Skúsenosti s MUDr. Čunderlíkom
Baby ake mate skusenosti s mudr. cunderlikom? je dobry?
@andy175 to mi je velmi luto :( ...ale nepomozem ti s tym lebo nechodim ku nemu nakoniec...
Ahojte, nezvyknem reagovat, tym netvrdim, ze si fora necitavam, ale musela som prispiet aj ja, aj ked nezapadnem do skupiny oslavnych od na pana doktora. Ja som totiz nemala az taku uzasnu skusenost s dotycnym. Bola som unho pred 3 rokmi na odporucanie mojej kamaratky a chcela som od neho 3D. Pan doktor evidentne nema rad kypre tvary, pretoze mi bolo povedane, ci pod takou vrstvou tuku ma nieco vidiet. Podotykam, ze nie som gula, ale ani zdaleka nemam idealne miery. Kedze zena je chulostiva na vek a na postavu, plus svoje robia aj tehotenske hormony, ostala som ako obarena a totalne ma udupal. Teraz mi navyse kamoska povedala, ze jej nakazal, aby pribrala v tehotenstve max. 10 kg, aby po porode bola opat slang. To by bolo v pohode, ved aj ma istym sposobom pravdu, ale aby sa ta dotycna zablokovala a chudla, lebo ma mindrak mu zahlasit pri najlizsej poradni vahu, je normalne? Neviem, je urcite skvely odbornik, to nepopieram, ale chyba mu akysi takt. To je moj nazor, ale nikomu ho nevnucujem. prosto, mala som takuto skusenost.
vies co huslen, zase lekara, co sa na teba len usmieva a nepovie ti, ze si obezna, ked si, tak takeho by si mala naco? ved obezita vplyva nielen na vyzor cloveka, ale hlavne a najma na zdravie
mozno toto su prave tie nakopnutia, ktore jedine vedia s niektorymi ludmi nieco spravit, inak by sa u usmievaveho lekara dockali akurat tak cukrovky, astmy, cievnych problemov a podobne
hlavne ze im bolo o 10 rokov prijemnejsie, ako nastartovat sa a nieco so sebou urobit
co sa tyka tej tvojej kamosky, ak by mala vyzrete ego a bola v pohode, tak by ju to tak nezlozilo, ze jej nejaky lekar povie hento, je fakt, ze lekar musi uvazovat, ze ludia su rozni a mozu mat aj psychicke problemy z jeho vyjadrenia, nakolko on je v tom rozhovore dominantny a autorita
ak to aj nahodou cunderlik v niektorych pripadoch nevie, stale prevlada u neho to, ze je vyborny lekar a odbornik
ja osobne mam s nim skusenost prave v tom, ze bol ku mne vzdy velmi empaticky, priamy a ustretovy a zaujimal sa o mna a moje dieta este aj po porode a riesil ma, ked som mala problem
Ahojte, tiež mám osobnú skúsenosť s pánom doktorom Čunderlíkom..bola som na bežnom sone v 20tt, vo FN v Nitre / len pre info: môj lekár Dr.Turba / Nitra/ ma posiela na tieto dôležité soná, mimo svojej ambulancie aby bol výsledok objektívnejší, čo mi doteraz nevadilo, keďže všetko bolo v NR/, avšak pri tomto sone vo FN Nitre našli niečo malinkému v žalúdku, dalej to so mnou nekonzultovali..celú noc som nespala, milion otáznikov..
Hned ráno som išla k svojmu lekárovi zvedavá, čo mi nato povie, odporučil mi doktora Čunderlíka, vraj je to kapacita vrámci sona a ked ten povie, že to nič nie je, vtedy si budeme na istom..dal mi na neho mobil, zavolala som mu a povedal mi, že ak v ten deň do pol dvanástej prídem tak ma zoberie, nebola som v jeho súkromnej ambulancii ale v BA na Kramároch, zobral ma hned ako druhú, len tak bez ničoho v plnej čakárni mamičiek, naozaj ich bolo aspon 20, hoci som tam bola strašne dlho a počas vyšetrenia mi nič nepovedal, iba diktoval sestričkám všetky tie odbor. lekár.termíny, nakoniec mi vysvetlil, že tam nič nenašiel,teda nie je sa čoho obávať, chcel aby sme mali istotu a zbytočne sa dlho netrápili, preto ma vraj vzburcoval hned v ten deň dieťatko malo extrémne pohyby, čomu sa čudoval, tak zrejme preto sme tam boli aj tak dlho...za celé sono som nič neplatila, čo ma veľmi prekvapilo, pretože som bola nachystaná, že sa celkom dosť platí..ani neviem popísať, ako som mu neskutočne vďačná, za promtný a profesný prístup. V ten deň mi padol naozaj veľký kameň zo srdca.. DAKUJEM PAN DOKTOR!!
