icon

Skúsenosti s pôrodnicou Svet zdravia v Topoľčanoch

rommie
15. jan 2020

Ahojte, má niekto čerstvé skúsenosti z pôrodnice Svet zdravia Topoľčany? Opis vyzerá nadštandarne, ale chcela by som poznať aj realitu 🙂 sú tu len staršie príspevky, minimálne 5 ročné. ďakujem

Strana
z2
rommie
autor
3. jún 2020

@panda21 ja som z NR takže nie je to katastrofa s tou vzdialenosťou ale TO sú bližšie no.. Asi skôr pôjdem tam... Ale teším sa s tebou, že máš dobrú skúsenosť, snáď nás takých bude na Slovensku čím ďalej tým viac 🙂

nhl
3. jún 2020

@rommie
Predelene plachtou 😃

mssmelly
26. okt 2020

@rommie ahoj, mozem sa spytat preco neuvazujes nad NR ale radsej nad TO? Ja zvazujem tieto dve nemocnice tak ma to velmi zaujima 😅

ritagt
4. nov 2020

@mssmelly Ahoj. Ja som tiez z Nr. A tiez vzazujem Topolcany alebo Galantu. Ak sa pozries na porovnanie na tejto stranke, urcite si nevyberes Nitru :(
https://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porod...

mssmelly
12. dec 2020

@ritagt ahoj, chcela by som sa spytat ze ci si nakoniec rodila v TO? 😊

ritagt
13. dec 2020

@mssmelly Ahoj 🙂 Ja rodím az v marci :D takze este nie

valerirosa
2. jan 2021

Ahojte, ma niekto aktuálne info ku pôrodom v Topoľčanoch a skúsenosti? Už sa mi to blíži a uvažujem na topolcanmi. Ďakujem

astina
5. mar 2021

@valerirosa ahoj(te). Ja som rodila 9.2. a teda odhliadnuc od toho, ze to bol akutny cisar, tak pobyt v porodnici katastrofa. Preplnena, o 11 v noci sa tam presuvali postele, zeny prehadzovali stale z izby na izbu. Sestricky z gynekologie resp sestonedelia boli fakt skvele no na novorodeneckom zase hruza. Na dvojpostelovej izbe sme boli tri takze pod umyvadlom bol nocny stolik. Pytala som sa teda sestricky na novorodeneckom ci by som maleho mohla okupat u nich (lebo na inych izbach to nebolo o moc lepsie) a sestricka spustila ze su vytazeni a mam si ten tazky debilny komunist stolik posunut sama... Ok, s rozparanym bruchom to bol fakt zazitok. Covid proste narobil paseku, dve oddelenia spojene v jedno, na tento pobyt v porodnici nebudem spominat rada... Bolo vela slz beznadeje a asi vdaka tomu stresu sa mi mlieko spustilo az po prichode domov

valerirosa
11. sep 2021

@astina až teraz čítam. Asi sme tam boli spolu, ja som rodila 8.2. 😊 takze minimálne na chodbe sme sa museli vidieť

rommie
autor
11. sep 2021

@mssmelly ahoj, už ťa to veľmi zaujímať nebude, ale ja som až teraz ako sa obnovila táto debata, našla tvoj príspevok. Mám v Nitre nejaké známe a majú traumaticke skúsenosti. Nedal sa zazmluvniť lekár, čo mi tiež vadilo. Bála som sa, že nejakeho doktoríka náhodou v noci zobudím a vyvŕši sa na mne. Nitra má dalej obrovský podiel sekcií. Ale to aj topoľčany. Nakoniec som sa rozhodla pre trnavu a čo sa týka doktorov, vôbec neľutujem. Sestričky boli trochu blbky, ale to sa dá prežiť. Plánujeme už druhé dieťa a keďže môj pôrod trval od odtečenia vody po narodenie 4.5 hodiny, asi by som sa už bála cestovať. Kým muž príde z práce čo 30 min cesty a dorazíme do Trnavy čo je tiež asi 30 min...takže pri druhom už asi pojdem do NR, ale je pravda, že už po prvom pôrode viem čo čakať a nemám strach, takže preto.

meg_junova
16. máj 2022

@rommie Ahojte, to ste rodili v Procare v Topolcanoch? Ak áno, máte skúsenosti ak s pôrodom do vody?

meg_junova
16. máj 2022

@rommie ahoj, skusala si nakoniec porod do vody? Mozem sa opytat, kolko stoji taky porod v tejto nemocnici?

