icon

Strach z gynekológa muža, ale čo ak by trebalo ísť na pohotovosť?

monikafialka
18. dec 2019

Baby ak je tu nahodou este nejaka z Vas co vyslovene nechce gynekologa muza a "musi" mat zenu lebo sa napr. hambi , ma strach, des a pod. ako ja, ako ste to riesili ak Vam trebalo ist napr. na pohotovost? Co ak tam bude mat sluzbu muz gynekolog? Ci mavaju viaceri zvycajne sluzbu ze sa da vybrat ak je zena ci ako to vyriesit? Dakujem za nazory tch ktore to takto maju tiez hoci viem ze to bude malinka vzorka.

Strana
z4
evaachesa
18. dec 2019

@zuzuliennka1
@trollkarolka
@fokuska
Hahaha, dobre ste jej nalozili 🤣 ta je riadne mimo 🤦‍♀️

A napriklad mne je vyslovene neprijemne ked ma vysetruje zena ... brrr 😂

wooshka
18. dec 2019

Takze v ramci moznosti v strucnosti, k niektorym odpovediam:

Na slovensku si lekari "vyberu" profesijne zameranie predovsetkym podla toho, na ake pracovisko sa dostanu - bud chce clovek nieco velmi robit a je ochotny cestovat a ist robit kamkolvek, alebo je viazany na isty region a robi to, kde je volno. Dalsou moznostou je, ze je "z lepsie situovanych" a ma za sebou niekoho, kto ho na dane miesto pretlaci.

Zeny robia chirurgiu aj traumatologiu, aj urologiu a vo svete celkom bezne. Su to obdory, ktore vyzaduju iste osobnostne predpoklady, ako schopnost manualnej prace, fyzicka vytrvalost, sutazivost, cielavedomost, ale nic, cim by zeny nedisponovali rovnako, ako muzi. Ak je u nas malo chirurgiciek, par traumatologiciek a pomenej urologiciek, tak len preto, ze historicky je u nas stale silny patriarchat a vacsina primarov da vzdy prednost muzovi, bez ohladu na jeho predpoklady. Ak uz musia zobrat zenu, vacsinou ju pustia len k "podradnejsej" praci a nenechaju manualne rast (tj. operovat - to sa neda ucit inak ako poctom vykonov, nie je za tym specialny talent ani sedenie nad knihami)

Ad gynekologia - je mnoho dovodov, preco ju niekto chce robit ale jednymi z najatraktivnejsich budu:
1. Chirurgicky odbor s mnozstvom operativy
2. Zaroven moznost zaliezt na ambulanciu, ked niekto nema velky zaujem o operativu/pracu v nemocnici
3. Pomerna lukrativnost odboru - kapitacia od poistovne pri ambulancii + gynekologia je vseobecne jeden zo ziskovejsich odborov (chirurgicke odbory to vseobecne tak maju)
4. Sirokospektralnost odboru a mnozstvo pododborov, v ktorych sa pri zaujme clovek moze specializovat

Cisto zenska klientela vie byt specificka a niekedy aj vycerpavajuca a neviem, kto by realne robil gynekologiu, lebo ho strasne vzrusuju pohlavne organy. Ak niekto v sukromi pozna gynekologa "burana" alebo "uchyla", tak je to preto, lebo u nas je stale taky standard komunikacie a je tolerovane, ked sa chlapi rozpravaju o zenach ako prasata. To nie je obrazom profesie.

trollkarolka
19. dec 2019

Az by sa pisala kniha hlasok na MK, poprosim zaradit osobitnu kapitolu Muz gynekolog - ano ci nie? a vyber peral tuto z tohto fora. To bude hadam aj na par stran 👍🏻🤯😂

zuzuliennka1
19. dec 2019

@wooshka amen 🙏🏼

thoughtfulweirdo
19. dec 2019

@monikafialka Ked mas taky problem, ze nevydrzis do najblizsieho pracovneho dna k svojej lekarke, je to natolko vazne, ze ti zalezi len na tom, aby ti pomohli a neriesis blbosti typu pohlavie lekara. Myslim, ze keby bolo v ohrozeni tvoje nenarodene dieta, bolo by ti uplne jedno, nech je to aj obojpohlavny trojhlavy drak, len nech dokaze to dieta zachranit.

sonnenshein
19. dec 2019

@wooshka BRAVO!

iwesska
19. dec 2019

@erikad82 Vyvraciam teoriu,ze muzi su o moc citlivejsi. Vacsina sa uplne odbavovala na tom,ze mam od bolesti v ociach slzy,uplne necitlivo ma vysetrovali a na moj dotaz a stonanie,ze to boli bola odpoved - nema vas co boliet🤦 Preto mam gyndy uz len zeny a je to neporovnatelne.
Ale ked som chodila do nemocky na poradne alebo som isla na pohotovost,som neriesila,zatala zuby a vydrzala.

petra199099
19. dec 2019

Ja chodim ku gynelologicke.... A rodila som 2x u muzoch a bolo mi to jedno... Dokonca jeden je odtialto z dediny ten porodnik

monika92
21. jan 2020

Neviem koľko máš rokov
Ale toto mna trápili tiež keď som mala asi 14 😂 no teraz ak ti mám pravdu povedať... muži ako gynekológovia sú lepsi než ženy... a aj jemnejší a podľa mna šikovnejší... vždy som sa hanbila a teraz by som sa hanbila skôr pred ženou .. toľko žien už videli že ti môžem s istotou povedať že ich vôbec s prepáčením nezaujimas 😂🙈 ospravedlňujem sa za takúto priamu odpoved ja len že fakt sa nemáš čoho báť ☺️

renata1981
21. jan 2020

@monikafialka dlhé roky som mala ženu gynekologicka. Pred skoro 4 rokmi som prešla k mužovi. Nemohla som spraviť lepšie. Je pedantny veľmi dobrý doktor porodnik Som maximálne spokojná a vyšetruje oveľa jemnejšie ako zena

cloenew
17. feb 2020

@fokuska no dnes veľmi pekna správa z Nového mesta nad Vahom gynekolog zneuzíval 12 až 13 r dievcatá a aj chlapcov takze aj tento bol k nim tak profesionalny a citlivy ako to opisujete? Teraz iste budete bagatelizovať ze ved to bol jeden .. ale to co som pisala si stojim za tym vy nemozte vediet co maju v hlavach bohuzial sa len potvrdzuje co si myslim .... o zene som to nikdy nepocula zeby to urobila u chlapov casto ...

Strana
z4