@celasapremenim Opakujem, ani slovom nespochybnujem jeho odbornu stranku, to si nedovolim, mnohym urcite pomohol, ja hovorim o takte. A verim, ze iste skutocnosti si clovek dokaze vyhodnotit sam.
ano, tak ako ja fakt chapem, ze to nepotesi, je mi luto, ze mal taku reakciu...drz sa
@celasapremenim Domnievam sa, ze jasne naznacila, ze obezna nie je...prepac, ma pravdu, lekarovi chyba taktnost a empatia.Kolko buducich mamiciek, ruku na srdce, je tenkych???
@celasapremenim je dominantny a autorita...dovolim si oponovat,vztah lekar a pacient je zalozeny na vzajomnej dovere a respekte....toto sa ucia aj medici...
matuska, ano, ale podvedome to clovek vnima tak, ze je lekar erudovany a doverujem mu, tak som to myslela 🙂
co sa tyka slova obezita, beriem to ako nadvahu, ak bol problem vykonat ultrazvuk, zrejme ju ma, co ale nie je ani zdaleka moja vec a nejdem tu sudit ludi, co maju nadvahu, lebo nadvaha je z roznych dovodov, nielen z prezierania sa
dufam, ze sa v tom nejdeme dalej vrtat, ved je to smiesne
Je to dobry gynekolog. Chodila som k nemu pocas 1. tehu aj ma odrodil. Teraz som tehotna druhy krat, tiez budem k nemu chodit, ale popravde mne tie ultrazvuky isli strasne na nervy. Kazdu poradnu min. pol hodina, brucho som mala doslova vriace a ku koncu tehotenstva to bolo kazdy tyzden. Uz by som si to nedala robit. Mala vzdy kopala ako o zivot a podla mna to bolo zbytocne trapenie. Teraz mu dam papier nech si ho zalozi do karty, ze chcem len povinne a staci. Druhy krat by som uz pri nom nerodila, hlavne koli kramarom.. Mala som dlhy porod a uz by som to tam asi nezvladla. Doktor tam nie je cely cas je vlastne potrebny az na finale, cize ide hlavne o sestricky a vsetko ostatne. Mala som sice "stastie" ze som tam bola tak dlho ze sa stihla vystriedat smena a nie su vsetky strasne ale tych ludskych je pomenej. O tych na sestonedeli radsej pomlcat, hlavne ak sa vam neujde "nadstandard" co je pri spontannom porode velmi pravdepodobne.
Inak tehotnym naozaj odporucam ist k nemu do sukromnej ambulancie. Je to velmi pohodlne, necaka sa dlho, vzdy je kde zaparkovat, ma vsetko potrebne vybavenie, nikam vas uz neposiela..jedina nevyhoda, ze deti nesmu ist dnu do ordinacie, cize treba zabudnut na pozeranie ultrazvuku s dietatom:(. Priestory na to ma, ma velku plazmu na stene, je to skoda. Tiez moc nemusi ked deti na chodbe vystrajaju🙂.. Ale on asi fakt ani nespi lebo je non stop v praci tak sa to da pochopit no🙂)
Co sa tyka taktnosti tak som uz vystriedala par doktorov a musim povedat, ze aj ked som stihla vzdy boli ku mne milsi ked som si dala zalezat ako vyzeram. Je to krute a nemalo by to tak byt ale zial je to tak.
Ahojte, tiež k nemu chodím ako tehotná, má lepšie vybavenie a je ústretový, síce sa tam moc dlho nezdržím, ale je odborník a dôverujem mu. 😎
@pipa_vozi to s tym "dat si zalezat na vyzore", som si vsimla uz aj ja ...celkom ma to soklo, ze je to tak, ale je
@celasapremenim je to tak, su to len chlapi, co uz🙂. Tu je link kde mas aj ordinacne hodiny http://www.navstevalekara.sk/lekari/gynekolog--...
Žienky viete mi prosím poradiť.......Švagrina čaká dvojičky, dozvedela sa to včera a to je už v 21.týždni. Prvé dieťatko jej zomrelo pri pôrode..tak Vám ani nemusím hovoriť ako strašne sa bojí. Doktorka jej odporučila ísť na ultrazvuk práve k Mudr.Čunderlíkovi, len nevieme či sa má objednať k nemu na Kramáre alebo do súkromnej ambulancie.
