol to naozaj jeden z najhorších zážitkov môjho života. Táto osoba je neopísateľne drzá, afektovaná a hlavne arogantná. Nevie akceptovať rozhodnutie pacienta, všetko musí okomentovať, len jej názor je ten správny a všetko okrem toho je zlé a hlúpe. človeka totálne zosmiešni a napríklad mňa osobne svojím otrasným prístupom tak vyviedla z konceptu , že som si až v autobuse cestou domov uvedomila, že mi pri preventívnej prehliadke ani nevyšetrila palpačne prsia, aj keď mi bolo na klinike povedané , že je to súčasť preventívnej prehliadky. V podstate je to moja vina, že som sa tam neozvala, ale tak ma zničila, že som sa z toho pol dňa snažila spamätať a toto som si absolútne neuvedomila. Pani doktorka sa so mnou bavila ako s totálnym dementom a niekoľko krát sa ma opýtala otázky tak nevhodným spôsobom, že tak si nedovolím baviť sa ani zo srandy s kamarátkou. Je to naozaj otrasné a už tam rozhodne ani nepáchnem. Kto má však chuť trochu si zahazardovať , tak nech sa páááči 🙄
@babbi ja soma tam nakoniec uz nesla a prehodila som kartu do medifemu. Velka spokojnost odporucam

@zuzka38 zatial nie, ostavam asi u Holomana v Ruzinovskej, kde mam kartu po mimomaternicovom a laparoskopii