Skúsenosti s pôrodnicou Topoľčany: Výber lekára na pôrod?
hladala som v teme porod - porodnica topolcany a nenasla som nic okrem porodu do vody. ja o porod do vody zaujem nemam, ale mala by som o porodnicu. mozem si tam vraj vybrat lekara s ktorym budem mat konzultacie a odvedie mi porod. viete nieco viac? este raz , nejde mi o porod do vody.
sakura, dik za info v novembrovkach 😉 Mne ta klasicka poloha ani nevadi, rodila som v nej aj v TO, urcite vsak nechcem aby mi privezovali nohy, robia to tam?
Linnetka privezovali nohy??to som este ani nepocula a ani som sa s tym nestretla 😨 😕
no ja neviem, kamoska rodila pred tyzdnom v banovciach (inak je tiez z TO, ale chcela rodit u svojho gynekologa) no a tej tam priviazali nohy 😨 Tak som myslela, ze v tych mensich nemocniciach to este pouzivaju.
Pevne vsak dufam, ze nie.
používajú to aj vo veľkých pôrodniciach v Bratislave, mala som priviazané nohy...ževraj preto, aby som nekopla doktora
no ja som toho mojho kopla 2x 😀 zapierala som sa mu do boku, ale neviem si predstavit zeby mi nohy priviazali, to urcite nechcem 😖
no toto, že priviazať nohy...ako s prepáčením u kravičky keď sa telí....nedôstojné 😠 ....keď kopnete tak kopnete...riziko povolania mili pani doktori.....
Ja som sa vrátila včera z TO nemocnice a na tú tému ohľadne tých cisárskych len toľko, že robia ich len v nevyhnutných dôvodoch. Ale vrchná sestra spomínala, že čoraz viac žien si ich vybavuje, pretože sa boja bolesti. Ja som ho mala tiež, ale až po 2 hod. kontrakcií, keď malá nechcela ísť von a bola 2x omotaná celá pupočnou šnúrou, ale poviem, že dobrovoľne ani keby milion núkali. Sestričky boli super, našlo sa tam pár výnimiek možno jedna dve. A pri pôrode bola Dr. Kereková, Hríbik a ešte jedna taká mladá, teraz si fakt nespomeniem na meno a vlastne mi malú zachránili. Aj tak ich tam všetkých obdivujem, keď som to videla, čo všetko musia zvládnuť a stačí jedno pochybenie a majú problém. 😀
NO teda , to pocujem prvy krat ze privazovat nohy,.................ja som sa svojimi nohami zapierala do doktoriek Kerekovej a Pospisilovej. este sme srandovali, aby som ich neodkopla a oni, ze neboje sa,................ tak som tlacila a napor zvladli 😀 😀 😀 😀
To by som si asi nedala nohy zviazat, vsak to znie skutocne ako porod nejakeho dobytka 😕 a vraj velke mesta ☹ v tom pripade som rada, z esom rodila v topikoch.
A doktor Abutaima je mily, nerobil mi sice nic-ziadne vysetrenie, ale v case ked som mala ist lezat do nemocnice bol pri mojom vysteni a bol velmi mily.........................a keby som sa mala rozhodnut,: situacia rodim a v topikoch je doktorka Rakosova a v Partizanskom doktor Abutaima idem do Partizanskeho 😉
Nie ze by som doktorku Rakosovu nejak zhadzovala, to nie ale jednoducho mam z nej cudny pocit,................nakolko ma prijimala do nemocnice aj v 5. mesiaci ked som krvacala a teda rypala sa mi tam hodne bolestivo a tykanie so sestrickami?! no neviem ci je to spravne rozhodnutie ☹
Ahojte baby. Tak som dnes prisla domkov. Sme v poriadku, a celkom som tu sekciu zvladla. Tak nas v piatok rodilo 11 a z toho boli 2 planovane a 2 akutne sekcie. Inak vsetko normal. Odvtedy bol len jeden cisarsky a to vcera. 😉
Rozpravala som sa s Dr Abutaimom. Odchadza od septembra. Este nie je rozhodnuty kam, ale ma viac miest na vyber. Na buduci tyzden ide pozriet do Partizanskeho, tak uvidi. Este ma v zalohe aj ine 2 miesta, ale tie mi nehovoril kde. Ale najviac by chcel to partizanske tak uvidi. Teraz od polky jula ide na dovolenku. Na 2 tyzdne.