Ahojte,nuž ja Čunderlíka a nemocnicu na Kramároch už vobec neodporúčam!!!!!!!Hrozné,a to vôbec nepreháňam!Bola som tam zhruba pred rokom,najprv u Cunderlíka v súkromnej ambulancii,je to len obyčajný vypisovač bločkov,nič nepovie a ked sa ho opýtaš tak niečo odvrkne.A to my zistil,že jedno bábo má srdcovú vadu /čakala som dvojičky/ nezlučiteľnú so životom.....Aj po tomto náleze pekne vypísal bloček,zobral peniaze /k tomuto by som len dodala,že po nom, čo som bola všelikde na morfo utz.ani jeden lekár nezobral ani cent,pretože mali súcit - keď sa uz raz tak stalo,že to babo nie je v poriadku a to som bola v Martine,v Cechách aj v Komárne/ a na druhý deň ,že mám dojsť do nemocnice na Kramároch,že na odber plodovej vody,aby sa zistilo či to bábo nie je geneticky choré.To som už bola v 23 týzdni.Dal mi teda papier s ktorým som tam mala ist a ešte tam dal aj vyšetrenie bába kardiograficky.Nuž došla som teda na druhý deň na príjem,sestrička vyčitala zo správy co napísal Cunderlík,ze mne maju spraviť kardio vysetrenie!!!!!!jasne tam bolo napísané ,že plod B maju vysetriť!,no dobre povedala som si,isla som tam,spravili kardio mne a isla som teda dalej na ten odber plodovej vody,ked som tam uz stála v rade,tak v poslednej sekunde dosla jedna sestrička,že vraj nebude odobratá voda,lebo že Cunderlik sa rozhodol,ze som uz v moc pokročilom týzdni tehu!!!!!Pre boha!!!!a deň predtým som nebola?ked mito on sám vypísal na správu??????Potom dosiel z mnou a povedal,ze ma teda este niekto vysetrí,aby to videli aj iné oči - to bábo.mno to vám bolo vysetrenie!Došla mladá Dr.čo nevedela ani,že kde sa zapína sono!!!!!Pýtala sa sestričky!A ked ja som sa jej pýtala,že co je s bábom,tak že nevidí,lebo že je v tieni!!!!!!Je normálna?Po tomto všetkom som sa zblalila a povedala na prijme že idem preč,neostávam.Tak volali Cunderlikovi,ze chcem ist prec a ten len odkázal,že ked odídem,ze uz sa sem nikdy nemozem vrátit!!!!!!A kto je on????Boh,že rozhoduje o tom koho tam možu a koho nie prijať?Tak som sa spakovala a šla domov.Počkala som na svoju gynekologičku / bola totiž v tomto čase na dovolenke v zahraničí/ a začali sme riešiť situáciu,nakoniec diagnoza co urcil Cunderlík vobec nebola správna,malo síce problém so srdiečkom,ale nie ten co povedal on.A koniec?Zial,bábo sa nám nepodarilo zachránit,kedže sa jednalo o dvojičky,museli sme vždy uprednostňovat to druhé-zdravé,chýbali už len 2 týzdne,ale žial drobec nevydrzal.zomrel v brušku a tak sa narodil aj druhý predčasne,ale chvala bohu je v poriadku,uz máme 7 a pol mesiaca emoticon Tím v NZ bol neskutočný,týzdenne ma monitorovali, a prístup?neporovnatelný s Kramáre.Tak tolko stručne moj príbeh.
@verculiq92 asi pisem neskoro ale doktor Cunderlik je lekarom na Kramaroch ale sukromnu ambulanciu ma na Hrobonovej ul.Bratislava a ordinuje v poobednajsich hodinach az do vecera, lebo doobedu je v nemocnici
ahojte maminy, vedeli by ste mi poradit? uz tyzden cakam na vysledky krvi, povedali mi ze mi budu na druhy den volat a nic. no a problem je ze sa im tam neviem ani dovolat. mate skusenosti, resp. viete, kedy dvihaju telefon ohladom vysledkov? bola som na kramaroch priamo u neho v ordinacii a cislo mam overene aj z recepcie 🙂 bola som tam prvykrat,takze neviem ako to tam chodi.
@usacek79 Ahojky...a vies mi povedat aku si mala skusenost s Mudr. Čunderlikom?...kazdy hovori ze je fakt dobry.....dakujem Katka....