ritagt
16. máj 2022

@mssmelly ahoj, sorry, len teraz som si vsimla tvoj komment. Nie, nakoniec v Ruzinove, len tam sa dalo pocas covidu rodit s otcom

meg_junova
17. máj 2022

@ritagt ďakujem. Ja asi nakoniec skúsim tie Topoľčany, hoci som počula rôzne recenzie na Svet zdravia, tak váham. V Ružinove si bola spokojná? Aj si mala zazmluvneneho lekára? Ja sa obávam pôrodu na chrbte, mám už s chrbtom problémy z prvého pôrodu

rommie
autor
22. máj 2022

@meg_junova ahoj, nie, ani som nebola v TO ale v TT a spokojnosť. Ak to nemáš ďaleko, odporúčam, predsa majú omnoho viac pôrodov ročne a lepšie vybavenie.

andreakur
31. okt 2022

@rommie, ja som rodila v Topoľčanoch, chodila som tam na poradne, nech sa tam zoznámim, prízvukovala som pôrod bez zásahov. Termín pôrodu som mala zmätočný, každý lekár hovoril inak, na poslednej poradni ma už chceli príjmať na cisársky, až po mojom vysvetľovaní a presviedčaní od toho ustúpili. O pár dní všetko nabehlo prirodzene.
Na príjme stará, ufrflaná sestrička. Rutinný klystír. Aj som sa musela povinne oholiť. Jediné pozitívum, to bola ale otázka šťastia, bola som na príjme sama, mohla som sa chodiť sprchovať, mať izbu celú pre seba a muža, teplá voda pomáhala a uvoľňovala. Keď som sa spýtala na možnosť rodiť do vody, keďže som vedela, že tam majú vaňu, dostala som odpoveď typu: “to je hlúposť, nevymýšľajte, načo by sme to robili”. Skončila som klasika na chrbte, setričkine slová “ako inak by ste chceli preboha rodiť, vylezte si hore”, sestrička mi neskôr aj vyliezla na brucho pri tlačení, primár urobil nástrih bez opýtania a vôbec informovania, úprimne ani neviem kedy a ako sa to celé zomlelo, bolo to veľmi rýchle. Primár si počas porodu vybavoval súkromný telefón, priamo pri mne. Tá sestrička a primár, to bolo kombo, na ktoré celý život nezabudnem. Strašná absurdita, stará škola.
Žiadny kontakt s babom, hneď ho z pupočníka strihli, odniesli a doniesli celé oblečené a zabalené v perinke, v postieľke k posteli, že sa môžem dívať zatiaľ čo ma budú šiť. Keď sa naň chcel muž pozrieť v tom ako ho šli umývať a obliekať, povedali mu, že nech sa teraz nepozerá, ani nefotí, že je takto škaredé. Nechápala som. Celkovo muža stále posielali len do rohu, aby nezavadzal. Placentu zo mňa vyslovene vytiahli.
Nemám z toho traumy, ale hodnotím to ako jeden veľmi zlý prístup.
Na oddelení 6N už pohoda, s ničím som nemala problém, kojenie mi šlo samej, ale možno len preto to hodnotím ok, lebo som od nikoho nič nepotrebovala, zároveň sa nikto nestaral. Raz sa len prišli pozrieť, že či všetko ok a bábo pije. Naberalo na váhe podľa tabuľky, takže boli spokojní… Čaká ma druhý pôrod, a túto pôrodnicu si už nevolím.

mssmelly
31. okt 2022

@andreakur no na som tiež bola nešťastná že mi malú nedali hneď ako sa narodila ale až zabalenú a len pozerať sa na ňu, lebo som si musela 2h tlačiť na brucho a plus manžel tam byť nemohol lebo Corona. Aj keď bolo že s testom môže, tak nebol lebo vymýšľali. Bola som tam tiež sama. Sestrička a dr išli v noci spať a ja som celú noc vracala. Jediné čo mi sestrička chodila zhasinat stále až som nakricala či je normálna. Potom ma ale o pol 6 poslala dr do sprchy a o 6 má sestrička vyhodila že čo tam robím... Takže za mňa celé zle. A tiež zvažujeme druhé a kam pôjdem 🙈🙈🙈

andreakur
1. nov 2022

@mssmelly, presne, na to tlačenie si na brucho som zabudla. Teraz si však hovorím, že to mohlo kľudne robiť bábo, kedy nám ho dali, hah.
Je to smiešne ako uvádzajú na stránke infošky o bondingu a pod. veciach, keď sa nič z toho nakoniec nekoná. Človek aby si všetko vydobíjal, to je určite to, čo žena počas a po pôrode chce robiť… Mne teda nepomohlo ani povedať to dopredu.

Strana
z2