icon

Skúsenosti s pôrodom v pôrodnici vzdialenej cez 100 km od bydliska

nicoletas2449
Včera o 14:04

Ahojte..je tu nejaká žienka, ktorá bola prvorodička a mala pôrodnicu vzdialenú od miesta bydliska cez 100km, približne hodina niečo cesty autom? Stihli ste v pohode? Mám aj bližšie pôrodnice ale chcem ísť konkrétne do tejto lebo je najlepšia. Rodičov mám v Tom meste čiže týždeň pred termínom idem k nim ale ak by náhodou to prišlo skôr tak aby som sa nestresovala či stíham, tak by ma zaujímali vaše skúsenosti. Ďakujem ☺️

anonym_06f58f
Včera o 14:21

Ale my to nemôžme vedieť ci to ty stihneš alebo nie.... Kazda to ma inak.

domiklik
Včera o 14:40

@nicoletas2449 osobne som šla do nemocnice vzdialenej len 50 km, ale poznám ženy, co cestovali zo stredného Slovenska do Bratislavy, pripadne do CZ. Posledný mesiac som chodila na kontrolu ku gynekológovi každý týždeň, kedy kontroloval krcok. Neviem, ci je to bežná prax, ale keď ti povie, ze to v najbližší h dňoch vyzerá na pôrod, môžeš odcestovať k rodičom a počkáš tam.

anonym_dd5ffc
Včera o 14:49

Mala som hodinu cesty a kazdy ma strasil. Isli sme po odteceni vody. Porod trval 43 hodin. Ach som sa zapotila, skoro som az nestihla 😃

Ale pozri sa, stat sa mozes hocico, mozes byt to percento u ktoreho sa to tak zbehne ze porodis v aute. To Ti nik negarantuje...

nicoletas2449
autor
Včera o 15:01
@anonym_06f58f

Ale my to nemôžme vedieť ci to ty stihneš alebo nie.... Kazda to ma inak.

@anonym_06f58f vďaka za radu 😃 ja som nechcela vedieť či stihnem či nie...ja som chcela počuť skúsenosti iných čo to mali podobne

nicoletas2449
autor
Včera o 15:05
@domiklik

@nicoletas2449 osobne som šla do nemocnice vzdialenej len 50 km, ale poznám ženy, co cestovali zo stredného Slovenska do Bratislavy, pripadne do CZ. Posledný mesiac som chodila na kontrolu ku gynekológovi každý týždeň, kedy kontroloval krcok. Neviem, ci je to bežná prax, ale keď ti povie, ze to v najbližší h dňoch vyzerá na pôrod, môžeš odcestovať k rodičom a počkáš tam.

@domiklik ano zajtra mám kontrolu a kontroloval krčok aj minule ale ešte som sa neotvárala. Uvidíme zajtra. Ale presne ak mi povie že už to môže byť každý deň tak samozrejme idem k rodičom

nicoletas2449
autor
Včera o 15:06
@anonym_dd5ffc

Mala som hodinu cesty a kazdy ma strasil. Isli sme po odteceni vody. Porod trval 43 hodin. Ach som sa zapotila, skoro som az nestihla 😃

Ale pozri sa, stat sa mozes hocico, mozes byt to percento u ktoreho sa to tak zbehne ze porodis v aute. To Ti nik negarantuje...

@anonym_dd5ffc jasné, ja s tým rátam. Že proste môže byť hocičo. Ale zaujímali ma skúseností iných žien

anonym_1d1766
Včera o 15:19

Rodila som v pôrodnici 45min od bydliska. 2krát a dokonca oba razy 3t pred termínom, stihla som, ale šla som tam hneď ako boli kontrakcie o kúsok silnejšie. Takže by som sa moc na ten 1t dopredu nespoliehala. Rovnako tak môžeš rodiť 2t po termíne 🙂

nicoletas2449
autor
Včera o 15:42
@anonym_1d1766

Rodila som v pôrodnici 45min od bydliska. 2krát a dokonca oba razy 3t pred termínom, stihla som, ale šla som tam hneď ako boli kontrakcie o kúsok silnejšie. Takže by som sa moc na ten 1t dopredu nespoliehala. Rovnako tak môžeš rodiť 2t po termíne 🙂

@anonym_1d1766 ani sa nespolieham. Len teda vtedy pôjdem k rodičom ak ešte nič. Ale samozrejme rátam s tým že to môže prísť aj skôr. A ak príde tak určite nebudem čakať do posledného ale pôjdeme skôr. Keby ma aj poslali domov tak mám kam ísť počkať

kiki68
Včera o 16:12

Podla mna to stihnes, keby mas porody ako ja , tam je to na zvazenie. Ja rodim velmi rychlo a z nicoho nic. Ale takych zien vela nie je, cize nor pri nejakom porode 5-9 hod to musis stihnut. Keby cokolvek volas pomoc. To uz je ta vyssia moc by som povedala

ivangeline
Včera o 19:06

Určite stihnes, nvm si predstaviť, že by nie… aj keby si mala superrychly pôrod.

nicoletas2449
autor
Včera o 20:33
@kiki68

Podla mna to stihnes, keby mas porody ako ja , tam je to na zvazenie. Ja rodim velmi rychlo a z nicoho nic. Ale takych zien vela nie je, cize nor pri nejakom porode 5-9 hod to musis stihnut. Keby cokolvek volas pomoc. To uz je ta vyssia moc by som povedala

@kiki68 tiež si myslím. Jasné pôjdem ten týždeň pred k rodičom ktorý majú pôrodnicu kde chcem ísť 10 minút cesty ale ak by aj náhodou to prišlo skôr tak si myslím že by sme to mali stihnúť. A vždy viem volať pomoc keby niečo. Veď uvidím čo mi povie zajtra na kontrole. Koniec koncov ešte stále môžem byť aj ten prípad ženy, ktorá bude prenášať a nakoniec mi budú pôrod vyvolávať 😅 aj keď už by som bola rada keby sa vypýta na svet lebo nevládzem s tým súdkom pred sebou 😂

anonym_9d437c
Dnes o 02:00

Moja skusenost je taka ze som hned mala silne kontrakcie po 2-3 minutach a do toho kazdu chvilku odtekala plodova voda. Porodnicu som mala vzdialenu 5 minut autom ale aj ta cesta mi pripadala nekonecna 😀 rodila som tyzden pred terminom.
Takze stihnut to s najvacsou pravdepodobnostou stihnes ale ta cesta nemusi byt vobec prijemna