Tehotenstvo a pôrod v Canade
Ahojte maminky mala by som zopár otázok ohľadom tehotenstva v Canade.
Žijeme tu s priateľom rok aj niečo, turistické víza nam už prepadli ..
Pred 2 týždnami som zistila že som tehotná (momentálne som v 5 týždni) .. Veľmi rozmýšlame že tu ostaneme s priatelom len problem je ten že som diabetička typu 1, mám inzulinovú pumpu ... Bojím sa že tu nebudem tak pod dohľadom doktorov ako na Svk ...
Na Svk sa nechceme vrátiť len kôli finančnej stránke ako to tam je ... predsa sem je život o inom a strašne by sme tu chceli ostať .. len by som v tomto potrebovala velke rady a skusenosti .. určite sa medzi vami nájde niekto kto bol alebo je v takej situácii ako my teraz :( ..
@ruthke
@adulkka
@trish31
myslim,ze preto mate rozdielne skusenosti,ze nie vsetci ludia nahlasuju ludi na cierno,a vo velmi vela veciach zalezi na koho clovek natrafi, jeden lekar bez problemov vysetri, ini moze kontrolovat a nahlasit. Vela je tu takych,ktorych deportovali z Kanady, pocula som take pripady,ale tiez je vela takych,co maju stastie a ziju tu nacierno roky. ide o to,kto ma aky zaludok. Niekto zije bez problemov a strachu, niekto by sa bal zit v neustalom strachu, kedy stretne niekoho, kto ho pojde udat. Mozno,ked clovek nema deti a rodinu,tak co najhorsie sa mu moze stat,proste ho vyhostia a budem, ale ked ma rodinu a deti, bala by som sa.
Hoci najhorsie moze byt,ak mu dokazu,ze pracoval nacierno,a neplatil dane 😖 Potom by to bola uz ina sranda . A oprava z predch. prisp. ...ini mozu kontrolovat a nahlasit.
Bezproblemovy porod okolo 10000 navateva lekara okolo 100 krv ultrazvuk okolo 250. Nikto sa ma nikdy nepytal na status skor na kreditku 🙂 gratulujem k tehotenstvu a nech je bezproblemove 🙂

@trish31
"mne kontrolovali na emergency v pase povolenie na pobyt 2x a raz aj family doctor..."
ale zrejme si nebola samoplatca, ci?
Ono s tym, ako kazdy hned nahlasuje, nie je to proste pravda. Dokonca, sama som bola prekvapena, ze deti ludi, ktori su tu nacierno si chodia veselo do statnych skol. Od rodicov nikto v skole nema pravo ziadat papiere.
Tym nechcem povedat, ze zit v Kanade ilegalne je med lizat. Nikdy som tu ilegalne nebola, a nie je to nic pre mna. Nie je to lahke, ale da sa to. A pre niektorych je atraktivnejsia alternativa zivot v Kanade nacierno, ako legalne zit trebars v Moldavsku.