@katkatonkova urcite je to spickovy "ultrazvukar" - co povie, tomu mozno verit, ze je to na 99% tak 🙂 ale ak niekto nie je fanusik utz pri kazdej poradni a nechce babo zbytocne tak casto stresovat, tak neodporucam... skor len ist k nemu na tie vyznamne dva utz (NT screening v 11-13tt a morfologicky v 20tt), v tom je vyborny 🙂
@huslen je to sice starsia tema ale reagujem pretoze mne sa stalo to iste ale s tym rozdielom ze pan doktor mi taktne povedal ze mam si davat pozor na vahu ze potom su z toho vysoky tlak cukrovka atd..a ma pravdu a zobrala som si to k srdcu.normalne jem neprejedam sa a vsetko ok🙂a aj pre mna je jednoduchsie zhodit 8 ako 30kil🙂
ja som jeho pacientka...a taktiež na tú váhu dával dosť dôraz...asi vie prečo 😉
Tak ja som mala len jednu skusenost...sla som k nemu na Kramare na morfologicky utz...teda, odbornik moze byt, ale jedine, co som sa dozvedela, ze je to "bezva"...za cele vysetrenie na mna nepozrel, nepovedal ani slovo...az ked som sa po nejakych 5-10 tich minutach so slzami na krajicku z nervozity opytala, ci to ticho je dobre, alebo zle znamenie, odpovedal "bezva". Nic viac...ci chcem vediet pohlavie sa ani neopytal ☹ Ja si dobreho doktora predstavujem trosku inak, najma ked ide o asi najdolezitejsie vysetrenie v ramci tehotenstva, ked sme plne obav a tak. Takze pristup uplne neludsky, neprijemny. Jedine, co som rada, ze teda nenasiel nic zle, ked uz ma byt taky odbornik. Snad mi z tych papierov, co mi strcili do ruk, viac povie moja gynekologicka, kedze ja som sa tam nedozvedela absolutne nic...
@bestinka ahoj, tak za seba ti môžem povedať presne to isté. prvýkrát som nevedela, čo čakať, tiež mi absolútne nič nepovedal, akurát teda tam ponachádzal x ďalších zlých vecí, takže mi to zhrnul, že teda treba spraviť pre kontrolu genetiku (amnio). Polhodiny som prerevala v aute, kým som vyštartovala na amnio (bola som len v 15tt) a v podstate som si išla na amnio len potvrdiť diagnózu k interupcii, keď to zhrniem komplet. keďže sa ale všetko vylúčilo, ostala som k nemu chodiť na kontroly (v 20 a teraz v 30tt) a už sa so mnou aj porozprával, povedal mi čo to pri sone. Veľmi zhovorčivý on nie je, ale nakoniec som od neho odchádzala spokojná a hlavne šťastná, že je všetko v poriadku, aspoň podľa neho 🙂 ľudský prístup nič moc, prvý dojem OTRASNÝ ale tak viac návštev = viac poznania. ja si teda osobne myslím, že k pacientkam, ktoré k nemu chodia normálne ako ku súkr.gynekológovi, sa správa lepšie a úplne inak. a toto na kramároch berie ako štátny štandard, čo sa ľudskej stránky týka. takže toľko odomňa 🙂
@baxovci ja zas nepotrebujem, aby tam so mnou srandoval a tak, ale cakala som, ze aspon nejake vysledky mi bude priebezne hovorit...proste len vo mne vyvolaval velku neistotu a stres ☹ Ale evidentne v statnych nemocniciach je toto uplne bezny pristup, na Kramaroch som bola pocas tehotenstva dvakrat...a zakazdym som odtial odisla so zlym pocitom...rodit by som tam nesla, ani keby mi platili
Ahojte nevedeli by ste mi napisat tel.kontakt na Mudr.Čunderlíka , ale na jeho ambulanciu na Kramároch.Ďakujem.

@verculiq92 ahoj! prosím ťa, koľko sa u neho platí vstupný poplatok. V pondelok som bola u neho prvý krát, lebo som si bola dať spraviť sono... najskôr som bola u svojho lekára, a ten mi povedal, že malinkému nebije srdiečko, ale že mám počkať týždeň ešte. No ja som bola tak hotová, že ma švagrina objednala k nemu, spravil sono, srdiečko samozrejme nebilo ale hned ma poslal na čistenie aj mi ho v utorok spravil. že nemá zmysel čakať. Aj som s ním dohodnutá, že k nemu prestúpim. len si chcem dať ukončiť PN u svojho starého gynek. a hned by som išla k Mudr. Čunderlíkovi na kontrolu. Si s ním spokojná?