Ja som nemala ziadne negativne skusenosti so ziadnym personalom. 😉
ika pozerala som malinkú....fakt podobné typy ako keby som videla tú našu....xixi 😵
bubulik- supeeer 🙂 blahozelam k Oliverkovi-vcera mal meninky 😵 a k tomu ze ste to obaja zvladli 🙂 🙂 drzte sa!!
Dievcence vsetkym dakujeme a tym co to este len caka drzime prsteky 😉 😉 😉 😉
Inak som Vam zabudla povedat, ze v TO je odstavena tepla voda, lebo nemocnica nezaplatila nejaku fakturu. 😝 😝 Ale dalo sa, nam na izbe po operacii sestricky ohrievali a tak nas od spodu umyvali. A ked bolo velmi horuco, tak to tou studenou bolo osviezujuce. 😎 😎
Tam som bola 3 dni a 2 som sa utierala len vlhkymi utierkami, dalo sa. uz som doma, tak sa sprchujem niekolko krat denne, aby som to dobehla 😀 😀 😀
bubulik.......no takto si ma velmi nepotešila s tou teplou vodou.......ja si to neviem predstaviť ako sa budem sprchovať.........len tak umývať.......no horor.............dúfam že to vyriešia kým tam pojdem......... 🙂
dandulik- moja suseda robi na novorodeneckom....ked kupu deticky, tak maju teplu vodu-nejaky ,,nahradny zdroj,, ale ze je problem aby ich kupali aj s maminami...teda aby im ukazali ako sa kupu 😖 tak neviem, ale to musia dat rychlo do poriadku predsa..ved to sa takto neda...v nemocke bez teplej vody...
Nie este nie, lebo vcera mi volala kocka, co bola so mnou na izbe a hovorila, ze este nie. Oni nemaju zaplatenu fakturu, a pochybujem, ze to pustia, kym to nezaplatia. 😒 😒
ešte ma nechali doma.................čakať.....bola somnaporadni, a otvorená som len na jeden prst, tak že v pondelok sa mám už hlásiť aj s taškami.............. 🙂 ak to náhodou nepríde prv samo.... 😉
dandulik, tak hor sa na okná a skákať a plniť si manželské povinnosti 😀 😀 😀 Inak mne to nepomohlo 😕
dani- tak ta poslali spat domov? ...tak uz ozaj nic ine, len to, co odporuca ika 😀
okná mám už poumývané,min.tyždeň som drhla.....a skáčem na lopte tak opatrne......a čo sa týka sexíku..........manžela nedonútim.. 🤐 .........proste on nechce ublížiť drobcovi......darmo mu možem vysvetlovať.......... ☹ že môžeme....on nemôže........
Dandulik chúďatko moje ☹ ... Aj ty si na tom ako som bola ja... To máme asi z toho cvičenia... Ja som to potiahla na 2tt-prenášanie... A keby mi pôrod nevyvolali, tak sa gúlam do dnes 😀 .... A presne ako ty-nepomohli okná, skákanie na lopte, behanie po schodoch a ani sex (ktorý sme praktizovali každučký deň celý mesiac-niekedy aj 2x 😀 )... Malej sa to pravdepodobne páčilo 😀 😀 😀 ... Ale neboj maličká ti to potom všetko vynahradí.
Ozaj a k tej vode. Ja som v pondelok porodila a od utorka to vypli. Babätká sa kúpu doobeda do 14tej pokým je teplá voda. Zapínajú ju ráno o 6tej. Ale teplá bola okolo 6:30, tak si viete predstaviť tie fofri pred vizitou pokým sme sa 4 vystriedali... Najlepšie bolo keď sa jedna pani sťažovala sestričke že ju veľmi bolí šitie, tak jej poradila že pod teplú sprchu a máčať si to 😠 😠 😠 ... Tak jedna holka zatasila, že hlavne medzi 14tou a 6tou ráno treba máčať.... Boli sme tam pekne nasrané všetky 😠

baby,ja som rodila v PE,sestricky a tak super-ale bohuzial jedna nevyhoda-poloha len klasika-teda ak sa za tie dva roky nieco nezmenilo-ale neviem o tom-ale teraz idem zas tam 😉